Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Otwarcie niezłe, część z Gojira wręcz rewelacyjna.

To głośne w mediach nabijanie się z religijnych w sumie tak sobie wyglądało, ale za efekt wkurzenia całej netowej prawicy dodatkowe punkty się należą ;)   Myślę że był to taki "odwet" ze strony artystów drag queen, za ciągłe ataki ze strony konserwatystów.

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Badalaman napisał:

To głośne w mediach nabijanie się z religijnych w sumie tak sobie wyglądało, ale za efekt wkurzenia całej netowej prawicy dodatkowe punkty się należą ;)   Myślę że był to taki "odwet" ze strony artystów drag queen, za ciągłe ataki ze strony konserwatystów.

Bilet do Paryża już kupiony czy Choroszcz zarezerwowana wcześniej?

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, Badalaman napisał:

To głośne w mediach nabijanie się z religijnych

tak sobie obrzejrzalem i szukam tego nawiazania "religijnego" . przejrzalem calosc i nie ma. nie znalazlem. qrcze, mysle, ze moze to jakies 1s bylo, albo cos. poszukalam w necie, i chodzilo o ten pokaz mody :) imo jakis totalnie wypaczone myslenie trzeba miec i postrzeganie swiata, aby doszukac sie tam "religii" i slynnego stolu. nawet oberzjrzalem to pare razy i nie bylo ich tam 12 :D. po drugiej stronie tez siedzieli. i dziwic, sie potem, ze ludzie widza "znaki" na drzewach, kamieniach, niebie, bo przypomina im "cos religijnego", bo dopatrzyli sie tego przy wybiegu :rotfl:  jakies omamy, urojenia, psychoza. to sie leczy ;)

samo otwarcie, caly pokaz, imho genialne.

• Like 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha Trump jest taki osrany że Musk go ratuję wrzucając fake video z głosem wygenerowanym przez AI.

GOOYDYH.png

QLQnZqr.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
4 godziny temu, MaxaM napisał:

Dla mnie ten fragment otwarcia był najciekawszy. Jeszcze nigdy czegoś takiego nie było :) 

Dla mnie ten ;)  @hubio łączysz się w cierpieniu ?? :P

https://www.rp.pl/spoleczenstwo/art40869301-podczas-igrzysk-olimpijskich-paryz-ma-byc-czysty-migranci-i-bezdomni-usunieci

5 godzin temu, Keken napisał:

Babiarz podczas komentowania igrzysk wygłasza sobie manifest polityczny.

Ja to się dziwię czemu ktoś taki jak Babiarz był jeszcze trzymany w tvp.

Ty chyba nie wiesz co to jest manifest polityczny.

Marcon tym otwarciem chyba chciał się odwdzięczyć za to, że jeszcze "rządzi" w "swoim" kraju. Żenada na 102- starszych widzów sportu tylko zniechęcili, a młodzi ?? Oni i tak sport w dupie mają i tu nawet nie chodzi o słynne "4 minuty" całościowo to wszystko było kiczowato żenujące.

Edytowane przez Klakier1984
  • Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Like 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MaxaM trzeba mieć nieźle zjechane z godzin żeby nie dostrzegać subtelnych różnic....

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, pepe06 napisał:

Ceny jedzenia są obecnie wyższe niż za PIS-u i jest to fakt. Tutaj nawet dyskusji nie ma.

Wiem, mamy 3% inflacji. Co prawda to nie 17% jak za PiSu, ale zawsze coś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, FataIity napisał:

banda przebranych za baby psycholi robi sobie show ale wypływ na młodszych odbiorców takimi treściami jest po prostu szkodliwy i robi pranie mózgów 

Czasami mnie przeraża, kiedy czytam coś takiego. Niewiedza o np. religii czy kulturze naszej cywilizacji jest porażająca. Dowiedz się ile wieków temu faceci przebierali się za kobiety... nie jest to nic nowego, jeśli mogę Ci podpowiedzieć :D.

7 godzin temu, Element Wojny napisał:

a Babiarz (uprzedzam że nie jestem fanem gościa) - za kilka przytyczków wymierzonych w organizatorów plus stwierdzenie faktu, o którym mówił sam Lennon - zawieszony. 

Radzę zapoznać się z działalnością Babiarza po przejęciu władzy przez PiS. Obecne władze TVP dały mu szansę, z której nie skorzystał. Jego manifesty polityczne(jako komentatora sportowego) były już męczące. Tak, tak, wiemy że ma konserwatywne poglądy i wszędzie widzi lewaków, ale dlaczego ma mnie to interesować? Niech zajmie się komentowaniem wydarzeń sportowych, ale wiadomo na co poprzednia władza mu pozwalała.

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, MaxaM napisał:

A o co chodzi z Battlestar Galactica?
(Po za tym że dziś taki serial niema prawa powstać i to przez lewicowe media)

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
9 godzin temu, MaxaM napisał:

deflację ale ona jest zła dla gospodarki

Dlaczego? (tak, to pytanie jest podchwytliwe)

Edytowane przez Kyle_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dość, że mężczyźni przebierali się kiedyś za kobiety to jeszcze chodzili w różowym i było to uważane za normalne. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
6 godzin temu, forfun napisał:

Czasami mnie przeraża, kiedy czytam coś takiego. Niewiedza o np. religii czy kulturze naszej cywilizacji jest porażająca. Dowiedz się ile wieków temu faceci przebierali się za kobiety... nie jest to nic nowego, jeśli mogę Ci podpowiedzieć :D.

No tak, na pewno chodziło o oddanie prawdziwej historii i na ostatniej wieczerzy mieliśmy chłopów z wywalonymi jajcami na wierzch, przebranych za baby - i to w obecności dzieci. No i jeszcze wielorybie baby żydówki z antify. Tak było - nie zmyślam. 

No to tylko przypadek, że akurat po raz tysięczny z rzędu wybrali chrześcijanizm na taki "performance". No bo nie dość że tematycznie wylosowała się znowu religia, to przez ZUPEŁNY PRZYPADEK bo raz kolejny związana z chrześcijaństwem. Proszę wyliczyć % prawdopodobieństwa. Myślę, że mniejszy niż uderzenie asteroidy jutro w ziemię i koniec świata.

ALE TO PRZYPADEK I CHŁOPY SIĘ PRZEBIERALI ZA BABY. Kłamstwo powtarzane tysiąc razy, w końcu stanie się prawdą. Pewnie źródło wiedzy ciągniesz z netflixa gdzie dokument o Aleksandrze Wielkim to pierwsze 30 min gdybania że był gejem, bo w wieku nastoletnim miał przyjaciół chłopców (szok!) więc na pewno było cimci rymci.

A Babiarz zacytował samego Lennona jak on śmiał.

Edytowane przez FataIity
  • Like 2
  • Upvote 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bracia Węgrzy już chyba wkurzeni :E Niech tam docisną ich bardziej, błagam. 

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, lokiju napisał:

Nie dość, że mężczyźni przebierali się kiedyś za kobiety to jeszcze chodzili w różowym i było to uważane za normalne. 

Rozowy zawsze byl meskim kolorem a niebieski damskim. Zmienilo sie to w pierwszej polowie XX wieku. Stad np. biskupi dalej maja rozowe ubrania a Maryja przedstawiana jest czesto w niebieskich sukniach. Z reszta po starych obrazach widac kto jakie kolory szat nosil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, Kyle_PL napisał:

Za PeŁo swego czasu trochę tej deflacji było i statystyczny kowalski na pewno nie narzekał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, FataIity napisał:

mieliśmy chłopów z wywalonymi jajcami na wierzch

Ja pie*** ile razy można prostować pisowskie kłamstwa?, to nie były jajca tylko rajstopy z dziurą. Obejrzyj film i dopiero się wypowiadaj a nie rozsiewasz prawackie fejki. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawica, szczególnie konfederuscy, opiera się o tworzenie i rozsiewanie fejków. Tak w oparciu o manipulację od lat starają się budować poparcie.

Równocześnie wciąż są zdziwieni że reszta społeczeństwa traktuje ich jak zagrożenie dla demokracji i opartej o nią cywilizacji.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A ja jeszcze zadałbym inne pytanie. Od kiedy chłop w sukience nie może być chrześcijaninem? ;)  Jeśli taki wejdzie pomodlić się do kościoła, to znaczy, że przyszedł wyśmiewać religię? Patrzę, że ostatnio chrześcijaństwo robi się tylko dla wybranych z pokazywaniem palcem kto może wyznawać wiarę, a kto nie. Dzielenie ludzi na gorszy sort. Jakież to chrześcijańskie ;) Na tej ostatniej wieczerzy jedyny symbol jaki pokazali, było serduszko i to ma być obraza? ;) 

1 godzinę temu, Kyle_PL napisał:

Godzinę temu, Klakier1984 napisał:

Za PeŁo swego czasu trochę tej deflacji było i statystyczny kowalski na pewno nie narzekał.

Deflacja zwija gospodarkę. Dla statystycznego Kowalskiego to jest fajne jak fajne jest 800+, tylko na samym początku, a później przychodzą tego negatywne konsekwencje.

Edytowane przez MaxaM
  • Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyśmy mieli teraz 8 miesięcy deflacji na poziomie 2-3% nic by się stało, realne zarobki by wystrzeliły, export również, trzeba by było tylko kontrolować wymianę walutową. Zbyt głęboka deflacja zwija gospodarkę, ale na poziomie 1-2% jest całkowicie bezpieczna i nawet lepsza niż inflacja 1-2%. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, Camis napisał:

Ja pie*** ile razy można prostować pisowskie kłamstwa?, to nie były jajca tylko rajstopy z dziurą. Obejrzyj film i dopiero się wypowiadaj a nie rozsiewasz prawackie fejki. 

Ale trzeba mieć w głowie żeby coś takiego bronić. Rozumiem, że ludzie z całego zachodu/wschodu którzy to pisali i im się niepodobało to też pisowcy? Czy mnie to obchodzi czy to były jajca, czy dziury w rajstopach które dawały taki efekt? Czyli facet z dziurą w majtacj już ok - i dzieci mogą się patrzyć tam na żywo - jak i przed TV. Oczywiscie trzeba było się przywalić do jednej chyba najmniej istotnej rzeczy i zignorować całą resztę.

Jak po prostu nie wierzę co czytam gdy niektórzy chcą cokolwiek bronić w tej ceremonii otwarcia. Poddaje się bo prawdziwa lewacka zaraza dotarła i tutaj na dobre

• Haha 2
  • Confused 1
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka deflacja? Wszystkie liczące się partię są zainteresowane pompowaniem socjalu i inflacji.

Ich nawet EU nie powstrzyma ze swoimi procedurami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
7 minut temu, MaxaM napisał:

A ja jeszcze zadałbym inne pytanie. Od kiedy chłop w sukience nie może być chrześcijaninem? ;)  Jeśli taki wejdzie pomodlić się do kościoła, to znaczy, że przyszedł wyśmiewać religię? Patrzę, że ostatnio chrześcijaństwo robi się tylko dla wybranych z pokazywaniem palcem kto może wyznawać wiarę, a kto nie. Dzielenie ludzi na gorszy sort. Jakież to chrześcijańskie ;) Na tej ostatniej wieczerz jedyny symbol jaki pokazali, było serduszko i to ma być obraza? ;) 

Pamiętaj, że polscy wyznawcy (nie wszyscy) nie uznają obecnego papieża. Bo nie wszystko to co mówi im się podoba więc wybierają sobie to co im pasuje do narracji.

Edytowane przez lokiju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Fatality

Jak trzeba być oderwanym od życia? Nigdy Ci się coś nie porwało niespodziewanie? Może jeszcze powiesz, że specjalnie zrobił sobie dziurę w spodniach? Zwykły pech na scenie i nic więcej. Pokazanie kawałka uda jakie gorszące dla dziecka...

Masz w końcu zobacz jego jajka, link do konkretnego fragmentu ;) 

Edytowane przez MaxaM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi