Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

To jeszcze daj jakiś konkret gdzie teraz mówi o tej rewizji polskich granic. I tak nawet taki sojusz jest dla polski lepszy niż kierunek, który obrała UE kierowana przez szurów.

Edytowane przez FranzMakamele
  • Like 1
  • Haha 7
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisz tak dalej, a coraz więcej ludzi tu weźmie Cię za śmiesznego klauna.

;)

• Upvote 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
37 minut temu, FranzMakamele napisał:

To jeszcze daj jakiś konkret gdzie mówi o tej rewizji polskich granic. I tak nawet taki sojusz jest dla polski lepszy niż kierunek, który obrała UE kierowana przez szurów.

Cytat

Rzeczniczka skrajnie prawicowej Alternatywy dla Niemiec (AfD), komentując wyniki jednego z sondaży, stwierdziła, że jej ugrupowanie jest najpopularniejszą formacją w "Niemczech Środkowych", mając na myśli tereny dawnej NRD. Sformułowanie to wzbudziło kontrowersje, ponieważ sugeruje, że politycy AfD uważają część terytorium Polski za ziemie niemieckie.

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/niepokojaca-sugestia-niemieckiej-polityk-chodzi-o-granice-polski/677v18r

Zresztą Camis wrzucił to info- PATRZ poprzednia strona, widocznie nie czytasz, bo prawda w oczy kole czym jest ta cała "konforusia" i do czego się pcha, w końcu gdyby im to nie pasowało, to by inaczej się zachowywali i nie pchali się pod AFD. W końcu konforusia, Orban, Le Pen, AFD to jedno kopyto, im bliżej do Rosji niż do "normalności" w Unii.

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
11 minut temu, Reddzik napisał:

i do czego się pcha, w końcu gdyby im to nie pasowało, to by inaczej się zachowywali i nie pchali się pod AFD

Już tu pisałem, ale widzę nie dociera. Polityka UE wykończy Polskę dużo szybciej niż sojusz z AFD. Tak więc Konfederacja jak najbardziej dba o nasz wspólny Polski interes. Widzę, że tworzy nam się nowy chochoł z tym AfD. Teraz będą oprócz ruskiego miru straszyć dzieci AfD. A to wszystko żeby zwiększyć poparcie UE oczywiście bo inne argumenty są... niewystarczające taka ta UE super jest xD
Najśmieszniejsze są w tym wszystkim zarzuty o gloryfikacje nazistów wśród AfD... z ust Ukrofilii xDDDDDDDD 

11 minut temu, Reddzik napisał:

W końcu konforusia, Orban, Le Pen, AFD to jedno kopyto, im bliżej do Rosji niż do "normalności" w Unii.

No centralnie. Jeden pies. Tak jak pisałem gdzie tylko pojawia się słowo Rosja od razu mamy neuron activation, a raczej deactivation xD

Edytowane przez FranzMakamele
  • Haha 2
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna posadka :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

To rozwiń teraz myśl "Polityka UE wykończy Polskę dużo szybciej niż sojusz z AFD", niby jakim cudem Unia ma nas wykończyć? To dzięki kasy z Unii mamy wiele rzeczy pobudowanych itd, a sojusz z ruskimi tylko by to zniszczył, bo tak można odbierać anty-unijne kombinacje i psucie wszystkiego, a to wiadomo w jakim jest interesie.

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, FranzMakamele napisał:

To jeszcze daj jakiś konkret gdzie teraz mówi o tej rewizji polskich granic. I tak nawet taki sojusz jest dla polski lepszy niż kierunek, który obrała UE kierowana przez szurów.

Nie rozpędzaj się tak bo za chwilę to cię ten worek z rublami przygniecie :E

• Haha 9
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, Boldwyn napisał:

Zdjęcie z Rumunii - to jakiś budynek rządowy lub wojskowy. Ale dzień bez wrzutki propagandowej dniem straconym

Ale 99% czytających jego wpis i wpisy innych na temat tego zdjęcia uzna to za prawdę. 

To, że jest to kłamstwo już nikogo nie będzie obchodzić. 

To jak znany pasek tvp przed wyborami:

"Donalt T. aresztowany" 

Elektorat był pewien, że chodzi o Tuska i tylko to się liczyło. Osoby, które wiedziały, że to o Trumpie lub sprawdziły o co chodzi nigdy nie były targetem tej wiadomości. 

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, FranzMakamele napisał:

Dla uśmiechniętych Polaków ośrodki wczasowe budują xD

Ty Franz Co Ty tam palisz?

Widzę,że chcesz urlop od Bienia za takie teksty i prosisz się już od dawna ;)

Miłego urlopu przyda Ci się

• Like 12
  • Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
6 godzin temu, FataIity napisał:

Wiem, że to jest złe, ale to nadużycie aby mówić że z premedytacją zasłaniają się dziećmi.

Z pełną premedytacją zasłaniają się dziećmi. Z pełną premedytacją stawiają wyrzutnie rakiet w przedszkolach. Z pełną premedytacją urządzają sobie bazę na parterze budynku, a na piętra ściągają rodziny z dziećmi. Gdy wydane zostanie ostrzeżenie że budynek będzie zbombardowany nie są one ewakuowane tylko zamykane na klucz żeby zginąć śmiercią męczeńską i ronić za nich krokodyle łzy. Sami oficjele Hamasu przyznają że dzieci są ich bronią, celowo posyłają je na śmierć a oni zrobią sobie nowe. Słowa Goldy Meir są tak samo silne dziś jak wtedy gdy zostały wypowiedziane:

„Pokój przyjdzie wtedy, gdy Arabowie bardziej będą kochać swoje dzieci niż nienawidzić nas”

(We will only have peace with [them] when they love their children more than they hate us)

5 godzin temu, FataIity napisał:

Akurat hamas ma daleką historię pomagania cywilom, stąd mają ciągle takie poparcie wśród ludzi.

Hamas ma długa historię przejmowania konwojów humanitarnych i dawania cywilom ochłapów. Poparcie maja bo ludzie są indoktrynowani od małego że jedynym celem ich życia jest zabijanie Żydów i zniszczenie Izraela. 80% Palestyńczyków popiera zamach z 7 października mimo jego skutków. Uważają że było warto. To jest ekstremalnie zradykalizowany naród.

7 godzin temu, Badalaman napisał:

@kalderon Nie no tutaj popłynąłeś. Nie głodzono hamasu a całość ludności. Nie da się zagłodzić bojowników, bez wcześniejszego zagłodzenia ogółu mieszkańców.

Nie popłynąłem, dokładnie dlatego napisałem że to było brutalne. Brutalne w wykonaniu i brutalnie skuteczne gdyby nie zostało przerwane. Zostało więc Hamas jest eliminowany tradycyjnymi metodami.

Edytowane przez kalderon
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie chodzi o wczorajszą wypowiedź Dudy na szczycie NATO, gdzie donosił za granicą na rząd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
5 godzin temu, Reddzik napisał:

To rozwiń teraz myśl "Polityka UE wykończy Polskę dużo szybciej niż sojusz z AFD", niby jakim cudem Unia ma nas wykończyć? To dzięki kasy z Unii mamy wiele rzeczy pobudowanych itd, a sojusz z ruskimi tylko by to zniszczył, bo tak można odbierać anty-unijne kombinacje i psucie wszystkiego, a to wiadomo w jakim jest interesie.

Przecież ty i ja wpłacamy do wspólnego budżetu unijnego nasze własne ciężko zarobione pieniądze , to czym tutaj się chwalić ? Że dzięki nam mamy coś ?

Co to w ogóle za myślenie jakieś dziwaczne z twojej strony bracie 

Edytowane przez voltq
  • Like 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cytat

Przecież ty i ja wpłacamy do wspólnego budżetu unijnego nasze własne ciężko zarobione pieniądze , to czym tutaj się chwalić

Tak, wiem, ale wpłaciliśmy jak dotąd o wiele mniej niż na tym zyskaliśmy, przecież to już było ukazywane nawet tutaj na forum, jak dobrze pamiętam, pamiętam jak P. Jaki przeinaczał te liczby nie ukazując prawdy, tylko takie jakie mu pasują.
Sam mam światłowód od firmy która dostała dofinansowanie ponad 1mln zł, jest sporo wiosek w około miasta które zostały podłączone pod taki internet z tej firmy(mam router z naklejką informującą, że to dofinansowanie z Unii), gdyby nie to, to nadal ludzie mieliby mobilny 3G, sam pamiętam jak na wsi nie miałem neta, bo wtedy nie można było nic podłączyć, a zasięg mobilnego dawał tylko Plus i to maks 2G/3G. to tylko przykład, nie mówiąc o autostradach i innych inwestycjach, na które żaden rząd czy to PO czy PiS nigdy by nie dał. Do tego jeszcze Shengen, bezproblemowa podróż po Europie itd. itd.

Wracając do Konfy, nie wiem czy wiecie, ale są gotowi zawrzeć pakt z samym Diabłem! Nie, nie przesłyszeliście się.😉

Cytat

Dlaczego Konfederacja zawiera pakt z diabłem?

– Można wejść do grupy nawet z samym diabłem, jeśli będzie walczył o te same postulaty – mówił w radiowej Trójce Konrad Berkowicz z Konfederacji. Zaś Tyszka tłumaczył: „Uznaliśmy, że aby skuteczniej walczyć o interesy Polski w PE lepiej stworzyć grupę niż pozostać niezrzeszonymi”. Błąd tego rozumowania polega na tym, że część posłów Konfederacji stworzyła sojusz z AfD, która w wielu punktach ma program całkowicie sprzeczny z interesami Polski.

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
50 minut temu, voltq napisał:

Przecież ty i ja wpłacamy do wspólnego budżetu unijnego nasze własne ciężko zarobione pieniądze , to czym tutaj się chwalić ? Że dzięki nam mamy coś ?

Co to w ogóle za myślenie jakieś dziwaczne z twojej strony bracie 

I nawet nie masz bladego pojęcia o strukturach funduszy Europejskich. Kuc jakich mało. 

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Tyle-Polska-trzymala-z-UE-Bilans-czlonkostwa-na-plus-8737233.html#:~:text=245%2C5 mld euro to,do końca grudnia 2023 r.

Chociaż nie spodziewam się że zrozumiesz tekst czytany. 

Edytowane przez TheMr.
  • Like 1
  • Confused 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, TheMr. napisał:

Chociaż nie spodziewam się że zrozumiesz tekst czytany. 

Z tekstu pisanego oraz czytanego konfiarze rozumieją tylko i wyłącznie nagłówki :hahaha:.

• Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie rozliczenie z EU jak w tym artykule czyli przepływy finansowe absolutnie nic nie mówi. Jest wiele zjawisk, które ten wynik modyfikują. Intuicyjnie jestem przekonany, że jesteśmy na plus, ale nie przesadzalbym z entuzjazmem.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi