Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, *** ChOpLaCz *** napisał:

Albo z drona zdjąć Trumpa, gdyby ktoś miał w zamiarze 100% pewności, a nie show. ;)

To już prędzej coś ala javelin, z takiej odległości aby zdążył się uzbroić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, MaxaM napisał:

Pierwsza osoba, która poleci z dyscyplinarką. Jej obowiązkiem jest chronić własnym ciałem vipa, a nie ukrywać się za vipem :szczerbaty:

Aż żal patrzeć, chyba nasza SOP jest znacznie lepiej wyszkolona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam fakt, że lalka 1,5m ma "ciałem" osłonić chłopa.
Z założenia to żenada.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

za to nadrabia szerokoscia xD

Wprost stworzona jako zywa tarcza xD

Edytowane przez Rafalxxx
....
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tak dalej pójdzie to dowiemy się, że zamachowiec grał w gry :E Na dodatek w sylwestra.

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, LeBomB napisał:

Mnie  śmieszy gadanie o teoriach spiskowych tutaj, jak to ludzie, którzy sami snuli teorie, że szczepionki i covid to narzędzia do depopulacji świata itd. a teraz jak stykają się z teorią "tej samej wagi" to "nieee, przecież to nie realne, durny wymysł szurów itd.", a to ten sam poziom teorii :E tak samo wyssana z palca jak teorie covidowe...

A tak gwoli przypomnienia to kto snuł takie teorie i teraz udziela się tutaj? Bo dość mocno śledziłem dawno zamknięty watek covidowy i nic takiego nie pamiętam.

Bo czym innym jest nakręcanie paniki dla kasy lub z głupoty (to niewątpliwe miało miejsce ze strony najważniejszych polityków i największych koncernów medycznych i medialnych), a czym innym spisek na najwyższych szczeblach zmierzający do depopulacji.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, *** ChOpLaCz *** napisał:

Jeżeli założyć, że to jest ustawka fake, to naprawdę dużo łatwiej mi uwierzyć (!), że rana Trumpa to FX, wynik nowoczesnych technologii, miniładunek, efekt filmowy - cokolwiek, niż to, że faktycznie to wynik kalkulacji na skaleczenie przy prawdziwym strzale. Ani trump nie poszedłby na to, ani żaden strzelec nie wziąłby na siebie strzelanie (!) do czołowego polityka z zamierzeniem, że ma go tylko drasnąć, a nie zabić! Do tego 20letni smarkacz bez doświadczenia! To jest większe SF i bajkopisarstwo, niż założenie, że to jednak FX.

Co mnie jeszcze skłania do myślenia bardziej o faku, niż realu? Każdy postrzelony, zagrożony, skaleczony z nienacka człowiek - najcześciej panikuje, kuli się, jest zaskoczony, szuka pomocy, pada na mordę, robią zółwia, jak w asteriksie i znika w samochodzie, a nie wyrywa się do tłumu, podnosi, pokazuje pięści - wygrałem, nic mi nie jest, jesteśmy górą. Musiał mieć pewność braku zagrożenia, poprawki innego snajpera, poprawki pierwszego strzelca. Zbyt irracjonalnie się zachował IMO.

To prawda że większość ludzi tak reaguje ale w społeczeństwie mamy jeszcze socjopatów, psychopatów, osoby z uszkodzonym ośrodkiem nerwowym , każdy człowiek ma jakieś odchylenia , Trump widocznie ma jedno z tych odchyleń

Ludzie myślą że jak ktoś jest inny od nich to odrazu musi być mordercą i złodziejem

@LeBomB znów się myślisz , jak zauważył mądrze @Assasin @Assassin , po co wy tyle tych multikonto robicie -_-

Edytowane przez voltq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, offensive napisał:

a kompetencje w duzej mierze zerowe ;)

Ja ci dam ZEROwe, byś wyłoczył TV a wlonczyl myslenie to dopiero bys zauwazyl co sie dzieje!!1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Assassin napisał:

Bo dość mocno śledziłem dawno zamknięty watek covidowy i nic takiego nie pamiętam.

To masz krótką pamięć skoro nie pamiętasz jak to szczepionki miały zrobić depopulację 😜 

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, Kris194 napisał:

Ja naprawdę liczę na rzetelną pracę FBI bo to dziwnie wszystko wygląda. Do tego wczoraj gość rzekomo cudem uniknął śmierci a dzisiaj tak po prostu pojechał grać w golfa... Przeciętna osoba to by chyba całą noc nie mogła zasnąć a co dopiero myślała o golfie nazajutrz.

To tak jak z wypadkiem np. komunikacyjnym, lotniczym czy gdy ktoś się topił. Jedni mają traumę a inni gdy tylko ciało pod kątem możliwości ruchu dojdzie do siebie to robią swoje. Po nocy musiałem się nieźle nagimnastykować by w ogóle się ruszyć a zejście z wyra to był wyczyn jak wspinaczka na Everest. Po tygodniu mogłem się swobodnie ruszać ale po około 200 kilometrach, paru godzinach za kółkiem (większość teren zabudowany, sporo załatwień na miejscu) znów odczuwałem ból w stawach i niektórych mięśniach. Ręce, plecy. Inni mogą mieć blokadę psychiczną, traumę. Jeszcze dłuższy czas byłem deko wrażliwy np.na podejrzane ruchy innych uczestników ruchu gdy np. zbliżali się z drogi podporządkowanej. Polityk czy ktoś rządny władzy, pieniądza, sławy czy nawet podrzędny celebryta  to każdą okazję wykorzysta by zapunktować. W pierwszej fazie to może być adrenalina, szok i jeżeli kogoś to nie złamie to leci w system korzyści.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Camis napisał:

To są jakieś jaja, przecież to tak nieprawdopodobne że aż chyba zostałem szurem. 

Gościu sobie przy wszystkich wszedł na dach z karabinem na plecach i po dłuższej chwili spokojnie się ustawił do strzału. 

W okolicy na dachu pełno agentów SS, bez problemu by go dojrzeli jak nawet zwykli obywatele do dużo wcześniej wypatrzyli. 

Za mało jednak wiem, żeby wyrobić sobie zdania, ale można sobie wyobrazić, że zamach został profesjonalnie zaplanowany przez ważnych ludzi i ktoś typa "osłaniał", a że jako narzędziem posłużono się wariantem, który (co za niespodzianka!) nie przeżył akcji to klasyka gatunku. Mocno wątpię, że tak było, ale nie mogę wykluczyć.

Absurdalne są teorie, że Trump kazał sobie strzelać w ucho (czy tez w teleprompter - przy takich odległościach i dynamice na jedno wychodzi) albo że miał mikro ładunek wybuchowy w uchu (tak, takie teorie tez się rozprzestrzeniają :E )

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
14 minut temu, voltq napisał:

po co wy tyle tych multikonto robicie -_-

Które kogo niby?. 

9Ewusep.png

Edytowane przez Camis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@LeBomB przez takich jak ty bracie będziemy mieć depopulację ,  ludzie stracili zaufanie do medycyny po cyrku covidowym którego byłeś czynnym zwolennikiem , ciekawe czy nadal nosisz maskę i szczepisz się 7 dawką, przestają szczepić siebie i dzieci na prawdziwie śmiertelne choroby jak odra , gruźlica czy krztusiec 

Do czasu cyrku covidowego udało nam się dzięki szczepionkom wyeliminować masę śmiertelnych chorób nawet z Ukraińcami byśmy sobie poradzili przekonując ich do szczepien 

• Haha 1
  • Confused 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
15 minut temu, voltq napisał:

@LeBomB znów się myślisz , jak zauważył mądrze @Assassin

Nie, po prostu nie rozumiecie o jakie podejście mi chodzi, bo po części to było wasze podejście i niektórych tutaj, a teraz nagle obrót o 180 stopni i przyjęte przeciwstawne stanowisko. 

Jeszcze nie tak dawno wielu youtuberów było dla niektórych guru w sprawie covida, szczepionek czy innych rzeczy, gdzie to były wyłącznie opinie poparte w wielu przypadkach "chłopskim rozumem" a kontrargumentowanie czegokolwiek o biologię, chemię i naukę kończyło się jak się kończyło. Teraz jak pojawiły się teorie, z którymi osoby uznające "filmy z żółtymi napisami" za prawdę niemalże objawioną się nie zgadzają, to nagle wymagają dowodów i konkretnej argumentacji, a wpisy z twittera, mediów i innych opartych o pogłoski uważają za niewiarygodne, gdy jeszcze niedawno sami tak robili. Dlatego mam bekę po prostu :E Nie z teorii spiskowych, tylko z hipokryzji w zachowaniu. 

Sam piszesz, że niektóre teorie są absurdalne, ale jak wtedy padały teorie o podobnym poziomie absurdu to przecież nie zgodzenie się z nimi było traktowane jako opinia kłamliwa, na zlecenie itd.

Edit: @Assassin kwintesencję tego o czym piszę masz post wyżej od @voltq

Edytowane przez LeBomB
  • Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
5 godzin temu, Spl97 napisał:

Praktykowanie wiary według PiS-u :hahaha::hahaha::hahaha:. Boga mają na języku za każdym razem, a tak naprawdę robią dobrze klerowi tylko ze względu na głosy od ludzi, którzy traktują słowa duchownych jak świętość.

Wiele partii ma "rozdwojenie jaźni" a ich działania wyglądają mniej / więcej tak, np.:
1. Konfederacja:
- bronimy każdego nie narodzonego dziecka, każdego
- wyrzucamy, strzelamy do każdego, który przekroczy granicę w miejscu nie dozwolonym
2. Lewica:
- aborcja na życzenie do 12 tygodnia ciąży, w każdym przypadku
- proszę przepuścić, nawet nie dotknąć i dać wszystko, każdemu inżynierowi 22 letniemu, płci "M" - który przekracza granicę polsko-białoruską, z "białą bronią" w ręku

Godzinę temu, Rafalxxx napisał:

po prostu bardzo niekompetentni agenci SS. A niekompetentni na nieodpowiednich stanowiskach bo lewactwo wymyslilo sobie gender equality itp i wprowadzilo to do chyba najbardziej powaznej agencji gdzie ludzi bralo sie za zaslugi i wyjatkowe osiagniecia a nie dlatego ze maja spora nadwage i cycki.

Wygląda to tak że zatrudnili się oni w pracy; w miarę dobrą pensją, praca szanowana, ale zamiast okresu pracy (daty), mają wpisane w umowie o pracę: "stosunek pracy, do pierwszego zamachu, na osobę ochranianą".

8 godzin temu, Kris194 napisał:

No właśnie o takie rzeczy chodzi. Jeśli to nie była ustawka to oni wczoraj pokazali, że król jest nagi a to już jakby zagrożenie dla bezpieczeństwa państwa.

Najpierw premier Fico na Słowacji - masę! błędów ochrony.
Teraz Trump - masę! błędów ochrony i SS.
Chciałbym się mylić, ale obawiam się że w większym, lub mniejszym stopniu; tak wygląda przygotowanie ochrony innych głów państw. 

7 godzin temu, FataIity napisał:

Ja np. się przyzwyczaiłem do nazywania konfiarzem mimo, że na tą partię nie głosuję.

Ooo, mamy tutaj od 2 tygodni jakiś syndrom NIE głosuję, ALE....
Najpierw voltq - nie głosuję na konfederację, ALE...
Potem kolejna onuca (nick nie pamiętam, szkoda pamięci) - nie głosuję na konfederację, ALE...
Dzisiaj Fatality - Ja np. się przyzwyczaiłem do nazywania konfiarzem mimo, że na tą partię nie głosuję.

To już wiem skąd te 7% przy przewróconym stole z 15.10 :E

Edytowane przez kanon7
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do "depopulacji" to w zasadzie jesteśmy jej świadkami. Przez niski przyrost naturalny Europa i Azja wymierają, a w Ameryce Północnej jest tylko niewiele lepiej. Statystyki trzyma jedyna mniejsza cześć Azji, Afryka i Ameryka Płd., ale i tam wg dostępnych prognoz będzie się mocno pogarszało.

Tak, że nie widzę powodu do śmiechu. Czy ma to swoje plusy i czy są rządy/organizacje wpływające na ten proces w sposób niejawny - to temat na inna dyskusję (i raczej nie ze mną, bo nie wiem i nie mam jednoznacznie wyrobionej opinii).

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
4 minuty temu, Assassin napisał:

Co do "depopulacji" to w zasadzie jesteśmy jej świadkami.

Miała być depopulacja poprzez masowe wymieranie po szczepieniach. Gdzie ona jest ja się pytam? Piszę o konkretnych teoriach, a ty mi tu teraz pierniczysz żeby rozmyć to o co mi chodzi.

Edit: ponadto nie jest moim celem rozwlekanie tutaj znowu szurskich teorii wszystko jedno z której ze stron. Celem jest pokazanie hipokryzji tych, którzy 3 lata temu bronili totalnie odklejonych teorii, bo nie uznawali że ktoś śmie się z nimi nie zgadzać, a teraz jak sytuacja się odwróciła, to sami się zachowują wtedy jak druga strona. 

Coś jak PiS w rządzie i PiS w opozycji z podejściem do Konstytucji. 

Edytowane przez LeBomB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, LeBomB napisał:

Miała być depopulacja poprzez masowe wymieranie po szczepieniach. Gdzie ona jest ja się pytam? Piszę o konkretnych teoriach, a ty mi tu teraz pierniczysz żeby rozmyć to o co mi chodzi.

