hejka
mam mozliwosc wyboru płyty, tak wiec która płyta glowna bedzie lepsza i bardziej przyszłosciowa .....
MSI B450M-A PRO MAX
Asus PRIME B550M-A Micro ATX
(aktualnie bedzie tam cpu ryzen 5 3600, ram 16gb 3200, radeon 6600)
dzieki pozdrawiam
Jakie to jest w Waszych glowach proste, zeby 'po prostu ich spisac i puscic dalej'. Wpuscmy a potem sie bedziemy martwic.
Po raz setny, latwo sie pisze zza biurka, majac zerowa stycznosc z imigrantami (z grupa o ktorej piszemy, nie ze wszystkimi imigrantami) i ich wesola tworczoscia.
Na prawde nie wiem, jak ktos logicznie myslacy moze bazowac na schemacie: wpuscimy, a potem sie zobaczy. Do domu tez wpuszczacie ludzi z ulicy, a potem sie zobaczy? Dziecko tez puszczacie na wycieczke z (dla Was) nieznajomymi, a pozniej sie zobaczy?
Tez jestem na kupnie i wzialem 7800xt, ale jeszcze jej nie mam w rekach i (zamawialem juz kilka, ale albo anulowali, albo czekanko...w miedzyczasie ceny podniesli - $*^%* polska).
Jesli w koncu sie doczekam to zostane przy 7800xt, jesli nie, to bede szukal 6{8,9}00xt na olx z jakas gwarancja za 2k. Do 7900xt nie widze sensu doplacania, bo mnie interesuje 2k w granicach +/- 100fps. Do tych cudow wiankow od nvidii jeszcze sie nie przekonalem, bo zwyczajnie nie mialem, ale wole miec wieksza wydajnosc - bede ogrywal glownie strzelanki.
Takze moj glos w strone AMD.