No tu to zasiałeś ziarenko w moim porąbanym serduchu. Może istotnie jakiś 5080 super hiper TI AI. Sęk w tym, że parę chwil później już będą 6080. Człowiek tak wiecznie rozdygotany sprzętowo.
FG to dodatkowa zmienna, nie wiem jak się wtedy rozkłada frametime, musiałbyś się upewnić swojego źródła klatek bo VRR dobrze wyświetli tyle klatek ile zrobisz ale jeśli je robisz w nierównych odstępach czasu to tak zostaną wyświetlone, dobrze więc porównać też w innej grze. Sprawdź też wykresy frametime, może będzie coś widać
Freesync to też dodatkowe limitacje ale przy tylu FPS raczej nie powinno być problemu. Ja na starym GSYNCu z tym przestarzałym modułem nie trafiłem na taki problem.
Ale ogólnie cieszy że człowiek nawrócony
Nie ma czegoś takiego jak spuszczaniem nad tym, to nic nie kosztuje, po prostu włączasz i używasz. To powinien być standard że wyświetlasz to co produkujesz i jedynym problemem jest to co i kiedy produkujesz a nie jeszcze się zastanawiasz czy monitor żyje swoim własnym tempem i czasami coś dubluje, ten problem technologicznie od dawna nie istnieje.
Ja będę zmieniał swojego RTX'a jak mu pary zabraknie no chyba ze wcześniej jakaś dobra okazja i karta się trafi.
Nie planuje 5 serii ale kto wie, może jakieś Superki będą fajne