Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Odnośnie tych wszystkich sondaży wyborczych moje standardowe pytanie. Kto was kiedykolwiek brał w czymś takim udział lub choćby ktoś kogo znacie?

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QJv2cSr.png

:szczerbaty:

Cytat

Wysokie poparcie dla konfy wśród młodych mężczyzn nie jest w ogóle zaskakujące. Zaskakiwać może jedynie tych którzy przespali ostatnie 10lat przemian społecznych i przemian w narracji dotyczącej mężczyzn, męskości itd.
To wysokie poparcie dla konfy wynika z tego samego z czego wynika wysokie poparcie kobiet dla partii lewicowych, z oferty dla danej grupy wyborców. Lewica nie oferuje nic ciekawego dla młodych mężczyzn a konfa dla młodych kobiet.

W narracji konfy kobieta ma siedzieć w domu i wychowywać dzieci w narracji lewicy męskość jest toksyczna i najlepiej, żeby faceci się wykastrowali.

Dodając do tego zjawiska społeczne w Polsce jak i na zachodzie polegające na tworzeniu się coraz większej luki pomiędzy młodymi kobietami i mężczyznami - w Polsce najprostszą jej wersją jest luka wykształcenia i urbanizacji - nic dziwnego, że coraz więcej mężczyzn jest sfrustrowanych i wybierają narracje która ich dowartościowuje, tak samo jak kobiety wybierają narrację która dowartościowuje ich signielstwo, robienie kariery i promiskuityczny tryb życia realizowany w dużych ośrodkach miejskich.

Polecam wczorajszą rozmowę Lizuta z Witkowskim Konfederacja - Przemalowany ptak?
pan dr chyba dosyć sprawiedliwie bez szastania incelstwem i stulejarstwem diagnozuje to dlaczego młodzi mężczyźni popierają konfederacje.

Ogólnie na świecie lewica i szeroko rozumiani "postępowcy" zapomnieli w swoim postępie o mężczyznach i ofercie dla nich. Swoją drogą do wymienionych przez Witkowskiego ruchów młodych mężczyzn z USA jak proud boys, alt-right itd warto dodać, że dokładnie tym samym tyle, że z kolorytem religijnym są ruchy ortodoksyjne muzułmańskie w zachodniej europie bardzo skutecznie werbujące młodych "przegrywów" ze społeczności imigranckiej.

Tak jak kiedyś prawica i chadecja, żeby uniknąć rozlewania się agresywnej i brutalnej rewolucji komunistycznej w europie musiała zaproponować model państwa kapitalistycznego-opiekuńczego, tak obecnie będzie trzeba zaproponować jakiś model państwa post-konserwatywnego atrakcyjnego też dla mężczyzn, bo inaczej co obiektywnie ma ich przekonać, że nie warto użyć argumentu siły jeśli nadaży się taka okazja?

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-komitet-wyborczy-wyborców-romana-giertycha-i-anny-marii-Żukowskiej.2333212/post-183063072

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Trepcia napisał:

I tak i nie. Jako człowiek ze wsi powiem Ci, że młodych chłopaków bardzie ciągnie zarabianie na już, czyli matura zdana i można iść jako pomagier na budowę. Przynajmniej takie mam obserwacje, w innej części kraju mogą być zupełnie inne.

Tylko, że to nie rozwiązuje problemu. Nawet jak ktoś szybko opuści wieś i złapie fuchę na budowie to może nie być dobrym kandydatem dla nowej miastowej. Taka złapie fuchę w galerii handlowej a jak ma wyższe wykształcenie to w budżetówce i będzie się rozglądać za krawaciarzem albo młodym i prężnym prywaciarzem. 

Lewica zapomniała o młodych mężczyznach, a zawsze można zrobić z siebie pastowanego uciekiniera z dzikiego kraju. I wtedy będzie branie i poważanie ?

hqdefault.jpg

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Klakier1984 napisał:

Kto was kiedykolwiek brał w czymś takim udział lub choćby ktoś kogo znacie?

Do mojej rodzicielki raz dzwonili, ale po jej odpowiedziach dotyczących wykształcenia, zawodu czy miejsca zamieszkania stwierdzili, że mają już osobę o takim profilu i nie uwzględnią jej odpowiedzi.

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Moim zdaniem te ataki na Mentzena na twitterze tylko wzmocnią konfederacje. Wyzywając ich od homofobów, faszystów itp. poniekąd też atakują ich wyborców czyli tych młodych mężczyzn czym ich jeszcze bardziej zmobilizują. Mówi się o tym, że konfederacja doprowadzi do "piekła kobiet" a z kolei cały wykop itp. jest pełny wpisów wyśmiewających całe to piekło jako pusty slogan mający niby pokazywać jak to kobietom ciężko się żyje.

Edytowane przez lokiju
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Klakier1984 napisał:

Odnośnie tych wszystkich sondaży wyborczych moje standardowe pytanie. Kto was kiedykolwiek brał w czymś takim udział lub choćby ktoś kogo znacie?

Tak do mojej matki dzwonili kilka lat temu. 

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Camis napisał:

Najlepsze w tym jest to,że sam Koroluk jest lewakiem :E.

6 godzin temu, lokiju napisał:

Mówi się o tym, że konfederacja doprowadzi do "piekła kobiet" a z kolei cały wykop itp. jest pełny wpisów wyśmiewających całe to piekło jako pusty slogan mający niby pokazywać jak to kobietom ciężko się żyje.

Im bliżej wyborów,tym coraz bardziej duża część wykopu będzie nawoływać wszystkich,nie tylko mężczyzn do oddania głosów na Konfę. Tak zrobili w 2019 roku,m.in. dzięki ich głosom Konfa załapała się do Sejmu i nie można się zdziwić,że teraz także będą to robić. A młodzi tam na wykopie potrafią zrobić szum,kiedy trzeba :cool:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka ciekawostka, chociaż domyślałem się jak to się skończy :szczerbaty:

Tomasz Komenda podobno poszedł w tango, a teraz dostał jeszcze alimenty 4500zł. Niby są tylko oskarżenia z jednej strony ale...

Ciekawe ile zostało z tych 13 milionów. 

Cytat

Później Anna Walter wspomniała o braku środków do życia. Twierdzi, że jej były partner nie łożył na dziecko — wolał imprezować.

"Nie miałam na żłobek, opłaty czy mieszkanie. Kiedy Tomek wydawał pieniądze na kupno apartamentów, które stoją puste lub zamieszkują tam członkowie rodziny, na narkotyki i alkohol, kiedy rozdawał pieniądze na lewo i prawo wszystkim swoim kolegom, jego syn mieszkał w zadłużonym mieszkaniu obrośniętym grzybem. Bo Tomek zostawił mnie ze wszystkimi problemami. Po prostu przestałam mu być potrzebna."

https://wiadomosci.wp.pl/partnerka-tomasza-komendy-ma-powazne-zarzuty-wydala-oswiadczenie-6881412530117440a

https://plejada.pl/newsy/partnerka-komendy-wydala-oswiadczenie-pisze-o-przemocy-byla-wzywana-policja/4y7pfj4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Camis napisał:

Tomasz Komenda podobno poszedł w tango, a teraz dostał jeszcze alimenty 4500zł. Niby są tylko oskarżenia z jednej strony ale...

https://wiadomosci.wp.pl/partnerka-tomasza-komendy-ma-powazne-zarzuty-wydala-oswiadczenie-6881412530117440a

https://plejada.pl/newsy/partnerka-komendy-wydala-oswiadczenie-pisze-o-przemocy-byla-wzywana-policja/4y7pfj4

Byłbym zdziwiony gdyby cokolwiek zostało :E 

Wygrana jak w totka, kasa z nieba, koleś po problemach, pewnie siano w głowie i tak to się kończy. Nawet nie wiedziałem, że to już 5 lat minęło. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gościu ma podobno wywalone bo ma raka z przerzutami, więc nie za dużo czasu mu zostało. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, TheMr. napisał:

Byłbym zdziwiony gdyby cokolwiek zostało :E

Wygrana jak w totka, kasa z nieba, koleś po problemach, pewnie siano w głowie i tak to się kończy. Nawet nie wiedziałem, że to już 5 lat minęło. 

Długoletnie siedzenie w więzieniu (i to tak naprawdę niesłusznie,bo gość przez pomyłkę wymiaru sprawiedliwości stał się winny popełnienia zbrodni,w której nie brał udziału) na pewno na nim odcisnęło piętno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Camis napisał:

Gościu ma podobno wywalone bo ma raka z przerzutami, więc nie za dużo czasu mu zostało. 

Ale życie piszę historię. Niesłusznie skazany, rekordowy wyrok jeśli chodzi o kasę do oddania, a później rak :E 

2 minuty temu, Spl97 napisał:

Długoletnie siedzenie w więzieniu (i to tak naprawdę niesłusznie,bo gość przez pomyłkę wymiaru sprawiedliwości stał się winny popełnienia zbrodni,w której nie brał udziału) na pewno na nim odcisnęło piętno.

No tak, o tym mówię. Tylko jak już wiedział o swoim stanie to mógł przynajmniej darować sobie niszczenie życia komuś kto będzie żył jeszcze kupę lat. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Camis napisał:

QJv2cSr.png

:szczerbaty:

Patrzę na tego twita i... Okej, przekonaliście mnie, młodzi mężczyźni są ofiarami systemu w tym kraju :E

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niczego więcej nie można było się spodziewać po tym pachołku Oskarku :E.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On ma gębę jak prototyp androida, nabieram podejrzeń :E

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, Camis napisał:

Ja w sumie myślałem podobnie. Tylko bardziej pójście w stronę np przemocy domowej, ostrego chlania itp, no, ale tutaj faktycznie jeszcze doszło posiadanie ogromnej kasy. 

Wydaje mi się (nie miałem styczności), ze człowiek po długoletnim pobycie w więzieniu (szczególnie w takiej sytuacji-niesłusznie i znęcanie się przez współosadzonych ), nie jest zdolny do

założenia zdrowo  funkcjonującej rodziny. Oczywiście, są wyjątki-jak  wszędzie. To z rakiem, to prawda?

Co do sondaży. Ja dostałem ostatnio (SMS-em) jakieś pytanie dotyczące polityki, ale nie naszego podwórka, a sytuacji na Ukrainie (coś w stylu Putin odpali/nie odpali atomu?). Zastanawiam

się czy to faktycznie  jakieś sondowanie opinii, czy naciąganie.

Edytowane przez Flik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Emerytury są waloryzowane względem inflacji i POSTĘPU gospodarczego. Nie pomogły 13, 14, 15. 

FsUM__XXsAIW4Dh?format=jpg&name=medium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, lokiju napisał:

Moim zdaniem te ataki na Mentzena na twitterze tylko wzmocnią konfederacje. Wyzywając ich od homofobów, faszystów itp. poniekąd też atakują ich wyborców czyli tych młodych mężczyzn czym ich jeszcze bardziej zmobilizują. Mówi się o tym, że konfederacja doprowadzi do "piekła kobiet" a z kolei cały wykop itp. jest pełny wpisów wyśmiewających całe to piekło jako pusty slogan mający niby pokazywać jak to kobietom ciężko się żyje.

A co innego mają gadać? Tylko "piekło kobiet" działa na kobiety, do tego nie będzie 500+ na bombelka i co wtedy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@TheMr. ktoś się obudził, że emerytury względem wynagrodzeń nie nadążają rosnąć i jak ktoś odchodził kilka lat temu na emeryturę, która stanowiła połowę średniej krajowej, to teraz jego emeryturę goni najniższa krajowa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
44 minuty temu, TheMr. napisał:

Emerytury są waloryzowane względem inflacji i POSTĘPU gospodarczego. Nie pomogły 13, 14, 15.

Mimo coraz mniejszych emerytur i rent względem średniej krajowej,tacy ludzie w większości,którzy są na emeryturze bądź na rencie dalej chętnie głosują na PiS,a ten argument nadal do tych ludzi nie trafia :E.

Edytowane przez Spl97

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Spl97 napisał:

Mimo coraz mniejszych emerytur i rent względem średniej krajowej,tacy ludzie,którzy są na emeryturze bądź na rencie dalej głosują na PiS,a ten argument nadal do tych ludzi nie trafia :E.

Bo jak plebsowi dasz podczas jednego miesiąca więcej kasy to "poczuje", ale jak rozłożysz mu to na cały rok lat to już będzie "KURRRRRRRŁA, 5 zł mi RENTĘ PODNIEŚLI". 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Spl97 napisał:

Mimo coraz mniejszych emerytur i rent względem średniej krajowej,tacy ludzie w większości,którzy są na emeryturze bądź na rencie dalej chętnie głosują na PiS,a ten argument nadal do tych ludzi nie trafia :E.

Dlatego podpisuję się pod komentarzem, że nie powinni mieć prawa głosu. Sorry, ale to że szkodzą sami sobie to niezły plotwist, gorzej że mają wpływ na młodych. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
28 minut temu, galakty napisał:

Dlatego podpisuję się pod komentarzem, że nie powinni mieć prawa głosu. Sorry, ale to że szkodzą sami sobie to niezły plotwist, gorzej że mają wpływ na młodych. 

Wybory powinny być od 16 roku życia. Jak ktoś będzie miał 18 lat to już minie połowa kadencji jakieś partii która spełniła bądź nie jego "głos". A maksymalny wiek określiłbym na wiek przejścia na emeryturę. Emeryci nie powinni kształtować przyszłości. 

16 latek prawnie jest już dorosły, może prowadzić małe samochody, może uprawiać seks i być skazywanym i wiele innych praw, nie różni się zbytnio już od 18 latka. Oprócz chyba kupienia alkoholu.

Edytowane przez TheMr.
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi