Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

9 godzin temu, Camis napisał:

Postanowiłem sprawdzić kto forsuje tak odjechane pomysły i no tak

"In the 1988 general elections Johansson was elected as a member of the Riksdag for the Left Party – Communists (VPK)."

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ylva_Johansson

https://oko.press/komisja-europejska-chce-kontroli-czatow

Stary komuch 🤦‍♂️

Edytowane przez Kris194

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Spl97 napisał:

Oby nie było tak, że wraz z tym zaciskaniem pasa pójdą cięcia w transferach socjalnych i zostaną zabrane wszystkie 800+, 13 i 14 dla emerytów, bo inaczej będzie społeczny bunt i poparcie dla aktualnej koalicji pójdzie w łeb.

Raczej nie. To nie jest stare PO które robiło zmiany wbrew publice, teraz wiedzą że bez robienia dobrze ludowi to daleko nie zajadą, niestety PiS zdrenował mózgi. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Kamiyan napisał:

Czyli faktycznie chorzy mają się nie cieszyć?

Cudowna logika.

Oczywiście, że mają. Niech tylko ZUS w tym układzie zacznie jakoś dokładniej te zwolnienia weryfikować, a nie tu L4, a tu pozdrowienie z kajaków na insta, druga praca na boku, remont mieszkania i można by tak wymieć w nieskończoność.  Pod względem oszukiwania na tym polu fantazja rodaków nie zna granic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, voltq napisał:

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-06-18/skrocenie-czasu-pracy-urzednicy-z-leszna-sprawdza-czy-krocej-znaczy-lepiej/

Kodeks pracy mówi o 40 godzinach pracy na umowę o pracę , ktoś mi wyjaśni na jakich oni zasadach będą pracować? Bo wg mnie na ta chwilę jest to niezgodne z prawem , dodatkowo niemoralne ich pensje są z pieniądzy podatników 

"Wprowadzenie takiego rozwiązania w urzędzie to szok do pokolenia przyzwyczajonego do ciężkiej pracy.

- I tak za dużo mamy tego wolnego. I jeszcze to skracać? - skomentowała zmiany jedna z mieszkanek Leszna. - Kiedyś się pracowało osiem godzin, w sobotę się pracowało i na nocki się chodziło - dodała kolejna."

No i fajnie ale kiedy to było? Typowy wyborca pisu. Kiedyś to było i nie wyobraża sobie żeby było inaczej...

• Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo  praca to tylko fizyczna i minimum 8 godzin. Każdy kto pracował w biurze lub jako krawaciarz wie ile czasu jest marnowane w pracy. Lepiej pracować godzinę mniej i zrobić swoją robotę niż symulować pracę. U mnie palacze nie muszą odpracowywać puszczania dymka. Są tacy co chodzą na faje co godzinę, zanim zlezie po schodach, spali i wróci to dobre 15 min mu schodzi, a jak się jeszcze z kimś rozgada to dobre 25 min.

• Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, Spl97 napisał:

Bużka i pozostali są głupsi niż ustawa przewiduje :E.

Lewaku buzka to prawnik patryjota!! :E.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
9 godzin temu, voltq napisał:

Kodeks pracy mówi o 40 godzinach pracy na umowę o pracę , ktoś mi wyjaśni na jakich oni zasadach będą pracować? Bo wg mnie na ta chwilę jest to niezgodne z prawem , dodatkowo niemoralne ich pensje są z pieniądzy podatników 

Nie. Kodeks pracy nie zezwala na pracę powyżej 40h. Z kolei nic nie mówi o minimalnym czasie pracy. Jeśli pracodawcę stać, to może nawet wymagać tylko 1h pracy dziennie. Zwykłe zatrudnienie na 7/8 etatu. Co nie zmienia faktu, że takie rzeczy za publiczne pieniądze wywołują niesmak. 

35 minut temu, ghostdog napisał:

Każdy kto pracował w biurze lub jako krawaciarz wie ile czasu jest marnowane w pracy. Lepiej pracować godzinę mniej i zrobić swoją robotę niż symulować pracę.

Tylko często w biurowych robotach jest tak, że raz się nudzisz, a raz nie wiesz gdzie ręce włożyć. Sztywne 7h pogorszyłoby sprawę. 

Edytowane przez MaxaM
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze można zostać po godzinach a potem je odebrać w inny dzień. Ja tam nie widzę różnicy czy pracuje się sztywne 8 czy 7h. Człowiek wypoczęty jest bardziej efektywny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cytat

PiS grozi utrata wielkich pieniędzy
Jest to też sygnał alarmowy dla PiS, który starował w jednym bloku z SP. Jeśli okaże się, że kampania wyborcza z 2023 r. była nielegalnie finansowana, PiS może stracić państwową subwencję (prawie 30 mln zł rocznie). Prokuratura ma dowody, że również kampania z 2019 r. była zasilana z Funduszu. Może więc zdarzyć się tak, że PiS nie tylko pieniędzy nie dostanie, ale też będzie musiał oddać te, które już dostał.

Cytat

Sprawiedliwość idzie po polityczną mafię

Nie znamy jeszcze całej treści wniosku o uchylenie immunitetu i zgodę na areszt dla posła PiS/Suwerennej Polski i byłego wiceministra sprawiedliwości Marcina Romanowskiego. Ale już to, co znalazło się w oficjalnym komunikacie Prokuratury Krajowej, pokazuje, że takiej sprawy jeszcze w Polsce nie było.

Według Prokuratury Krajowej były wiceminister sprawiedliwości, którego zadaniem miało być pilnowanie praworządności, działał „w zorganizowanej grupie mającej na celu popełnianie przestępstw przeciwko mieniu poprzez przekraczanie uprawnień i niedopełnienie obowiązków oraz poświadczenie nieprawdy w dokumentach, wyrządzanie szkody w wielkich rozmiarach".

Chodzi o nadzorowany przez resort Fundusz Sprawiedliwości. Suwerenna Polska (wcześniej działająca pod nazwą Solidarna Polska) używała go do finansowania swoich kampanii wyborczych albo wspierania „zaprzyjaźnionych" organizacji. Wiązało się to z ustawianiem konkursów i szkodą dla ofiar przestępstw, dla których przeznaczone były środki z Funduszu.

https://wyborcza.pl/7,75398,31074991,sprawiedliwosc-idzie-po-polityczna-mafie.html#S.TD-K.C-B.3-L.1.duzy

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja im proponuję zmienić nazwę na BiN - Bezprawie i Niesprawiedliwość, będzie lepiej pasować :E

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ma satrapa kolejny, spóźniony prezent na urodziny :E

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PiS i PO jacyś gwałciciele i pedofile a w takiej konfederacji Braun dostanie wyrok za uszkodzenie choinki bożonarodzeniowej i zgaszenie świec chanuki xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
24 minuty temu, voltq napisał:

PiS i PO jacyś gwałciciele i pedofile a w takiej konfederacji Braun dostanie wyrok za uszkodzenie choinki bożonarodzeniowej i zgaszenie świec chanuki xD

No jeśli jest się kompletnym debilem, to trzeba ponieść tego konsekwencje. Zresztą jego wyborcy nie lepsi, np. ty XD

Chociaż Braun to przede wszystkim ruski mir. Takich szpiegów powinno się zamykać, a nie wysyłać do Brukseli.

