Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Znany skrajny ultra prawak w temacie stanowskiego:

0759e85f8452e92acf4605da571754d1756ec721

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Na kanale Zero jest materiał o tym, jak Stanowski wkręcił Stonogę i całą Polskę i również zaorał przy tym samego siebie.

Filmu sami szukajcie, bo ja kanał Zero od praktycznie samego początku bojkotuję.

Edytowane przez Spl97

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest akurat prawda bo fejki wypuszcza się po to by został on w świadomości części ludzi do, których nie dotrze sprostowanie. Nie wiem czemu na siłę się to neguje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Spl97 napisał:

Na kanale Zero jest materiał o tym, jak Stanowski wkręcił Stonogę i całą Polskę i również wkręcił samego siebie.

Film sami szukajcie, bo ja kanał Zero od praktycznie samego początku bojkotuję.

wyjasnij, czym wkrecil samego siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dlatego napisałem co napisałem

Szkoda tylko że popcornu nie zrobiłem :E 

Dlatego cały czas powtarzam, źródło, źródło, źródło i weryfikacja... No ale to ja przecież zafiksowany jestem na nie wiadomo czym...

Edit: wystarczyło najpierw znaleźć oryginał i ktoś szybko w komentarzach znalazł, że daty się nie zgadzają, wystarczyło to sprawdzić i poczekać czy faktycznie tak było, a dalej już tylko czekać na rozwój wydarzeń. 

Edytowane przez LeBomB
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Czy ktoś lubi Stano czy nie, to trzeba przyznać, że zarzutki takiego kalibru, to jeszcze w PL nie było:szczerbaty:. Widziałem wczoraj te pełne triumfu głosy oburzenia tego w skrócie całego antypisu:szczerbaty:, Łyknęli jak pelikany nawet zawodowi dziennikarze, prokurator wrzosek itd. Na wykopie looknałem chwilę - szampany u tęczowych strzelały jakby normalnie jakieś święto było. Tylko to było tak grubymi nićmi szyte - ten cały filmik co wrzucił stonoga, że od razu odpaliła się u mnie czerwona lampka, że to jest jakiś fejk czy podpucha. Stanowski to za duży cwaniak i nawet gdyby był na czyimś pasku, nigdy by się do tego nie przyznał na głos. Tym bardziej do pracowników, którzy w każdej chwili mogliby być byłymi pracownikami;)

Edytowane przez Kelam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, rybek napisał:

wyjasnij, czym wkrecil samego siebie.

Pisalem wyzej.

Badania kliniczne potwierdzaja, ze zaprzeczenie ma mniejsza wartosc od pierwotnej informacji - odpowiedzialne za to sa procesy kognitywne, to jak ksztaltuje sie pamiec itp.
Nie liczy sie fakt, dla ludzkiego mozgu liczy sie to jak ta informacja zostala w pamieci 'zapisana'. 

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktos urodzil sie glupi, to glupi umrze :) Po tym temacie widac to doskonale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Stanowski jest niewiarygodnym cwaniakiem i takim pozostanie. Nie rozumiem jak można bronić tego typa jak niektórzy tutaj to robią i to są osoby z poglądami typowymi dla PiS-owców i Konfiarzy.

Edytowane przez Spl97

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalej czekam na dowody kasy z PiSu dla niego.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Spl97 napisał:

Stanowski jest niewiarygodnym cwaniakiem i takim pozostanie.

Dokładnie tak, co nie zmienia faktu, że właśnie sporo rzekomo poważnych redaktorów skompromitował. Nawet Piński się dał złapać, ostatnio tu czytałem, że jest to jeden z najlepszych dziennikarzy w Polsce... Słabo to wygląda dla wielu osób.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, rybek napisał:

Jak ktos urodzil sie glupi, to glupi umrze :) Po tym temacie widac to doskonale.

To kompletnie nie ma nic wspolnego z inteligencja (IQ) do ktorej rozumiem teraz bijesz.
Mamy tutaj do czynienia z bardziej zlozonymi procesami, jak chcesz rzetelnie poczytac to lap;
https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/20416695221144732
https://psycnet.apa.org/doiLanding?doi=10.1016%2Fj.jarmac.2017.09.001
https://link.springer.com/article/10.1007/s10670-020-00252-1

ja nie mam tutaj paywallu (nie widze czy jest), ale jak cos to mow, to ogarne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, offensive napisał:

Pisalem wyzej.

