Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Na szczęście praktycznie wszystkie międzynarodowe instytucje mają PiS-owców gdzieś i nie traktują ich poważnie.

• Like 2
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, kalderon napisał:

To że nie działa.

Bzdura. Raport Homeland Security stwierdza coś innego:

https://www.dhs.gov/news/2020/10/29/border-wall-system-deployed-effective-and-disrupting-criminals-and-smugglers

3 godziny temu, kalderon napisał:

Trump zdradził Kurdów,

Trump realizował obietnice przedwyborcze sprowadzenia wojsk którego ludzie od dawna się domagali.

Natomiast Biden tak nieudolnie zabrał wojska z Afganistanu że zginęło 13 obywateli USA.

Cytat

zbłaźnił się rozmowami z dyktatorami jak Kim, imponowała mu ich władza mimo że to brutalni dyktatorzy

To już tylko twoje urojenia

Cytat

Tymczasem Biden musiał się mierzyć z pandemią i jej skutkami, a następnie wojną na Ukrainie i wynikającą z niej zwyżką cen węglowodorów.

Ciekawe czy o kaczce też tak pisałeś 😆

1 godzinę temu, kalderon napisał:

Przez całą jego prezydenturę REP mają większość w Senacie i blokują wszystkie próby ustawowego uregulowania problemu na granicy.

Zablokowali "Border Security Bill" bo demokraci chcieli tam przemycić finansowanie m.in Ukrainy i Izraela. Podobało Ci się jak pis przemycał ustawy przy okazji "tarczy"?

bsb.jpg

A kolejna sprawa to Biden walczył z Teksasem żeby wpuszczać nielegalnych imigrantów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda jest taka, że jak władza się w końcu zmieni, to Bodnar będzie biegał od jednej komisji śledczej do drugiej. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Element Wojny  I bardzo dobrze. Teraz niech KO powsadza do więzienia cała śmietankę PiS, potem PiS powsadza do więzienia czołówkę PO, a potem Konfederacja powsadza do więzienia posłów Lewicy. 
Po takim łańcuszku MOŻE za 20 lat posłowie 100 razy pomyślą o wałkach, kombinowaniu itd. 
Inaczej nie zmienisz myślenia posłów: władza = lewe przekręty $$$$$$

• Like 1
  • Upvote 9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby nie patrzyć, z naszego punktu widzenia (czyli obywateli) nie ważne która opcja polityczna robi przekręty, bo szkodzą one nam tak samo. Czyli z naszego punktu widzenia, to najlepiej żeby odsunąć od władzy polityków każdej partii, którzy prowadzą nielegalne działania. Jeśli sami się "oczyszczą" ... tym lepiej.

• Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to kuwetowy najpierw dostanie po dupie prywatnie od generała a potem od państwa polskiego :)

• Like 3
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Element Wojny napisał:

Prawda jest taka, że jak władza się w końcu zmieni, to Bodnar będzie biegał od jednej komisji śledczej do drugiej. 

I bardzo dobrze, jesli tylko gdzieś ktoś złamał prawo to niech za to odpowiada. 

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, kanon7 napisał:

Do 20.08.2020 ministrem zdrowia był Łukasz Szumowski, Polski lekarz, kardiolog itd. więc z punktu widzenia medycznego miał jeszcze większe kompetencje medyczne niż P. Kopacz. A jak Szumowski zalecał szczepienie się na covid to nagle nie chciałeś :E 

Cos Ci się ta Twoja narracja sypie jak domek z kart :E 

Nie masz racji przecież Szumowski przytomnie śmiał się z ludzi ze chodzą w maseczkach i nie zalecał szczepień 

Później go albo przekupili albo zastraszyli 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodaj do tego filmu kontekst, ze zostalo udokumentowane, ze osoba zarazona mogla nie miec widocznych objawow.

Wtedy juz maseczki jak najbardziej mialy sens. 

• Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, Element Wojny napisał:

Sam fakt ciągania kogoś po komisjach śledczych nie oznacza, że ta osoba złamała prawo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Kyle_PL napisał:

Jakby nie patrzyć, z naszego punktu widzenia (czyli obywateli) nie ważne która opcja polityczna robi przekręty, bo szkodzą one nam tak samo. Czyli z naszego punktu widzenia, to najlepiej żeby odsunąć od władzy polityków każdej partii, którzy prowadzą nielegalne działania. Jeśli sami się "oczyszczą" ... tym lepiej.

Mam nadzieję, że ludzie z KO dwa razy się zastanowią nad robieniem przekrętów, bo nikt nie rządzi wiecznie. Może z tych całych afer wyjdzie coś dobrego i wreszcie najwięksi przekręciarze będą rozliczania. Pewnie ludki z SuwPol plują sobie w brodę, ze nie zamelinowali się w jakiejś spółce skarbu państwa, a robili wałki na zlecenie Ziobry podpisując się swoim nazwiskiem. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
39 minut temu, kanon7 napisał:

Po takim łańcuszku MOŻE za 20 lat posłowie 100 razy pomyślą o wałkach, kombinowaniu itd. 
Inaczej nie zmienisz myślenia posłów: władza = lewe przekręty $$$$$$

Co nie zmienia faktu, że PiS w czasach kiedy rządził wykazał się największym złodziejstwem ze wszystkich i prawdopodobnie ten wyczyn przebili kilkukrotnie co najmniej.

54 minuty temu, Element Wojny napisał:

Może tak być. Za to ja i wielu podobnie myślących będziemy powtarzać, że trzeba zrobić absolutnie wszystko i jest to w naszych rękach, żeby PiS nigdy nie wrócił do władzy bądź Konfa nie objęła nigdy władzy, gdyż to będzie tragedia dla kraju polskiego, z której ten kraj praktycznie może nie wyjść i zostaną zgliszcza i ruiny, z których nie będzie co zbierać. To muszą w końcu zrozumieć nawet PiS-owcy i Konfiarze.

Edytowane przez Spl97
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie info, ojciec złodziej z Torunia i jego fundacyjki też są ponoć konkretnie kontrolowani 😎

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Romanowskiemu grozi do 15 lat, jak mu udowodnią winę to z 8 może dostać i z 5 lat odkiblować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, kanon7 napisał:

Teraz niech KO powsadza do więzienia cała śmietankę PiS, potem PiS powsadza do więzienia czołówkę PO, a potem Konfederacja powsadza do więzienia posłów Lewicy. 

Przypominam że idąc do władzy PiS zapowiadał że wsadzi Tuska i pół PO do więzienia. Jakoś nie udało się nikomu nic udowodnić, ani postawić zarzutów.

57 minut temu, elcaco napisał:

A kolejna sprawa to Biden walczył z Teksasem żeby wpuszczać nielegalnych imigrantów.

Walczył z TX żeby stosował się do prawa federalnego. Oczywiście że gubernator stanu chwali swoje rozwiązania, on robi na tym kampanię.

57 minut temu, elcaco napisał:

Zablokowali "Border Security Bill" bo demokraci chcieli tam przemycić finansowanie m.in Ukrainy i Izraela. Podobało Ci się jak pis przemycał ustawy przy okazji "tarczy"?

Ale wiesz, że prób przepchnięcia ustawy było kilka jak nie kilkanaście, w ostatnich wariantach wyrzucono z niej pomoc dla UA czy Izraela, ba - pod głosowanie przedstawiono ustawę napisaną przez republikańskiego senatora. I co? I nic, MAGA nie poprze żadnego projektu bo jakakolwiek ustawa została by przypisana jako sukces Bidenowi, a priorytetem jest kampania Trumpa.

Godzinę temu, elcaco napisał:

Raport stwierdza że jeśli masz kawałek granicy z murem i kawałek bez muru to większa presja będzie na ten bez ochrony, nowe, nie znałem.

Trump realizował obietnice przedwyborcze sprowadzenia wojsk którego ludzie od dawna się domagali.

I właśnie dlatego był złym prezydentem - jego obietnice i działania szkodzą światu. USA było światowym szeryfem i czerpało z tego profity, izolacjonizm Trumpa odbije się im czkawką.

Natomiast Biden tak nieudolnie zabrał wojska z Afganistanu że zginęło 13 obywateli USA.

Przypomnij kto obiecał i przygotował owo wycofanie, a kto kilka chwil po zaprzysiężeniu musiał je przeprowadzić?

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto by się mógł spodziewać :E

• Like 2
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, offensive napisał:

Masz racje Trump nie zrobil nic. Szkoda ze cyfry mowia co innego. 

