Dzięki za wskazówkę właśnie będę się trzymał sprawdzonych taktowań RAM, tylko bym obniżał timingi, a myślę nad jakimiś kościami nawet bez RGB, które są sprawdzone że da się w nich coś pozmieniać.
Jeśli chodzi o płyty no to tak jak się spodziewałem większych różnic między nimi nie ma wiadomo standard konfiguracja portów, rozmieszczenie, byle sekcja zasilania była wystarczająca no i jestem właśnie ciekaw czy któregoś producenta się wystrzegać jeśli chodzi o problemy, soft itp. Miałem już płyty AsRock z których byłem zadowolony, podobnie jak Gigabyte i teraz MSI, chętnie bym spróbował coś od ASUS
Co do procka to długo myślałem nad różnymi opcjami od amd 7800x3d wzwyż lub i5 13500 (ddr4) do i7 14700K, ale finalnie wybór padł na 7950x3d bo mam korzystne warunki zakupu i już wolę dołożyć kilka stówek (dosłownie) niż potem rozmyślać, że mogłem spróbować topowej wersji z dwoma chipletami, bo lubię się bawić sprzętem, ustawiać Poza tym komp oprócz grania używany jest do montażu video, CAD, matlab. Bardzo mi się podobało odczucie olbrzymiego przeskoku w jakości działania gier i aplikacji po przesiadce z i5 4070 na i5 10400f, teraz liczę że będzie podobnie i z zapasem na kolejne 4-5 lat jak zwykle
Masz 14 dni na odstąpienie od umowy i 14 dni na zwrot oleda jezeli są tam jakieś bady.
Chyba, że kupiłeś po jakiejś okazyjnej cenie.
Jak będą wchodzić po nowym roku nowe monitory oled to na stare powinny być promocje.