To jak z teorią płaskiej Ziemi: wszyscy o tym piszą, ale prawie nikt świadomie nie wyznaje. No w przypadku wymierania po szczepionkach zdarzali się dziwacy co to wieszczyli, ale to był margines marginesu. Ja mogę podać nazwiska "poważnych ekspertów" z tytułami naukowymi, którzy wieszczyli totalny armageddon i zgon nastu % populacji jeszcze na początku 2022 r., w związku z kolejnymi wariantami C19. Przyszła wojna i o wszystkim zapomnieliśmy. Jeden z takich totalnie szurniętych został ostatnio nawet szefem GIS, więc o czym my mówimy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Sprawa cuchnie strasznie.

Cytat

W dalszym ciągu nie jest jasne, jak 20-letni zamachowiec mógł wejść na dach budynku oddalonego od 130 m od Trumpa i oddać w jego kierunku strzały. Według doniesień CNN Crooks wzbudził podejrzenia już na początku wiecu, kiedy miał podejrzanie się zachowywać w pobliżu obwarowanego wykrywaczami metalu.
Według źródeł agencji Associated Press, minuty przed zamachem część uczestników wiecu Trumpa wskazała zamachowca funkcjonariuszom organów ścigania. Jeden z funkcjonariuszy miał wejść na dach po drabinie, lecz szybko z niego zszedł po tym, jak zamachowiec wymierzył w niego lufę karabinu.

Bidulek zszedł zamiast schodząc wystrzelić z broni w powietrze albo nadać info przez radio. 

YXkFyKk.png

M2UhHBC.png

bGTk9kpTURBXy85MzYwNmI5M2MxZDlhNTQ5ZGM4M

Edytowane przez Camis
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
4 minuty temu, Assassin napisał:

No w przypadku wymierania po szczepionkach zdarzali się dziwacy co to wieszczyli, ale to był margines marginesu.

No i ten margines wierzący właśnie w takie różne absurdy tu się pojawiał i pojawia, a teraz stanął po drugiej stronie wymagając konkretów i argumentacji i to mnie śmieszy.

Edit: z resztą nie tylko tu, bo patrząc po różnych stronach, to jest trochę takich osób, które wierzyły w różne absurdalne teorie na różne tematy i nie potrzebowały na to dowodów, wystarczył "chłopski rozum", a teraz z tymi teoriami się nie zgadzają i żądają dowodów. 

Edytowane przez LeBomB
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@LeBomBhttps://forsal.pl/gospodarka/demografia/artykuly/8680536,europejska-mapa-dzietnosci-polska-z-czwartym-najgorszym-wynikiem.html

Polska już dzietność na poziomie 1.15

https://x.com/RafalMundry/status/1750082194557530134?t=Edgb6775rlQKIK5YImhz5g&s=19

Jak to nazwiesz ?

@Camis co w tym widzisz szokującego? , plan 3 wojen to ciekawostka historyczna 

Jak zobaczyłem ten obrazek o trumpoe który wrzuciłeś odrazu mi się Antoni i jego teorie przypomniały jak to pancerna brzoza wybuchła w środku samolotu 

https://m.kwejk.pl/obrazek/3890950/nastapil-wybuch-przed-brzoza.html

Edytowane przez voltq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znaczna wiekszosc po prostu nie chciala brac nieprzetestowanej szczepionki wciskanej przez wszystkich w tv i wiekszych miastach (vide wymuszenia szczepienia sie na covid  bo stracisz prace albo nie wpuscimy cie do parku). A ze z drugiej strony barykady byly takie oszolomy ktore traktowaly niezaszczepionych na covida jako chodzace fabryki smierci to wszyscy nagle zostali antyszczepionkowcami i szurami.

A dzisiaj juz chyba wiadomo ze te szczepionki jednak moga wywolywac skutki uboczne o ktorych pierwszych przypadkach mowiono jeszcze podczas pandemii wiec po co do tego wracac?

• Like 4
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, voltq napisał:

Jak to nazwiesz ?

Jak przeczytasz ze zrozumieniem to co napisałem wcześniej, to może zauważysz, że dałeś linki nie na temat.

Teraz, Rafalxxx napisał:

wiec po co do tego wracac?

1. Nie ma leków ani preparatów, które nie wywołują skutków ubocznych u nikogo. Zawsze jakiś % będzie. 

2. Nie chcę do tego wracać, nie to było celem mojej wypowiedzi...

6 minut temu, Camis napisał:

Sprawa cuchnie strasznie.

Secret%20service%20checking%20the%20perimeter-20240714220451.jpg

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi