DCP Latency tester jest dobry jedynie do pobieżnego i ogólnego sprawdzenia ale ten program jest za bardzo czuły i podatny na inne zmienne systemowe i co się dzieje w tle choćby na optymalizację systemu i jego sterowników. Do takich celów używam LatencyMon by dostosować najlepsze sterowniki np: sterowniki od internetu itp. nie zawsze najnowsze sterowniki są najlepsze itd. A przy optymalizacji sytemu kontrolnie też używam WinTimerTester tym bardziej po tym co zrobili windowsami po 7mce (w grach multi to nawet czuć gdy ma się dobrze dobrane sterowniki ze to od Win10 zmieniono rozdzielczość timera systemu Windows a DCP Latency nie jest pod te zmianę programowo dostosowany jak LatencyMon) i już po takiej optymalizacji DCP Latency potrafi zejść na zielono w porównaniu do nie optymalizowanego systemu i potwierdzenie na szybko DCP Latency będzie pokazywał lepsze wyniki w trybie awaryjnym, dodatkowo na dowód wystarczy użyć timeresolution i też będą lepsze wyniki w DCP Latency. Po pełnej optymalizacji systemu w uzupełnieniu z LatencyMon to on się nadaje jedynie do ogólnego poglądu
Być może dlatego też ze zawsze kontroluje i walczę z każdymi możliwymi opóźnieniami systemu u mnie niestabilny FCLK objawia się przycinaniem dźwięku. Najszybciej taką niestabilność FCLK wykrywa y-cruncher jak on przejdzie to jeszcze nie znaczy ze jest w pełni stabilne FCLK ale ze jesteśmy już blisko i z doświadczenia dodam pewnie trzeba będzie zejść o te 33Mhz oczko/krok lub dwa do tyłu, tak aby był w pełni stabilny zegar FCLK.
W sumie chyba zaryzykowałbym z obecnym zasilaczem. Testy na PPC pokazują że set ciągnie 600W no ale z 13900K po OC. Imo obecny zasilacz da radę (przy Twoim CPU) niemniej poczekaj jeszcze na opinie innych Forumowiczów.
Od czasu ostatniego wpisu obejrzałem Yellowjackets sezon 2, One piece oraz pierwszy sezon See. Yellowjackets nie polecam - jak dla mnie "głupie" toto. One Piece fajne, rozważam anime ale to niemalże 1100 odcinków więc chyba będzie ciężko z czasem. Jeśli chodzi o See to prawdopodobnie obejrzę kolejny sezon.