No właśnie. Coś za coś. Szkłem tyłka raczej się nie utrze i już lepiej chyba być śliwką w kompocie z dużą ilością VRAM. RAM tani, pobiera mało energii, więc niech lepiej tak optymalizują gry by zmniejszyć obciążenie obliczeniowe GPU, nawet kosztem większej zajętości VRAM. ... a producenci kart graficznych, niech dają więcej VRAM, w takie cenie, w jakiej to na prawdę kosztuje (czyli nie aż 500zł za 8GB, jak to postuluje nVidia w RTX 4060Ti 16GB wzgl. wersji 4060Ti 8GB)
Crunch nie jest potrzebny, to wydawcy go wymagają bo za mało kasy zarobią, czemu w muzyce metalowej tego nie ma, można sobie jak Dodhaimsgard nagrywać płytę raz na 8 lat, bo mogą, mają wolną rękę i im wytwórnia nie patrzy na ręce i nie przyspiesza wydania płyty, będzie kiedy będzie. Kolejnego albumu Dodhaimsgard oczekuję coś koło 2031 roku.
Bo trzeba przełączyć myślenie i patrzeć na te produkcje, jak na avengersów albo inne SW.
To nie jest dokument, a kino rozrywki. Ma być niesamowicie, głośno, widowiskowo i nieprawdopodobnie, i to z każdym odcinkiem bardziej, bo po co robić kolejny "słabszy" od poprzedniego?
A ja głupi myślałem, że brak lekkiej modyfikacji kodu aby na PC gra skorzystała z 25GB RAMu dla siebie, zamiast mielić dyskiem nonstop i kisić się w 7-10GB, to już jest szczyt olewactwa.
Taką (w sensie popularności, to wielk hit) grę dać takiemu studiu. Ja pier(niki lubię)
PS. A po patchu i tak jak ruszysz szybko myszką to się VRAM zatyka i albo znowu problemy albo czekasz aż normalne tekstury "wskoczą".
Super. Następnie niech Gran Turismo dadzą do sportowania jakiejś firemce z Etiopii. Byndzie taniej, szefie!