Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wolne media pięknie się dziś wiją w kontekście Lempartowej. Zamiast nazwać rzeczy po imieniu to same " ja bym zrezygnował z takiego języka" 😬

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Kris194 napisał:
Argumenty "ruskopolousa" chyba nie przekonały naszej prokuratury.

To było przecież oczywiste, że to co nasmarował ten grecki skandalista jest do podważenia, a jeszcze bardziej do podważenia jest decyzja sędzi Sądu Rejonowego podjęta na podstawie fałszywca.

11 godzin temu, Camis napisał:

Ale się kretynka odpaliła, patologia.

+18

16 minut temu, RimciRimci napisał:

Zmusiłem się i odsłuchałem część wypowiedzi Lempartowej. Moja konkluzja brzmi - baba bez bolca dostaje pie... no wiecie co.

Najlepsze jest to, że jej dosłownie żaden nie chce :E. Do takiego stopnia, że kocha kobiety i tym sposobem stała się lesbijką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Spl97 napisał:

Najlepsze jest to, że jej dosłownie żaden nie chce :E.

Tyle tutaj samotnych panów w sąsiednim temacie o podrywie. Wziąłby się jeden z drugim na odwagę i porządnie by Lempartową wyłomotał :E 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prędzej przed nią wybrzydzaliby niż ją... wiecie co :E.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pani Harris jak ma razie idzie jak burza, już prowadzi w sondażach, a w ekipie blisko 80-letnigo golfisty lekka panika skoro jedyna odpowiedź to obrażanie kandydatki, no ale to narracja do ich elektoratu (czyli osób niezbyt intelektualnie rozwiniętych). A tak wygląda rozkład głosów w sondażach. :)2d19ae671e105b1fda8733c6ddd96273956cba1b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle, że sondaże ogólnokrajowe nie mają bezpośredniego przełożenia na wyniki wyborów.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Camil666 napisał:

Tyle, że sondaże ogólnokrajowe nie mają bezpośredniego przełożenia na wyniki wyborów.

Niemniej wygląda to bardzo optymistycznie i dla Polski i dla świata. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Clinton miała kilka mln głosów więcej niż Trump. Przegrała.

Aczkolwiek fakt że Kamala Harris to najsilniejsza kandydatka (Michelle Obama nie zgadzała się kandydować) demokratów, więc szanse na wygraną są.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przegrała, bo wygrała w ogólnym rozrachunku w mniejszej ilości stanów i zgarnęła mniej głosów elektorskich niż Trump wtedy.

Głosy elektorskie stety bądź niestety są kluczowe w amerykańskim systemie wyborczym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liczą się tylko i wyłącznie wyniki wyborów w swing states. Trump póki co zdaje się wygrywa we wszystkich.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, RimciRimci napisał:

Tyle tutaj samotnych panów w sąsiednim temacie o podrywie. Wziąłby się jeden z drugim na odwagę i porządnie by Lempartową wyłomotał :E 

Poświęcenie dla dobra narodu 🤣

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Klakier1984 napisał:

Dla wszystkich, którzy uważają, że L4 płatne 100% to dobry pomysł ( a są tu takie asy- pewno sami w kulki lecą). Kolejny fantastyczny pomysł rządu jak rozdać nierbo-ściemniaczom ( w ogromnej liczbie przypadków) nasze pieniądze.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-07-23/eksperci-alarmuja-ws-fikcyjnych-zwolnien-lekarskich-ogromna-plaga/

Jest dobre z perspektywy pracodawcy, który obecnie do 30 dni musi płacić chorobowe z własnej kieszeni. Tak trudno to zrozumieć? A może chciałeś sobie powyzywać od asów?

A fikcyjne zaświadczenia L4... to chyba kwestia bardziej lekarzy, nie? Pewnie pomogłoby tutaj zaostrzenie procedur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, adashi napisał:

W przypadku Kas Chorych te elementy rynkowe to były raczej czysto umowne, nic by z tego w praktyce nie było. Raczej NFZ był dobrym ruchem na zasadzie zejścia w porę ze sceny.

Kasy chorych było mocno niedoskonałe, delikatnie mówiąc, ale przynajmniej było w czym "rzeźbić". W przypadku obecnego systemu nie widzę takiego potencjału poza całościową reformą. Jeśli wybieramy centralizację i brak mechanizmów rynkowych to już chyba lepiej byłoby pójść w kierunku pomysłu lewicy, żeby przywrócić finansowanie ochrony zdrowia wprost z budżetu (zamiast pseudo-składek) i bardziej podporządkować NZF Ministerstwu Zdrowia (niech przynajmniej rząd ponosi polityczną odpowiedzialność za to co się tam wyprawia).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Fikołek napisał:

Pani Harris jak ma razie idzie jak burza, już prowadzi w sondażach, a w ekipie blisko 80-letnigo golfisty lekka panika skoro jedyna odpowiedź to obrażanie kandydatki, no ale to narracja do ich elektoratu (czyli osób niezbyt intelektualnie rozwiniętych). A tak wygląda rozkład głosów w sondażach. :)

Fikołek weź nie kompromituj się zmanipulowanymi sondażami bo obnażą cię zaraz pclabowcy którzy są po twojej stronie nawet.

Jak na razie nie ma zbyt wielu sondaży - te które się pojawiły to w zdecydowanej większości dają przewagę Trumpa około (+/- 2%) 55% do 45% w przełożeniu na głosy bezpośrednie. W przeliczeniu na głosy elektorskie jest to 60% do 40%. Do wyborów jeszcze daleko a Harris to taka Bodnar w wyborach na prezydenta do Wrocławia - im częście otworzy buzię tym gorzej dla niej. Poza tym startuje jeszcze Kennedy i też szur ściąga mimo wszystko więcej głosów demokratów. Ostatnio coś są plotki, że się wycofa i poprze Trump'a - ile w tym prawdy to trudno ocenić.

(czyli osób niezbyt intelektualnie rozwiniętych) - będąc amerykaninem i mając taki wybór, to tylko szaleniec i osoba z IQ małpy by wybrała kandydata demokratów. Co by złego nie powiedzieć o Trumpie to przeciwiników ma po prostu tragicznych - w 2016, 2020 i teraz. Siłą Trumpa nie są jego silne strony, tylko słabe strony konkurencji. Wydaje mi się, że bardziej barwny i nieskażony lewactwem polityk by go rozjechał

Edytowane przez FataIity
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Kamiyan Zaostrzenie procedur może i by pomogło tylko dziwnym trafem nikt się za to zabrać nie potrafi. Powiedział bym, że to wręcz idzie w drugą stronę i teraz L4 to się za wszystko należy. Połowa zwolnieni "psychiatryczna" wystarczy, że stwierdzi, że czujesz w pracy wypalenie i możesz sobie bimbać pół roku -wystarczy chcieć :) 

Podniesienie tego świadczenia do 100% spowoduje jedno - wszelakiej maści kombinatorzy utwierdzą się w słuszności swojego postępowania, a niedecydowani stwierdzą, że tylko frajer by nie skorzystał. Nie wiem co Ciebie motywuje do pracy bo mnie tylko i wyłącznie wynagrodzenie. Na przykład dla mnie zima to stracona pora roku ;) Dajmy na to  nadejdzie jakiś miesiąc srogich mrozów i będę miał do wyboru dzienne wstawanie drapanie, auta żeby potem w pracy odtajać i tak w kółko to zdecydowanie wybiorę opcje Grypa+ i sobie nadrobię zaległości książkowo-filmowo-muzyczne. Skoro wynagrodzenie będzie takie samo to czemu by nie ??

W końcu obecnie szacują, że minimum 30% tych zwolnień to totalne lewizny gdzie ludzie jeżdżą w tym czasie na wakacje, koncerty, do drugiej pracy. Jeszcze się tym chwalą w mediach społecznościowych i w zdecydowanej większości przypadków nikt z tego żadnych konsekwencji nie wyciąga. Jak mnie skontrolują to będę siedział na kanapie opatulony kocem z herbatką w jednej i książką w drugiej ręce 😁

Piszesz o spojrzeniu pracodawcy. Ja bym powiedział, że to właśnie on ma lepszy pogląd na swoich pracowników i widzi kto leci w kulki i swoimi zwolnieniami naraża go na koszty i dezorganizację pracy. Wtedy może takiego pacjenta po prostu zwolnić i po kłopocie. W sytuacji, w której to państwo ma przejąć pierwszy miesiąc płacenia zasiłku chorobowego pracodawcy odejdzie tylko koszt z tym związany, pracownika dalej nie ma, a jego pracę ktoś wykonać musi.

Edytowane przez Klakier1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
44 minuty temu, Badalaman napisał:

Aczkolwiek fakt że Kamala Harris to najsilniejsza kandydatka (Michelle Obama nie zgadzała się kandydować) demokratów, więc szanse na wygraną są.

Zgodziła by się ale farmy trolli wyzywające ją od transów to pewnie nieźle nią zniechęciły. W sumie się nie dziwie. Już nawet jak były plotki że Biden się wycofa to pół twittera u mnie to były filmiki z penisem Michelle także no :szczerbaty: przypadek?

Edytowane przez FataIity

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trans z dwiema córkami? Co to za prawackie fantazje analne :szczerbaty:

• Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Kamiyan warto prześledzić. Jest cała historia ułożona od A do Z - zaczynając od tego że Michelle to Michael - przyjeciel Obamy z dzieciństwa (razem z fotkami itd), przejęzyczenia Obamy że Michelle to Michael, filmiki jej gdzie sukienka niby odbija penisa itd itd :szczerbaty: W sumie można się nabra jak się nie myśli.. Zwłaszcza jak ma się AI i nie wiadomo, że fimilk to przypadek czy deep fake. Są całe nitki postów na twiterze

Nie zagłębiałem się bardziej bo ryje banie. Już bardziej prawdopodbne jest to, że Biden nie żyje od kilku lat i jego sobowtór marionetka się pod niego podszywa :szczerbaty:

Edytowane przez FataIity

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę teksty o nie kompromitowaniu się, to odbijam piłkę i mówię, prawacy, weźcie się nie kompromitujcie.

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
9 minut temu, Spl97 napisał:

Widzę teksty o nie kompromitowaniu się, to odbijam piłkę i mówię, prawacy, weźcie się nie kompromitujcie.

Proszę mnie skompromitować i pokazać więcej niż jeden sondaż pokazujący przewagę Harris nad Trumpem - nawet w głosach bezpośrednich które nie mają znaczenia. Więcej niż jeden. I prócz tego który był tu parę dni temu i został nawet zweryfikowany przez twórcę modelu sondaży jako fake'owy. Poza tym przyjmuje się, że wiarygodny sondaż jest wtedy gdy mija około 2yg od ważnego wydarzenia inaczej nie odzwierciedla prawidłowo nastrojów. Zakładając najbardziej pro-lewacki scenariusz - wszystkie sondaże są do śmieci obecnie

I jeszcze źródło tego, że ekipa Trumpa panikuje bo przegrywa w sondażach. Czekam do 12:00 a potem proszę się nie odzywać na ten temat i nie rozpowrzechniać lewackich bzdur. Nawet najwięksi zwollenicy demokratów w USA wiedzą, że już po wyborach i tylko cud albo seks taśma Trumpa z Putinem może coś zmienić.

Tym bardziej pclabowcy w Polsce nie powinni się nakręcać.

Edytowane przez FataIity
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, michasm napisał:

Nie wiem na ile jest to dokładne, bo nie wiem jaka jest siatka, ale zakładam, że bardzo. 

No dość duża, bo to pomiary satelitarne korygowane pomiarami naziemnymi.

2 godziny temu, RimciRimci napisał:

Zmusiłem się i odsłuchałem część wypowiedzi Lempartowej.

Nie byłem w stanie odsłuchać całości. Dla mnie to tam powinna policja stać na wyjściu i co najmniej ukarać ją mandatem za sam język jakim się posługiwała.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, LeBomB napisał:

No dość duża, bo to pomiary satelitarne korygowane pomiarami naziemnymi.

Szczerze raczej wątpię, aby pomiary naziemne były tylko do korygowania...
Tam gdzie masz chmury nie sprawdzisz realnej temperatury.
Bo jak są chmury to jakie? Jak wysoko? Jak gęsto? Ile światła przenika? Ile ciepła przenika? Czy pada deszcz lub śnieg. To wszystko wpływa na pomiar satelity.
Być może całość "bezchmurnego" (tolerancja) globu jest brana z satelity, a reszta wyłącznie z naziemnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, kalderon napisał:

Na tej samej zasadzie Putin czy Xi są typowymi i rasowymi politykami. Nie. Nie są typowi, są niebezpiecznymi autokratami.

Co nie zmienia faktu, że są politykami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@michasm pomijając końcowe wnioski w tym co tam jest napisane, to dość przystępnie są opisane metody pomiarowe

https://naukaoklimacie.pl/aktualnosci/co-satelity-mowia-o-ociepleniu-atmosfery-131

Możesz sobie też poczytać o programie COSMIC-2

https://www.nesdis.noaa.gov/current-satellite-missions/currently-flying/cosmic-2

Ogólnie jest całkiem sporo danych satelitarnych i naziemnych, które dobrze się uzupełniają. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi