U mnie Bładnica wylała, Wisła jak na razie 360cm, 70cm do najwyższego stanu brakuje. Wczoraj jak patrzyłem wieczorem to było lekko powyżej 200cm . Ale jak na razie nie pada i delikatnie słoneczko się przez chmurki przebija.
Pozwolę sobie odświeżyć temat. Zamówiłem z ali Fosi Audio BT20 Pro. Tak się tylko zastanawiam, bo ten wzmacniacz ma funkcję bluetooth, czyli rozumiem, że ma także wbudowanego DACka? Jak to ostatecznie będzie działało.. hmm? Mam już DACka Aune X1S podłączonego optycznie do komputera. Jak będę przesyłał sygnał przez swojego DACka do wzmaka, to czy ten wbudowany we wzmacniacz również będzie ten dźwięk przetwarzał w jakiś sposób, czy tylko podczas połączenia bluetooth?
@Kerri Sugestia z racji tego że większość płyt ma topologie ramu w stylu daisy chain - jedna para slotów oferuje wyraźnie wyższą stabilność pracy pamięci od drugiej. Alternatywa to topologia typu T gdzie wszystkie sloty pracują tak samo ale gorzej niż ta lepsza para z daisy. Producenci płyt natomiast rzadko informują jaką topologie zastosowali więc niestety trzeba, i warto, sprawdzić to ręcznie.
Natomiast ten model płyty którą masz jest znany z kapryśności wobec ramu.
Najlepiej jeszcze sprawdź swoje pamięci poprzez memtest86 bo nie wykluczone że jedna kostka może być walnięta.