lokiju 2350 Napisano 18 Września 2 godziny temu, Szambo napisał: W Polsce na minimalnej raczej nie da rady pociągnąć w takim mniejszym mieście. Wynajmując kawalerkę chociażby. Minimalna jest fajna jak się mieszka z rodzicami wtedy to ma sens. W innym wypadku sobie tego nie wyobrażam. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Camis 9496 Napisano 18 Września Cytat Buta i arogancja szabrowników przechodzi ludzie pojęcie, już się nawet nie kryją. https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-ludzie-tracą-dorobek-życia-a-tusk-je-zupę.2410635/post-190054749 O i kolejny prawacki debil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spl97 5086 Napisano 18 Września 3 godziny temu, Szambo napisał: - właściwie w Niemczech droższe mięso, a reszta... czasem szokujące różnice... słodycze i chemia raczej już 2x taniej niż u nas, zdziwiła mnie cena Pora... w Biedrze 16,99 za kg, tam za 6 zł za kilogram. - Kebab... bardzo dobry Kebab za 6 ojro. - Moja Teściowa miała podwyżkę najmu/czynszu z 500 na 550 ojro. Za 2 pokojowe mieszkanie. Chemia w Niemczech od dłuższego czasu jest tańsza i lepsza niż w Polsce. Zresztą za wszystkie towary obciążone najwyższą stawką VAT w Niemczech wychodzi taniej niż u nas, sam VAT to różnica 4% (19% vs 23% w Polsce). Kebab jest porównywalny cenowo w stosunku do naszego kraju, ale kebsy od Niemieckiego Mustafy potrafią znacznie przebić to, co oferują nasze lokalne Mustafy . A mieszkania i wynajem to od razu można powiedzieć, że stawki się różnią w zależności od miejscowości, a także regionu, bo na Zachodzie Niemiec z reguły za wynajem mieszkania wychodzi sporo drożej w porównaniu do wschodnich Niemiec, terenów byłego NRD, gdzie potrafią się pojawić możliwości wynajmu 3-4 pokojowego nie małego mieszkania za ~400 euro. Ano i rynek wynajmu w Niemczech jest zupełnie inny niż w Polsce, inne jest prawo lokatorów w porównaniu do nas, gdzie jest takie prawo jakie jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Camis 9496 Napisano 18 Września 1 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spl97 5086 Napisano 18 Września (edytowane) 18 godzin temu, Killer85 napisał: Kiedy skończy się ta wojna Słyszałem że Polacy mają dość ukraińskich "braci" z powodu "zabierania" miejsc pracy na przykład Liczysz na wygraną Trumpa w listopadzie i zmuszenie w styczniu Ukrainy do zawarcia dziwnego pokoju na warunkach Rosji i Putina 41 minut temu, Camis napisał: To powinno zostać codziennie wypuszczone w TV Republika i telewizji braci Karnowskich . Jak PiS-owcy tak bardzo mijają się z prawdą i nie zabrakło również samozaorania. Edytowane 18 Września przez Spl97 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bono[UG] 1892 Napisano 18 Września 18 godzin temu, Yahoo86 napisał: w moim przypadku łamią się właśnie przy wyciąganiu z gniazda (przypuszczam że producenci przewodów LAN nie trzymają standardu i przemysłowe gniazda je wykańczają - niektóre to nawet ciężko włożyć. Raczej za dużo siły i za grube rękawice JA nienawidzę tych gumowych osłon zatrzasków, bywa ciężko to wyjmować ze zwykłych switchy. Coś w ten deseń? https://www.automation24.pl/zlacze-rj45-phoenix-1421607-cuc-ind-c1zni-s-r4ie8 Pewnie jakby dobrze poszukać to da radę taniej. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahoo86 88 Napisano 18 Września @Bono[UG] Te z gumową osłonką są chyba najgorsze , bardziej toto przeszkadza niż pomaga. Właśnie coś takiego miałem w starej przemysłowej skrętce którą zgubiłem (tam akurat było lutowane). Rozbieralne + IDC = SUPER - w razie przerwania/uszkodzenia w minutę/dwie utnę przewód/ściągnę izolację/założę tulejki/zacisnę/włożę żyły w wtyczkę i po problemie nawet w terenie. Zamówię chyba zaraz po 4 szt. ETHERNET i PROFINET (tak na zapas🙂). Wielkie podziękowania dla Ciebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Camis 9496 Napisano 18 Września (edytowane) Co za niespodzianka Edytowane 18 Września przez Camis 1 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Camis 9496 Napisano 18 Września 2 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Killer85 739 Napisano 18 Września 5 godzin temu, Spl97 napisał: Liczysz na wygraną Trumpa w listopadzie i zmuszenie w styczniu Ukrainy do zawarcia dziwnego pokoju na warunkach Rosji i Putina Nie liczę i wiem co będzie jak wygra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris194 4408 Napisano 18 Września (edytowane) 5 godzin temu, Camis napisał: Co to za desant do pałacu prezydenckiego? Pilot kompletnie pomylił współrzędne, spadochroniarzy lepiej zrzucić na południowym zachodzie Edytowane 18 Września przez Kris194 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Camis 9496 Napisano 18 Września 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Crew 900 1113 Napisano 18 Września Baba bez kompetencji żadnych.... K*rwa gratulację Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Camis 9496 Napisano 18 Września Ciekawe co kaczy na to: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michasm 261 Napisano 18 Września Anna Zalewska - nazwisko zobowiązuje 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skypan 2534 Napisano 19 Września Rząd już znalazł winnych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Camis 9496 Napisano 19 Września Ten to już tak osrany że ma niezły odlot, już nawet większość ludzi na X mu pisze że rozprowadza prawacka propagandę gdzie jeszcze niedawno większość mu przyklaskiwała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keken 2346 Napisano 19 Września Cytat Odnalazł się właściciel Red is Bad. Paweł Szopa jest w Ameryce Południowej Wiem, że kiedyś popularnym kierunkiem była Dominikana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wii 886 Napisano 19 Września A poczta dotowana przez ostatnie lata miliardami złotych... Zaraz strajk tam będzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Camis 9496 Napisano 19 Września 2 godziny temu, Keken napisał: Wiem, że kiedyś popularnym kierunkiem była Dominikana. Czyli tyle go widzieli, jest już nie do ściągnięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bourne2008 984 Napisano 19 Września Coraz więcej Polaków na przymusowej emigracji. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spl97 5086 Napisano 19 Września 18 minut temu, Camis napisał: Czyli tyle go widzieli, jest już nie do ściągnięcia. To będzie ta sama historia co z Majtczakiem, którego pomimo prób nie udało się go ściągnąć do Polski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wii 886 Napisano 19 Września Wróci jak Popek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keken 2346 Napisano 19 Września Wiem, że są polskie firmy mające swoje filie na Dominikanie. Widocznie sporo rodaków tam mieszka. Dla mnie szanse, że go sprowadzą są niskie. Może tam siedzieć wiele lat. Pewnie do zmiany władzy i uchylenia wyroku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Badalaman 912 Napisano 19 Września Pytanie na ile władzy zależy by go ściągnąć. Jak bardzo, to spróbują innych niż oficjalne metod. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach