Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Vulc

Crysis 3 - Xbox 360

Rekomendowane odpowiedzi

No w dwójce było tak jak piszesz teamdox i dlatego się pytam. Co prawda dwójkę kupiłem na PC ale tam można było łatwo po pogrzebaniu w plikach zmienić na angielski. Na konsoli sobie raczej nic nie pozmieniam :E A wolę zapytać bo ostatnio wyskakują jakieś mutanty w stylu Halo czy XCOMa gdzie wydaje się dwie wersje językowe czy coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

29 Stycznia pojawi się demo multiplayer na Xbox Live. Testować będzie można przez 2 tygodnie, myślę, że lepszej okazji do sprawdzenia gry przed premierą nie mogliśmy sobie wymarzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to juz czekam :D Z racji ze nie mam karty graficznej ktora obsluguje DX11 to pozostaje XBOX ;) Tylko ze musze zainwestowac w Golda :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaczynam mocno żałować że nie mogę tego odpalić na PC w takiej postaci :E:( Jutro sprawdzę betę i zobaczę jak to na xboxie będzie wyglądać bo raczej tak na pewno nie :E Chociaż ciekawe np. jakie świetne efekty podobne do teslacji mogą uzyskać nie używając teslacji, ciekawa prezentacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam o tyle fajnie, że nowego Crysisa odpale i na x360 jak i na PC ;) Co prawda nie odpale tego w max detalach, ale myśle ze na średnich z elementami wysokiej grafiki odale ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pograłem sobie kilka crash sitów :E Gameplay jak najbardziej ok, gra się prawie identycznie jak w C2, może jest troszeczkę szybszy ale może to tylko moje wrażenie. Zdecydowanie bardziej klimatem w stronę UT czy Quaka niż BF czy CoD ale to żadna nowość.

W sumie to najbardziej ciekawiła mnie grafika. Na pewno FPS jest stały, płynny, nic się nie zacina itp. Gra się przyjemnie i bez problemów. Co do samej grafiki natomiast mam mieszane uczucia. Nie że spodziewałem się że mnie powali na kolana czy coś ale jednak, Crysis ma swoją reputację. Ciekawe że można w menu włączyć i wyłączyć efekt "lens flare". BF3 albo Halo 4 zrobiły na mnie zdecydowanie większe wrażenie. Z drugiej strony to jest beta to raz, multi to dwa. Poza tym takie Halo 4 np. jest dość sterylne jeśli chodzi o design i grafikę. Natomiast np. na mapie airport w C3 pełno jest zielska, trawy, i wszelkiego rodzaju badziewia. Jednym słowem jak by wziąć mapę z Halo 4, zbombardować i poczekać rok aż cała zarośnie. Więc moje porównanie nie jest sprawiedliwe.

Na pewno przy takiej ilości wszelkiego badziewia strasznie rzuca się w oczy brak dobrego jeśli w ogóle wygładzania krawędzi. Poza tym tekstury nie są jakieś zbyt ostre, cienie i oświetlenie też bardzo podstawowe, widać jak elementy otoczenia czy cienie się czasem doczytują itp.

Za to większe roślinki się ruszają zgodnie z obietnicami :E mniejsza trawa natomiast jest niewzruszona. Woda pluska i odbija otoczenie ale już nie światło.

Podoba mi sie ze po meczu pokazuje sie kilka wybranych akcji. Jak powtórka bramek z meczu :)

A jak wasze wrażenia ?

No nie wiem, niby jest ładnie i zielono ale jakoś tak nie błyszcząco i nie wyraźnie. :hmm:

Zastanawiam się teraz czy warto zamawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, pograłem kilka meczy i czas na opinię. Dziękuję Ci Boże za to, że twórcy wypuścili to demo. Uchroniło mnie ono przed zmarnowaniem 230 zł na grę. Na wstępie powiem jedno - nie łudźcie się, że coś się poprawi, bo beta dwójki wyglądała dokładnie tak samo jak gra na premierę ;)

Albo ja mam ze wzrokiem coś nie tak albo ta gra jest na prawdę...brzydka. Roślinność ma mdły kolor, tekstury ścian, czy broni jakby takie...gorsze, mniej ostrzejsze niż w dwójce. O dziwo, dwójka wygląda ładniej. Sama rozgrywka stała się trochę szybsza, ale podobnie jak w dwójce, multiplayer w tej grze mi nie przypadł do gustu. Zrobię tak jak zrobiłem z drugą częścią - kupię, gdy stanieję i tylko dla kampanii. Jak wyżej ktoś pisał, grze bliżej do jakiegoś Unreal Tournament czy Quake. Do Halo nie porównam, bo raz, w czwartą część nie grałem a dwa, nigdy fanem nie byłem i nie będę.

Co do odczuć.. nie mam wrażenia, że to trzecia część, bardziej traktowałbym tą grę jako dodatek do dwójki. Na prawdę, nie ma żadnej rewolucji, wręcz przeciwnie, gra moim zdaniem zeszła o poziom niżej. Może jak zagram w kampanię to moje zdanie się jakoś zmieni, ale do tego czasu większość z Was grę pewnie ukończy :D Ostatnią nadzieją tego kwartału jest Tomb Raider, chociaż i tu mam lekkie wątpliwości. Całe szczęście do ogrania zostało kilka fajnych gier z zeszłego roku i nawet te starsze. Moim zdaniem nie ma się co na Crysis'a 3 napalać. Generalnie się zawiodłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm moze to czesciowo przez to ze mam xa podpieteg :E o pod monitor i patrze z bliska. Obnizylem jasnosc do 15 bo jakos bylo zbyt mdlo. Jak sie usiadzie z 50cm dalej od monitora to zdecydowanie lepiej wyglada. :E

W sumie to nizle to wyglada jak na konsole. Glowy nie urywa i nie jest to takie wow jakiego oczekiwalem ale jest niezle. Jesli kampania bedzie ladniejsza to calkiem ladna gra moze byc z tego krajzisa.

Albo to tylko ja sam siebie przekonuje bo moja karta nawet dx11 nie obsluguje hehe. Crysisa 2 za to calkiem niezle zniosla :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kampania na pewno będzie świetna :) W końcu powraca najlepsza i najbardziej charyzmatyczna postać tej serii - Psychol!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co nie zmieni faktu, że gra, moim zdaniem, trochę straciła klimat.. Jedynka mi się najbardziej podobała. Mogli dać demko kampanii, nie obraziłbym się. A to, co twórcy nam ukazali mnie osobiście odrzuciło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się multikiem nie będę sugerował... Sparzył mnie w przypadku drugiej części, a sama kampania okazała się dobra.

EDIT: Pograłem chwilę w wersję PC i robi wrażenie:) Bardzo grywalny ten multik - taki CoD doładowany supermocami. A grafa? Klasa światowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rob1N

Mi multi bardzo sie podobał w C2. Trochę lipa że nie było dedyków ale dało się przyjemnie pograć. Dodatkową wadą jest to że po premierze będzie napływ leszczy co widziałem na powyższym filmiku. Obecnie w C2 grają w zasadzie sami wetereni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powie mi ktoś gdzie i jak pobrać tę bete, bo nie mam zielonego pojecia :P:hmm: Szukalem w wersjach demonstracyjnych i w grach ale nigdzie tego nie ma. Jestem swiezakiem w temacie Xa, help :E

EDIT: Już wiem, musze mieć z góry wykupionego golda żeby pobrać. Ide na allegro kupic 48h :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rob1N

Powie mi ktoś gdzie i jak pobrać tę bete, bo nie mam zielonego pojecia :P:hmm: Szukalem w wersjach demonstracyjnych i w grach ale nigdzie tego nie ma. Jestem swiezakiem w temacie Xa, help :E

EDIT: Już wiem, musze mieć z góry wykupionego golda żeby pobrać. Ide na allegro kupic 48h :D

48h nie daje statusu gold :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak wam ale mnie multi się bardzo podoba. W Crysisa 2 na PC grałem w bete multi i potem w pełną multi długo długo i dopiero potem kampanię. Szybka rozgrywka, daje frajdę ale też nie totalny arcade. No i skoki z góry są mocarne :D generalnie poruszanie się jest świetne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, że multi jest fajne. Dla mnie to takie dopakowane, futurystyczne Call of Duty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Multiplayer to jedno wielkie nieporozumienie. Jedyny prawdziwy Crysis to część pierwsza. Najlepsza, moim zdaniem również najładniejsza. Na początku nastawiona na kampanię, gdzie nie było żadnego Multiplayer'a. Gra sieciowa jest chaotyczna, nie ma większego sensu, zero jakiejkolwiek taktyki. Na dodatek gra wygląda gorzej od poprzedniej części. Niestety, ale tryb sieciowy stał się rzeczą dodawaną na siłę, co psuje gry. W grach RTS, Sportowych czy FPS-ach jak CoD, BF ma on sens, ale na co mi multiplayer w grze typu Crysis czy Tomb Raider ? Jest on dodany zwyczajnie na siłę, by przedłużyć żywotność gry. Tryb kooperacji bym przyjął z miłą chęcią, bo on miałby sens w takiej grze jak Crysis 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Multiplayer to jedno wielkie nieporozumienie. Jedyny prawdziwy Crysis to część pierwsza. Najlepsza, moim zdaniem również najładniejsza. Na początku nastawiona na kampanię, gdzie nie było żadnego Multiplayer'a. Gra sieciowa jest chaotyczna, nie ma większego sensu, zero jakiejkolwiek taktyki. Na dodatek gra wygląda gorzej od poprzedniej części. Niestety, ale tryb sieciowy stał się rzeczą dodawaną na siłę, co psuje gry. W grach RTS, Sportowych czy FPS-ach jak CoD, BF ma on sens, ale na co mi multiplayer w grze typu Crysis czy Tomb Raider ? Jest on dodany zwyczajnie na siłę, by przedłużyć żywotność gry. Tryb kooperacji bym przyjął z miłą chęcią, bo on miałby sens w takiej grze jak Crysis 3.

Dlaczego multi to nieporozumienie ? Moim zdaniem jest bardzo fajny, szybkie tempo, dynamiczne poruszanie czyli skoki, wślizgi, podciąganie itp. Ma swój unikalny klimacik. Nie ma balistyki jak ARMA ale też nie jest to CoD i strzelanie na zasadzie point&click, jest też recoil itp. Rozgrywka jest szybka ale walenie na rambo nie wiele daje. To że akcja jest szyba to nie znaczy że chaotyczna. Strategia działania jak najbardziej wskazana. Wykorzystywanie zdolności w odpowiednim momencie sporo daje. Można błyskawicznie dotrzeć z punktu A do B dzięki sprintowi i wzmocnionemu skokowi zdobywając punkty zanim przeciwnik jeszcze dotrze do kapsuły. A w hunterze cell musi grać teamowo i się chronić bo samemu giniesz od razu. Odpowiednio dobrany skok z "przytupem" może szybko zmienić właścicieli bronionej kapsuły. To że gra się szybko nie znaczy że nie można planować. Zresztą w takim BF jeśli ludzie pobiegną na uuuuurrraaa to też taktyke szlag trafi ;)

Sens w multi jest taki jak w każdym innym multi, graj i się baw jeśli ci się podoba. Jedyne do czego bym się przyczepił to to że przydało by się troszkę więcej broni.

" W grach RTS, Sportowych czy FPS-ach jak CoD, BF ma on sens" A Crysis to nie FPS ? ;)

Jesli idzie o grafikę to Crysis 3 jest naprawdę ładny, polecam zobaczyć screeny i gameplaye z PC na v.high.... na xboxie to raczej na cuda bym nie liczył. Crysis 1 ma świetną grafikę ale pamiętajmy że był robiony tylko na PC a 2 i 3 to multiplatformy. Trójka jak na bebechy xboxa i tak nieźle wygląda.

Mnie tam najbardziej w dwójce bolał brak całej tej destrukcji z Crysisa 1, tam można było zdecydowanie więcej niszczyć otoczenia chociaż prawda jest też taka że było one zdecydowanie prostsze niż w 2 czy 3. Tylko drzewka i jakieś szopy i domki małe.

Co do multi na siłę to zgadzam się cześciowo. Masz 100% racji jeśli chodzi np. o Tomb Ridera, multi tam moim zdaniem nie pasuje totalnie, tak samo nowy God of War. Ale multi w fpsach jak Crysis imo jest zupełnie na miejscu i jak najbardziej potrzebny.

No ale to ledwo beta, 2 mapy i multi samo. Wyjdzie pełna wersja to bedzie mozna dopiero oceniac. ;)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ w pierwszym Crysisie - przynajmniej na PC został dodany moduł sieciowy, który chyba nazywał się Crysis Wars(?) jeśli dobrze pamiętam. To był naprawdę kawał dobrej zabawy multiplayerowej, która mogła rywalizować z każdą inną sieciową strzelanką.

Czy wygląda gorzej niż dwójka? Po becie, i to becie multiplayera nie oceniałbym - poczekajmy do premiery :)

Który Crysis moim zdaniem najlepszy? Wielokrotnie powtarzałem, że Crysis Warhead - wielka szkoda, że nie ma go na konsolach... To był taki idealny pomost pomiędzy otwartą, ale momentami nużącą jedynką, a natężeniem akcji i większym oskryptowaniem z dwójki... Dwójka gameplayowo straciła na oryginalności, ale to ciągle dobra gra. Jeśli miałbym w niej na coś narzekać to przede wszystkim na przekombinowaną fabułę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też chyba najbardziej podobała mi się otwartość świata i wolna ręka jaką mieliśmy w Crysisie 1, dla mnie tam wcale nic nudą nie wiało. Co nie zmienia faktu tak jak sam zresztą mówisz że Crysis 2 był dobrą grą. Dobrą ale o zupełnie innym charakterze. W multi C1 nie grałem ale multi w C2 i C3 będe bronił bo moim zdaniem jest dobry i ma swój styl. Nie ma odczucia jak np. w MoHu że to sklejony CoD z Battlefieldem czy coś takiego, wiesz co mam na myśli. No ale to kwestia gustu, nie każdemu musi się podobać.

Wyjdzie pełna wersja to przyjdzie czas na ocenianie. Szkoda że nie mam obsługi DX11 bo z tego co widziałem wstępnie to wersja low na PC wygląda chyba nawet troszkę lepiej niż ta z Xa :E Ale mogę się mylić bo widziałem raptem ze 2 screeny z porównaniem może ( w sensie że identycznej sceny, klatka w klatkę ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rob1N

Gra sieciowa jest chaotyczna, nie ma większego sensu, zero jakiejkolwiek taktyki.

To jest straszna bzdura ale nie spodziewam się że ktoś kto grał chwile na multi to pojmie. Taktyki jest tam bardzo dużo. Stwierdziłbym że jest jej więcej niż w BFie. Dlaczego? Bo nanosuit pozwala na bardzo niekonwencjonalne przemieszczanie się czego nie zrobimy w bfie. Battlefield to bardziej gra zespołowa niż taktyczna. Choćbyś był najlepszym strategiem w pojedynkę nic nie wskurasz.

W crysisie liczy się dobry dobór dodatków, niekonwencjonalne poruszanie się oraz umiejętne wykorzystanie możliwości kombinezonu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akozz W Crysis 2 owszem, brakowało systemu zniszczeń, ale pierwsza część, która ukazała się jakiś czas temu na konsolach była moim zdaniem świetnie wyglądająca, świetnie zoptymalizowana. Możecie się śmiać, ale dla mnie jedynka jest najładniejszą częścią (przynajmniej na konsolach). I system zniszczeń na konsolach występuję ;)Nie miałem na myśli, że nie jest to FPS, ale dla mnie gra taka jak Crysis powinna być nastawiona typowo na kampanię, fabułę. Dwójka była grą co najwyżej niezłą. Osobiście irytowały mnie spadki klatek, gra nie utrzymywała stałej płynności. Fabuła też nie trzymała się kupy.

bartossy A czy multiplayer nie występował najpierw w Warhead ?

Sam nie wiem, kompletnie mnie nie przekonuje trzecia część, wiem, że beta to żaden dowód, ale moje odczucia po zakończeniu kampanii dwójki były takie same jak po becie. Podejrzewam, że z trzecią częścią będzie identycznie. Nie chodzi już o to, że chaos i dynamika mi nie odpowiadają, po prostu taki już mam gust, że dla mnie takie bieganie po mapie jest bezsensowne i przynajmniej mi nie daje radości, stąd też, podobnie jak Vulc, wywaliłem demo, ale nie po 10 minutach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...