Badania kliniczne potwierdzaja, ze zaprzeczenie ma mniejsza wartosc od pierwotnej informacji - odpowiedzialne za to sa procesy kognitywne, to jak ksztaltuje sie pamiec itp.
Nie liczy sie fakt, dla ludzkiego mozgu liczy sie to jak ta informacja zostala w pamieci 'zapisana'. 

11 minut temu, Spl97 napisał:

Stanowski jest niewiarygodnym cwaniakiem i takim pozostanie. Nie rozumiem jak można bronić tego typa jak niektórzy tutaj to robią i to są osoby z poglądami typowymi dla PiS-owców i Konfiarzy.

12 minut temu, rybek napisał:

:E Kolejnosc odpowiednia

7 minut temu, offensive napisał:

To kompletnie nie ma nic wspolnego z inteligencja (IQ) do ktorej rozumiem teraz bijesz.
Mamy tutaj do czynienia z bardziej zlozonymi procesami, jak chcesz rzetelnie poczytac to lap;
https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/20416695221144732
https://psycnet.apa.org/doiLanding?doi=10.1016%2Fj.jarmac.2017.09.001
https://link.springer.com/article/10.1007/s10670-020-00252-1

ja nie mam tutaj paywallu (nie widze czy jest), ale jak cos to mow, to ogarne.

Moje guilty pleasure to ogladanie plaskoziemcow - debil to debil.

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ale z tymi badaniami to akurat prawda, zresztą wystarczy przypomnieć sobie kwestię dziadka Tuska sprzed parunastu lat, który rzekomo zaciągnął się do Wehrmahtu. Sprawa została szybko wyjaśniona, dziadek Tuska został wcielony w ich szeregi przymusowo, ale narracja o tym, że zgłosił się tam na ochotnika została i żyła jeszcze długo.

Co do samej sprawy z prowokacją Stanowskiego, to w internecie może i będzie uchodził za zwycięzcę, ale biznesowo nic mu to nie da, a może nawet wręcz zaszkodzi. Moim zdaniem w całej tej sprawie nie to jest najważniejsze, a to, że wielu ludzi miało dobrą okazję, żeby nie złapać przynęty, a tego nie zrobili. Smutne to.

Edytowane przez lion_cfs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i cale badania mozna strescic do tego co napisalem wyzej. Skoro da rade wierzyc w plaska ziemie, to mozna i w najwieksze bzdury jakie sobie ktos wymysli. Przyklad SPL97.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No trochę wstyd dla tych dziennikarzy.

W sumie ja się złapałem, że te dwie kobiety na igrzyskach to jednak kobiety.

Ale teraz już sam nie wiem, bo potwierdzenie tego faktu opisał jeden z kolesi, którzy wczoraj jechali po Stanowskim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Widzę że silnirazem oddelegowani na to forum bez niespodzianek :D tak jak ich idole dali się złapać oczywistej zarzutce. Komedia :D. Taki ich poziom. Mniej zaślepienia, M.Meller krótko was podsumował (jak wiemy znany pisowiec i konfiarz) 

Edytowane przez mafzord

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Spl97 napisał:

Nie rozumiem jak można bronić tego typa jak niektórzy tutaj to robią i to są osoby z poglądami typowymi dla PiS-owców i Konfiarzy.

Zaśmiałem się pod nosem bo w wielu wypowiedziach można stwierdzić, że w sprawach światopoglądowych to jemu bliżej do lewicy. Oczywiście nie mówi tego na prawo i lewo. Tak samo jak nie krzyczy na prawo i lewo, że w innych sprawach jest bardziej na prawo - bo to jego prywatna sprawa.

Można się z nim nie zgadzać głównie jeśli chodzi o sprawy dziennikarskie, ale argument że ma takie i takie poglądy polityczne to bzdura. Wyśmiewanie jednych, albo drugich nie oznacza jednocześnie poglądów politycznych. Wiem to trudne do przełknięcia dla kogoś kto głosuje na partię sekciarską. Tam nawet jak coś zrobią złego to trzeba powiedzieć, że trzeba było się poświecić w imię wyższego dobra.

Stanowski jest kontrowersyjnym dziennikarzem, stronniczym, bije kolesiostwem np. w przypadku Michniewicza. Jest również hipokrytą. Jednak jeśli jednak porównać go z mainstreamowymi dziennikarzami z TV to zjada ich pod każdym względem na strefie zawodowej. To nawet nie oznacza,że on jest jakiś dobry - pozostali są po prostu żałośnie mierni i on to wykorzystuje.

Jeśli chodzi o to czy Stanowski się skompromitował. To się okaże - jeśli jego film wyrobi z 10mln wyświetleń to on będzie wygranym. Wystarczy, żeby dotarł do większej liczby ludzi niż pierwotne fake info na twiterze. Jeśli ktokolwiek z was myśli, że Stanowski się przeliczył i załatwił tą akcją to mimo wszystko stawiałbym pieniądze na niego niż na was ;) W tym to akurat on się specjalizuje

Edytowane przez FataIity
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Sam może dałbym się wkręcić, gdyby to nie było na kanale Stonogi, który jest przecież kompletnie niewiarygodną osobą.  

Stonoga? Stanowski? Szybko przejrzałem komentarze i znalazłem post o nie zgadzających się datach, przez co od razu nabrałem jeszcze większych wątpliwości co do prawdziwości materiału. 

Potem trochę śledziłem temat, ale z ciekawości jak się to rozwinie i czekałem głównie na komentarz Stanowskiego. Im dłużej milczał, tym bardziej materiał wydawał mi się niewiarygodny, bo zachowanie Stanowskiego wyglądało, właśnie jak pompowanie balonika. 

Nie twierdzę, że jestem taki bystry, bo nie jestem, ale Stonoga jako źródło wiarygodnych informacji? Bez jaj. 

Tak czy inaczej, jestem zniesmaczony tym co zrobił Stanowski i uważam, że na dłuższą metę strzelił sobie w kolano. Bo ja na pewno nie stanę się widzem Kanału Zero po tym wszystkim, chociaż nie powiem, kiedyś nawet o tym myślałem, zanim zacząłem trochę bardziej poznawać Stanowskiego (wcześniej, sprzed Kanału Zero słabo go kojarzyłem). Nie lubię takich ludzi jak on i tego typu zachowań.  I pewnie nie jestem sam w tych odczuciach. 

Edytowane przez addept
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobił to co obiecywał...

Po akcji z Janoszek mówił, że kiedyś sprawdzi czy dziennikarze się czegoś nauczyli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam Stanowski tłumaczy w dalszej części materiału, gdy sobie poużywał na dziennikarzach, którzy wszystko łyknęli, że trochę żal mu się zwykłych ludzi zrobiło, że ich tak wkręcił. Chyba zrozumiał, że jego wizerunek w oczach zwykłych ludzi mógł przez to ucierpieć. I ucierpiał. Jednorazowo pewnie zyska, ale długofalowo, w mojej opinii, straci. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stanowski dość mocno siedzi w internetach i śmiem twierdzić, że przemyślał zyski i straty z publikacji tego filmu. Zastanawia mnie co teraz ten plankton nawymyśla by nadal po nim cisnąć ? Pewne symptomy już są widoczne chociażby w tym wątku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tak, ale co będzie następnym razem, gdy on czy ktoś inny skorzysta z deepfake'ów? Takie rzeczy już się zdarzają, a walka z nimi i szukanie prawdy w tym wszystkim będzie sto razy trudniejsze, tak więc ktoś następnym razem przygotuje taki materiał na Stanowskiego, dopieści go i Stanowski będzie musiał naprawdę się napocić, żeby wyjaśnić, że to nie on. 

Stanowski prowokuje, tworzy fałszywe materiały, więc się nie zdziwię, jak kiedyś upadnie od jakiegoś deepfake'a, gdzie daty będą się zgadzały, postaci i wydarzenia również. 

Wzruszę wtedy ramionami i powiem: zasłużył sobie, bo kto mieczem wojuje, od miecza ginie. 

Będę się martwił tylko tym, że nikomu już nie można wierzyć, nawet własnym oczom. I to jest smutne. 

Edytowane przez addept

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
6 minut temu, addept napisał:

Sam Stanowski tłumaczy w dalszej części materiału, gdy sobie poużywał na dziennikarzach, którzy wszystko łyknęli, że trochę żal mu się zwykłych ludzi zrobiło, że ich tak wkręcił. Chyba zrozumiał, że jego wizerunek w oczach zwykłych ludzi mógł przez to ucierpieć. I ucierpiał. Jednorazowo pewnie zyska, ale długofalowo, w mojej opinii, straci. 

Co ma niby stracić ? Facet doskonale wie co robi, świetnie się tym bawi, ponownie ośmieszył dziennikarzy i pokazał z jakimi tępymi przeciwnikami ma do czynienia. Fanom tym filmem wyjaśnił wszystko.

Edytowane przez mlody_tarnow
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi