Dlatego wiele graczy co gra w coopa i samemu innym pomagają ma określony poziom. A czy trafisz na koksa czy normalnego gracza to zależy od farta, nie raz przywołałem do pomocy i ten ktoś nawet nie dożył do połowy HP bossa, więc raczej mi nie pomógł, bo potem sam biłem się z bossem który był skalowany pod 2 graczy. Nie zawsze jest to ułatwienie. A npc zazwyczaj jest specyficzny pod danego bossa, i wiem że jak ja nie zawiodę to on mi pomoże, nie mogę zbyt długo bić bossa bo npc nie ma nieskończoność życia stąd niektórych bossów zdarzyło mi się klepać kilka razy zanim padł, największy plus, że solo to pewnie bym się denerwował i zeszło by za długo, a tak z taką pomocą jest szybciej, a ja sobie ułatwiam granie a nie je utrudniam, takie mam podejście.
Może czytałeś o wersji argb vs zwykłe p12/14 argb miały połączone łopatki jednym ringiem co niwelowało ten nieprzyjemny dzwięk na niektórych obrotach niektórych sztuk zwykłych p12/14 maxy mają łopatki tak samo połączone jak wersje argb, między zwykłymi to tylko różnica w kolorze jest, białe się niczym nie różniły od czarnych.
W niektórych gdzie GPU mocno dogrzewało obudowę dodatkowymi 400 i więcej watów. Wtedy na procku się pojawiało blisko 80, czasami przekraczało (kompilacja shaderów np).
Dark base pro 900 nie jest zbyt przewiewna, mimo że mam 3 wentylatory wciągające i 2 wyciągające. W grach gdzie gpu brało mniej watów to było kilka stopni mniej, ale też zwykle okolice 70-72 stopni.
To raczej nie, bo pasta zmieniana była kilka miesięcy temu, thermal gryzzli cryonaut zawsze używam.
Znalazłem przy okazji fajny soft: https://getfancontrol.com/
Bios nie pozwala ustawić pompki AIO na <50% obrotów a jest trochę słyszalna wtedy (w końcu bardzo tanie chłodzenie). Ten soft pozwala zejść na 27% co daje ~970 RPM zamiast ~1600. Na 26% pompka się wyłącza i jest 0 RPM, od 27% startuje. Wentylator tego AIO nie ma funkcji 0RPM i nawet na 0% się obraca.
W CP23 to podbijało pod 84 stopnie, tutaj na AIO też jest tak 3-4 stopnie mniej i się zatrzymuje na 79-81 stopni mniej więcej. Nie utrzymuje już pełnych 4450 MHz i lekko zrzuca taktowanie, tak do 4300-4350.
Nie wiem jeszcze jak będzie po sesji kilkugodzinnej jak się wszystko porządnie wygrzeje, ale po dzisiejszych testach mam wrażenie jak w poprzednim poście, to AIO za 179 złotych nie wypada raczej gorzej niż grandis. Może zmienię zdanie po dłuższym czasie i sprawdzeniu różnych scenariuszy.