Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, sabaru napisał:

Albo chociaż wezwać lawetę i żeby zgarnęli samochód

Skoro jesteś przeciwny blokadom kół i nie chcesz, żeby takie auto blokowało dane miejsce, to odholowanie auta to jedyne logiczne rozwiązanie.

2 godziny temu, Crew 900 napisał:

Kurna. Państwo dalej z dykty, że dowiadują się z doniesień medialnych. Nie tak to powinno wyglądać. Biorą pieniądze za nic.

Przychodzisz na czyjeś miejsce po 8 latach. W papierach masz pozostawiony albo totalny bajzel albo braki. Wiesz jakie są aktualne zamówienia, bo to jest, a powody unieważnienia zamówień typu "nie leży to w interesie Sił Zbrojnych RP" mają w zasadzie nieznaną przyczynę, którą zna jedynie autor tego co tak stwierdził. 

Teraz dodatkowe pytania. Dlaczego nasza armia nagle potrzebuje amunicję m.in. do Krabów i to w dużych ilościach, kto w ogóle tak stwierdził? Nie mamy zapasu czy zapas został wydany armii ukraińskiej? Może planowane są jakieś większe szkolenia, manewry? Wiele pytań na które dziennikarze nie zamierzają znaleźć odpowiedzi, bo liczy się robienie afery ze wszystkiego.

Zwróć jeszcze uwagę na fakt, że w różnych strukturach są jeszcze poupychani ludzie, którzy zamiast robić swoje to mają jeszcze na uwadze interes polityczny czy to PiSu, czy KO, czy jakikolwiek inny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że te katoliby dostały mój głos :mad2::mad2:

1728502967579-png.8040898

psl-jpg.8041348

Cytat

ETPC znów nakazuje Polsce regulację związków partnerskich. PSL: Jeszcze nie czas

Europejski Trybunał Praw Człowieka znów orzekł, że Polska łamie konwencję praw człowieka, nie regulując kwestii związków partnerskich. Zdaniem PSL "społeczeństwo nie jest na to gotowe".
Sylwia i Katarzyna zawarły związek partnerski w 2010 r., trzy lata później wzięły w Wielkiej Brytanii ślub. W Polsce walczyły o możliwość wspólnego rozliczania podatku, zasiłek opiekuńczy w sytuacji konieczności opieki nad partnerką oraz zwolnienie ich z podatku od spadków i darowizn. Wnioskowały też o transkrypcję, czyli rejestrację ich małżeństwa w Polsce. Za każdym razem spotykały się z odmową. 

https://wyborcza.pl/7,75398,31372498,kolejny-wyrok-trybunalu-w-strasburgu-w-sprawie-zwiazkow-partnerskich.html#S.TD-K.C-B.1-L.1.duzy

Cytat

Zatajanie składników majątków jest zgodne z prawem? Od kiedy?

Naprawdę kuźwa rządzą już rok, nie zrobili nic poza zmniejszeniem VATu na Beauty i wały wciąż mają się w najlepsze (tylko z drugiej strony). To miala byc zmiana i oczyszczenie. A jak jest?

Syndrom oblężonej twierdzy, ciepła woda w kranie, non stop tematy zastępcze. Sekciarzom jednej czy drugiej strony może to pasować, ale ja naprawdę już tęsknię za czasami gdy „lub czasopisma„ powodowały aferę.

Teraz niektorzy mówią, że małżeństwo krętaczy ciagnacych kasę na lewo i prawo, jest ok. Nie, k****, nie jest i akceptacja takich wałów spowoduje jedynie to, że puszczą im już jakiekolwiek hamulce.

A takie rozluźnienie ostatnio pozwoliło PiS wrócić do władzy. Tylko teraz jak wrócą to będzie już kompletnie jazda bez trzymanki, bo sami pokazują że nie są nic lepsi i będzie wjazd na bardzo grubo.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-ratujcie-mnie-niemcy-mi-paczkomaty-zabierajo.2410635/post-190335052

Cytat

Może mi ktoś wytłumaczyć
Jak to jest że Polaków nie rusza deficyt 290mld zł
i to że do 2028 nie będzie zmian w progach podatkowych tzn. ktoś kto zarobi kosmiczne 120tys brutto w rok w 2028 będzie takim bogaczem że zapłaci od nadwyżki 32% podatku
I że generalnie inwestycje są w d.. demografia tragiczna, stare baby nadal idą na emeryturę w wieku 60 lat albo mniej (często nie wypracowując kapitału minimalnego), edukacja coraz słabsza

A ludzi dotyka to czy Tusk jadł zupę, 4 dzień trwa inba o paczkomaty, sejm zajmuje się jakaś Pola Matusiak (gdyby nie istniała dla 99,9% ludzi w tym kraju życie nie zmieniłoby się), alkotubkami i 2137 tematami zastępczymi.
K...gdzie my żyjemy
Cytując klasyka...szkoda strzelić ryja

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-ratujcie-mnie-niemcy-mi-paczkomaty-zabierajo.2410635/post-190334086

Cytat

Nie ma dyskusji bo cześć osób popiera te osoby i ich zwyczajnie nie obchodzą takie afery. To jest odzwierciedlenie betonu z PiS który u swoich afer nie dostrzega.
Natomiast pewno sporo osób zwyczajnie się to nie podoba ale co poradzić? No źle, nie powinno tak być, ale jaka alternatywa?

Ja już porzuciłem wszelką nadzieję, coraz bardziej mam cała te politykę gdzieś. Zawiodłem się na tym rządzie, na prezydenckie pójdę bo PiS nie znoszę ale ogólnie mam dosyć tej całej żenującej polskiej polityki. Juz mnie nic nie dziwi I nie oburza... Lepiej w tym pięknym kraju nie będzie

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-ratujcie-mnie-niemcy-mi-paczkomaty-zabierajo.2410635/post-190334305

Cytat

Otóż to. Nawet wśród najtwardszego betonu jakikolwiek entuzjazm prysnął już na dobre. Wszystko co zostało to "no jest słabo, ale jaka jest alternatywa, przecież PiS jest jeszcze gorszy".

No sukcesów w takim przypadku nie wróżę. Tu chociaż widać, że Donek nie jest taki odklejony jak jego beton, bo nawet on zauważył, że wybory prezydenckie będą 50/50 i to będzie ekstremalnie wyrównany pojedynek.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-ratujcie-mnie-niemcy-mi-paczkomaty-zabierajo.2410635/post-190334508

Cytat

Rozumiem, że moralniej jest jak za czasów Kuchcińskiego pukać nieletnie niewolnice seksualne, podsłuchiwać nielegalnie ludzi i wyprowadzać dane z podsłuchów do mediów selektywnie w celu zniszczenia przeciwników politycznych, ujawniać najściślejsze tajemnice państwowe, zastraszać, okłamywać kraść i wyprowadzać miliardy, niszczyć ludzi powodując ludzkie tragedie. 1.5 miliarda wyprowadzone za granice niewiadomo na jakie konto nieważne, przykryjmy to doktoratem Myrchy albo jakimś tosterem.

Wina oponentów, że ścigając członków politycznej mafii nie zatrzymywali się np nad takim doktoratem Jakiego. Plagiatami doktorstów. Masowym oszustwem w Kolegium Tumanum. I tak dalej. Tak, każdy przypadek jest karygodny i nie powinien mieć miejsca . Ale całokształt PiSeładzy był ohydny i odrażający i tego w kategoriach symetryzmu nie dacie rady ulokować.

Krótko - gigantyczne okradanie Polski nie może być umniejszane drobnymi przestępstwami. Celowo manipulujecie w tym zakresie.

A IMO największa winą koalicji 15.X jest brak codziennego reagowania na słowa złodziei, oszustów i manipulatorów. Wam to trzeba tłumaczyć dzień w dzień, jak krowie na rowie. Jak przekazy dnia powtarzał Wam PiS . Wasz polityczny idol właśnie dawno Wasze funkcje kognitywne rozpoznał = inaczej nie trafia. Bo takim elektoratem jesteście.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-ratujcie-mnie-niemcy-mi-paczkomaty-zabierajo.2410635/post-190334741

1000021861-jpg.8040875

Edytowane przez Camis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cytat

Ferma rosyjskich botów usiłuje wpłynąć na Polaków. Na zlecenie Kremla [ŚLEDZTWO OKO.PRESS]
Setki polskojęzycznych rosyjskich botów od początku września pracują na platformie X. Próbują narzucić rosyjską narrację na temat Ukrainy, Unii i polskiego rządu. Z ustaleń OKO.press wynika, że to konta rosyjskiej agencji SDA, realizującej dla Kremla operację Doppelgänger

Anonimowe konta, prawdopodobnie zautomatyzowane boty, założone we wrześniu 2024 roku, udostępniają na platformie X wpisy w języku polskim. Sugerują wyjście Polski z Unii Europejskiej, podsycają napięcia między Polakami a Ukraińcami. Uderzają też w premiera Donalda Tuska i jego rząd, w ostatnich dniach – za wypowiedź na temat odstrzeliwania bobrów oraz za zarządzanie w okresie powodzi.

Konta rozpowszechniają też grafiki i filmy. Grafiki są na tyle charakterystyczne, że pozwoliły z dużym prawdopodobieństwem wskazać, kto stoi za tą sieciową akcją wpływu. To rosyjska agencja Social Design Agency (SDA), której dokumenty niedawno wyciekły na Zachód. Akcja botów jest prawdopodobnie elementem dużej operacji dezinformacyjnej o kryptonimie „Doppelgänger” (Sobowtór).

SDA jest objęta europejskimi i amerykańskimi sankcjami. Według służb amerykańskich jej głównym klientem jest administracja prezydenta Rosji Władimira Putina. Jak ujawniły niedawno Departament Sprawiedliwości USA oraz FBI, stałe kontakty z szefem SDA i strategiem politycznym Ilją Gambashidze utrzymuje Siergiej Kirijenko, szef sztabu rosyjskiej administracji prezydenckiej, nazywany prawa ręką Władimira Putina.

https://oko.press/ferma-rosyjskich-botow-agencja-kreml

konta.png

Cytat

Ale ty debilu mały szybciutko biegnij do urny i oddaj głos na wspaniałych, uśmiechnietych, europejskich demokratów, bo jak nie to przyjdzie zły homofobiczny PiS!!

Tu przy okazji muszę posypać głowę popiołem, bo nawet ja byłem zbyt dużym optymistą. Wydawało mi się, że problemy będą z aborcją, ale te związki partnerskie raczej przejdą bez większych problemów, bo w 2024 r. to jest takie gówno bieda-rozwiązanie, że wydawało się, że te ZP kontrowersji większych nie wywołają. Nie mówimy przecież o cywilizowanym standardzie jakim jest równość małżeńska, a o związkach partnerskich, które pojawiły się w 1989 r. - 35 lat temu.

Ale nie, nawet to to jest dla tej absolutnie beznadziejnej koalicji "za dużo" XDDDD A oni potem będą mnie prosić o mój głos xDDDD

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-ratujcie-mnie-niemcy-mi-paczkomaty-zabierajo.2410635/post-190338034

Cytat

Ja z kolei byłem z byt dużym optymistą twierdząc, że polska klasa polityczna sama z siebie nie wprowadzi związków partnerskich i potrzebny będzie wyrok ETPCz, który "demokraci" uznają, bo "praworządność". Tymczasem Polska politycznie jest tam gdzie Rosja. Prędzej wyjdzie z Rady Europy niż przestanie dyskryminować pary jednopłciowe.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-ratujcie-mnie-niemcy-mi-paczkomaty-zabierajo.2410635/post-190338696

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wracając do tego złego Orbana.

Ja chciałbym poznać odpowiedź na jedno pytanie.

Jak weźmiemy sobie takiego przeciętnego Węgra... to czy na rządach Orbana dużo stracił/zyskał?

Orban walczył o interesy swojego Państwa i Obywateli, czy raczej to co zyskał upychał w kieszonce swojej i ziomali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Camis A mnie tam dziwi robienie afery z tej dwójki posłów, choć u nas jest w sumie tendencja do rozdmuchiwania błahych spraw.

De facto zrobili to legalnie, a mieszkania w pobliżu sejmu są drogie. To raczej kwestia dla wyborców, żeby ich rozliczyć z tego.

Pudełko też średnio trafione. Realnym hamulcowym teraz jest tylko Kosiniak z Sawickim. Przydałyby się przedterminowe wybory bez PSL.

10 minut temu, Szambo napisał:

Tak wracając do tego złego Orbana.

Ja chciałbym poznać odpowiedź na jedno pytanie.

Jak weźmiemy sobie takiego przeciętnego Węgra... to czy na rządach Orbana dużo stracił/zyskał?

Orban walczył o interesy swojego Państwa i Obywateli, czy raczej to co zyskał upychał w kieszonce swojej i ziomali?

Sodoma i Gomora. Węgry to taka miniaturowa Rosja/Białoruś - inflacja, nędza, ogromna korupcja. Przez wyhamowanie inwestycji i zapożyczanie się u Chin wszystko mocno stanęło i kraj zaczyna wyglądać jak skansen.

Góralczyk, który regularnie bywa na Węgrzech, dość jasno opisał obecną sytuację tam:

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli Węgry tak jak Polska.

Politycy Zrujnowali Kraj.

A z tą parą "spytnych" to się nie zgodzę. Jak rządził PIS to był wrzask o takie sprawy. Dzień w dzień było relacjonowane jak PIS kradnie.

Oczekuje ich totalnego zlinczowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Szambo No ale tu coś ukradli? Bo z tego co rozumiem to tylko korzystają z tego co im przysługuje jako posłom.

Czy już wyszło coś więcej? Bo zostałem na etapie wyposażenia biur poselskich i pobieraniu dodatku na mieszkanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Badalaman napisał:

@Szambo No ale tu coś ukradli? Bo z tego co rozumiem to tylko korzystają z tego co im przysługuje jako posłom.

Czy już wyszło coś więcej? Bo zostałem na etapie wyposażenia biur poselskich i pobieraniu dodatku na mieszkanie.

Nie nic nie ukradli.

Tak jak się okazuje Ziomki z PIS nic nie zrobiły bo w pierdlu nikogo nie widzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Szambo Co konkretnie masz na myśli? Skoro nic nie ukradli/wyłudzili to w czym problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś idzie w kierunku rozliczania ale to będzie długa droga i na razie głównym problemem jest Duda.

Część ważnych świadków, potencjalnych oskarżonych jest już za granicą i będzie trudno ich ściągnąć.

Wczoraj sąd nie zgodził sie na list żelazny dla Pawła Szopy to ten co zarobił około 300mln na państwowym kontrakcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Badalaman napisał:

@Szambo Co konkretnie masz na myśli? Skoro nic nie ukradli/wyłudzili to w czym problem?

Chodzi o hipokryzję.

Jeszcze rok temu sami potepiali to, że ktoś z PIS tak robi.

• Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Camis czekaj czekaj, a w zasadzie kilka dni temu na mnie naskoczyli obrońcy platformy X i wolności słowa na zasadach rozumianych przez nich, że jak to zakazywać dowolności tego co się umieszcza na tego typu społecznościówkach :E Gdzie ja właśnie o takiej dezinformacji i fejkach pisałem, zaznaczając że X, tiktok i kilka innych platform pozwala na zwiększanie zasięgów takich kont i informacji, bez ich jakiejkolwiek weryfikacji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyny sukces tego rządu to tabletka aborcyjna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Szambo napisał:

Chodzi o hipokryzję.

Jeszcze rok temu sami potepiali to, że ktoś z PIS tak robi.

Ale jak robi? O co Ci konkretnie chodzi?

Pytałem co ukradli czy wyłudzili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, Kamiyan napisał:

De facto zrobili to legalnie, a mieszkania w pobliżu sejmu są drogie. To raczej kwestia dla wyborców, żeby ich rozliczyć z tego.

Cytat

j3QUZ1O.png

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31372693,afera-mieszkaniowa-poslow-ko.html

Edytowane przez Camis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, Szambo napisał:

Czyli Węgry tak jak Polska.

W ogóle. To nie ta skala problemu. Choć pewnie przy trzeciej kadencji byśmy dogonili.

8 minut temu, Camis napisał:

Mają do 4000 zł dodatku, więc z tego korzystają. To jest suma z dwóch mandatów.

Tak czy siak,  to są nadal jakieś groszowe sprawy. Bardziej bym się zainteresował, czy ich działalność w sejmie to uzasadnia.

Swoją drogą, bodajże średni koszt mieszkania w Warszawie to 5 tysięcy, a ceny w samym centrum mogą być nawet większe. Jeden dodatek tego nawet nie pokrywa. Doliczyć też trzeba, że mają trójkę dzieci, wiec to sporo wychodzi. Serio, trochę rozdmuchany problem.

Edytowane przez Kamiyan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale kombinują i kłamią po czym za chwile zmieniają zdanie. Jak wszystko ok to czemu dopiero po roku w poniedziałek dopisała ten tekst?.

Zapomniała bidulka :rotfl:

GZeIKa_WEAAYPJL?format=jpg&name=medium

Edytowane przez Camis
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pis / po dwie strony tej samej monety :E

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet nie partie, tylko politycy jako tacy. Sęk w tym, że rozwodzenie się nad drobnymi kwotami ma średni sens.

Zaraz dojdziemy do takiego absurdu, że 4 tys. dodatku więcej miesięcznie wzbudzi większą sensację niż zatrudnienia w spółkach za bańkę rocznie :szczerbaty:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmarła kilka dni po szczepieniu. Prokuratura wszczęła śledztwo

W mediach społecznościowych wrze. Pojawiły się tam informacje o śmierci dziewczynki z Wrocławia, która miała umrzeć w wyniku przyjęcia szczepionki przeciwko HPV. Śledztwo w tej sprawie prowadzi prokuratura. Sekcja zwłok, którą przeprowadzono, nie wyjaśniła, co było powodem jej śmierci.

Raportować i przenieść jeśli jest bardziej pasujący wątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi