Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, TmK napisał:

Bardzo dobrze zrobił, nie ważne czy dziennikarz czy zwykły Kowalski. Pobudka cymbałom dobrze zrobi, bo jako społeczeństwo jesteśmy już totalnie bezjajeczną szarą glutowatą masą, którą można dowolnie formować i która wszystko bierze za pewnik. Można Stano nie lubić, można go mieć za durnia i populistę, ale tą akcją dosłownie zaorał i ośmieszył tylu ludzi na świeczniku że to jest po prostu piękne. Żeby nie było - złudzeń nie mam żadnych i cymbały pozostaną cymbałami. Nic się nie nauczą i za miesiąc już nie będą o tej akcji pamiętać, dalej łykając wszystko jak dzieci. 

Ze czasem cham i prostak? Jasne, na jego miejscu tez bym sie nie cykal w takim otoczeniu i konkurencji :D Mozna sie czepiac sponsoringu bukow, alko w KS, tylko ze konkurencje BOLI, ze taki maly dzieciaczek 14 letni z PS dorobil sie pod korek i przebija wielkie korpo prasowo-mediowe. Ale to co jemu sie glownie zarzuca to jest totalny absurd. Beef z Wyborcza tez byl kozak :D

2 godziny temu, lokiju napisał:

Myślę, że będą podejmowane kolejne próby dyskredytowania Stanowskiego ale zabierze się za to ktoś bardziej ogarnięty. Niektórzy uważają za kogoś takiego Pińskiego, który co jakiś coś tam o nim nagra. Tylko ja tego nie kupuję bo po samych tytułach jego filmów stwierdzam, że Pis już nie powinien istnieć. Każdy film to tyrada o tym jak ta partia się rozpada i jakoś to nie wychodzi. 

Daj spokoj z tym Pińskim, Piątkiem i reszta foliarzy co musza miec finansowy support od widzow bo inaczej to dziady w dziurawych swetrach niczym Kononowicz. Wywrotowiec na moczu tez swoje dzisiaj dowalil MEGA argument w dyskusji - KS sprzedalo 500 tys.!! Kubkow, lol :E Sprzedawali? Tak. Byly wadliwe? Tak, dlatego wycofali. Byly po 50zl? Tak, tak samo drogo jak inne merche od innych influ w necie. Dopisujesz 1 klamstwo do prawdy i juz pelikany polykaja bajeczke, ze KS obrabowal widzow na 25mln. To jest zart i chorzy ludzie, a nie dziennikarstwo. Ale jest internet, jest YT i nawet Tiger Bonzo moze robic streamy. No dzisiaj jak mi ziomek wyjechal z przypominajka Piatka o powiazania Lesnodorskiego z Rosja to z krzesla spadlem.

Edytowane przez rybek
  • Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biedny Wolski 🤣

sijymsj.png

1cbfI78.png

wxWsxgV.png

apOcZnD.png

KKNPDZD.png

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
10 godzin temu, lokiju napisał:

PS: Ponadto jedni uważają, że Stanowski w pewnym stopniu dokonał samozaorania a drudzy uważają, że to było mistrzowskie zagranie i tylko na tym wygrał.

Stanowski również dokonał na sobie samozaorania.

10 godzin temu, ghostdog napisał:

Dla mnie Stanowski robi to, co Solorz za czasów rządów PiS. Różnica jest taka, że publicystyka Polsatu nie trafia do młodych, a Stanowski ma zasięg w internecie dla ludzi 20+.

Dokładnie, Kanał Zero to praktycznie robi tak samo jak Polsat, czyli złudzenie niezależnego medium, a tak naprawdę jest proPiS-owska w wersji light. Zasięgi wśród młodych, jakie wykręca Stanowski to też jeden z powodów, dlaczego PiS wspiera Stanowskiego. Bez poparcia młodych nie uda się PiS-owi kiedykolwiek wrócić do władzy czy to samodzielnej czy w koalicji np. z Konfą lub inną partią.

10 godzin temu, Camis napisał:

Bo ta afera żyje tylko na X, i praktycznie nie wyszła poza to.

9 godzin temu, TmK napisał:

Można Stano nie lubić, można go mieć za durnia i populistę, ale tą akcją dosłownie zaorał i ośmieszył tylu ludzi na świeczniku że to jest po prostu piękne.

Tam się wszyscy włącznie ze Stanowskim dali się nabrać i zrobili z siebie durni.

Edytowane przez Spl97
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pare hasel (procesow psychologicznych), ktore sobie powyciagalem do swojej magisterki (szeroko pojeta behawiorystyka) i ktore tutaj tez maja zastosowanie:

Efekt pierwszenstwa (czyli to co bylo pisane wczesniej, pierwsza informacja utrwala sie mocniej niz pozniejsze – nawet te dyskredytujace). Ogolnie to chyba jeden z bardziej studiowanych aspektow w szeroko rozumianym obszarze bledow poznawczych i wiele badan potwierdza, ze kolejnosc w jakiej informacje sa przekazywane jest kluczowa w pozniejszym podejmowaniu decyzji (czy formowaniu zdania na jakis temat). No ale tez wazny jest aspekt, w jaki sposob te informacje sa przekazywane – sa calkiem nowe badania (2023), ktore biora pod uwage naladowanie emocjonalne informacji – i tutaj w kontekscie tego, ze okazalo sie ze to jest manipulacja, prank, szydera – emocji bylo duzo – moze to w znaczacym stopniu wplynac na sam efekt pierwszenstwa (zniwelowac go). 

Jak ktos juz byl mocno nastawiony na to, ze Stanowski to na 101% pacholek PISu, to wchodzi proces ‘potwierdzenia przekonan’ [confirmation bias] i do ludzi moze nawet pozniej nie docierac, ze Stanowski to wyrezyserowal. Potwierdzilo sie, informacja sie ugruntowala w glowie. Nie ma przepros. To sie jeszcze fajnie (moze) laczyc z dysonansem poznawczym – tzn sprostowanie moze zostac zignorowane czy zbagatelizowane zeby zmniejszyc dyskomfort poznawczy u wielu osob.

Przekazanie fałszywej informacji na początku (nawet jeśli nie była negatywna, a jedynie nieprawdziwa) może silnie wpłynąć na pamięć i postrzeganie Stanowskiego przez odbiorców, niezależnie od podziałów politycznych czy grup wiekowych. Fałszywa informacja ma tendencję do zakorzeniania się w świadomości i może być trudna do wymazania. Pisalem o tym wcześniej, a także wspominał o tym Piński w swoim komentarzu - latka „człowieka PiS-u” czy szerzej „manipulatora” (bo wyreżyserował filmik, aby zmanipulować) może sie przyczepic do Stanowskiego znacznie silniej niż jakiekolwiek sprostowanie. Nawet jeśli informacje zostaną zdyskredytowane, mogą one nadal wpływać na myślenie i decyzje odbiorców, świadomie lub podświadomie – ziarenko zostało zasiane (efekt dezinformacji i trwalosci). 🙃

Zeby nie bylo, to nie sa moje pierdy BO MI SIE TAK WYDAJE, tylko wyciagniecie kilku procesow na podstawie literatury naukowej. 

No i teraz na koniec, mozliwe jest wiele scenariuszy, na plus i minus - ale mimo ze contentowo Stanowski tej pojedynek wygral to nadal moze byc tak, ze: 
- utrwali sie pierwszy przekaz (Ziobry nie ruszamy) [co w naszej polskiej polityce jest bardzo popularne],
- Stanowski zostanie zaszufladkowany jako osoba niewiarygodna (wraz ze Stonoga, ale Stonoga w sumie zwyciezka reka tutaj wychodzi, bo ciezar informacji (piedestal) i tak juz przesunal sie na Stanowskiego, niedlugo malo kto bedzie pamietal ze prank byl na Stonodze w ogole).

Wiec jak to bywa w researchu naukowym, moze byc A ale moze byc tez B :E

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeszcze wariant trzeci, o którym mówi koleś w wideo powyżej w przykładzie "ze zdradzaniem żony".
Jest pachołkiem PiS (?), a jednak w sprytny sposób się z tego wykpił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Spl97 napisał:

Jak ktoś nie wierzy, że Stanowskiego pieniężnie wsparł PiS, a konkretniej od spółek skarbu państwa, to proszę, od Orlenu Stanowski dostał prawie 2,5 mln zł, w zamian za to puszczał oczko do PiS-u.

I gdzie w tym filmie masz dowody? Wstawianie takich szurowskich filmów powinno być kasowane. Tam są takie bzdury jak tych odklejeńców od płaskiej ziemi. Pewnie zobaczyłeś tytuł i nawet tego nie obejrzałeś i trzeba było wrzucić. Pierwzy raz zgłaszam jakikolwiek post na tym forum. Film z chwytliwym clickbaitem aby wybić się na Stanowskim..

Zero konkretów skąd te kwoty, i co drugie słowo "nie wiem, ale", "zagmatwane dokumenty, trudno odczytać", "jeszcze znajdziemy umowy":szczerbaty:

Weług tych bzudur tam, Stanowski wiedział, że go nagrywali i był szantażowany więc zrobił fake film, żeby się ostatecznie ratować przed zdemaskowaniem. Ale tak właściwie to oni wiedzą na pewno, że słowo w słowo to stanowski powiedział prawdę. Jeszcze zrobili obrzydliwe porównanie, że Stanowski jest jak pedofil, który nagrał fake filmik z lalkami i tłumaczył się, że to dowód, że nie jest pedofilem.

Podejrzewałem, że ten kanał na YT to jakieś dziwactwo, ale teraz się przekonałem, że to prawdziwa sekta jak płaskoziemcy. Zmarnowałem 25minut (bo na x2 oglądane) żeby to zobaczyć, Mózg jest bardziej zmęczony niż po starych propagandowych newsach z TVP.

Jeśli chodzi o kasę "od PISu" to kanał sportowy dostał kasę rządową od NASKu - tak jak masa innych youtuberów, gdzie wywiązali się z umowy, dodatkowo PKO BP zasponsorowało drużynę niepełnosprawnych dzieci w szkołce KTS weszło aby mogli sobie pograć w piłkę przez jakiś tam okres w roku (były kiedyś podane konkretne kwoty, a ci eksperci z yt nawet tego nie mogli znaleźć) - dla mnie to już ostateczny dowód, że  po tym Stanowski jest dożywotnio zakładnikiem Ziobry i propagandy pisowskiej, ma to sens.:szczerbaty: Dodatkowo, unikany jest fakt, że ostatnie filmy Stanowskiego na temat PISu to, że robione byly przekręty i ktoś pójdzie siedzieć, partia się sypie - oczywiście bardzo chętnie jest to unikane, bo nie trzyma się narracji i trzeba dalej szerzyć teorie spiskowe.

Edytowane przez FataIity
  • Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś przeprowadzono badania, których wynik troche zaskoczył ludzi (linki do lewicowych mediów żeby nie było). Przecież miało wyjść inaczej.

https://krytykapolityczna.pl/kraj/nienawisc-zwolennicy-pis-opozycji/

https://www.rp.pl/spoleczenstwo/art1527141-badania-wieksza-nienawisc-po-stronie-zwolennikow-opozycji-niz-pis

I przy okazji inby z Stanem wyszło szydło z worka. Totalni fanatycy, niemal hunwejbini również obecni na tym forum. Oni zamknięci w swoim świecie, betonowi pisowcy w swoim. Tak nie dojdziemy do niczego jako kraj.

Podpisuje się rękami i nogami pod wpisem Marcina Mellera (jak wiemy znanego pisowca ;p)

Cytat
Prank Stanowskiego pokazuje przede wszystkim do czego prowadzi zacietrzewienie. Jak nienawidzisz i masz obsesję, to łykniesz wszystko jak pelikan śledzie, nawet jeżeli źródłem jest ktoś taki jak Stonoga, a w “szokującym” materiale nic się nie zgadza z niczym.
A po drugie to pomyślcie: jeżeli kwiat polskiego dziennikarstwa, przeróżni działacze i szef sejmowej komisji śledczej dali się tak wkręcić wesołej trzódce kanału Zero, to co odpowiednie służby, nasze i nienasze są w stanie zrobić z typami, którzy zesrywali się z oburzenia nie sprawdziwszy niczego.

• Thanks 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kogo zaskoczył tego zaskoczył, wyrobienie reakcji obronnej i brak sympatii po latach lżenia, odsądzania od czci i wiary, negowania polskości to spodziewany rezultat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mafzord napisał:

Podpisuje się rękami i nogami pod wpisem Marcina Mellera (jak wiemy znanego pisowca ;p)

Ale warto też dodać, że nie poruszyło tego żadne mainstreamowe medium typu TVN.

Czyli co, to jednak telewizja mówi prawdę, a nie internety?

Niektóre posty sprzed X lat bardzo źle się teraz zestarzały :szczerbaty:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@FataIity Nie no, oczywiście Stanowski nie ma żadnych powiązań z pisem. Całkiem przypadkowo to jemu i Mazurkowi Duda udzielił wywiadu na start ich kanału. Pieniądze o których piszesz - tj. sponsoring z PKO, kasa z Nasku, program w TVP sport, też całkiem przypadkowo dostał, bo przecież każdy dostawał taką kasę za czasów pisu i nie trzeba było mieć żadnych układów. Włącz trochę krytycznego myślenia w tym zakresie, bo wymieniasz okoliczności, które wskazują na to, że jednak te powiązania są, ale nie wyciągasz wniosków. Ja nie wiem jak silne są to powiązania, ale to że jakiegoś rodzaju więzi tam występowały to trudno zaprzeczyć.

Co do samego happeningu Stanowskiego, to nie rozumiem co on miał udowodnić - typ sam nagrał film, jakimiś kanałami przekazał go swojemu hejterowi i teraz wychodzi cały na biało, bo ludzie uwierzyli w autentyczność nagrania. No film jest autentyczny, nie jest deepfakiem, a to że jest grą aktorską? Co z tego? Oczywiście, to że część ludzi się od razu podpaliła, nie świadczy o nich najlepiej, ale jeszcze raz - sam materiał był prawdziwy, a to że został wytworzony w celu zafałszowania rzeczywistości to już inna sprawa i obciążająca Stanowskiego. Po materiale o Janoszek nawet trochę go szanowałem, bo pokazał braki w rzemiośle dziennikarskim w naszej przestrzeni. Ale ta akcja imho jest słaba i nie dowodzi tezy jaką by chciał nią udowodnić, bo żadne medium nie podłapało tego tematu.

• Upvote 7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Kamiyan napisał:

Ale warto też dodać, że nie poruszyło tego żadne mainstreamowe medium typu TVN.

O ile nie wliczymy Radomira Wit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@skypanDziennikarz to jednak nie stacja, czy redakcja - nie powstały materiały w oparciu o ten filmik. Chociaż oczywiście - dziennikarz powinien zachować większą czujność.

Jeszcze takie post scriptum - problem z tym filmikiem jest taki, że aby osiągnąć założenie Stanowskiego, że ludzie za łatwo wierzą w przekazy medialne to albo 1) musiał mieć nieprawdziwe informacje, które można zweryfikować (daty wydarzeń w tym przypadku); albo 2) musiałby być wytworzony przez AI. Gdyby bowiem nie miał tych wadliwych informacji lub nie był wytworem AI, to na czym ludzie mieliby opierać swój osąd, że to prawda czy nieprawda? No i chyba właśnie na tym ten happening poległ, bo daty były łatwe do sprawdzenia, więc media nie podłapały tego.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
22 minuty temu, Człowiek Legenda napisał:

Nie no, oczywiście Stanowski nie ma żadnych powiązań z pisem. Całkiem przypadkowo to jemu i Mazurkowi Duda udzielił wywiadu na start ich kanału. Pieniądze o których piszesz - tj. sponsoring z PKO, kasa z Nasku, program w TVP sport, też całkiem przypadkowo dostał, bo przecież każdy dostawał taką kasę za czasów pisu i nie trzeba było mieć żadnych układów

To zobacz sobie ile osób dostało kasę z nask i jakie kampanię sponsorowało PKO BP. Pewnie sportowcy to tez pisiory.

Jasne że stanowski mógł mieć jakieś znajomości przez Mazurka i dzięki temu miał lepsze kontakty w ogarnięciu różnych rzeczy. Co nie zmieni faktu że mówienie że jest pisowskim agentem to odklejka. Tym bardziej jego programy tego nie sugerują. Sekta platformerska wszędzie widzi pisowcow jeśli ktoś powie źle słowo na PO. To nic nie oznacza. A pseudodziennikarze co się na niego rzucają to zwykła zazdrość zawodowa 

Sikorski na tt pochwalił stanowskiego a ten mu podziękował. I już wylew komentarzy że teraz jest platformersem. I co teraz?

Edytowane przez FataIity
  • Like 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Człowiek Legenda napisał:

Dziennikarz to jednak nie stacja, czy redakcja

Ten Wit to pierwszy z brzegu bo jest ich więcej z TVN-u. Stacja tego nie dała ale są rozpoznawalnymi twarzami konkretnej stacji, w której pracują, z którą się identyfikują, w której prowadzą rzetelne i merytoryczne dyskusje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stanowski zrobił filmik i teraz afery pisu się nie liczą, Stanowski jest krystalicznie czysty! Zrozumieliście już lewaki? :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w sumie jakie to ma znaczenie komu sprzyja Stanowski?

Przecież to totalnie jego sprawa i jego widzów.

Baa może nawet ma widzów, których szczerze wali to komu sprzyja.

Może w ogóle na Świecie są osoby, które nie cancelują ludzi za to jakie maja poglądy.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, Szambo napisał:

A w sumie jakie to ma znaczenie komu sprzyja Stanowski?

O ile wiem, to miała być taka nowa obiektywna telewizja, nowa jakość. Wyszło jak zawsze, więc po prostu ludzie się z tego śmieją.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ale oglądasz ją w ogóle, żeby tak stwierdzić?

Tam jest multum treści niekoniecznie powiązanych z Polityką.

Mazurek raczej na pewno jest ProPisowski, ale czy ja wiem czy reszta taka jest.

Edytowane przez Szambo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Yahoo86 napisał:

Fajnie że część z nich w Azji i okolicach mają zerową (zrównoważoną) emisję CO2 , tylko co z tego jak ocean robi "im" za śmietnik do utylizacji niemal wszystkiego , powiesz recykling - ja na to rzeki śmieci które tam trafiają. Pytanie ile oceany jeszcze to wytrzymają , 100-200 lat??? Czym bardziej oceany będą zasyfione , tym bardziej będą mniej efektywne w pochłanianiu CO2.

Nie wiem o czym piszesz. Robisz to zbyt skrótowo lub zbyt dużymi przeskokami między tematami.
Nie wiem też w jaki sposób łączysz recycling ze spuszczaniem syfu do rzek.

Nie wiem jak oceniasz granice wytrzymałości oceanów, ale zdecydowanie została przekroczona. Wystarczy spojrzeć na skażenie mikroplastkiem.

14 godzin temu, Yahoo86 napisał:

Chodzi tutaj o to że oceany/morza to jeden wielki zbiornik wodny , jeśli w końcu wybijemy wszystko co w nim żyje , tworząc ogromny toksyczny zbiornik nie zdatny do niczego , to z czasem cały ten syf przeniknie do gleby i podziemnych zbiorników wody pitnej. Drzewa (fotosynteza) potrzebują światła , smog blokujący uV zmniejszy wydajność pochłaniania CO2/CH4 (zawsze zostaję zamontować ogromną lampę uV nad każdym drzewem). W razie braku wody pitnej (słodkiej) można zacząć destylować wodę słoną , z tym że koszty będą OGROMNE.

Polecam wszystkim poczytać o metanie który jest również pochłaniany przez drzewa i o ile jest gorszy od dwutlenku węgla w kwestii cieplarnianej.

Jeżeli skażenie z oceanów przenika do podziemnych zbiorników wody, to nie wiem jak licha infrastrukturę trzeba mieć.
Przede wszystkim, musiałaby być nieszczelna.
Po drugie musiałaby być poniżej poziomu morza, a także bardzo blisko linii brzegowej.

Jeżeli chodzi o ujęcia wody, to problem może dotyczyć tylko tych blisko oceanów/mórz. Do tych wyżej położonych skażona woda nie ma jak się cofnąć.
Problem zanieczyszczenia ujęć powierzchniowych, płytkich podziemnych, jest problemem lokalnym. W głównej mierze są to zanieczyszczenia komunalne, z pól, w niektórych rejonach przemysłowe, no ale nie z drugiego końca kontynentu.

Jeżeli woda morska miałaby szansę przenikać swobodnie do ujęć wody, to by znaczyło, że jest słona, czyli takie ujęcie by nie powstało, bo woda się nie nadaje.
Jeżeli przenika ale przez wiele warstw gleby i skał, to w dużej mierze się przefiltruje. Skażenie musiałoby być bardzo silne i długotrwałe.

Odnośnie destylacji użytkowej, to jest zbyt droga. Lokalnie na malutką skalę jest wykorzystywana, ale zdecydowanie taniej jest filtrować i oczyszczać w inny sposób (jeżeli mówimy o słonej, to np. odwrotna osmoza, nadal drogo ale jednak mniej).

Nie wydaje mi się, żeby uv było niezbędne roślinom.
Światło tak, składowa ultrafioletowa niekoniecznie.

Daj jakieś materiały o pochłanianiu metanu przez rośliny. Mi się kojarzy jedynie z powstawaniem podczas gnicia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Człowiek Legenda napisał:

Włącz trochę krytycznego myślenia w tym zakresie, bo wymieniasz okoliczności, które wskazują na to, że jednak te powiązania są, ale nie wyciągasz wniosków.

Nie spodziewaj się logiki w działaniu oraz wyciągania wniosków u Konfiarzy :E. Oni przede wszystkim nie potrafią myśleć.

Druga sprawa kilka godzin temu wrzuciłem filmik, w którym została omówiona kwestia 2,5 mln zł od Orlenu Obajtka (czyt. wsparcie ze strony PiS) dla Stanowskiego, żeby PiS-owi zrobić dobrze i nie ruszyć PiS-owskich afer itd. i to co wrzuciłem zostało usunięte, gdyż pewnie kilka osób zad zabolał, że ktokolwiek ma czelność mówić tu źle o ich idolu, czyli o Stanowskim :hahaha::hahaha::hahaha:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Szambo napisał:

Ale oglądasz ją w ogóle, żeby tak stwierdzić?

Tam jest multum treści niekoniecznie powiązanych z Polityką.

To nie ma znaczenia, jeśli nie robi kompletnej kopii myślenia lewicowego to jest wrogiem pro-pisowskim.

Tak działają dzisiejsi wyborcy.

https://wydarzenia.interia.pl/felietony/news-masz-watpliwosci-zrobia-z-ciebie-fanatyka,nId,7752149

Innymy słowy - nie pytaj trolla co masz myśleć bo ci zawsze odpowie że prawda w TVN całą dobę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze mi ktos poradzi, ktora stacje ogladac zeby wiedziec co sie dzieje w PL, jako ze nie mieszkam w kraju od ponad dekady a przegladajac ten watek od dluzszego czasu wlasnie w poszukiwaniu prawdziwych informacji i widzac ze sa tutaj zwolennicy kazdej opcji politycznej, chcialbym w koncu sie dowiedziec co mam ogladac i kogo sluchac zeby nie zostac ani tym co mam w spodniach ani wyznawca rudego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma czegoś takiego. Wszystko musisz analizować sam dla pewności, że ktoś gdzieś nie walną gafy, albo nie leci w ciula dla klików :E Pomocne może być forum, gdzie ludzie rozmawiają i analizują dodając więcej źródeł, przepisów itd. odnośnie danych tematów.

Ogólnie polityka to rak. I mi osobiście coraz bardziej szkoda, aby na to poświęcać czas gdy mogę go spożytkować na inne bardziej wartościowe hobby. No, ale coś tam trzeba ogarniać, aby wiedzieć co się dzieje na świecie.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, M4KU napisał:

chcialbym w koncu sie dowiedziec co mam ogladac i kogo sluchac

Na tym etapie to bez znaczenia, najpierw musisz zrozumieć że tu nie chodzi o znalezienie jednego źródła które powie ci prawdę i tylko prawdę. Jak już to ogarniesz to zrozumiesz że pierwotne pytanie nie miało sensu.

Cytat

Michał Płociński: Krzysztof Stanowski pokazał dobitnie, jakich mediów dziś potrzebujemy

https://www.rp.pl/komentarze/art40925711-michal-plocinski-krzysztof-stanowski-pokazal-dobitnie-jakich-mediow-dzis-potrzebujemy

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi