Przesiadka z Intela na AMD, ja bym raczej szykował czysta instalacje. Nie ma pewności ze nawet jak system ruszy nie będzie jakiś problemowy czy niższej wydajności "bo coś tam". Lepiej od razu postawić nowy i nie tracić potem tony czasu na ratowanie plików. Przerabiałem to i nie polecam ryzykować. Mnie tez jutro czeka instalacja nowej płyty ale u mnie zapewne będzie to lajtowe bo zmianie ulegnie tylko chipset i producent płyty. Powinno się obejść bez reinstalacji.
Ja też mam foty w telefonie z ustawieniami BIOS-u. Przydają się. Chociaż na razie nie chce mi się wszystkiego na nowo ustawiać po ostatniej aktualizacji BIOS-u (karta sieciowa mi szalała, ale okazało się, że to raczej kurz w środku komputera, a nie BIOS czy też awaria sprzętu). Pamięci zostawiłem na xmp, bo nie gram aktualnie w nic wymagającego i nawet wklepanie starych ustawień jest dla mnie zbyt dużym wysiłkiem, podobnie jak ustawienie krzywej wentylatorów
Mam też nowe chłodzenie, ale też nie chce mi się go zakładać, bo czekam na wymianę procka na nowy by to zrobić. A kiedy to nastąpi? Nie wiem.