Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Edytowane przez Camis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście nie jest żartem co teraz podają, mogło być jeszcze gorzej, gdyby to Baćka zmarł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawalny zrobił błąd, że wrócił do Rosji po tym, jak go otruto.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ale ogólnie to [*] dla Nawalnego. Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie.

Edytowane przez Spl97

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Spl97 napisał:

A cała szuria ze Szczęść Boże na czele również się wyniesie i stanie obok takiego tworu jak PJJ :E. Co do Mentzenów i Bosaków, to faktycznie pewnego dnia skończą jak Palikot, jeśli wcześniej się nie załapią do PiS-u :>.

Ta, Ci od Brauna pójdą za nim, a reszta się rozpłynie do PiSu :D 

Zapowiadali się jako antysystem, a skończą w systemie... Trochę smutne, liczyłem że coś się zmieni polityce, ale mamy to co mieliśmy od 89 roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wamak Chcąc pozostać ważną postacią opozycji rosyjskiej nie miał innej możliwości. Trwały czy dłuższy wyjazd oznacza marginalizacje i rozpad budowanych struktur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Żądza władzy odebrała mu rozum, a w konsekwencji także życie.

Edytowane przez Andree

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to dopiero z perspektywy dzisiejszego dnia widać, że zrobił błąd. Pewnie nie spodziewał się, że będzie aresztowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To by się zgadzało. Zastanawiałem się dlaczego dostał tylko 5 lat. A przecież to był upudrowany wyrok śmierci. Głupi ja.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak nie funkcjonuje.

Chcąc być liczącym się opozycjonista i potencjalnym następcą Putina, musiał wrócić.

Natomiast śmiercią cały czas ryzykują wszyscy opozycjoniści czy nawet ludzie władzy, ale przeciwni Putinowi.

Tak to działa w dyktaturach. Cały czas zwalczają przeciwników politycznych i społecznych.  To proces ciągłych prześladowań, pozbawiania wolności, torturowania i mordowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypadl z okna ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@hwdp43 nie, teraz po prostu traci się przytomność.

"Stracił przytomność po spacerze" tak podały władze kolonii karnej, w której odsiadywał wyrok 19 lat (w sierpniu 2023 roku dostał taki wyrok)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny sygnał, że coś się dzieje ale nie wiadomo co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prezydenturze Duda będzie miał na karku Trybunał Stanu zamiast wezwań na komisje w celu jego przesłuchania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybory idą to i na froncie rzucili mieso i kogoś odstrzelili...
Jakby się wojna nie skończyła to minimum kolejne 2 lata kacapia się będzie zwijać i tracic ludzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, RimciRimci napisał:

Aleksiej Nawalny nie żyje - źródło KIKŚ.

Bohater na jakiego Rosjanie nie zasługują i o którym za x lat nikt nie będzie pamiętał. Niesamowita i niezłomna postawa, bo znaliśmy opozycjonistów rosyjskich, którzy zostali złamani i którzy uciekali na zachód(czemu się nie dziwię). Tutaj mamy odwrotność... nie został złamany(pewnie torturami), wrócił do Rosji wiedząc jaki los go najpewniej spotka i poświecił wszystko. Kiedy Putin będzie w grobie ulice i place powinny nosić nazwy Nawalny, bo to jednak współczesny symbol walki o demokratyzację Rosji.

A rosyjski tyran wysyła sygnał w świat - wszystko mogę i w sumie dopiero zaczynam.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zawsze po Putinie, jak będzie w grobie może przyjść na jego miejsce ktoś jeszcze gorszy od samego Putina i wtedy to faktycznie absolutnie wszystko będzie możliwe, co zrobi.

Edit. Jeszcze ciepłe.

Edytowane przez Spl97

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Po złym panie jeszcze gorszy nastanie."

Weź choćby Kima. Mówi się że jego siostra jakby po nim przejęła władzę, to jest ponoć jeszcze bardziej bezwzględna niż on.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Putin zabijał przeciwników politycznych i będzie zabijał, Rosja to nie jest kraj dla normalnych ludzi, spoleczenstwo żyje w bańce i pod butem i tak już było od Stalina z małą przerwą na Jelcyna. Eliminacja Putina nic nie da, przyjdzie kolejny aparatczyk z KGB i już nie będzie miał hamulców a otępiały naród pójdzie za nim. 

Edytowane przez Fikołek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, forfun napisał:

Bohater na jakiego Rosjanie nie zasługują

On znowu taki krystaliczny nie był. Przecież mówił, że zajęcie Krymu jest ok i sam by go nie zwrócił Ukrainie jako prezydent. Popierał też wojnę z Gruzją, a swego czasu sam o sobie mówił, że jest nacjonalistą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawalny żadnym opozycjonistą nie był. Ot jak Girkin. Miał w poważaniu dużo rzeczy i był w połowie tyranem jak Putin, Polskę najchętniej też by przejął ;) 

Świat zachodni go wspierał tak jak Pol Pota. Był wygodny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównywanie Girkina i Nawalnego zupełnie nietrafione.

Nawalny miał swoje partie opozycyjne i realnie w nich działał.
Girkin jest po prostu zbrodniarzem wojennym, który w internecie krytykował sposób prowadzenia wojny. Jej zasadności już nie podważał.

Tak czy inaczej, na Girkina też przyjdzie pora w więzieniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
8 minut temu, Camil666 napisał:

On znowu taki krystaliczny nie był. Przecież mówił, że zajęcie Krymu jest ok i sam by go nie zwrócił Ukrainie jako prezydent. Popierał też wojnę z Gruzją, a swego czasu sam o sobie mówił, że jest nacjonalistą.

Wielkorus i nacjonalista. Popierał gorąco wojnę w Gruzji,  nie tak dawno jeszcze był zdaniA, żE Krym nasz itp.
Wielu nie zdaje sobie sprawy że wróg Putlera to nie to samo co  wolnościowiec.
Dużo bardziej żal mi było  Borysa Niemcowa jak kadyrowcy zastrzelili go jak psa pod murami Kremla...

Edytowane przez Tomcat
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Camil666 napisał:

I dzięki temu miał poparcie milionów Rosjan. Błędem wcześniejszej opozycji rosyjskiej było prezentowanie wartości rodem z państw demokratycznych, których przeciętny Rosjanin zupełnie nie rozumie i których nie będzie popierał. Gdybyś się bardziej zgłębił w lekturę, to wiedziałbyś dlaczego i kiedy też się zmienił, ale nieważne. Cały demokratyczny świat oddaje dzisiaj mu część. Wszyscy specjaliści od Rosji podobnie, ale znajdzie się ekspert rosyjski na forum internetowym, który będzie chciał niszczyć tego człowieka. Niepojęty jest dzisiejszy świat. Nawalny to wzór bohaterskiej postawy i walki z systemem autorytarnym. Właśnie oddał za to życie.

22 minuty temu, Fikołek napisał:

Rosja to nie jest kraj dla normalnych ludzi, spoleczenstwo żyje w bańce i pod butem i tak już było od Stalina z małą przerwą na Jelcyna.

Jak miałbyś od wieków takie pranie mózgów, jak tam, to nasz naród by wyglądał podobnie. Masz jeden przekaz w telewizjach, radiach, prasie i jeden przekaz w podręcznikach, które nauczają Rosjan w szkołach. Jest tam jakaś grupka(kilka milionów), którzy myślą inaczej, ale nie mają żadnego znaczenia, a istnieją tylko dlatego, bo Rosja nie kontroluje internetu tak jak np. ich chińscy przyjaciele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, LeBomB napisał:

"Po złym panie jeszcze gorszy nastanie."

Idealnie podsumowane. Dokładnie tak było jak odstrzelili Kadafiego. Żył sobie taki tyran, kogoś zabił, komuś rękę odciął ale trzymał tamten rejon za jaja. Został zabity i później imigranci na pontonach zawitali do Europy.

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi