Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Vulc

Crysis 3 - Xbox 360

Rekomendowane odpowiedzi

Gość addition

Crysis 3 to bedzie odgrzewany kotlet : ) Dwójka z innymi misjami i paroma nowymi broniami tak samo jak COD'y

skad takie wnioski?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skad takie wnioski?

1080.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy gameplay.

Słyszałem też że do preorderów mają dodawać kod na pobranie Crysisa 1 za free, to dla tych co nie grali na PC albo chcą zagrać na konsoli a nie kupili jeszcze. Chociaż Crysis na X360 i PS3 nie ma zbyt wiele wspólnego z tym z PC pod względem grafiki, zdecydowanie większa różnica niż między Crysisem 2 na PC i konsolach. Nie wiem tylko czy ta promocja dotyczy wszystkich preorderów czy tylko wybranych sklepów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda jak bardzo mocno poprawiona dwójka. Gameplay chyba nie jest z konsoli, w dziale PC już dawno się przegadywali, że filmiki są z PC + podpięty pad. Do czego to doszło, że zatwardziali gracze PC akceptują takie rozwiązanie w FPS-ach. Nie to co kiedyś. Jak ten świat się zmienia z biegiem kilku lat :E

Co do grafiki Crysis vs Crysis 2 na konsolę. Kiedyś poruszyłem ten temat nawet z Milkiemp, ale dalej zostaję przy swoim, że jedynka lepiej wygląda na konsoli :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że gameplay nie jest w 1080p bo by można było więcej powiedzieć. To że jest z PC to raczej wiadomo. No i faktycznie ten zwyczaj z padami jest dziwaczny trochę ale co tam ;)

Co do grafiki Crysis vs Crysis 2 na konsolę. Kiedyś poruszyłem ten temat nawet z Milkiemp, ale dalej zostaję przy swoim, że jedynka lepiej wygląda na konsoli :E

To znaczy że Crysis 1 na Xboxie wygląda lepiej niż Crysis 2 na Xboxie ? Bo chyba nie mówisz że Crysis 1 wygląda lepiej na konsolach niż na PC :E Generalnie to chyba większość ludzi jest zgodna że Crysis 1 lepiej wyglądał od Crysisa 2 jeśli o to się rozchodzi.

Ciekawy jestem w którą stronę Crytek zabierze tego nowego Crysisa i czy tym razem dopieszczą go pod PC. Zapowiadali że wycisną z konsoli wszystko co się da. Jest za zwłaszcza że o ile C2 mi spokojnie poszedł na PC to o C3 już raczej nie ma mowy. No chyba że nowy PC kupię ale na takie zakupy to strasznie zły czas teraz jest.

-edit-

Wersja w 1080p

http://www.youtube.com/watch?v=aSilZHdNT5E&feature=g-all-u

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, chodziło mi właśnie o to, że Crysis 1 na Xbox 360 jest ładniejszy niż Crysis 2 na Xbox 360. Nie mówię tu o wersji na komputery osobiste ;) Dzięki za wersję w 1080p :)

Czy ja wiem, czy wiele osób się zgadza z moją tezą ? Na forum są przynajmniej 2 osoby, które tego nie zrobią (nie licząc Hydro :E) Crysis 3 zapowiada się fajnie, ale dwójka podobała mi się znacznie mniej niż jedynka. Niby w trzeciej części będzie więcej miejskiej dżungli, ale większą satysfakcje dawała mi walka z ludźmi w dżungli w części pierwszej. Kosmitów było znacznie, znacznie mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja osobiście też wolałem jedynkę od dwójki. Fizyka i system zniszczeń przede wszystkim jako plus dla jedynki się kłania. Oraz bardziej otwarty świat to zdecydowanie coś co lubię i czego nam bardziej potrzeba dzisiaj w FPP. Nie to że dwójka była zła, bo była dobra. Nowy York wyglądał świetnie i w trójce, taki zniszczony i zarośnięty pewnie będzie wyglądał fantastycznie. Jakoś nie do końca się przekonałem do tych kosmitów. Ich wcześniejsze formy z jedynki bardziej mi odpowiadały. Ci w dwójce bardziej mi przypominali Skaarj z Unreala, tak trochę.

Co do tego czy Crysis 1 wygląda na konsoli lepiej od dwójki to w sumie nie wiem. Nie grałem w żadnego Crysisa na konsoli więc nie będę oceniał tylko po filmikach z Youtuba. Na pewno C1 na PC wygląda lepiej niż C2 na PC, a przynajmniej w wielu aspektach. No ale to jest temat o trzeciej odsłonie więc skupmy się na niej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie, takie trochę z tyłka ale trudno :)  Czemu w Crysis 2 są inni obcy "Cepidy" niż w pierwszym Crysis (ośmiornice) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo by się latające i chodzące wielkie ośmiornice w NY nie zmieściły i macki trzepoczące wymagają więcej mocy do wyrenderowania ? :E

A tak serio to sam się zastanawiałem. Może w komiksach to jakoś jest wyjaśnione czy coś. Ja nie czytałem to nie wiem. Ale pod "ubrankiem" chyba dalej są jakieś ośmiornicowate stwory o ile dobrze pamiętam :hmm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crysis 3 zapowiada się fajnie, ale dwójka podobała mi się znacznie mniej niż jedynka. Niby w trzeciej części będzie więcej miejskiej dżungli, ale większą satysfakcje dawała mi walka z ludźmi w dżungli w części pierwszej. Kosmitów było znacznie, znacznie mniej.

Mi natomiast pod względem otwartości poziomów bardziej podobała się jedynka, natomiast dwójka przodowała klimatem i art designem. Mam nadzieję, że te rzeczy zostaną z powodzeniem połączone w trzeciej części, będzie ona po prostu hybrydą dwóch poprzednich.

A ja mam pytanie, takie trochę z tyłka ale trudno :)  Czemu w Crysis 2 są inni obcy "Cepidy" niż w pierwszym Crysis (ośmiornice) ?

The Ceph somewhat resemble the Naked Aliens from the first game and appear to in fact be them. It would seem that they have begun to adapt to the gravity of Earth through the use of armoured exoskeleton suits. This allows the 'leg-less' alien to move about freely in an environment they are not adapted to.

Ogólnie polecam cały artykuł na wikii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego czy Crysis 1 wygląda na konsoli lepiej od dwójki to w sumie nie wiem.

nie rozumiem dlaczego teamdox cały czas przy tym obstaje. Jedynka na x'ie wygląda tragicznie, dwójka znacznie, znacznie lepiej. (a nawet bez porównania lepiej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy ma swoje zdanie na ten temat. Dla mnie w odbiorze wyglądała lepiej jedynka.

Powracając do tematu, to mimo wszystko na Crysisa 3 czekam, trzymam kciuki za ten tytuł. Mam tylko nadzieję, że nie przedobrzą z wszystkimi gadżetami i otrzymamy solidnego FPS-a z przyzwoitą grafiką. Kto wie, może to będzie najładniejsza gra tej generacji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie oczekiwałbym najładniejszej gry tej generacji. To jednak mimo wszystko multiplatforma, więc nie będzie można tej gry tak kompleksowo projektować i dopracowywać z ukierunkowaniem na jedną platformę jak, np. Killzone 3, Uncharted, Gears of War 3 czy Halo 4. Moim zdaniem to właśnie są tytuły wiodące jeśli chodzi o grafikę w tej generacji i raczej tak pozostanie... Jeśli miałbym oczekiwać poprawy w porównaniu do Crysis 2 to raczej minimalnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby poprawili dwie rzeczy - AI wrogów i płynność animacji. Przeciwnicy jak i towarzysze broni często zachowywali się wręcz idiotycznie, a u mnie gra potrafiła czasami chrupnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płynność animacji? Całą grę zaliczyłem co prawda na PC, ale grywałem też trochę w wersję na X360 i raczej nie narzekałem, jeśli płynność się zmniejszała to na krótką chwilę.

AI wrogów? W mojej opinii w dwójce nie było z tym źle, ale nie było też idealnie. Dramatycznie słaba była pod tym względem jedynka. Może i teraz poczynią krok do przodu pod tym względem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kermitos w temacie o Crysisie 3 w dziale PC zalinkował ten gameplay do pobrania. Polecam zassać i zobaczyć bo prezentuje się zdecydowanie lepiej niż oglądany w jakimś playerze ze strony.

-edit-

A swoją drogą to Crysis 3 będzie w całości po polsku ? Nie pamiętam już czy w dwójce na konsolach dało się wybrać język :hmm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kermitos w temacie o Crysisie 3 w dziale PC zalinkował ten gameplay do pobrania. Polecam zassać i zobaczyć bo prezentuje się zdecydowanie lepiej niż oglądany w jakimś playerze ze strony.

-edit-

A swoją drogą to Crysis 3 będzie w całości po polsku ? Nie pamiętam już czy w dwójce na konsolach dało się wybrać język :hmm:

Na pc byl full po polsku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pc byl full po polsku :)

No tak ale na PC po około 2 minutach grzebania w plikach konfiguracyjnych cieszyłem się pełną angielską wersją a na konsoli to raczej tak nie zrobię :E Na stronach kilku sklepów pisało że pełna polska ale u nas to nigdy nic nie wiadomo jak to do końca będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo rzeczywistej rozgrywki, polecam w 1080p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo rzeczywistej rozgrywki, polecam w 1080p.

Ten filmik wyraźnie pokazuje, że w tą grę granie na konsoli to jej bezczeszczenie :P Ten filmik zniszczył mnie :P Oglądać tylko i wyłącznie w 1080p i na pełnym ekranie. Poniżej i w oknie nie ma sensu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I po co ten komentarz ? Graj sobie na PC, nikt Ci nie broni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja na X360 jest pełna polska bez możliwości zmiany na angielskie głosy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rob1N

A skąd mamy wiedzieć skoro nie ma jeszcze tej gry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwójka miała dubbing i nie było możliwości zamiany na oryginalny język. Jedynym rozwiązaniem jest kupno angielskiej wersji językowej.

ROB1N - sanujmy się nawzajem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rob1N

Dwójka miała dubbing i nie było możliwości zamiany na oryginalny język. Jedynym rozwiązaniem jest kupno angielskiej wersji językowej.

ROB1N - sanujmy się nawzajem :)

Co nie zmieniafaktu że nie wiadomo jak rozwiążą to w trójce...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...