Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
3 minuty temu, LeBomB napisał:

Powiedziałbyś to samo gdyby coś takiego organizował Tusk, Trzaskowski, Hołownia czy jakiś lider lewicy?

Ja tak. Jeżeli by to była po prostu konferencja biznesowa w której Marciniak by opowiadał anegdotki z sędziowania a reszta mówiła o ekonomii a nie nawalance politycznej. Tak było w tym przypadku. Chociaż w przypadku lewicy to wątpie czy by w takie coś poszli bo ekonomia u nich kończy się na drukowaniu pieniędzy i rozdawaniu socjalu.

Zresztą co za różnica kto organizuje. Wolność słowa ma byc, a nie cenzura zamordystyczna a potem wydawanie wymuszonych samokrytyk jak za komuny.

Edytowane przez mafzord
  • Like 1
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwolennicy konfy nie od dziś są znani z fikołków.

Konferencja czołowego polityka szuralicji rzekomo była typowo biznesowa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tlumaczenie oczywistych klamstw antykofniarzy to nie sa zadne filkolki. Antykonfiarze jak zwykle kreuja tu swoje projekcje i próbują zaklinac rzeczywistosc. Pamietam jak mowili tez, ze Mentzen to zaden przedsiebiorca, nie zna sie na podatkach prowadzeniu firmy to pewnie tez nie ma zadnych klientow ewentualnie tylko takich co tam pare zl zarabiaja na dzialanosci:lol2:

Edytowane przez Michaelred

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Kamiyan napisał:

Cokolwiek to nie było, masz obecne logo

Pytanie czy tylko FIFA czy też oficjalnych sponsorów, którzy za bycie na koszulce zapłacili krocie, a nie lubią byc kojarzeni z żadną konkretną opcją polityczną, bo nie sprzyja to sprzedaży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marciniak 3 godziny temu według konforusji: super, fajny, brońmy go.

Minęło kilkadziesiąt minut i jest już wyzywany przez wyborców konforusji.

Ten miał racje:

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, FataIity napisał:

Marciniak pewnie wystąpi do tej pseudo organizacji z pozwem o zniesławienie, bo inaczej tego nie widzę.

Czytałeś oświadczenie UEFA i przeprosiny Marciniaka? "Nigdy Więcej" ma rację, a sędzia posypał głowę popiołem w sposób wręcz poniżający.

4 godziny temu, Wu70 napisał:

Tu się nie ma nawet doszukiwać jakiejś logiki, takie opłacone organizacje wykorzystają wszystko

Tfu

I właśnie debile takie bzdury rozpowszechniają. Mol dostał nagrodę od Nigdy Więcej za działania społeczne i antyrasistowskie(zupełnie słusznie z tego co jest internecie -> wykonał sporo dobrej roboty w tym zakresie), a było to przed wiadomą aferą. Wystarczy poświęcić na to 5 minut, a nie rozpowszechnianie fake newsów polskich nacjonalistów.

• Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, FataIity napisał:

Pełna dezinformacja medialna wystarczyła tutaj. Uczestniczył w konferencji biznesowej, której współorganizatorem był Mentzen. Konferencja była zupełnie apolityczna a sam Marciniak nie spotkał się z Metzenem, więc sytuacja jest po prostu komiczna i mogła się skończyć tylko w jeden sposób.

To jeszcze gorsze wytłumaczenie, bo za wykorzystanie logo UEFA do celow biznesowych trzeba dużo zapłacić.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak rozumiem, obecnie Marciniak nie jest już sędzią wyklętym, tylko zwykłym ****** i mu ci wszyscy wcześniejsi obrońcy zrobią w socjal mediach cytując klasyka "z czterech liter jesień średniowiecza" :rozga:

Do tego wszystkiego wygląda, że wujek Sam chyba jednak nie miał problemów ze zrozumieniem i analizą gniota zwanego ustawą, i chyba było grubo skoro po czterech dniach Duda się rakiem wycofuje z imprezy, następnie PiS ustami Bochenka stwierdza, że to w sumie fajnie że prezydent zaproponował nowelizację, a chwilę później cały na biało wpada Moradziecki i twierdzi, że niema co panikować i że zmiany są niepotrzebne :E

https://wiadomosci.wp.pl/ruch-dudy-ws-lex-tusk-morawiecki-zabral-glos-6904660248255360a

Kto w Polsce mieszka, ten się w cyrku nie śmieje 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marciniak napisał to co musiał żeby organizacje nie zniszczyły mu życia :lol2:

Dla mnie to w pełni zrozumiałe, niestety nie miał wyjścia w tym cyrku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
52 minuty temu, forfun napisał:

właśnie debile takie bzdury rozpowszechniają. Mol dostał nagrodę od Nigdy Więcej za działania społeczne i antyrasistowskie(zupełnie słusznie z tego co jest internecie -> wykonał sporo dobrej roboty w tym zakresie), a było to przed wiadomą aferą. Wystarczy poświęcić na to 5 minut, a nie rozpowszechnianie fake newsów polskich nacjo

I jakie to ma niby znaczenie. To kolejny raz pokazuje, ze te wszystkie lewackie "antyfaszystowskie" organizacje to najwjeksze szumowiny i klamcy. Mozna tez sobie poczytac wypowiedzi pokrzywdzonych kobiet jak reagowaly na pana antyfaszyste roku. Zero pozytku z tych naziolskich lewackich organizacji, ktore zajmuja sie glownie szczuciem na niewinnych i gloryfikacja przestepcow.

29 minut temu, Wu70 napisał:

Marciniak napisał to co musiał żeby organizacje nie zniszczyły mu życia :lol2:

Dla mnie to w pełni zrozumiałe, niestety nie miał wyjścia w tym cyrku.

Tak pewnie bylo. Pisanie, ze Mentzen wprowadzil go w blad jest raczej smieszne bo niby w czym on mogl go tu oklamywac? Nie wiedzial kto reklamuje to wydarzenie, kim jest Mentzen?:szczerbaty: Albo chlop ma dwucyfrowe IQ albo napisal to zwyczajnie nieszczerze zeby sie od niego odwalil.

No i ciekawe czy bedzie pozew przeciw "Nigdy więcej"
https://gol24.pl/nowe-fakty-w-sprawie-szymona-marciniaka-uefa-szykuje-oswiadczenie-sedzia-ma-w-planach-pozew-przeciw-stowarzyszeniu-nigdy-wiecej/ar/c2-17599037

Edytowane przez Michaelred

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cytat

Le Pen na celowniku parlamentarnej komisji ds. rosyjskich wpływów we Francji

Skrajnie prawicowy Front Narodowy był „pasem transmisyjnym” proputinowskiej propagandy we Francji. To konkluzje raportu parlamentarnej komisji śledczej, która przez ponad pół roku badała rosyjskie ingerencje we francuską politykę, gospodarkę i finanse.

https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-le-pen-na-celowniku-parlamentarnej-komisji-ds-rosyjskich-wpl,nId,6815609#crp_state=1

?t=resize:fill:948:592,enlarge:1

9cb3b4e77ffef3-948-568-209-327-1425-855.

FN4XWX-XwAEqwKY?format=jpg&name=large

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, severall napisał:

Czytam oświadczenie... nieźle się musiał ukorzyć. 

Stalinowcy z Nigdy Więcej odkapowali Marciniaka, tak jak wcześniej zakapowali. Aż chce się głosować na PIS: wybór między PIS-komuną (Gierek, Gomułka) a jawnymi stalinowcami idącymi za PO (PO taka nie jest, ale może im ulec jak w innych krajach, że polityczna poprawność to religia fanatyczna jak islam).

2 godziny temu, mafzord napisał:

Samokrytyka dokładnie jak za komuny :D. Smutne czasy

Nic by to nie dało bez odkapowania. Nawet bardzo przyjazna Wyborcza odkręca sprawę. Boją się efektu ataku na papieża Jana Pawła II, przecież nie PO przypuściła atak, ale to PO straciła ok. 3% a PIS zyskał.

• Like 1
  • Confused 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, sino napisał:

Boją się efektu ataku na papieża Jana Pawła II, przecież nie PO przypuściła atak, ale to PO straciła ok. 3% a PIS zyskał.

Co za brednie, po papaju PIS nic nie zyskał. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, sino napisał:

Aż chce się głosować na PIS

Nie rób tego,serio ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:rotfl:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, sabaru napisał:

To po co on to w ogóle podpisywał. Jak zwykle PiS się wyrwało do przodu i teraz na chybcika będą to poprawiać.

Kaczor i politycy z PiS zmusili Długopisa do podpisania tego bubla. Teraz tą nowelizacją tego bubla,który składa osobiście Długopis próbuje się wybielić,gdyż najwidoczniej dotarło do niego,że międzynarodowe stanowisko dla niego po prezydenturze bye bye :E.

Godzinę temu, Maciek. napisał:

Do tego wszystkiego wygląda, że wujek Sam chyba jednak nie miał problemów ze zrozumieniem i analizą gniota zwanego ustawą, i chyba było grubo skoro po czterech dniach Duda się rakiem wycofuje z imprezy, następnie PiS ustami Bochenka stwierdza, że to w sumie fajnie że prezydent zaproponował nowelizację, a chwilę później cały na biało wpada Moradziecki i twierdzi, że niema co panikować i że zmiany są niepotrzebne :E

Długopis z tej ustawy się nie wycofuje,za późno niestety jest. Pytanie jest takie,czy tą nowelizację,którą proponuje Długopis poprze Kaczyński i cała ta pisowska świta? Wystarczy,że Kaczor na to się nie zgodzi i nowelizacja do kosza,tak jak wcześniej było choćby z ustawą o Izbie Dyscyplinarnej SN,gdzie Prezydent także zrobił swój projekt ustawy,ale Pisowska świta z Kaczyńskim w Sejmie to odrzucili i projekt skończył w koszu.

3 godziny temu, LeBomB napisał:

Marciniak poprowadzi finał LM. Jest już oficjalna decyzja UEFA.

Teraz jak musi się czuć ten dziennikarz,co jeszcze rano paplał o odsunięciu Marciniaka od sędziowania finału LM? :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1685704908440-png.5247796

Cytat

Mam nadzieję, że to oświadczenie trafi do wszystkich zainteresowanych, w szczególności do osób, które słusznie były zaniepokojone i rozczarowane moim udziałem w wydarzeniu "Everest". Chcę wyrazić moje najgłębsze przeprosiny za moje zaangażowanie i wszelkie przykrości lub szkody, które mogło ono spowodować. Po głębszej refleksji stało się oczywiste, że zostałem poważnie wprowadzony w błąd i całkowicie nieświadomy prawdziwej natury wydarzenia. Nie wiedziałem, że było ono związane z polskim ruchem skrajnej prawicy. Gdybym był tego świadomy, kategorycznie odrzuciłbym zaproszenie. Ważne jest, aby zrozumieć, że wartości promowane przez ten ruch są całkowicie sprzeczne z moimi osobistymi przekonaniami i zasadami, których staram się przestrzegać w życiu. Mam wyrzuty sumienia, że mój udział mógł być z nimi sprzeczny.

Jako profesjonalista głęboko zaangażowany w futbol, chcę podkreślić moje niezachwiane poparcie dla wartości promowanych przez UEFA, w szczególności inkluzywności i szacunku dla wszystkich osób, niezależnie od ich pochodzenia. Zasady te leżą u podstaw ducha piłki nożnej i są zgodne z moimi osobistymi przekonaniami. Co więcej, z całego serca potępiam wszelkie formy nienawiści, dyskryminacji lub nietolerancji, ponieważ nie ma dla nich miejsca w sporcie i społeczeństwie jako całości. Chcę również podkreślić moje zaangażowanie w walkę z dyskryminacją w piłce nożnej. Byłem jednym z pierwszych sędziów na świecie, a na pewno pierwszym w moim kraju, który zastosował "procedurę trzech kroków" w odpowiedzi na poważny incydent dyskryminacyjny podczas meczu w Polsce. Zobowiązuję się też do bardziej czujnego analizowania wydarzeń i organizacji, z którymi jestem związany. Zobowiązuję się do wyciągnięcia wniosków.

Na koniec chciałbym szczerze przeprosić kluby, piłkarzy, kibiców, współpracowników, urzędników i organizacje, które mi zaufały. W pełni rozumiem, że moje działania miały reperkusje wykraczające poza osobiste rozczarowanie i jestem w pełni gotowy zaakceptować wszelkie konsekwencje wynikające z mojego nierozważnego udziału. Dziękuję za zrozumienie i pokornie proszę o możliwość zadośćuczynienia i odzyskania zaufania poprzez moje przyszłe działania.

Szymon Marciniak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Camis napisał:

chcę podkreślić moje niezachwiane poparcie dla wartości promowanych przez UEFA

To jest dobre.  No, ale rozumiem gościa, "jeśli wejdziesz między wrony, musisz krakać jak i one" :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezłe jaja z Marciniakiem, normlane polskie piekiełko. Typ wpadł na imprezę, wygłosił gadkę motywującą a następnie udał się na imprezę Ekstraklasy a teraz jest rasistą, homofobem, a najgorsze jeszcze przed nim bo  bronią go w TVP i zaraz pewnie wcisną mu legitymację partyjną PiS. Nawet minister zero uruchomił się w tej sprawie. Choć on lubi takie medialne wrzutki, jak zabójstwo dziecka lub pijany kierowca kasujący całą rodzinę. Wiadomo, że ta biznesowa impreza to coś podobnego do Campusu Polska Czaskowskiego. Niby takie pitu, pitu a chodzi o politykę. Tylko, że Marciniak nie musi każdej imprezy sprawdzać na którą się wybiera. Gdzieś tam czytałem, że jakiś typ (aktor czy tam inny celebryta) musiał przepraszać bo był na imprezie, na której był jakiś inny typ, co był oskarżony o molestowanie. Żyjemy w takich czasach, że zaraz będziemy przepraszać za to jakie książki czytamy, kogo słuchamy albo jakie filmy oglądamy. Zaraz będę przepraszał grube baby, że śmiałem się oglądając perypetie  genialnego sportowca i sprzedawcy butów (Al "Śwnia" Bundy). 

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

:rotfl:

Co Polacy sądzą o naszym "prezydencie" można przeczytać w komentarzach :szczerbaty:, jest ostro. 

FxnIUzIXoAA6lSJ?format=png&name=small

Edytowane przez Camis
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

b1e90b23f454362de26cccf843f95ba6656cc10a

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat mistrzami w tematach zastępczych są PiS-iory,a nie jakieś lewaki,choć tym lewakom się udało taki temat zastępczy wywołać :E.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi