Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
26 minut temu, voltq napisał:

ale na te drogi i resztę inwestycji to łożymy w podatkach więc nie jest to zasługa UE tylko nasza , wszystkich tutaj na tym forum którzy pracują lub prowadzą firmy czy świadczą usługi. 

No jakbym zgadł jaka twoja będzie odpowiedź. Przecież to jest takie proste rozgrywać konfederację. Zasmucę cię, drogi w 40% są pokrywane z EU. I Polska nie jest płatnikiem Netto :) 

“Ponad 5200 km dróg krajowych zrealizowaliśmy z wykorzystaniem ok.104 mld zł pochodzących z funduszy unijnych. To blisko połowa kwoty jaką Polska od 2004 roku przeznaczyła na rozwój infrastruktury drogowej – ok. 240 mld zł.”

Edytowane przez TheMr.
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
43 minuty temu, Camis napisał:

Ale należy dodać że konforuskie a przynajmniej ich większość głosowała za odebraniem immunitetu Romanowskiego.

Błaszczaka.

EDIT:

Dobra, coś mi się strony nie odświeżyły i nie widziałem, że ktoś skomentował i poprawił Ciebie.

Edytowane przez RimciRimci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, TheMr. napisał:

No jakbym zgadł jaka twoja będzie odpowiedź. Przecież to jest takie proste rozgrywać konfederację. Zasmucę cię, drogi w 40% są pokrywane z EU. I Polska nie jest płatnikiem Netto :) 

“Ponad 5200 km dróg krajowych zrealizowaliśmy z wykorzystaniem ok.104 mld zł pochodzących z funduszy unijnych. To blisko połowa kwoty jaką Polska od 2004 roku przeznaczyła na rozwój infrastruktury drogowej – ok. 240 mld zł.”

A to moja wina że zabierają mi od 55% do 90% moich dochodów i one gdzieś się rozchodzą? Co mnie to obchodzi że Polska nie jest płatnikiem netto ? Ja jestem płatnikiem netto od kilkunastu lat 

• Haha 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Voltq żyje jakimś odrealnionymi marzeniami, że gdybyśmy nie weszli do Unii mielibyśmy u siebie drugą Szwajcarię, albo Norwegię :E 
Co najwyżej drugą Białoruś, albo Ukrainę :E Zabieraliby jeszcze więcej i nic w zamian nie dawali :E

• Thanks 1
  • Upvote 7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, tak się kończy olewanie wyborców. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, voltq napisał:

A to moja wina że zabierają mi od 55% do 90% moich dochodów i one gdzieś się rozchodzą?

To nie przez obecność w UE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, kanon7 napisał:

No tak, na pewno z niczego nie korzystasz - dzięki byciu w UE. 

Chłop przegapił wyjście UK z UE i potężne uderzenie jakie przyjęła wspólnota brytyjska. Dzisiaj nastroje są troszkę inne i chcieliby wrócić, ale trudno zagadać, bo jednak wstyd i kompromitacja. Agenci rosyjscy(u nas odpowiednik w postaci Konfederacji i większości PiSu), którzy wyprowadzili UK z UE jednak nie mieli racji. Zdziwko :D.

P.S - Wystarczy poświęcić 20 minut na czytanie o następstwach wyjścia z UE dla tak potężnej gospodarki. Już nie mówię o życiu przeciętnego obywatela.

• Confused 2
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, kalderon napisał:

W przypadku Romanowskiego cała Konfederacja była przeciwko odebraniu immunitetu.

Nie mylcie pojęć, głosowanie nr 64 to była jedynie zgoda na zatrzymanie i TA (tymczasowy areszt). Seria głosowań od 53-63 to był faktyczny wniosek o uchylenie immunitetu Romanowskiemu (każde głosowanie to jeden z 11 zarzutów).

Edytowane przez Kris194
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Camis napisał:

PSL jest do zaorania.

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej brawa dla PSL. Mimo koalicji nie sprzedali się i nie oszukali swoich wyborców, ja zagłosuję ponownie.

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od 15 października największym problemem koalicji rządzącej jest koalicja rządząca. Widać to po kluczowych głosowaniach do tych czy innych ugrupowań. Osobiście nie jestem za zaoraniem, żadnej partii tylko szukania dialogu. Żadna dyktatura nie jest dobra.

• Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Camis napisał:

W Lewicy są dwie frakcje, czyli: już teraz wybory(koalicja nie realizuje naszego programu) i druga(większa na ten moment), że jeszcze poczekajmy, jesteśmy u władzy. Oby to nie doprowadziło do rozłamu i rozpadu tej formacji, bo to jest prosta droga do powrotu PiS do władzy i mam nadzieję, że Tusk to rozumie. Przecież związków partnerskich nie można załatwić z powodu prawaków z TD(Prezydent i jego weto mnie nie interesują). Ogólnie też trudno przewidzieć jakie konsekwencje będzie miało to dla ogólnego poparcia, bo TD obecnie zbliżyła się do 10% i są to dramatyczne notowania dla tworu złożonego z dwóch ugrupowań.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, PiVoSH92 napisał:

Raczej brawa dla PSL. Mimo koalicji nie sprzedali się i nie oszukali swoich wyborców, ja zagłosuję ponownie.

Lepsze jest oddanie cennego głosu na PSL niż na PiS czy Konfę.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze jest nagłe oświecenie o koniu który mówi - patrz Giertych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Kamiyan napisał:

PSL jest do zaorania.

A to było od samego początku wiadome, że w sprawach aborcyjnych PSL będzie w większości głosować przeciw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Spl97 napisał:

Lepsze jest oddanie cennego głosu na PSL niż na PiS czy Konfę.

To nie jest PSL tylko ZSL z zmienianą jedynie nazwą 

@forfun o trzecia drogę się nie martw powstanie kolejna droga albo inne ugrupowanie złożone z byłych członków PO to samo było z nowoczesną 

Natomiast lewica idzie ku zagładzie co nie bardzo cieszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Cytat

:P

oj przepraszam

Edytowane przez Reddzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, voltq napisał:

nie->mnie

Fatalne przejęzyczenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba rekord 😳

• Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak w ogóle to Giertych w trakcie głosowań ponoć był w Sejmie, ale nie na sali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Był na sali ale przed głosowaniem wyszedł. 

Edytowane przez Camis
  • Like 2
  • Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, skypan napisał:

Od 15 października największym problemem koalicji rządzącej jest koalicja rządząca. Widać to po kluczowych głosowaniach do tych czy innych ugrupowań. Osobiście nie jestem za zaoraniem, żadnej partii tylko szukania dialogu. Żadna dyktatura nie jest dobra.

Ta koalicja powstała tylko i wyłącznie w jednym celu - odebrać władzę PiSowi. Cel został wypełniony, a teraz dzieje się dokładnie to co wszyscy przewidywali, czyli każdy idzie po swoje. Tam jest za duża rozbieżność poglądów w decydujących kwestiach by to się udało, wcześniej czy później ten domek z kart się rozpadnie. 

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi