Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jest różnica między starym Bidenem i starym Trumpem. Stary Biden ma i słucha doradców przez co jest bezpieczny i przewidywalny, stary Trump jest patologicznym kłamcą i narcyzem otoczonym włazidupami, i nigdy nie wiadomo co mu strzeli do łba.

12 minut temu, Kris194 napisał:

Argumenty "ruskopolousa" chyba nie przekonały naszej prokuratury.

Grek nie miał żadnych argumentów, powiedział że immunitet jest bo jest nie powołując się na konkretne przepisy potwierdzające zakres.

• Thanks 1
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem troszku w szoku, że nikt tu nie prowadzi relacji ze strajku kobiet za poprzedniej władzy coś takiego by nie przeszło 😆

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, Bono[UG] napisał:

Czyli nie masz wglądu i opierasz się jedynie na przekazie prasowym.

WP - Wojsko Polskie bo widzę że mylisz z wp.pl :szczerbaty: Poza tym cytowanie wypowiedzi innych ludzi mówiących czarno na białym jak jest, to nie jest podkoloryzowany obraz medialny. Myślisz, że bym nie chciał żeby Polska była "mocarstwem"? Obawiam się, że jest gorzej nawet niż się mówi, zwłaszcza w kwestiach organizacyjnych na wyższych szczeblach dowodzenia.

7 godzin temu, kalderon napisał:

Republikanie wypuścili masę deep fake'ów z Bidenem przedstawiających go w znacznie gorszym świetle niż jest w rzeczywistości dlatego ja wszystkie filmiki ignoruję.

No nie, tak daleko bym nie szedł. Akurat widziałem takie memiczne, gdzie niby Biden to przebieraniec z maską - sprawdzałem z oryginałami i rzeczywiście marszczyła mu się dziwnie skórka. Jednak uważam, że to efekt starości połączonej z operacjami plastycznymi. Żadna sensacja.

39 minut temu, galakty napisał:

albo wychwalają kandydatkę USA

Btw wiedziałem że ona jest dziwna, ale obejrzałem więcej filmików i to taka amerykańska Żukosia x10 :szczerbaty: Na miejscu amerykanów wolałbym Bernie'go komunistę niż ją. Ona to dosłownie absolutny rak LPG w czystym tego słowa znaczeniu. To już za grubo

Edytowane przez FataIity

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisiory już pewnie gryzą paznokcie a suwarty piszą artykuły :E

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Confused 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ale się kretynka odpaliła, patologia.

+18

Edytowane przez Camis
  • Haha 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Camis napisał:

Ale się kretynka odpaliła, patologia.

+18

Typowa lewica. Demokracja jest wtedy jak jest po naszej stronie. Jak coś jest nie pomyśli to faszyzm.  

Jeszcze ileś tam ludzi tego słucha i przyklaskuje, masakra. 

• Upvote 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oblesne babsko

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy gorsza jest ona czy ludzie, którzy jej klaszczą... 

Jakbym mieszkał blisko to bym zadzwonił na policję 😅 niech se gada co chce, ale niech chociaż nie przeklina w tak obleśny sposób. 

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, michasm napisał:

Jakbym mieszkał blisko to bym zadzwonił na policję

Po co jak stali 2 metry od niej.

xCFjelv.jpeg

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... nie wiem, czy jest jakiś paragraf, na takie głośne przeklinanie przez megafon. Szczególnie, przed 22:00 😭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
9 minut temu, Camis napisał:

Po co jak stali 2 metry od niej.

xCFjelv.jpeg

Oni pewnie nie wiedzieli nawet jak się w takiej sytuacji zachować. 

Jakby dostali zgłoszenie to przynajmniej by musieli ją pouczyć. A najlepiej by było jakby zaczęła się rzucać i by dostała gazem 😅 w sensie nikomu tego nie życzę, ale ona wygląda na taką karynę, co tylko czeka na pretekst, aby się odpalić. 

5 minut temu, Kyle_PL napisał:

... nie wiem, czy jest jakiś paragraf, na takie głośne przeklinanie przez megafon. Szczególnie, przed 22:00 😭

Artykuł 141 kodeksu wykroczeń. 

Jest też osobne coś o czynie społecznie gorszącym czy jakoś tak, ale nie pamiętam jak to się zwało. 

Edit: wybryk nieobyczajowy. Artykuł 140 kodeksu wykroczeń. 

Edytowane przez michasm
  • Like 1
  • Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, kalderon napisał:

stary Trump jest patologicznym kłamcą i narcyzem otoczonym włazidupami, i nigdy nie wiadomo co mu strzeli do łba.

Czyli typowy i rasowy polityk.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, FataIity napisał:

Typowa lewica. Demokracja jest wtedy jak jest po naszej stronie. Jak coś jest nie pomyśli to faszyzm.  

Jeszcze ileś tam ludzi tego słucha i przyklaskuje, masakra. 

W skali kraju to tam kilka osób stoi i tej garstce ten sobowtór Czarzastego :hahaha: tłumaczy, że to dzięki nim jest ten rząd....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ta kobitka co tłumaczy na migowy to też przeklina ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
21 minut temu, Kyle_PL napisał:

... nie wiem, czy jest jakiś paragraf, na takie głośne przeklinanie przez megafon. Szczególnie, przed 22:00

Chłop lat 22 miał list gończy za wulgaryzmy w miejscu publicznym w Krakowie w tamtym roku, a tu media milczo

Edytowane przez FataIity
  • Thanks 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, skypan napisał:

Czyli typowy i rasowy polityk.

Nie - on jest fochliwy i niebezpieczny

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, kalderon napisał:

Nie - on jest fochliwy i niebezpieczny

Czyli polityk.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tej samej zasadzie Putin czy Xi są typowymi i rasowymi politykami. Nie. Nie są typowi, są niebezpiecznymi autokratami.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Kris194 napisał:

Pisiory już pewnie gryzą paznokcie a suwarty piszą artykuły :E

Ten gość jest niepodrabialny. Czyjąś pracę przedstawia jaką swoją... oranie ze strony dziennikarzy tego głupka jest konkretne. A Tuskowi wyjdzie to bokiem... ojciec chrzestny polityków i ugrupowań, które tworzą Konfederację i gość, który ma skandaliczne poglądy. Dla młodszej widowni, to 20 lat temu zastanawiano się czy to całe towarzystwo(Giertychowie) wówczas nie pracuje dla Moskwy. Bliskie kontakty i biznesy z Rydzykiem, a do tego jeden z głównych przeciwników UE i wejścia Polski do wspólnoty. Dał się też poznać jako jeden z najgorszych ministrów edukacji w wolnej Polsce(kolejne skandaliczne pomysły). Dzisiaj biznesmen, który zarabia na interesach z PiSowcami, na bronieniu ich w sądzie("mała" sprzeczność :D). Można też poczytać o jego współpracownikach o ciekawej reputacji. Ogrom wyborców KO nie rozumie, co ten *** robi w tym klubie. Jeszcze jedno takie głosowanie, jak z aborcją i internety chyba spłoną.

Jego przeciwieństwem jest Michał Kamiński, który całkowicie zmienił swoje poglądy i który WIELOKROTNIE publicznie przepraszał i kajał się za te wszystkie bzdury, które mówił i robił, kiedy był w PiSie. Giertych za nic nie przepraszał(a jego "dokonania" są mocarne w porównaniu z takim Kamińskim) i nie zmienił poglądów. To jest dokładnie ten sam typ.

9 godzin temu, Bono[UG] napisał:

O elementach rynkowych się nie wypowiem, ale z perspektywy użytkownika SZ, to mam odczucie, że pod koniec istnienia, kasy chorych zaczynały działać.
Początki owszem były dziwne i nikt nie wiedział jak to ma działać. Potem zaczynało się to docierać i jakoś działać, ale wzięli i zaorali tworząc NFZ. Potem było już tylko gorzej.

Kasy chorych to jedno z największych i najlepszych osiągnięć w/s reformy służby zdrowia w Polsce. Nie czytałem negatywnych opinii ekspertów na ten temat i chyba dlatego, że specjaliści od służby zdrowia za tym stali, i którzy stworzyli coś co mogło poprawić sytuację. Ale zanim się o tym przekonaliśmy zaorano to i znowu scentralizowano.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, sabaru napisał:

Nie rozumiesz jak liczą temperaturę globalną? 

Na podstawie siatki pomiarów i gradientów liczą średnią temperaturę na całej planecie. 

Nie wiem na ile jest to dokładne, bo nie wiem jaka jest siatka, ale zakładam, że bardzo. 

• Upvote 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla wszystkich, którzy uważają, że L4 płatne 100% to dobry pomysł ( a są tu takie asy- pewno sami w kulki lecą). Kolejny fantastyczny pomysł rządu jak rozdać nierbo-ściemniaczom ( w ogromnej liczbie przypadków) nasze pieniądze.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-07-23/eksperci-alarmuja-ws-fikcyjnych-zwolnien-lekarskich-ogromna-plaga/

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmusiłem się i odsłuchałem część wypowiedzi Lempartowej. Moja konkluzja brzmi - baba bez bolca dostaje pie... no wiecie co.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi