Nie mogę się odnieść do pure loop 2, ale pure loop 1, to wibracje mega przenosił na radiator. Nawet jeśli nie w pełni wibracjami samej pompy, to przepływem cieczy jaki generował. No a bardziej combo jednego i drugiego.
Najlepsze AIO jakie miałem to EK AIO Basic. Dosyć ciche na 100% pompy, a po lekkim skręceniu praktycznie niesłyszalne.
Tego samego nie mogłem powiedzieć o wersji elite z ciężkim miedzianym blokiem, bo to była masakra. Pompa niby podobna, ale mocniejsza i dużo ogólnie cięższa bloko-pompa. Rezonans masakra.
Najlepiej to i tak pompa np. pokroju DDC, podwieszona na wężu i podparta na odpowiedniej warstwie pianki/gąbki. Odpowiednio skręcona zapewnia bezgłośną pracę i bardzo dobrą wydajność przy prostym układzie. Mnie to jednak nie tyle dźwięk pompki drażni, co wszelki rezonans.
To samo przy wentylatorach obudowy. Szum jest ok, dźwięk łożyska jest "ok", ale jeśli pojawia się cokolwiek innego to tragedia. Buczenie/pulsacyjne brzmienie o niskich tonach.
Co to ma za znaczenie? Jest finansowym gigantem i zanim w ogóle zdążyłem Ci odpisać, już pojawiły się plotki mówiące właśnie o tym. Można mieć mieszane uczucia co do przejmowania takich firm przez "podmioty zagraniczne", ale cóż - biznes is biznes. Jak już mówiłem, obecna droga jaką podąża Ubisoft, prowadzi IMO donikąd.
Obejrzałem to porównanie z oryginałem. Podoba mi się. Fajnie wybrnęli z problemu, jakim jest nowocześniejszy silnik graficzny. Jest i nowocześnie i staroświecko. Jak dla mnie duch i atmosfera z oryginału, ale przyznam, grałem lata temu, więc może pamięć trochę zwodzi, zostały wzorcowo zachowane.