Edytowane przez Kamiyan
  • Haha 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

https://wyborcza.pl/7,75398,31073675,nie-bedzie-licencji-na-zabijanie-rzad-cofa-zapis-o-bezkarnosci.html

A miało być tak pięknie, już pomysł upadł starsi i mądrzejsi pokiwali groźnie palcem i Tusk stojąc na baczność rozkaz wykona

@Kamiyan akurat jego wyborca nie jestem ale zawsze miło popatrzeć jak w nerwach i emocjach próbujesz wybielić swoich panów z jedynie słusznej partii i wyzywać innych od Ruskich Mirów i onuc ,  piękne bracie 

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
6 minut temu, voltq napisał:

@Kamiyan akurat jego wyborca nie jestem ale zawsze miło popatrzeć jak w nerwach i emocjach próbujesz wybielić swoich panów z jedynie słusznej partii i wyzywać innych od Ruskich Mirów i onuc ,  piękne bracie 

Ty jesteś konfiarzem, więc na jedno wychodzi. Twardy elektorat (dokładnie 1 z 1,5 mln). Ja np. w każdych wyborach głosowałem na inną partię.

Hmm, bardziej bym powiedział, że stwierdzam fakt. Dość wyraźnie widać sympatię Brauna czy Konfederosji. Zresztą Korwin kiedyś powiedział, że wolałby Rosję niż Polskę :szczerbaty:

Edytowane przez Kamiyan
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
42 minuty temu, Kamiyan napisał:

Ty jesteś konfiarzem, więc na jedno wychodzi. Twardy elektorat (dokładnie 1 z 1,5 mln). Ja np. w każdych wyborach głosowałem na inną partię.

Hmm, bardziej bym powiedział, że stwierdzam fakt. Dość wyraźnie widać sympatię Brauna czy Konfederosji. Zresztą Korwin kiedyś powiedział, że wolałby Rosję niż Polskę :szczerbaty:

Można być "konfiarzem" głosując w wyborach na koalicję obywatelska? Myślałem że wtedy jest się peowcem coś się zmieniło ?

Co mnie jakiś dziadek obchodzi który ma zespół Aspergera i nie rozumie świata go otaczającego? I co to ma wspólnego z tematem ?

P.s

Styki się jej przepaliły 

Niemcy śmieją się z Tuska 

Edytowane przez voltq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 18.06.2024 o 16:29, Camis napisał:

22 godziny temu, mlody_tarnow napisał:

W  innej dużej spółce, która ma miliard straty, wymaga planu naprawczego i negocjuje z bankami spłatę wierzytelności, a ludziom mówi się, że jest źle. pieniędzy nie ma i nie będzie, w dwa lata akcje spółki poleciały o 50%, Panowie z zarządu zamówili sobie nowe BMW, gdzie do dyspozycji mieli dwuletnie skody. Tak to się kręci.

LINK

Samochody zamówiono w latach 2021-2023....

Edytowane przez bergercs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.msn.com/pl-pl/finanse/najpopularniejsze-artykuly/rząd-szykuje-opłatę-gazową-ma-zapewnić-utrzymanie-zapasów-surowca/ar-BB1ouTJA?ocid=sapphireappshare

Zastał Polskę PiSowska i pozostawił PiSowska 

Oni chyba jakieś zakłady Kaczyńskim robią i prześcigają się w podnoszeniu podatków i wprowadzaniu socjalu

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@voltq

Przecież w artykule mowa o przerzuceniu obowiązku magazynowania z przedsiębiorstw energetycznych na państwo. Ta nowa opłata obniży ceny gazu, a nie podwyższy.

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"wprowadzono rozwiązanie, zgodnie z którym przedsiębiorstwa będą comiesięcznie uiszczały opłatę na rzecz Funduszu Zapasów Interwencyjnych i Zapasów Strategicznych Gazu Ziemnego, z której będzie sfinansowane utrzymywanie zapasów strategicznych przez Agencję" - napisano w projekcie ustawy"

No ciekawe komu obniży. Chyba że opłata będzie niższa niż dotychczasowy koszt utrzymania tych zapasów. Znając życie będzie jednak wyższa.

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20240619_173056-jpg.7422555

Oszust Bartosiak znów zaorany, straszy teraz kancelarią :rotfl:

• Haha 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi