Przy zawyżonym vcore to i wydajne chłodzenia często nic nie dają - ale jak pisałem, nie spotkałem się jeszcze nigdzie, żeby ktoś miał problem z napięciem na B760 Gaming X z 13600K.
Co do zasilacza, chłodzenia itp - mówimy to w odniesieniu do jakiej konfiguracji?
7700X w pełnym obciążeniu też leci momentalnie pod limit 95 stopni. Jak chcesz to ogarniać - czyli mieć niższe tempy to Ryzen bez X, tryb ECO albo Ryzen oraz Intel z udnervoltingiem.
W zastosowaniach wielowątkowych, i7 ma znaczną przewagę nad Ryzenem 7. W grach będzie bardzo podobnie - praktycznie tak samo
Jak chcesz wydajność przy niskim poborze energii oraz przy temperaturach do opanowania bez żadnej ingerencji, to 7950X3D: https://proline.pl/koszyk/948fe0f1
W R23 masz jakieś ~ 35 000 punktów, 7950X ma jakieś ~ 38 000 a i9 13900K ~ 40 000. Wyniki 35 000 z 7950X3D to i tak jest top, ale co najważniejsze - ten CPU podczas pełnego obciążenia weźmie Ci jakieś 150W czyli o połowę mniej niż i9.
Choć sam osobiście brałbym i9-13900KF + Undervolting i masz wtedy top
@SylwesterI. Bez urazy, ale Twoje ciągle porównania do G8 są totalnie bezsensu. Miałem G8 i dla mnie proporcje są nie do zaakceptowania. Chcę mieć 16:9 i nie mam innego wyboru niż to LG albo 3 inne firmy na jego matrycach. Wszyscy już wiemy, że jesteś zachwycony G8 który u mnie po 40 min był spakowany do odesłania, tyle, że to nie ma żadnego znaczenia dla świata i ludzi którzy chcą 16:9. Więc serio, nie musisz w każdym poście o nim pisać i go zachwalać.
Przeskok w itemach między WT3 a WT4 jest ogromny. Tak jak na doszlifowanym WT3 robiłem pod 15-20k dmg to na WT4 wchodzi już po 40-60k Paragony robią swoje też.
Pograłem co nieco wieczorem. Dobiłem jakoś 20lvl, na spokojnie eksploruję świat.
Ogólnie gra sie przyjemnie ale MOIM zdaniem jest kilka rzeczy takich sobie:
-drzewko umiejętności, jak dla mnie nie jest przejrzyste. Nie wiem czy to kwestia GUI czy czegoś innego ale ten styl nie podoba mi się.
-Początek gry i zimowa aura jest delikatnie odpychająca, jakoś tak start w D1, D2, i D3 w Tristram i Obozowisku łotrzyc był przyjemniejszy
-GUI Itemów jest mniej czytelne niż w 3. Nie wiem czy to kwestia czcionki czy czegoś innego ale jakoś tak...
-Dubbing póki co fajny, do łotrzyka głos podkłada ten sam aktor co do V w Cyberpunk czy mi się wydaje?
Pogram dalej i może zmienię zdanie
Ogólnie jestem zadowolony - dobrze wydane pieniądze na ten moment.