Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

55 minut temu, lokiju napisał:

Ja się zastanawiam po co oni tam są bo część z naszych sportowców jest kompletnie bez formy. Uzyskują wyniki dalekie od swoich rekordów życiowych. Nikt by się nie czepiał gdyby byli chociaż blisko swoich najlepszych wyników. Tak pozostaję wrażenie, że pojechali sobie na wakacje...

No tak... Bo formę da się zaplanować xD Bierzesz kalendarz, wyznaczasz termin i heja :E

Jestem ledwo amatorem, a trafiają mi się okresy na siłowni, że nie jestem w stanie wycisnąć ciężaru, którym wcześniej operowałem.

Swoją drogą nie wiem po co oczekiwać czegoś od jakiegoś sportowca, po co stawiać jakieś wymagania. Nie lepiej po prostu mu kibicować? On sam wie co chce osiagnąć i na ile go stać. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądzę, że sportowcy tak dobierają sobie cykle treningowego żeby jednak się z formą na ważne zawody wstrzelić...

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo tak jest, ale to nie jest 0/1, ze zrobisz od a do z jak niby powinno byc i wlatuje zyciowka. Nawet kwestia "dniowki" robi wielka roznice*

*Nie dotyczy to strzelca z Turcji xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, T0TEK napisał:

No tak... Bo formę da się zaplanować xD Bierzesz kalendarz, wyznaczasz termin i heja :E

Jestem ledwo amatorem, a trafiają mi się okresy na siłowni, że nie jestem w stanie wycisnąć ciężaru, którym wcześniej operowałem.

Całe sztaby pracują nad tym by dany sportowiec wstrzelił się z formą na konkretne zawody. To są lata doświadczeń i treningów. Zresztą nikt nie mówił o biciu swoich rekordów a chociaż zbliżeniu się do nich. Tu nie ma nawet co porównywać do amatorów. 

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, T0TEK napisał:

Swoją drogą nie wiem po co oczekiwać czegoś od jakiegoś sportowca, po co stawiać jakieś wymagania. Nie lepiej po prostu mu kibicować? On sam wie co chce osiagnąć i na ile go stać. 

no ale od tego chyba sa sztaby szkoleniowcow i trenerow aby ogarniac temat i na przyklad nie zajechac zawodnika na kilka dni przed olimpiada.

Po prostu jak zawsze mamy zlych ludzi na zlych stanowiskach

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, T0TEK napisał:

To niedobrze, ale kiedyś zrozumiesz czemu tak się dzieje :E

Myślę że sportowcy mają więcej wiedzy i lepszą opiekę trenerską XD

• Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Klakier1984 napisał:

I tak znaczna część społeczeństwa będzie kochać Ursule Von Der Liar i Zielony Łagr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemcy wolą przepłacić, ale kupić coś niemieckiego. Tu jest siła ich gospodarki. My niestety tego w sobie nie mamy. 

Zakładam, że w firmach, które chcą się przenieść i tak pracują głównie Polacy 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Klakier1984 napisał:

Skutki uboczne Zielonego ładu 

https://www.money.pl/gospodarka/niemiecki-przemysl-coraz-glosniej-o-bolesnej-decyzji-powodem-ceny-energii-i-biurokracja-7055763145398848a.html 

Zachciało im się atomówki pozamykać to teraz mają...

Tak, tak, zielony ład nakazywał zamykać atomówki a najlepszym przykładem na to jest Francja :E

12 godzin temu, lokiju napisał:

Tak pozostaję wrażenie, że pojechali sobie na wakacje...

To nie musiał być powód ale z drugiej strony to jedno nie musi wykluczać drugiego :E

https://przegladsportowy.onet.pl/igrzyska-olimpijskie/paryz-2024/igrzyska-seksu-co-sie-dzieje-w-wiosce-zostaje-w-wiosce/cwblw97

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kris194 

Atomówki to tylko wisienka na torcie kwestii ceny energii u naszych sąsiadów. Cała reszta jest nierozerwalnie związana z zielonym ładem -to chyba dość oczywiste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Klakier1984 na przykład jakie? Konkretnie. Które rozwiązania wynikające bezpośrednio z ustaw zielonego ładu sprawiły to o czym piszesz?

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@LeBomB 

Poważnie nie czytałeś / nie słyszałeś co powoduje spadek konkurencyjności europejskiej gospodarki?? Min wzrost cen energii, który jest związany zakręceniem UE na punkcie bycia eko.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwnym zbiegiem okolicznosci Portugalia ma taniutko prad i w dodatku EKO ;) ale zbudowali odpowiedni system to to dziala jak trzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w Niemczech chcieli mieć prąd taniutki ale wychodzi trochę inaczej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Klakier1984 napisał:

@LeBomB 

Poważnie nie czytałeś / nie słyszałeś co powoduje spadek konkurencyjności europejskiej gospodarki?? Min wzrost cen energii, który jest związany zakręceniem UE na punkcie bycia eko.

Czytałem, ale sam napisałeś że ceny energii są nierozerwalnie powiązane z zielonym ładem, dlatego pytam o konkrety, bo ogólnikami to wszyscy rzucają. Pozyskiwanie prądu z OZE jest tańsze niż obecnie pozyskiwanie go z węgla, stąd pytanie o konkrety, jakie elementy zielonego ładu zmuszają do takich cen energii? 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozostawanie przy węglu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kalderon@Klakier1984 

Czy zielony ład kazał Niemcom likwidować elektrownie atomowe gdy już i tak system ETS funkcjonował? Nie. To są wyłącznie błędne decyzje na poziomie krajowym, a nie wina regulacji wynikających z zielonego ładu. 

Ponadto jak już pisano tutaj i w drugim wątku wielokrotnie, kasa z systemu ETS zasila głównie budżet krajowy i ma być przeznaczona na modernizację energetyki i sieci energetycznej. Ani Niemcom ani Polsce nikt nie kazał przewalić tych pieniędzy na coś innego. 

• Upvote 7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

:rotfl:

453858473_1005373901598179_6655867730434

5 godzin temu, Kyle_PL napisał:

Zielony Łagr.

A spot swojej ulubionej partii widziałeś?:

OWRkZmM4YDYzCSxeYk9tI3BReAQkFmN1J0lgT2J7

uid_dc04a2e6586342c2b00d3350f977db18_wid

Edytowane przez Camis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, LeBomB napisał:

@kalderon@Klakier1984 

Ponadto jak już pisano tutaj i w drugim wątku wielokrotnie, kasa z systemu ETS zasila głównie budżet krajowy i ma być przeznaczona na modernizację energetyki i sieci energetycznej. Ani Niemcom ani Polsce nikt nie kazał przewalić tych pieniędzy na coś innego. 

to moze jak juz sie dowala obywatelom kolejne finansowe kary to powinno byc jasno zaznaczone ze pieniadze z tych kar maja isc na konkretne cele polepszania swiata a nie pozwolic rządom poszczegolnych panstw nawydanie tych pieniedzy na cokolwiek (ergo potraktowanie wplywow jako kolejne zrodlo zasilenia budzetu i rozpieprzenie na cokolwiek sie zapragnie?)

To jest wlasnie cala unia. Dowalic obywatelom ale zamiast te pieniadze przeznaczyc na odpowiednie cele to po prostu sie je przepieprza i wyciaga lape po wiecej. I stad wlasnie coraz wiecej ludzi widzi ze ta cala walka o polepszenie swiata to bujda na resorach a jedynym celem jest gnojenie ludzi i drenowanie ich kieszeni

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Camis napisał:

A spot swojej ulubionej partii widziałeś?:

:rotfl:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi