Forum PCLab.pl: komunikat "zrzucanie pamięci fizycznej" - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

komunikat "zrzucanie pamięci fizycznej" Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   astrotwix 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18
  • Dołączył: Nd, 27 Lip 03

Napisany 27 Lipiec 2003 - 21:30

Witam, otoz.. mam problem, pojawia mi sie komunikat na blue screenie "rozpoczeto zrzucanie pamieci fizycznej cos tam cos tam" gdy chce zobaczyc obraz z kamery podlaczonej pod usb i czasami gdy wlacze kompa to gdy pomine scandisca, po resecie i scandiscu jest all ok. Moj konfig athlon 1700+ asrock k7vt2 2x256 ddr radek 9100 sasmung 15gb os winxp. Mialem wczesniej ten sam problem ale wymienilem ramy z dimów 100mhz na ddry 266 :] i problem sie powtarza, tylko wtedy problem sie pojawiał podczas instalacji wina. Ramy chyba odpadaja gdyz na roznych kosciach jest to samo.
Z góry thx.

#2 Użytkownik jest niedostępny   Dylu 

  • (-_-)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 28321
  • Dołączył: Nd, 02 Mar 03

Napisany 27 Lipiec 2003 - 21:34

Cytuj

Witam, otoz.. mam problem, pojawia mi sie komunikat na blue screenie "rozpoczeto zrzucanie pamieci fizycznej cos tam cos tam" gdy chce zobaczyc obraz z kamery podlaczonej pod usb i czasami gdy wlacze kompa to gdy pomine scandisca, po resecie i scandiscu jest all ok. Moj konfig athlon 1700+ asrock k7vt2 2x256 ddr radek 9100 sasmung 15gb os winxp. Mialem wczesniej ten sam problem ale wymienilem ramy z dimów 100mhz na ddry 266 :] i problem sie powtarza, tylko wtedy problem sie pojawiał podczas instalacji wina. Ramy chyba odpadaja gdyz na roznych kosciach jest to samo. 
Z góry thx. 

Moze masz uszkodzone gniazda na ramy w plycie glownej.

#3 Użytkownik jest niedostępny   jano 

  • Ten, co niesie pomoc
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7969
  • Dołączył: Pt, 20 Wrz 02

Napisany 27 Lipiec 2003 - 21:37

a czy pózniej się resetuje ??
jaki masz zasilacz ??
mozliwe , ze to wina zbyt słabego zasilacza

zerknij do Panel Sterowania -> System ->Zaawansoawne - > Ustawienia i tam na dole masz co nieco o zrzucanmiu pamieci

[Edytowane: 27/7/2003 przez jano]

#4 Użytkownik jest niedostępny   astrotwix 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18
  • Dołączył: Nd, 27 Lip 03

Napisany 27 Lipiec 2003 - 21:40

zasilacz 300w ale wczesniej tego nei bylo .. tzn zdazalo mi sie to przy starcie , ale nie mialem tego gdy chche zobaczyc obraz z kamery ..
a tak .. po tym sie restartuje :)

#5 Użytkownik jest niedostępny   jano 

  • Ten, co niesie pomoc
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7969
  • Dołączył: Pt, 20 Wrz 02

Napisany 27 Lipiec 2003 - 21:42

to może masz niestabilne napięcie ?/ albo zasialcz nie trzyma napięć ?? spraqwdź bo ja bym właśnie jego obarczył za to wszystko winą

BTW: witam na forum PCLabu :D :group_h:

#6 Użytkownik jest niedostępny   Piotr-poznan 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 376
  • Dołączył: Wed, 23 Lip 03

Napisany 28 Lipiec 2003 - 05:13

U mnie też czasami zdarza się zrucanie pamięci.... Żadnej konkretnej sytuacji nie jestem w stanie podać bo nie zdarza się to często i od czego zależy nie wiem. wiem za to, że później nie restartuje tylko po prostu stoi na tym niebieskim ekranie. I również nie mam pojęcia co może być przyczyną :)

#7 Użytkownik jest niedostępny   gIgant 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 554
  • Dołączył: Wt, 25 Mar 03

Napisany 28 Lipiec 2003 - 07:48

Witam

Ewentualnie pozostaje żmudna robota z podmianą sprzętu z jakimś pożyczonym, lub co gorsza może to być "niefortunna konfiguracja sprzętowa" :P

Pozdr

#8 Użytkownik jest niedostępny   lukas 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2199
  • Dołączył: Pt, 13 Wrz 02

Napisany 28 Lipiec 2003 - 08:40

Ja miałem zrzucanie pamięci fizycznej, gdy podkręcałem procesor i pamięci. Podnieś napięcie na pamięciach, mi pomogło i niebieskich ekranów nie widuję.

#9 Użytkownik jest niedostępny   wiegul 

  • Tytuł / Ranga użytkownika
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 21898
  • Dołączył: Cz, 19 Wrz 02

Napisany 28 Lipiec 2003 - 14:48

samo zrzucanie pamięci jest w win 2k gdy musi za kończyć działanie i zapisuje ram na dysku dla bezpieczeństwa danych, problem nie musi być sprzętowy, może być problem z głównymi plikami systemu, ogólnie system niestabilny i tak sie dzieje

#10 Użytkownik jest niedostępny   xxxxxxxxxx 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: So, 14 Sty 06

Ikona postu  Napisany 14 Styczeń 2006 - 19:45

Ja proponuje sprobowac : Moj komputer-własciwosci-zaawansowane-uruchamianie i odzyskiwanie-i tam na dole przestawic z pełnego zrzutu na nizszy albo brak. Brak jest najpewniejszy ale ja sobie zostawiłem 64 i jak niebieski ekranik sie powturzy to zminie na "BRAK" I to jest chyba od neta :P radze go odłączyc!! :D :D Jak nie pomoze to sam wyciągam CD z WIndą i Formatuje dysk

#11 Użytkownik jest niedostępny   witmann 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10941
  • Dołączył: Wed, 28 Lip 04

Napisany 14 Styczeń 2006 - 19:51

Człowieku, ten wątek ma 2,5 roku!

#12 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 15 Styczeń 2006 - 15:45

specjalnie sie zarejestrowal aby dac odpowiedz w tak starym watku :lol2:

#13 Użytkownik jest niedostępny   demiurg1 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 544
  • Dołączył: Wt, 06 Gru 05

Napisany 18 Styczeń 2006 - 18:01

o lol!!!!!!!! buheheh archeolog

#14 Użytkownik jest niedostępny   zuk33 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Pt, 10 Mar 06

Napisany 10 Marzec 2006 - 23:01

Witam witam witam mam dokładnie ten sam problem zrzucanie pamięci fizycznej na dysk, a nieraz resetuje sie po 10 razy przy starcie, a nieraz 10 razy na godzinę masakra próbowalem inne ramy i dalej to samo reinstalka systemy i tez nic makabra, czy ktos moze powiedziec co to za cholerstwo, bo czasami jak sie komp rozbuja to chodzi przez godzine bez problemu a nieraz katastrofa;/ nie da sie nic zrobic

no nic spróbuje Moj komputer-własciwosci-zaawansowane-uruchamianie i odzyskiwanie-i tam na dole przestawic z pełnego zrzutu na nizszy albo bra

#15 Użytkownik jest niedostępny   ppior 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Wt, 11 Lip 06

Napisany 11 Lipiec 2006 - 13:56

E tam nie ma co sie smiac ze watek ma 2,5 roku :cool: Bo mi wystepuje taki sam problem :kwasny: `Np. gdy wlaczam gre lub wylaczam albo poprostu samo z siebie tez wyskakuje gdy odpalam komputer :( jak temu zaradzic please napiszcie ;/ bo to co pisaliscie wczesniej nie pomoglo :( czekam na odpowiedz ...

@Edit
Czasem pisze ze wina sterownikow ale po sciagnieciu nowych i przeinstalowaniu po 2 godzinach lub na nastepny dzien to samo ;////////

Ten post był edytowany przez ppior dnia: 11 Lipiec 2006 - 14:03


#16 Użytkownik jest niedostępny   ppior 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Wt, 11 Lip 06

Napisany 13 Lipiec 2006 - 14:22

Witam udalo mi sie naprawic komputer ale niestety tylko na 1 dzien wszystko bylo ok po formacie i zmeiniu w opcjach zrzutu pamieci lecz na nastepny dzien gdy odpalilem komputer odruzau po uruchumieniu biosa i przy próbie wgrania windowsa zaczol wyskakiwac blad "zrzucanie pamieci fizycznej na dysk.."

UNMOUTABLE_BOOT_VOLUME
STOP** 0x000000ED (0x81782E30,0x00000032,0x00000000,0x00000000)

Jestem amatorem w dziedzinach komputerow wiec prosze o pomoc sam sobie nie moge poradzic...mieszalem w biosie z tymi boot'ami ale nic nadal to samo ..prosze o pomoc

Thanks z gory
Pozdr~

#17 Użytkownik jest niedostępny   michal-zal 

  • Maniak OC (OverCloking)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1078
  • Dołączył: Pn, 08 Sie 05

Napisany 13 Lipiec 2006 - 15:41

przeskanuj ramy memtestem, i dysk np . HHD regeneratorem

#18 Użytkownik jest niedostępny   wistler 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 886
  • Dołączył: Pn, 20 Lut 06

Napisany 13 Lipiec 2006 - 15:46

a komputer jest podkrecony?

#19 Użytkownik jest niedostępny   ppior 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Wt, 11 Lip 06

Napisany 13 Lipiec 2006 - 16:58

Nie komputer wogole nie byl podkrecany :kwasny:

Ten post był edytowany przez ppior dnia: 13 Lipiec 2006 - 17:07


#20 Użytkownik jest niedostępny   Grześ98 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Nd, 14 Wrz 08

Napisany 14 Wrzesień 2008 - 09:03

Cześć miałem ten sam problem z rzucaniem pamięci po prosta zmieniłem taśmy od dysku i Cd-rom i wszystko działało mi to pomogło . Pozdrawiam :) :)

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych