Nie da się jednoznacznie odpowiedzieć bo różnice w kosztach wynajmu są bardzo różne od miasta.
Możesz wynająć 50m2 za 400 euro w ościennym małym miasteczku i dojazd do centrum dużego miasta kolejką te 20min. A możesz wynająć za 600-700 w dzielnicy blisko centrum, aż do 900-1200euro+ w ścisłym centrum tych największych miast.
Do tego trzeba doliczyć ~1k+ euro na takie luźne życie, czyli paliwo utrzymanie auta, normalne jedzenie, wypady do knajp etc.
Moja znajoma stewardesa singielka 24 lata więc lubi się bawić, zarabia ~1800euro i to styka jej na mieszkanie co prawda ma ~40m2 płaci ~400euro, styka na imprezki, ma małe autko, żarcie jadą lepsze, ale z tego jeszcze zostaje jej na jakieś urlopy typu Majorka i jakieś weekendowe wypady, zakup jakiegoś laptopa za gotówkę, torebki i inne pierdoły.
1) Gigabyte ma różne wersje danego GPU, także pytanie podstawowe: którymi modelami? ... to samo Palit.
2) Z FPS limitem, czy bez, GPU powinno takie rzeczy z palcem nie powiem gdzie wytrzymywać. Karty które od tej dziwnej gierki klękały, zostały po prostu kiepsko zaprojektowane (pewnie robione "na styk", co jest typowe dla najniższych wersji danego modelu GPU, czyli te z najgorszym chłodzeniem i sekcjązasilania). ... a może to wina tych grzejących GDDR6X bez chłodzenia/ze zbyt kiepskim chłodzeniem? 😈
Trochę zaryzykowałem z tym coolerem ale nie dokupowałem nic większego bo ten wraith prism jest naprawdę sporawy.
Tak, na pewno jest dobrze zamocowany.
Zamówiłem już Fortisa 5 (jakby ktoś potrzebował to jest promka w Euro RTV Agd za 149 zł)
Trochę szkoda bo podobał mi się ten świecący znaczek AMD na chłodzeniu
Aha. wrzucam screen po 15 minutach stres testu w CPU-Z