Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, LeBomB napisał:

Może mi się wydaje, ale chyba nie do końca wiesz o co chodzi z emisją 0%.

..............................................................................................................................

I to właśnie zrównoważenie emisji jest błędnie nazywane emisją 0%.

Przyzwyczaiłem się do błędnego właśnie 0% , ale chodzi właśnie 100% pochłanianie wyprodukowanego CO2 czyli zrównoważonej emisji.

Co do kwestii lasów oczywiście się zgadzam , kasa najważniejsza.

Oceany , ogólnie woda stanowi ogromny pochłaniacz CO2 , a robienie sobie z niego śmietnika nie jest dobre.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, LeBomB napisał:

Przecież to nie była walka. Wielkie firmy same przeniosły produkcję głównie do Azji, a teraz zbierają tego plony. Myśleli że Chińczycy nie nauczą się produkować swoich rzeczy? Że będą wiecznie kopiować rozwiązania? No to się chyba zdziwili. 

Eee, wydaje mi się, że w tej wypowiedzi czają się jednak dwa osobne byty: wielkie firmy i narody. Korporacje mają inne interesy, niż narody. Myślę, że wypowiedź mogłaby wyglądać tak: pozwoliliśmy naszym korporacjom, w imię Boga Jedynego Najprawdziwszego: Świętego Zysku, na przeniesienie produkcji na Daleki Wschód. To my będziemy zbierać tego plony. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Widzieli już nagrania stonogi?

"Ziobra nie ruszamy"

XD

Kanal ZERO w końcu. Rzetelne dziennikarstwo

Edytowane przez offensive
  • Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, Gloin napisał:

W Rumunii inwestują w przemysł, a w Polce w "Developerów" i inne rozdawnictwo ... a jak braknie to się dodrukuje 🤣

Na bazie takich fundamentów, jestem od pewnego czasu przekonany, o nie niskiej inflacji w naszym kraju (utrzymującej się długi czas, bez widocznych perspektyw na polepszenie). ... no, ale może się pomylę.

Edytowane przez Kyle_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, offensive napisał:

Widzieli już nagrania stanowskiego?

"Ziobra nie ruszamy"

XD

Kanal ZERO w końcu. Rzetelne dziennikarstwo

No właściwie co w tym dziwnego, będzie dziennikarz bata kręcił to go na nim powieszą jak Leppera. Nie będę go bronił bo dla mnie obecne dziennikarstwo to kiła, ale dziennikarz musi wiedzieć jak się nie narazić, bo nigdy nie wiadomo jaka ekipa zacznie rządzić za 4 lata. Czyste wyrachowanie, taki biznes, a ludzie są narzędziem którym zarabia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Gloin napisał:

Rumunia to jest w ogóle bardzo atrakcyjny kierunek (jeszcze) i zrobił się w ostatnim czasie dość modny. 

Pamiętam jak moja poprzednia firma postawiła na rozwój właśnie w Rumunii, a było to z dobre 7 lat temu. Prezesa już wtedy mówił, że jest to kraj jak Polska w boomie lat 90 tych. Dało się tam dość szybko i relatywnie małym nakładem ubić porządne interesy i stworzyć podwaliny pod coś znacznie większego. 

Teraz to w ogóle Rumunia się mocno zmienia i to z roku na rok. Ok, dalej bywa niesamowicie biednie, ale duże ośrodki (miasta) oferują już naprawdę sporo. Infrastruktura się rozwija, net to w ogóle szaleje u Rumunów, polityka też jest dość mądrze prowadzona (w zasadzie wojna dała pretekst do dużego rozwoju, UE sypie kasą). Mają jeszcze tanią siłę roboczą i tym nas biją. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Yahoo86 napisał:

brakowało nam jeszcze afrykańskich kleszczy i gorączki krwotocznej , wypas - powtarzam dopisać ciemno/czarnoskóre bydło do list iGO i nara z UE.

Właśnie się zastanawiałem po jakim czasie ktoś wyskoczy że to wina Tuska, Ukraińców, Czarnoskórych albo Masonów i Sorosa. 
I tak szybko poszło. 

A przyczyna pojawienia się tych kleszczy jest klimat. 

40 minut temu, offensive napisał:

Widzieli już nagrania stonogi?

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja ciekaw jestem co będzie dalej w kwestii tego nagrania, bo tam są głosy że daty się nie zgadzają, że mowa o debacie o stosunkach polsko-żydowskich że odbyła się "wczoraj" czyli wychodziłoby na to że nagranie jest z 24 maja, a faceta silnik wciągnął 29 maja. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, sabaru napisał:

Gdzie uciekają politycy jak im się pali grund pod nogami. A wystarczyło posłuchać społeczeństwa, a nie robić wszystkiego po swojemu.

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-szturm-na-palac-premier-w-bangladeszu-szefowa-rzadu-zbiegla,nId,7750791

Tak samo nasi poprzednicy z PiS-u robią, Ziobro uciekł za granicę i w "chorobę nowotworową", Obajtek na Węgry, a reszta PiS-u również będzie chciała uciec przed sięgnięciem się przez Tuska do Węgier, Rosji, innych krajów Wschodnich oraz do krajów z których prosto nie da się deportować i wykonać wobec nich procedury ekstradycyjnej.

6 godzin temu, Camis napisał:

Giełda to winna Tuska, bedzie 3 swiatowa!!11

Z tą trzecią wojną światową przez dzisiejsze spadki na giełdach to naprawdę wyssali z tyłka :E.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

// edit podobno fejk

WDIMadY.png

Edytowane przez Camis
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Fejk na 99%.

Edytowane przez Camis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Camis napisał:

Generalnie nie ma co napędzać strachu przez powielanie takich informacji. Takie artykuły pojawią się co jakiś czas i mają tylko i wyłącznie na celu sianie paniki. Coś jak o tarantulach ukraińskich, które to też niby nas atakują.

Tutaj chłop od "robali" ładnie wyjaśnia w czym rzecz:

4 godziny temu, Crew 900 napisał:

No to była kwestia czasu. Te kleszcze do tego są bardzo szybkie i podążają za ofiarą.

Te kleszcze są od lat u nas znajdowane (a ciekawe ile nie). Skąd się biorą? W powyższym filmie jest wyjaśnione, ale zaspoileruję - ptaki wędrowne. A i kto wie, czy ktoś z urlopu z tamtych stron nie przywiózł pasażera na gapę.

• Thanks 1
  • Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chociaż plusem tej akcji będzie kompromitacja Stonoga. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli tak: jada z nim, bo pisowski piesek. Ale jak juz wykreca prank roku, to pisowski esbek? Ja juz po watku z intel-gate przestalem wyrabiac z popcornem, a tu takie zloto za chwile wleci :D Stonoga to po ilu udarach? Dwie rozne osoby pomieszal ze to ta sama osoba? Na filmie 2 dni temu sie kompromitowal jeszcze bardziej. Ogolnie jak ktos wierzyl w te bzdury o braniu kasy z pisu, to dobry argument by blokowac ludzi - prywatnie w zyciu i on-line.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Już usunął:

GUQLlgIXgAAZ-1f?format=jpg&name=small

GUQMnMAXkAAxXPW?format=jpg&name=small

Szacun dla Stanowskiego za akcję :rotfl:

Edytowane przez Camis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwaga, wrzucam film bezposrednio od zbysia z domu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę rozpoznawalnych ludzi się tam skompromitowało komentarzami. 

No, ale trzeba przyznać, że Zbysiu przez chwilę miał swoje pięć minut i nawet dla wielu nagle stał się wiarygodny 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Kyle_PL napisał:

W Rumunii inwestują w przemysł, a w Polce w "Developerów" i inne rozdawnictwo ... a jak braknie to się dodrukuje 🤣

Rumunia bardzo fajny kraj. Współpracowałem kiedyś z Rumunami, bywałem tam w delegacjach. Ludzie mega zmotywowani aby przeć do przodu, łebscy, z głową na karku. Strasznie się dziwię, czemu Polska nie związała się politycznie z Rumunią tylko z Węgrami...

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, jagular napisał:

Właśnie sprawdziłem. Normalnie można znaleźć informacje na temat Trumpa.

Może w jaskini, z której piszesz, są jakieś problemy? :) 

A no jeśli żyjesz w USA i masz normalnie info o Trumpie to jesteś szczęśliwcem bo masz dosłownie milion postów o tym że jest zbanowany.

Chyba, że jednak nie mieszkasz w USA, to udam że tego nie napisałeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, FataIity napisał:

A no jeśli żyjesz w USA i masz normalnie info o Trumpie to jesteś szczęśliwcem

Gdzie można o tym poczytać?, tylko nie wklejaj mi wyłącznie prawicowych i MAGA profili. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

https://www.rmf24.pl/regiony/rzeszow/news-gwalt-na-13-latce-w-rzeszowie-podejrzany-jest-w-areszcie,nId,7751036#crp_state=1

Gdzie @hubio i @Badalaman którzy twierdzili że nie można zaostrzyć kar i wprowadzić kary kastracji i śmierci bo w więzieniu dochodzi do resocjalizacji 

Edytowane przez voltq
  • Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Camis napisał:

Gdzie można o tym poczytać?, tylko nie wklejaj mi wyłącznie prawicowych i MAGA profili. 

Twitter. I nie jakieś posty Muska, tylko po prostu randomowych ludzi - to jest w takiej ilości, że (chyba?) można wykluczyć jakiś atak trolli itd. Pewnie wystarczy pod odpowiednich hashtagiem poszukać.

Kolejny problem to autokorekta podczas wyszukiwania,na wszystkie inne niż "Trump, czyli wpuszujesz "Donald" w wyszukiwarce i Trump pojawiał się niżej niż np. Donald Duck - nawet zaraz po próbie zamachu, czyli również podczas wpisywania "Assassination of Donald (Duck).  Do tego odniósł się też Google, że tak działa automatyczny system i nie mogą w niego ingerować. O tym jest akurat dużo artykułów - wystraczy wpisać "Trump banned by Google" i wyskoczą amerykańskie i zagraniczne artykuły o tym. Mi np. wyżej pojawia się Donald Tusk i Donald J Harris niż Donald Trump, ale dla Polski to jeszcze zrozumiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, FataIity napisał:

Twitter.

:boink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, FataIity napisał:

A no jeśli żyjesz w USA i masz normalnie info o Trumpie to jesteś szczęśliwcem bo masz dosłownie milion postów o tym że jest zbanowany.

Chyba, że jednak nie mieszkasz w USA, to udam że tego nie napisałeś

Oj oj oj. Szkoda że nie dosłownie postów trylion!

Jak pisałem, sprawdziłem. Z właściwego ip. Wlazłem na jego patostronkę, popaczałem na newsy o jego osobie, nic mnie nie przekierunkowało na info o konkurentce. Szkoda w zasadzie, bo to, co wali po oczach na jego stronie, to trudno odpaczać. 

👇Ja pier do le. To jest już jakaś komedia. Ale w sumie jak dodam nazwy wszystkich stanów USA, podzielę przez długość włosów Melanii Trump, pomnożę przez temperaturę powietrza w Kalifornii i dodam do tego jeszcze wysokość Mount Everestu, to wyjdzie mi że Trump to istota boska. Wszystko się zgadza!

Edytowane przez jagular

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi