Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, rybek napisał:

Jak z Toba dyskutowac, skoro nie ogladasz, nie sledzisz, a sie wypowiadasz? Cos tu nie gra, bo albo jestes w temacie albo olewasz. Widocznie wiedze zdobywasz tylko po naglowkach artykulow i hejterow z twitterka. Jak sie koncza argumenty, to na pewno dostaje kase pod stolem. Z racji powyzszego, szukasz teorii spiskowych tam gdzie ich nie ma -> jestes na poziomie foliarzy -> traktuje Ciebie jak skryto-fana PiS wg wlasnego opisu, ktory dales :) Przyznaj sie, mokre sny z Kaczafim czy Zorro?

"Fanem" PiS-u to ja byłem z kilka lat temu, gdyż wcześniej byłem osobą z prawicowymi poglądami oraz byłem wychowany na prawicowego człowieka i sam PiS swoimi działaniami typu czego dotknęli, to spektakularnie spierdzielili, zamach stanu włącznie z siłową próbą zmiany ustroju, bo tak chciał Kaczafi, ohydna propaganda serwowana przez publiczne media + doprowadzenie do wysokiej inflacji jak i gruba liczba afer dokonanych przez PiS-iorów i wiele wiele innych wyczynów, o których można pisać i wymieniać godzinami, kiedy byli u władzy sprawili, że oni nigdy w życiu ode mnie już mojego głosu nie dostaną. Potem chwilę zainteresowałem się Konfą, ale jak dowiedziałem się z jakimi ludźmi się ma w tej partii do czynienia i do czego oni są zdolni wraz z poglądami typu wyjście z UE i NATO, krytykowanie wszystkiego co unijne, nieważne, że oni w temacie UE wykazują się hipokryzją, bo im wypłaty w euro jakoś nie śmierdzą i kupują ludzi śmiesznymi tanimi frazesami, że oni zrobią z UE porządek czy PiS i KO to jedno zło lub banda czworga xD, chyba w mokrych snach. Do tego jeszcze wybijająca się od nich wszechobecna prorosyjskość w tym co mówią i co robią. Dlatego PiS i Konfa u mnie - nie, po prostu nie. W międzyczasie poglądy się trochę wyewoluowały i z prawicowca stałem się bardziej osobą o wypośrodkowanych poglądach, z naciskiem na centrum i mając porównanie dwóch kadencji PO i dwóch kadencji PiS, to jednak wolę, żeby PO/KO bądź inna partia postulatami dla centrum rządziło w tym kraju niż PiS czy o zgrozo Konfa, bo Konfa serio zrobi z tego kraju jesień średniowiecza, a to dla tego kraju jest jeszcze bardziej niebezpieczne niż było za PiS-u.

Powiem jeszcze tak, bo widzę te porównania mnie do foliarzy, płaskoziemców etc. to jednak robią w stosunku do mnie osoby z poglądami typowo PiS-owskimi lub Konfiarskimi, ale jakoś nigdy takich wyrażeń nie widziałem, żeby używali do mnie osoby, które są wyborcami KO, TD czy Lewicy. Ale w sumie, do tego przywykłem, że PiS-owcy i Konfiarze krytykują mnie, bo się nie zgadzam się z tym co oni piszą i o tym głośno mówię i niekiedy sam ich oram, koledzy zresztą również orają ich zasłużenie i do tego nie trzeba sporo wysiłku. Uwielbiam, jak oni mają ból zada i dają zacietrzewiać się, czego dają tu upust swoich emocji. Widać wyraźnie, że kolega dopiero tu wpadł niedawno i tu próbuje bronić tego co mówi, ale mojego zdania nie zmienisz, tym bardziej zdania innych kolegów. Natomiast, regularnie w ten temat zaglądam od mniej więcej 3 lat i przewinęło się tu wielu PiS-owców i Konfederatów, że bania mała i większość z nich wyleciała w pierwszej lepszej okazji, bo takie głupoty potrafili pisać tu, że można było się złapać za głowę. Polecę koledze tak cofnąć się sporo sporo postów do tyłu w tym wątku, do gdzieś 2-3 lat wstecz i od tego miejsca zacząć czytanie (wiem, wiem, sporo tego jest i tego się nie da w jeden dzień ogarnąć, ba nawet kilka dni będzie najprawdopodobniej za mało), ale jeśli to zrobisz, to może chociaż trochę zrozumiesz, dlaczego większość z nas, oprócz kilku osób, którzy są Konfiarzami i popierają Konfę jesteśmy niesamowicie cięci na PiS i na Konfederację oraz ogólnie na całą polską prawicę jak i to, że nie wszyscy tu obecni są lewakami.

Edytowane przez Spl97
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Gloin napisał:

śmieszne są te komentarze pisowskich szczekaczy. Akurat te 20% dla budżetówki to jedna z niewielu obietnic jakie Tusk spełnił. Budżetówka niech nie płacze, bo jak były lata wyborcze to dostawali kasę od PiS a teraz od PO. Wiadomo, że w budżetówce kokosów się nie zarabia (szczególnie odczuwalne to jest w miastach wojewódzkich) ale tragedii nie ma. Budżetówka zawsze płaciła te 300-400zł więcej niż minimalna (na start). To co chcieli wzrost minimalnej i od niej dodatkowe 20%?

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@up

Coś w tym jest. Jedna znajoma doktor się ostatnio pochwaliła, że dostała ponad 30K jakiegoś grantu podczas gdy za rzadów psiu złamanego grosza extra nie zobaczyła.

Edytowane przez Klakier1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za covida i Pisu złamanego grosza? Przecież wtedy to dla lekarzy i ogólnie służby zdrowia to było eldorado :E

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, FataIity napisał:

Jeśli chodzi o to czy Stanowski się skompromitował. To się okaże - jeśli jego film wyrobi z 10mln wyświetleń to on będzie wygranym. Wystarczy, żeby dotarł do większej liczby ludzi niż pierwotne fake info na twiterze. Jeśli ktokolwiek z was myśli, że Stanowski się przeliczył i załatwił tą akcją to mimo wszystko stawiałbym pieniądze na niego niż na was ;) W tym to akurat on się specjalizuje

1mln po 6h, nr1 na liscie na czasie. Gdzie są ci co mówili, że pierwotny film zobaczy dużo ludzi ale już wyjaśnienia sprawy mniej, więc niesmak pozostanie u niektórych? Takie programy raz na jakiś czas strasznie nakręcają ludzi, bo oni lubią dramy. To taka Janoszek 2.0 i stawiam, że za rok może być top 1 film na kanale pod względem wyświetleń

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, lukadd napisał:

Za covida i Pisu złamanego grosza? Przecież wtedy to dla lekarzy i ogólnie służby zdrowia to było eldorado :E

heh :) doktor z tytułem naukowym na uczelni, z medycyną ma niewiele wspólnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, lukadd napisał:

Nie "i". Dla lekarzy było i jest eldorado, jak szpital zaproponuje specjaliście 50 tys. zł miesięcznie to zostanie wyśmiany. A dla służby zdrowia mamy rekordowe zadłużenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, Spl97 napisał:

Powiem jeszcze tak, bo widzę te porównania mnie do foliarzy, płaskoziemców etc. to jednak robią w stosunku do mnie osoby z poglądami typowo PiS-owskimi lub Konfiarskimi, ale jakoś nigdy takich wyrażeń nie widziałem, żeby używali do mnie osoby, które są wyborcami KO, TD czy Lewicy. 

Potrzebują swojego dobermana :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
5 minut temu, Klakier1984 napisał:

heh :) doktor z tytułem naukowym na uczelni, z medycyną ma niewiele wspólnego.

Jak tak, to się zgadzam, to całkiem inna para kaloszy :E

5 minut temu, kalderon napisał:

Nie "i". Dla lekarzy było i jest eldorado, jak szpital zaproponuje specjaliście 50 tys. zł miesięcznie to zostanie wyśmiany. A dla służby zdrowia mamy rekordowe zadłużenie.

Ogólnie jeśli chodzi o specjalistów to mocno brakuję specjalistów.

Ale tam też ogólnie nie brakuję patologii i raczej wiele się do dzisiaj nie zmieniło. Wpadasz do szpitala na izbę w nocy bo np. dzieciak ci masakrycznie gorączkuję i dowiadujesz się, że mimo, że nikogo nie ma w kolejce to musisz poczekać godzinkę - dwie bo lekarz zajęty. Jak masz znajomości w szpitalu to wiesz, że lekarz śpi bo robi shift 16-20 godzinny i nocną zmianę traktuję jako płatny odpoczynek i nie zerwie ci się tak nagle z byle powodu :E Trzeba swoje odczekać.

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiejski też według was się dał nabrać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, FataIity napisał:

1mln po 6h, nr1 na liscie na czasie. Gdzie są ci co mówili, że pierwotny film zobaczy dużo ludzi ale już wyjaśnienia sprawy mniej, więc niesmak pozostanie u niektórych? Takie programy raz na jakiś czas strasznie nakręcają ludzi, bo oni lubią dramy. To taka Janoszek 2.0 i stawiam, że za rok może być top 1 film na kanale pod względem wyświetleń

Według badań naukowych część ludzi nie zmienia swojego zdania nawet widząc sprostowanie. Głupie to ale tak to działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@rybek

Czy Ty nawet nie potrafisz odróżnić badań naukowych od inteligencji? 

Fajnie, że Ty taki doinformowany i nie nabierzesz się na takie ustawki. A prawda jest taka, że większość osób nawet nie usłyszy jaka była prawda. Przekaz poszedł szeroko, został zapamiętany, a sprostowanie pokaże się tylko w nielicznych miejscach, a i tak przejdzie dla wielu bokiem. "Pierwsze słowo do dziennika, drugie do śmietnika". Stanowski zrobił sobie więcej krzywdy niż zysku.

Lepiej powiedz jakie masz powiązania z nim, że tak zaciekle go bronisz? Wystarczy obejrzeć jego wywiad z prezydentem i od razu widać, że Stanowski nie ma nic wspólnego z niezależnym dziennikarstwem. Wiesz, że on regularnie odwiedzał Obajtka w Orlenie? Pewnie miał chody i chodził do niego tylko po ropę pierwszy sort, no nie? ;) 

Edytowane przez MaxaM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co chodzi ze Stanowskim, nie chce mi się zagłębiać w temat. Nagrał film, w którym wspiera PiS, film okazuje się trollowaniem i ludzie uznali, że Stanowski jednak nie flirtuje z PiSem i nie brał kasy z Orlenu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Stonoga szukał haków na Stanowskiego więc ten drugi sam na siebie nagrał filmik a Stonoga uwierzył i puścił to w internet. Tylko, że w filmiku były pewne nieścisłości a on tego nie zweryfikował i zrobił z siebie idiotę. Co do tego czy Stanowski flirtuje z Pisem itp. to ci co tak myślą zdania nie zmienili to samo druga grupa, która uważa, że nie ma on nic z tą partią wspólnego.

PS: Ponadto jedni uważają, że Stanowski w pewnym stopniu dokonał samozaorania a drudzy uważają, że to było mistrzowskie zagranie i tylko na tym wygrał.

Edytowane przez lokiju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@ghostdog

Jeszcze dodając, koniecznie zobacz oświadczenie Stanowskiego. Mistrzowski trolling :D 

Edytowane przez MaxaM
  • Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krypto pisowiec wyjaśnił sam siebie :lol2:

2 godziny temu, Spl97 napisał:

"Fanem" PiS-u to ja byłem z kilka lat temu

3 godziny temu, Spl97 napisał:

To się nazywa bycie chorągiewką. Zmienia poglądy gdzie wiatr zawieje :E.

A przy okazji - rejestr ciąż zostaje, to już nie jest gnębienie i zamordyzm, teraz to uśmiechnięty rejestr ciąż

https://www.pap.pl/aktualnosci/dane-o-ciazy-pozostana-w-rejestrze-resort-nie-planuje-zmian

c9c731080c863fcab0aae4b851d8db37f46b8c73

45d11ec21426ad6e0d7aa0964c7ad5494a05c7bc

• Thanks 1
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, lokiju napisał:

Stonoga szukał haków na Stanowskiego więc ten drugi sam na siebie nagrał filmik a Stonoga uwierzył i puścił to w internet. Tylko, że w filmiku były pewne nieścisłości a on tego nie zweryfikował i zrobił z siebie idiotę. Co do tego czy Stanowski flirtuje z Pisem itp. to ci co tak myślą zdania nie zmienili to samo druga grupa, która uważa, że nie ma on nic z tą partią wspólnego.

PS: Ponadto jedni uważają, że Stanowski w pewnym stopniu dokonał samozaorania a drudzy uważają, że to było mistrzowskie zagranie i tylko na tym wygrał.

I to tak pobudziło internautów, że ludzie wierzą we wszystko co zobaczą w internecie (lub przeczytają). Rzeczywiście mistrzowski trolling. Dla mnie Stanowski robi to, co Solorz za czasów rządów PiS. Różnica jest taka, że publicystyka Polsatu nie trafia do młodych, a Stanowski ma zasięg w internecie dla ludzi 20+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, kubikolos napisał:

Krypto pisowiec wyjaśnił sam siebie :lol2:

Powrót do popierania i głosowania na PiS mnie nie grozi i właśnie nie dostaną nigdy mojego głosu. Tak samo Konfa i inne podobne partie.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest i Sowa.

3 godziny temu, Badalaman napisał:

Jakby nie pclab to bym nie wiedział o całej tej "aferze".

Bo ta afera żyje tylko na X, i praktycznie nie wyszła poza to. 

1 godzinę temu, Spl97 napisał:

Wiejski też według was się dał nabrać?

Tak, widziałem jego wpisy zaraz po "wycieku", później część skasował. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, addept napisał:

Sam Stanowski tłumaczy w dalszej części materiału, gdy sobie poużywał na dziennikarzach, którzy wszystko łyknęli, że trochę żal mu się zwykłych ludzi zrobiło, że ich tak wkręcił. Chyba zrozumiał, że jego wizerunek w oczach zwykłych ludzi mógł przez to ucierpieć. I ucierpiał. Jednorazowo pewnie zyska, ale długofalowo, w mojej opinii, straci. 

Bardzo dobrze zrobił, nie ważne czy dziennikarz czy zwykły Kowalski. Pobudka cymbałom dobrze zrobi, bo jako społeczeństwo jesteśmy już totalnie bezjajeczną szarą glutowatą masą, którą można dowolnie formować i która wszystko bierze za pewnik. Można Stano nie lubić, można go mieć za durnia i populistę, ale tą akcją dosłownie zaorał i ośmieszył tylu ludzi na świeczniku że to jest po prostu piękne. Żeby nie było - złudzeń nie mam żadnych i cymbały pozostaną cymbałami. Nic się nie nauczą i za miesiąc już nie będą o tej akcji pamiętać, dalej łykając wszystko jak dzieci. 

• Like 5
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, ghostdog napisał:

I to tak pobudziło internautów, że ludzie wierzą we wszystko co zobaczą w internecie (lub przeczytają). Rzeczywiście mistrzowski trolling. Dla mnie Stanowski robi to, co Solorz za czasów rządów PiS. Różnica jest taka, że publicystyka Polsatu nie trafia do młodych, a Stanowski ma zasięg w internecie dla ludzi 20+.

Myślę, że będą podejmowane kolejne próby dyskredytowania Stanowskiego ale zabierze się za to ktoś bardziej ogarnięty. Niektórzy uważają za kogoś takiego Pińskiego, który co jakiś coś tam o nim nagra. Tylko ja tego nie kupuję bo po samych tytułach jego filmów stwierdzam, że Pis już nie powinien istnieć. Każdy film to tyrada o tym jak ta partia się rozpada i jakoś to nie wychodzi. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matysiak już oficjalnie w Republice z Kleczkiem :rotfl:, zaraz dołączy do PIS. A tyle było śmiechu że ona tylko popiera dobre projekty typu CPK. 

GUTH7F6XEAAfDan?format=jpg&name=small

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Yahoo86 Co nie zmienia faktu że w szczególności ceny wody/co/kanalizacja/gaz/prąd/śmieci znowu pójdą w górę.

@Bono[UG] Te nie są zależne od gminy.

Dzięki uprzejmości wstawienia przez @LeBomB , pozycja:

• 2. stacja uzdatniania wody
  • 3. oczyszczalnia ścieków
  • 11. wodociąg, gazociąg, ciepłociąg oraz rurociąg
  • 12. sieć: elektroenergetyczna, telekomunikacyjna, gazowa, ciepłownicza, wodociągowa, kanalizacyjna oraz inna sieć uzbrojenia terenu, rurociąg przesyłowy
  • 22. składowisko odpadów
  • 27. linia kablowa umieszczona bezpośrednio w ziemi lub nadziemna, z wyłączeniem kabli telekomunikacyjnych dowieszonych do już istniejącej linii kablowej nadziemnej
  • 28. kanalizacja kablowa i kanał technologiczny, z wyłączeniem zainstalowanych w nich kabli oraz inny kanał, którego charakterystycznym parametrem jest długość

Obiekty/infrastruktura jest obecnie zwolniona , kiedy ustawa wejdzie w życie w powyższej nie zmienionej formie to dostawcy usług dowalą NAM do rachunków , fajnie że do gmin wpłynie więcej pieniędzy - kosztem odbiorców.

@Yahoo86 Cała ta szopka w wykonaniu UE i dbania o środowisko znaczy tyle co nic w skali świata , należy dobrać się do wyżej wymienionych aby coś zmienić , w korpo liczy się tylko kasa - czyli nic się nie zmieni.

@Bono[UG] Pisałem o tym nie raz.
Jeżeli Europa wychodzi na 0, to ma prawo ustalić wymagania na producentów z zewnątrz, że też mają potwierdzoną zerową emisję, albo leci dodatkowe cło. To zmniejsza konkurencyjność "brudnych" produktów, więc korpo też odczują i będą chętniejsze do zielonych inwestycji.

Jeżeli cokolwiek ma się poprawiać, to nie można się oglądać na innych. Nie wiem, jeżeli sąsiadowi nie chce się wyrzucać śmieci, to też nie będziesz?

W europie mamy wysypiska/składowiska/zakłady które nie dość że zajmują dużo miejsca , utrzymanie/obsługa kosztuje sporo , to również wydzielają CO2/CH4 , pochłaniając dużo wody/energii , część śmieci poprzez recykling trafia z powrotem do obiegu (np. metale do hut , itd...) , materiały toksyczne są neutralizowane/utylizowane (lub składowane) , itd... ,  jakimś sposobem unikamy skażenia wód gruntowych i gleby na dużą skalę.

Fajnie że część z nich w Azji i okolicach mają zerową (zrównoważoną) emisję CO2 , tylko co z tego jak ocean robi "im" za śmietnik do utylizacji niemal wszystkiego , powiesz recykling - ja na to rzeki śmieci które tam trafiają. Pytanie ile oceany jeszcze to wytrzymają , 100-200 lat??? Czym bardziej oceany będą zasyfione , tym bardziej będą mniej efektywne w pochłanianiu CO2.

@Bono[UG] Destylacja oczyszcza wodę.
Problemem są pyły i inne lotne związki, które wracają z deszczami. Te nie mają aż tak dużych zasięgów, więc Chiny czy Indie nie zatrują gleby w Europie.

Zgadzam się , znowu się rozpędziłem , chodziło o syf wracający z opadami (destylacja jest z tego co pamiętam najtańszą opcją , ale i tak nie opłacalną gdyby pozyskiwać wodę pitną z zbiornika zasolonego).

Chodzi tutaj o to że oceany/morza to jeden wielki zbiornik wodny , jeśli w końcu wybijemy wszystko co w nim żyje , tworząc ogromny toksyczny zbiornik nie zdatny do niczego , to z czasem cały ten syf przeniknie do gleby i podziemnych zbiorników wody pitnej. Drzewa (fotosynteza) potrzebują światła , smog blokujący uV zmniejszy wydajność pochłaniania CO2/CH4 (zawsze zostaję zamontować ogromną lampę uV nad każdym drzewem). W razie braku wody pitnej (słodkiej) można zacząć destylować wodę słoną , z tym że koszty będą OGROMNE.

Polecam wszystkim poczytać o metanie który jest również pochłaniany przez drzewa i o ile jest gorszy od dwutlenku węgla w kwestii cieplarnianej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi