Nie śmieszkowałbym. Debilizm fiskalny tego kraju sięga absurdu.
To, że coś Cię nie dotyka, to tylko dlatego, że ktoś czegoś nie wie.
Ale spróbuj oficjalne mieć zaległości w fiskusie na... PITcie... 50 zł, ba! 20 zł.
A przekonasz się, że przeczołgają Cię właśnie jak Kluskę za miliony.
Na tym polega paradoks. Wielcy mogą dużo, małego przeczochrają za czapkę śliwek.
Szukajka oczywiście zawodzi, więc sorry jeśli jest jakiś dedykowany wątek, ale "trochę" wypadłem z obiegu.
Jaką się dziś kupuje pastę pod proca (7800X3D)? W końcu nadchodzi ten moment, gdy (wreszcie) będę montował koledze kompa na AM5. Doradźcie, proszę.
- nie jakaś mega droga, myślę, że 20-80zł
- nie pady liquid metal ani nic innego z czym jest sporo babrania się później
- preferowana taka, która nie przewodzi prądu, ale jak się nie da, to trudno
- minimum musi wystarczyć na przesmarowanie 7800X3D dwa razy (raz teraz i raz za kilka lat) ale fajnie jakby starczyło też na przesmarowanie 4090tki za 4 lata. Ten punkt piszę bo nie wiem, może dziś sie kupuje jakieś drogie, które ledwo na jednego proca starczają, ale mimo to są najlepszym wyborem? Kiedyś się kupowało większą tubkę AS5 i miało spokój na długo
Gdzieś w szufladzie mam jakieś starocie. Może znajdę jakiś Arctic Silver 5, czy Noctuy NH1 czy jakąś, którą nawet nie pamiętam czy kupowałem bo polecali na forum, czy może dostałem kiedyś z jakimś chłodzeniem. Może starczy taka bo 7800X3D i tak nie zrobi to różnicy?
Tak maxująć budżet 5 5600+RX 6700 XT raczej najwydajniejsza opcja, aczkolwiek myślę, że nie do końca będzie tu cały potencjał pc wykorzystywany, więc można też przemyśleć tańszą jednostkę
https://www.komputronik.pl/cart/shared/show/9xka0MYZ7g-bYpr42vj7e
Rozpakowali pliki by były lepiej pakowalne przez 7zip cała filozofia.
Wcześniej były wstępne spakowane dlatego później nie można ich tak efektywnie spakować. Zrobili to co ja robię