Niektórych nie przegadasz. Dla takich to Biden jest w pełni zdrowy na umyśle a te filmiki co są to deep fake. Czy się komuś to podoba czy nie Trump to najlepszy wybór dla USA w obecnej chwili bo nie mają alternatywy. Mówimy tutaj o tym, że to najlepszy wybór dla USA a nie takiej ukrainy oczywiście. Już rządził i czytając opinie zwykłych amerykanów odczuli pozytywną różnicę w wielu sferach życia. Poza tym prezydent to nie dyktator i aby coś przeszło musi mieć za sobą kongres, więc to nie tak że inny kandydat republikanów by miał o 180 stopni inną politykę. Poza tym demokraci to rak, który tylko wywołuje wojny w ostatnich dekadach, ale tutaj jakieś jest dziwne poparcie dla tej partii.

24 minuty temu, kalderon napisał:

I właśnie dlatego był złym prezydentem - jego obietnice i działania szkodzą światu. USA było światowym szeryfem i czerpało z tego profity, izolacjonizm Trumpa odbije się im czkawką.

W sumie ciężko być światowym szeryfem kiedy na własnym podwórku masz burdel który się wymknął z pod kontroli. Akurat do za Bidena USA straciło najwięcej w relacjach z taką Arabią na przykład. Fakt za Trumpa, też tam były zgrzyty ale potrafił się z nimi dogadać

Edytowane przez FataIity
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

YjEwMjEwdgskFTtZagx7HmdNbwMsVXVIMFV3SGpA

Czas otworzyć drukarnie plakatów dla pisiorów "Solidarni ze złodziejami".

b1cc03e24d08b689415bccd21eee17b3097729fb

Edytowane przez Camis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

ja pamiętam tekst, że prokurator zajmujący się sprawami Obajtka mówił, że Obajtek w jednym z domów ma płot droży niż chata prokuratora.

to stare z 2021.

https://wiadomosci.wp.pl/miliony-hektary-wille-palace-podliczylismy-nieruchomosci-rodu-obajtkow-6698762466458336a

Edytowane przez Keken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, FataIity napisał:

Dla takich to Biden jest w pełni zdrowy na umyśle a te filmiki co są to deep fake. Czy się komuś to podoba czy nie Trump to najlepszy wybór dla USA w obecnej chwili bo nie mają alternatywy. Mówimy tutaj o tym, że to najlepszy wybór dla USA a nie takiej ukrainy oczywiście. Już rządził i czytając opinie zwykłych amerykanów odczuli pozytywną różnicę w wielu sferach życia.

Biden jest prezydentem bezpiecznym dzięki temu że w rządzeniu pomaga mu zespół ludzi. Trump jest patologicznym kłamcą i narcyzem z krótkim ego, który jest gotowy podpalić swój kraj jeśli tylko da mu to więcej władzy. Rządy Trumpa nie zmieniły wiele w życiu przeciętnego Amerykanina, co zmieniło to propaganda sukcesu. Coś jak właściciele aut Tesli, dołującej w statystykach niezawodności, co chwila wpadki jakościowe, fatalny serwis, i jednocześnie najwyższa satysfakcja na rynku. Jeśli Trump wygra to dzięki Project 2025 w życiu przeciętnego Amerykanina zmieni się bardzo wiele.

33 minuty temu, FataIity napisał:

W sumie ciężko być światowym szeryfem kiedy na własnym podwórku masz burdel który się wymknął z pod kontroli.

Przypomnij kto w Senacie blokuje ustawę porządkującą migrację?

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem Polaków którzy wspierają Trumpa i jego politykę, on jest nie przewidywalny w polityce zagranicznej. Zapowiada wstrzymanie pomocy dla Ukrainy, a właśnie na wiceprezydenta wybrał senatora, który najbardziej sprzeciwiał się pomocy dla Ukrainy, więc widać w którym kierunku to idzie. Jeśli rzeczywiście wstrzyma pomoc dla Ukrainy to jest to dla Polski bardzo zły scenariusz. Może również opóźniać nasze uzbrojenie które idzie z USA

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

J.D. Vance  wiceprezydent którego wybrał Trump sprzeciwia się pomocy Ukrainie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wrażenie, że polska prawica by się cieszyła z drugiego Hitlera wybranego przez Niemcy, gdyby tylko zwalczał lewaków, czarnych i lgbt.

• Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi