Tylko widzisz, cena prawie 2x tyle za kartę prawdopodobnie z koparki która może w każdej chwili paść, która ma 8GB i nawet w 1440p będzie brakowało pamięci
Ja zacząłem, zrobiłem sobie później przerwę bo mocno napsuł mi krwi ten "Porzucony" boss, teraz wlazłem do fabryki Veninniego, czyli zasadniczo sam początek dla większości z Was. Kilka spostrzeżeń:
- hitboxy, reakcja na unik, reakcja na atak - no jakiś dramat. Myślałem, że mi klocek zaniemaga ale odpaliłem na ROGu z sygnatury, gra z dlss na 1440p/wysokie - płaskie 60fps, zero skoków i przycinek - więc to nie sprzęt. Po prostu ta gra ma upośledzone hitboxy i responsywność przy kluczowych manewrach
- klimat leje się z ekranu, to dobrze. Nie byłem w stanie nic soulsowego ruszyć po Bloodborne, a tutaj mnie przyciąga nawet po 30 porażce z bossem
- jak narazie mechaniki podpięte pod mechaniczną rękę - zbyteczny dodatek. Zeby się chociaż dało parować jak BB
- graficznie szału nie robi, ale jest całkiem przyjemna i działa świetnie
- jakoś mnie muzyka nie porwała póki co
Ogólnie będę ciągnął dalej, chociaż frustracja w ratuszu była wysoka. To widmo co niby miało mi pomóc to musiałem się nim opiekowac żeby chociaż mieć jakiekolwiek szanse dotrwać do końca walki
Nawet jeśli MeteorLake nie będzie w stacjonarnym PC to co do nazwy całkiem możliwe że nie będzie więcej jak 14th(LGA1700). Przy prezentacji poprzednich generacji mobilnych układów zawsze było 12th czy 13th ale przy prezentacji Meteora już nie ma th. Myślę że jest to reset numeracji i możliwe że w stacjonarkach nastąpi to samo by podkreślić "nową erę" u Intela. Przypuszczam że będzie to 1th.