Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jakaś laska z Bloomberga: 

Czy rząd rozważa zaangażowanie SSP np. PZU do dofinansowania sektora zbrojeniowego?

Tuska aż zatkało, że ktoś mu zadał tak absurdalne pytanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Szambo napisał:

I jeszcze podałem przykład Kebsa za 45 zł z Kielc vs Kebs z Wawy za 30 zł...

Ceny jak w Niemczech :E Polska ładnie goni zachód. W DE kebab od ~6 do 12euro w zależności jaki duży, jakie mięcho, jakość itd.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę? Ten Antek? Antek "Zamach" Macierewicz? Oj tam już naprawdę musi grubo być :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, 8V32 napisał:

Kto by się spodziewał w 2015r. że, Kaczka to będzie złodziej stulecia

To, że są największymi złodziejami, to jeszcze nic. Oprócz złodziejstwa Kaczyński chciał tak bardzo zmienić Polskę według własnej chorej wizji, czyli zamach stanu wraz z siłową zmianą ustroju państwa z demokracji na autorytaryzm.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komuś na hacjendę spadło :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, lukadd napisał:

Ceny jak w Niemczech :E Polska ładnie goni zachód. W DE kebab od ~6 do 12euro w zależności jaki duży, jakie mięcho, jakość itd.

Mamy najdroższy prąd w Europie, a to spory koszt w lokalach gastronomicznych, szczególnie że lokale mają niższe obroty w PL niż w DE.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jak to słyszałem od jednego amerykanisty na YT, należy zdecydowanie unikać wszelkich ekspertów i dziennikarzy, którzy podają procentowe prognozy sondażowe, ponieważ z uwagi na ordynację wyborczą są one funta kłaka warte i nawet Hillary Clinton przegrała wybory mając większość Amerykanów za sobą.

Liczą się wyłącznie głosy elektorskie, na zasadzie "zwycięzca bierze wszystkie) i tak naprawdę tylko kilkanaście stanów, gdzie wyniki są "styku" mają realny wpływ na wybory i  to w nich rozstrzygnie się cała ta hucpa. W pozostałych stanach każda ze stron jest "okopana" na swoich pozycjach  i pewna zwycięstwa.

Tak więc sondaże procentowe są nie tylko mylące, ale nawet szkodliwe, chociaż w sumie poprzez takie właśnie sondaże ogólne może odróżnić eksperta od dyletanta. 

Edytowane przez addept
  • Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie w USA jest gość, który od 40 lat się nie myli i trafnie przewiduje wyniki wyborów prezydenckich w USA. Stworzył własny system opartych na tzw. kluczach do Białego Domu, gdzie z 13 kluczy wygrany kandydat musi mieć w garści co najmniej 7 kluczy.

https://fakty.tvn24.pl/fakty-o-swiecie/kto-bedzie-kolejnym-prezydentem-usa-allan-lichtman-od-40-lat-trafnie-przewiduje-wyniki-wyborow-st8020170

https://wiadomosci.radiozet.pl/swiat/polityka/Wybory-prezydenckie-w-USA/kto-wygra-wybory-w-usa-ten-ekspert-od-lat-poprawnie-przewiduje-wyniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będzie krach na rynkach i kryzys gospodarczy w USA (taki "replay" z 2008r) przed wyborami to wygra Trump. Jeśli do tego nie dojdzie, to wygra Kamala - takiego zdania jest Gerald Celente.

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Camis napisał:

Trump w tym momencie straszeniem wszystkim co popadnie swojego elektoratu robi dokładnie to samo, co robił Kaczyński przed ubiegłorocznymi wyborami. Jak to się dla Kaczyńskiego skończyło, doskonale wiemy :E.

Ale może Amerykanie będą mądrzejsi i nie dadzą sobie łykać Trumpowe wypowiedzi bez popity.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Kyle_PL napisał:

Jak będzie krach na rynkach i kryzys gospodarczy w USA (taki "replay" z 2008r) przed wyborami to wygra Trump. Jeśli do tego nie dojdzie, to wygra Kamala - takiego zdania jest Gerald Celente.

Dlatego krach i wielki kryzys będą po wyborach. Spekulanci giełdowi już czekają, żeby zarobić na "shortach". Obawiam się że to będzie samosprawdzająca się przepowiednia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysztof S. z przekazem do PClabowców

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym dowiedzieć się czy Stanowski, dziennikarz, który robi dobrze PiS-owi przyzna się do brania ponad 5 mln zł od grupy Orlen w latach 2019-2024, czyli de facto od PiS-u?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

zapodaj chociaz jeden material od niego w ktorym robi dobrze PiS. Skoro tego nie ogladasz i nie sledzisz, to zapewne bedzie to bedzie bardzo latwe :) To co przedstawia Pinski i Piatek to sa totalne wysrywy i dorabianie ideologii.

zero.png

wpisujesz u nich na kanale ziobro i o zgrozo, to to sie pojawia, a w tresci same negatywy.

Tede i Warga - notoryczny pojazd oraz beka z Pisu/zorro i calej otoczki

Lesnodorski i Matczak to samo co powyzej

Czarnek i Pereira u nich? Przeciez zapowiedzieli ze kazda ze stron bedzie zapraszana do dyskusji/debaty. Trzeba byc turbo slepym, zeby nie widziec ze byli pociskani.

Ale poczekam az pokazesz w jaki sposob Stano robi im dobrze, podrzuce cala liste niescislosci w materialach Pinskiego, ale Ty pierwszy :)

Edytowane przez rybek
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odbijam piłkę, czerpiesz wiedzę tylko i wyłącznie od tego, co publikuje Stanowski, że go tak zaciekle bronisz? Widać wyraźnie, że tylko Ty i również niektórzy Konfiarze go bronią. Jeśli tak jest, to bardzo marnie to wygląda obrońco Stanowskiego. Żeby nie było, ja z kolei nie ograniczam się tylko do tego, co mówi np. Piński.

• Haha 3
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja i konfederacja :E

I tu sie sam zakopujesz - pokazalem Tobie, ze nie opieram sie tylko na tym co powie Stano, a patrze na argumenty drugiej strony (foliarze Piatek, Pinski). Twierdzisz, ze robi im dobrze, ich materialy pokazuja cos innego - daj dowod na swoja teze... aha, bo nie ma :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Camis prezydent Komorowski miał takie sondaże, jak to się skończyło pamiętamy 

Trump wygra wybory bez problemu 

@Spl97 uważaj co piszesz bo PiSowcy są bardzo mściwi a stanowski może być jeszcze twoim prezydentem xD

4a4bf102-9a87-11e4-b819-0025b511226e.jpg

cd033564-b5d6-11e4-aa66-0025b511229e.jpg

Edytowane przez voltq
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mściwi to może będą, nie tylko w stosunku do mnie, a do większości z nas tu obecnych, którzy podobnie jak ja są cięci na PiS.

A jak Stanowski będzie Prezydentem RP (szanse na to są bliskie zeru), to będzie krytykowany tak samo, co zrobi jak obecny pajac urzędujący w pałacu od 9 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, Spl97 napisał:

A jak Stanowski będzie Prezydentem RP (szanse na to są bliskie zeru), to będzie krytykowany tak samo, co zrobi jak obecny pajac urzędujący w pałacu od 9 lat.

Ale Ty nawet nie rozumiesz po co on chce startowac :E ktokolwiek uwaza, ze on to robi na powaznie, bo "ma szanse przez zasiegi"... musicie miec bardzo ciezko w zyciu.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, Spl97 napisał:

Odbijam piłkę

:rotfl:

A może taka odpowiedź na tamtego posta? Przecież tak miażdżysz kofniarzy notorycznie a ich argumenty są z podstawówki. No tak jak myślałem. Życie w urojonym świecie raz z jeszcze innym użytkownikiem tego forum. 

Ja mam wywalone na stanowskiego, ani nei jest to moj idol, ani wróg. Po prostu oglądam tam co mnie interesuje. Po co ten jad w jego stronę i insynuacje? Ale uwaga, nawet jeśli wziąłby te magiczne 5mln od pisu na które nie ma dowód to co? Dupka zapiekła? Stanowski do więzienia?

Edytowane przez FataIity
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, Spl97 napisał:

Odbijam piłkę, czerpiesz wiedzę tylko i wyłącznie od tego, co publikuje Stanowski, że go tak zaciekle bronisz? Widać wyraźnie, że tylko Ty i również niektórzy Konfiarze go bronią. Jeśli tak jest, to bardzo marnie to wygląda obrońco Stanowskiego. Żeby nie było, ja z kolei nie ograniczam się tylko do tego, co mówi np. Piński.

Dej zrodlo tej super tajemnej wiedzy, no dej, nie badz taki, mam chorom curke xD

12 minut temu, FataIity napisał:

:rotfl:

A może taka odpowiedź na tamtego posta? Przecież tak miażdżysz kofniarzy notorycznie a ich argumenty są z podstawówki. No tak jak myślałem. Życie w urojonym świecie raz z jeszcze innym użytkownikiem tego forum. 

Ja mam wywalone na stanowskiego, ani nei jest to moj idol, ani wróg. Po prostu oglądam tam co mnie interesuje. Po co ten jad w jego stronę i insynuacje? Ale uwaga, nawet jeśli wziąłby te magiczne 5mln od pisu na które nie ma dowód to co? Dupka zapiekła? Stanowski do więzienia?

Jaki z Ciebie polaczek? Nie wolno byc neutralnym, konstytucja zabrania :E

Wpierw bylo 2.5 banki, teraz juz 5, sam widzisz jak sie z nimi ciezko gada :D juz pal licho, ze to jest przez kilka lat, a nie jeden deal. No i w dalszym ciagu - jakos sportowcow od sprzedajnych tutek nikt nie wyzywa.

Edytowane przez rybek
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, rybek napisał:

I tu sie sam zakopujesz

Słuchaj, o ile na inne tematy jestem otwarty, tak w temacie Stanowskiego widać, że ze mną oraz z większością kolegów się nie dogadasz, masz tak odmienne zdanie, że szkoda dalszego marnowania czasu. Większość z nas tu obecnych wie, że Stanowski od kilku lat puszcza oczko w stosunku do PiS, a po innych to jedzie i wyjaśnia, a to Ci już koledzy napisali co trzeba. O innych rzeczach świadczących o tym, że Stanowski z niezależnością i obiektywizmem ma tyle wspólnego co PiS-owski elektorat z właściwą oceną rzeczywistości nie wspominając. Jeszcze na dokładkę pokazujesz filmiki ze Stanowskim i Mazurkiem, które mają według Ciebie twierdzić, że oni są obiektywni i jadą po wszystkich opcjach, przecież to się nie trzyma kupy tak ogólnie i to bardziej z powodu Mazurka niż Stanowskiego, tego nawet nie trzeba oglądać, żeby dojść do takich wniosków. Jakbyś się zagłębił co wyprawia Mazurek, to byś wiedział, że Mazurek jest bardziej proPiS-owskim dziennikarzem od samego Stanowskiego. Ten facet oprócz kanału Zero robi w RMF wywiady z politykami itd. Zobacz jak wyglądają jego wywiady z PiS-iorami, a jak wyglądają z obojętnie którymi opcjami politycznymi. O Ile z PiS-iorami Mazurek w wywiadach nie daje prowokacji, a jak PiS-ior się skompromituje, to sam z siebie się skompromituje, to o tyle, w wywiadach z politykami KO, Lewicy, TD itd. Mazurek specjalnie prowokuje swoimi absurdalnymi pytaniami tak, żeby ci politycy się swoimi wypowiedziami na zadane przez Mazurka pytania się skompromitowali.

Edytowane przez Spl97
  • Like 1
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Spl97 napisał:

z niezależnością i obiektywizmem ma tyle wspólnego co PiS-owski elektorat z właściwą oceną rzeczywistości

To już chyba wiesz dlaczego powinieneś odpuścić sobie ten temat... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi