Można też zjechać o oczko z RT i wtedy już takiej przepaści nie widać jak w Path Tracing 😁
A to tylko jedna gierka, 4070 dostaje mocno w Remnant, Starfield'zie, a jak się wyłączy RT to nawet w Cyberku 🙂 Mnie znacznie bardziej drażnią niższe tekstury niż brak RT aczkolwiek czasem zdarzają się gry w których tekstury medium nie są złe ale to raczej rzadko. Zwykle zejście o jedno oczko z tekstur daje moim zdaniem nieakceptowalny wygląd.
Zresztą ja już wybrałem Też Hellhounda. Tylko żeby X-kom nie wywinął psikusa i wysłał w końcu.
Ja trzymam się wersji Blacka, polecam test 1440p vs 4k medium. Najlepsza opcja to 4k i wymaksować tekstury. Mam chrapkę na monitor 3840x1600 ale boje się że znowu mi 7800xt złapie zadyszkę, a potem wyjdzie taki Starfield 2.0 i będzie 30 fps i będę znowu w pupie 😆
Dzień Dobry. Dzisiaj zauważyłem ze jak gram w trybie pełnoekranowym to mam kilka razy większe opóźnienie (tyko wtedy gdy włączony jest v-sync) , jeżeli wrócę do trybu okienkowego to opóźnienia wracają do normy. Chciałbym się dowiedzieć czemu tak się dzieje, lub jak temu zapobiec.
Z góry dziękuję za pomoc
(pierwsze zdjęcie jest w trybie okienkowym a drugie w pełnoekranowym)
Kontrola jakości tylko. Jak trafi Ci się dobrze wyżłobiona sztuka, to chłodzenie jest super. (no lekkie problemy przy montażu, by idealnie równo wszystko się osadziło) . Z drugiej strony, może Ci się trafić sztuka, gdzie jedna nakrętka łapie minimalnie na gwint (bo ledwie co się wkręca), a druga zupełnie poprawnie/wielokrotnie bardziej - i trochę taki dyskomfort "czy aby ten fragment gwintu tej jednej nakrętki kiedyś nie puści".