Trochę szkoda, że FSR 3.0 nie ogarnęło lepiej aliasingu. Nawet w grach nie wymagających nadzwyczajnie niskiego opóźnienia, będzie to wybór między wyższą jakością a większą liczbą kl./s (oczywiście w grach wspierających DLSS, względnie XeSS, i na kartach Nvidii). No i ciekawi mnie jak wygląda jakość tych dodatkowych klatek. Na razie to się raczej do niczego nie nadaje (zła współpraca z v-sync/G-Sync/adaptive sync), ale docelowo, jeśli nie będzie generowało artefaktów, to może być super sprawa i to nie tylko dla posiadaczy kart AMD.
Nie no, oczywiście że przedłuży życie, ale AMD jest mocno w tyle z tym FSR, nie oczekuję że to będzie chociaż 75% mozliwości DLSS/FG. Dlatego nie wrzucają do dużej produkcji, bo ciągle nad tym pracują i będą testować w badziewiach.
Witam,
Chciałbym zamiast karty dźwiękowej wpiąć się tym DACkiem optycznie z komputerem i potem puścić dźwięk na wzmacniacz i kolumny. Nada się do tego?
Ostatnio zmieniłem kartę graficzną i niestety slot pci-e x1 musi być wolny, bo inaczej zasłania grafikę. Wcześniej dźwiękówka zasłaniała grafikę, ale w nowej trochę mi szkoda blokować jej wentyle. Dolny slot pci-e x16 niestety zużyty jest do obsługi dysków nvme.
Czy taki DAC to dobry pomysł? Może jednak coś z blutooth?
Ja byłem mocno zesrany jak nałożył się problem umierającego PSU przez które komp się resetował podczas grania i ten problem ze sterownikiem NV w którym podczas przeglądania w Chromie na ułamek sekundy pojawia się taka jakby szachowca, mignięcie obrazu albo ciemny kwadrat. Już byłem pewien, że GPU umiera
No problem w tym ze juz obecnie w grach MP FG jest nieakceptowalne, a ty chcesz jeszcze ilość tych klatek zwiększać. Ale powiedzmy sobie rzecze nie ma szans na taki FR tak czy siak. Skoro dzisiejszy 4090 klęka w takim CP2077 i to dosłownie to gdzie tu mowa o 120 FPS.