Propaganda jest jednym z elementów wojny i trzeba kształtować ją tak, aby była jak najkorzystniejsza, zwiększała szanse na wygraną, podnosiła morale, uwydatniała własny punkt widzenia i tak dalej. To że Ukraina jest tu ofiarą a rosja oprawcą niczego tu nie zmienia. Ze wszystkich nieczystych zagrywek propagandę najłatwiej wybaczyć, zwłaszcza stronie napadniętej. Dlatego prawie nikt nie filtruje aż tak propagandy Ukrainy, a rosji już tak, bo to rosję należy powstrzymać, a najlepiej sprowadzić do parteru i zostawić ją tam już na zawsze. Inaczej historia będzie się powtarzać. Te człekokształtne istoty z galaretą między uszami zamiast mózgu nie mają nawet woli do tego aby zmienić swoje nastawienie, "rosija stronk forewer". Oni potrzebują setek lat, a może tysięcy aby się zmienić, jak co bardziej radykalni muzułmanie. Dokładnie ten sam zgnilizny intelektualno światopoglądowej.
Zestaw:
CPU: R9 5900x -kupione
AIO: liquid freezer ii 360 -kupione
BOX: Silientium signum sg7v tg -kupione
GPU: RTX 3090 aorus xtreme 24gb -zmiana/bez zmian/zamienniki || będę myślał nad zakupem monitora w okolicach 1440p 144Hz nie będę grał procesjonalnie, więc nie potrzebuje większego odświeżania w grach fps czy ta karta jest dobrym wyborem pod zastosowanie i wybór Monitora
SSD: Dysk SSD Corsair MP600 2000GB PCIe M.2 -zmiana/bez zmian/zamienniki || ważne by miały w sobie DRAM pod obróbkę wideo, rendering, 2000GB
RAM: Goodram IRDM 2x16GB 3600 CL17 -zmiana/bez zmian/zamienniki || Byle by miały Dual Rank kompletnie nie wiem jak je rozróżnić i które wybrać https://www.hardwaretimes.com/single-rank-vs-dual-rank-memory-which-one-is-better-for-gaming/
MoBo: Asus tuf gaming plus b550- kupione wsadzę wszystkie podzespoły zrobię testy i zdecyduje czy zostaje ma tym chipsecie czy będę kupował płytę na x570
PSU: Tutaj nie mam wyboru ale wiem że z takim zestawieniem CPU i GPU będę potrzebował +/- 1000W jak zwykle proszę o kilka opcji wyboru
Proszę o zamienniki tylko na wzgląd by porównać ceny/wydajność nie oceniam czy są dobre czy złe po prostu chce mieć całe spektrum kombinacji ceny do wydajności
Nie planuje nic wymieniać po zakupie więc zasilacz z W+ na zaś mi nie jest potrzebny jedyne co będę zwiększał w zestawie z biegiem czasu to Ram || SSD
Proszę o Pomoc ❤️ Do Niedzieli wieczora muszę wszystko zamówić liczę na pomoc was wszystkich.