Cześć,
komponenty:
MSI Mag core liquid 240
gigabyte z690 gaming
silentiumpc-signum-sg1x-evo-tg-argb
ram: vipery
Problem:
Zamontowałem plyte glowna z ramem w obudowie, niestety wiatraczki i radiator(tak chyba to sie nazywa nad wiatrakami) nie chce wejść na górną ścianę obudowy. Musiałem praktycznie wciskać go by wszedł za RAM i można powiedzieć, że zewnętrzne elementy wiatraków (ten plastik wokół) opiera się na ramach. Radiator + wiatraki też przez to nie wkręciłem odpowiednio w obudowie tylko w inne dziurki (te sześciany). Czy coś takiego jest okey czy jednak powinienem zastanowić się nad wymianą komponentów? Może stać się coś jeśli to tak opiera się na ramach? Jeśli foty potrzebne to podeślę jutro
W sumie ciekawe, że wystarczy tv 42 cale by mieć odpowiednik (po wymuszeniu 21:9) Twojego 40 cali ultrawide.
Btw. monitor jest teraz dostępny na amazonie. Mam w karcie obok i czasem sobie sprawdzam, w sumie nie wiem po co
Coś takiego:
https://www.x-kom.pl/lista/3kktg93q3
Procek idzie wyrwać taniej, ostatnio na Allegro był za 600 ileś zł ale szybko się rozszedł. Płyty B550 też na promce czasem za 350 ziko można dorwać, więc realnie jest opcja się zamknąć w okolicach ~ 2100 zł.
Do tego CPU spokojnie można wrzucić później mocną kartę, więc w kwestii proca masz spokój.