Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Vulc

Crysis 3 - Xbox 360

Rekomendowane odpowiedzi

Vulc to w Crysisa 3 bete gra ale na PC z tego co wyczytałem w PCtowym temacie C3 ;) Też bym wywalił demo z Xa jak by mi na PC poszło na medium albo nawet na low :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, ale tryb sieciowy stał się rzeczą dodawaną na siłę, co psuje gry. W grach RTS, Sportowych czy FPS-ach jak CoD, BF ma on sens, ale na co mi multiplayer w grze typu Crysis czy Tomb Raider ? Jest on dodany zwyczajnie na siłę, by przedłużyć żywotność gry. Tryb kooperacji bym przyjął z miłą chęcią, bo on miałby sens w takiej grze jak Crysis 3.

Crysis 3 to głównie promocja silnika, ale sam tryb multi nie jest dodany na siłę, jak ma to miejsce choćby w przypadku Tomb Raidera. Głównie dlatego, że to klasyczny shooter, stąd zabawa online stanowi jego integralną część. :) Inna sprawa, że pod tym względem C3 nie wnosi absolutnie nic nowego, kopiując na żywca rozwiązania z dwójki.

Dlaczego multi to nieporozumienie ? Moim zdaniem jest bardzo fajny, szybkie tempo, dynamiczne poruszanie czyli skoki, wślizgi, podciąganie itp. Ma swój unikalny klimacik. Nie ma balistyki jak ARMA ale też nie jest to CoD i strzelanie na zasadzie point&click, jest też recoil itp. Rozgrywka jest szybka ale walenie na rambo nie wiele daje.

Fakt, tempo jest szybkie i można ciekawe akcje odwalać, ale akurat walenie na rambo owocuje często świetnymi wynikami. Zwłaszcza jak masz shota w łapie, a przeciwnicy nie grzeszą celnością. ;) Powodem takiego stanu rzeczy jest choćby armor, który mocno zwiększa przeżywalność. To nie BF, gdzie często zbłąkana kula potrafi zabić.

To jest straszna bzdura ale nie spodziewam się że ktoś kto grał chwile na multi to pojmie. Taktyki jest tam bardzo dużo. Stwierdziłbym że jest jej więcej niż w BFie. Dlaczego? Bo nanosuit pozwala na bardzo niekonwencjonalne przemieszczanie się czego nie zrobimy w bfie.

Bzdurą jest rzekomy brak niekonwencjonalnych sposobów poruszania się w BF'ie(bo nie ma skakania na 10 metrów?), o mniejszej ilości taktyki nawet szkoda wspominać. Mamy tam jeepy, heli, samoloty i całą resztę żelastwa, pozwalającą jednej osobie lub zgranej drużynie dostać się szybko i często niepostrzeżenie w dane miejsce. Crysis 3 w multi posiada te elementy, ale w mikroskali, często służą one wyłącznie zdobyciu kolejnego killa. Zwłaszcza przy tej wielkości map/ilości graczy. Widać to doskonale po Crash Site, gdzie ludzie siedzą zakamuflowani po rogach, czekając na ofiarę. Fakt, nanosuit ma spore możliwości, ale nazywanie tego taktyką to gruba przesada. Nie wiem też w jaką Ty betę grałeś, ja zgadzam się z Teamdoxem, że chaos to w niej chleb powszedni - bieganie bez celu, szukanie killa, siedzenie po kątach. Zamiast bronić dropa gracze podążają za czerwonymi kropeczkami na mapie, stąd często dochodzi do sytuacji, że jedna z drużyn wygrywa 200 do 15.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rob1N

Crysis 3 to głównie promocja silnika, ale sam tryb multi nie jest dodany na siłę, jak ma to miejsce choćby w przypadku Tomb Raidera. Głównie dlatego, że to klasyczny shooter, stąd zabawa online stanowi jego integralną część. :) Inna sprawa, że pod tym względem C3 nie wnosi absolutnie nic nowego, kopiując na żywca rozwiązania z dwójki.

Fakt, tempo jest szybkie i można ciekawe akcje odwalać, ale akurat walenie na rambo owocuje często świetnymi wynikami. Zwłaszcza jak masz shota w łapie, a przeciwnicy nie grzeszą celnością. ;) Powodem takiego stanu rzeczy jest choćby armor, który mocno zwiększa przeżywalność. To nie BF, gdzie często zbłąkana kula potrafi zabić.

Bzdurą jest rzekomy brak niekonwencjonalnych sposobów poruszania się w BF'ie(bo nie ma skakania na 10 metrów?), o mniejszej ilości taktyki nawet szkoda wspominać. Mamy tam jeepy, heli, samoloty i całą resztę żelastwa, pozwalającą jednej osobie lub zgranej drużynie dostać się szybko i często niepostrzeżenie w dane miejsce. Crysis 3 w multi posiada te elementy, ale w mikroskali, często służą one wyłącznie zdobyciu kolejnego killa. Zwłaszcza przy tej wielkości map/ilości graczy. Widać to doskonale po Crash Site, gdzie ludzie siedzą zakamuflowani po rogach, czekając na ofiarę. Fakt, nanosuit ma spore możliwości, ale nazywanie tego taktyką to gruba przesada. Nie wiem też w jaką Ty betę grałeś, ja zgadzam się z Teamdoxem, że chaos to w niej chleb powszedni - bieganie bez celu, szukanie killa, siedzenie po kątach. Zamiast bronić dropa gracze podążają za czerwonymi kropeczkami na mapie, stąd często dochodzi do sytuacji, że jedna z drużyn wygrywa 200 do 15.

Niestety ale granie w crysisa będzie obecnie tak wyglądało i wymiatać będą jedynie Ci którzy wymiatali w C2. Ci co przyszli z COD'a czy BF'a szybko odejdą wkurzeni że dostają baty. Prawda jest taka że nikt kto dopiero zaczął przygodę z CRYSISEM nie będzie wymiatał. Trzeba sie po prostu tego nauczyć, poobserwować jak grają lepsi itd. Co do chaosu w pełni się zgadzam ale jest to właśnie z powodu braku umiejętnośći. Każdy gania jak byle rand w codzie. Nie tędy droga.

Wracając dla taktyki. Dla jednego taktyką będzie wlecenie na respa wroga śmigłowcem i zabiciu(próbie?) wszystkiego co się rusza. Dla mnie taktyką jest zabicie wroga tak by nawet nie był świadomy mojej obecności. Tego drugiego w crysisie jest zdecydowanie więcej niż w innych grach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vulc to w Crysisa 3 bete gra ale na PC z tego co wyczytałem w PCtowym temacie C3 ;) Też bym wywalił demo z Xa jak by mi na PC poszło na medium albo nawet na low :E

Szczerze, to nie obchodzi mnie wersja na PC, po to mam konsolę. Produkt, który dostarczy nam Crytek będzie niedopracowany, bo nie wygląda na tyle dobrze, na ile by mógł, nie chodzi też tak, jak do końca powinien. Po Crysis 3 spodziewałem się czegoś lepszego, może lekkiej innowacji, zwłaszcza, że to końcówka generacji. Mam już serdecznie dosyć gier, które wyglądają w 99 % tak samo poza wyglądem menu czy fabuły.

RoB1N - akurat ja z nabijaniem fragów w Crysis 2 nigdy nie miałem, choć głównie grałem po sieci w CoD'a. Najgorsze jest to, że zwykłym szturmowym karabinem trzeba wystrzelić 80 % magazynku, by zabić wroga. EA, zamiast na siłę wypuszczać nowe wersje Battlefield'a czy NFS powinien postawić na innowację, jaką wprowadziło chociażby Mirror's Edge. To samo tyczy się twórców Call of Duty. Kto chce, ten wyda ponad 200 zł na ten tytuł, ale ja twierdzę, że będą to pieniądze wyrzucone w błoto. Trzymam kciuki za Dead Space 3, swoja drogą, ciekawe co pokaże Rockstar i GTA V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mirrors Edge? Tęsknię za podobnymi innowacjami od EA, ale chyba już się nie doczekamy powrotu tamtych czasów... ;/ ME słabo się sprzedało...

Btw, postaram się ściągnąć betę Crysisa wersji konsolowej i sprawdzić w praktyce jaka jest różnica w grafice w porównaniu do PC...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ale granie w crysisa będzie obecnie tak wyglądało i wymiatać będą jedynie Ci którzy wymiatali w C2. Ci co przyszli z COD'a czy BF'a szybko odejdą wkurzeni że dostają baty. Prawda jest taka że nikt kto dopiero zaczął przygodę z CRYSISEM nie będzie wymiatał. Trzeba sie po prostu tego nauczyć, poobserwować jak grają lepsi itd. Co do chaosu w pełni się zgadzam ale jest to właśnie z powodu braku umiejętnośći. Każdy gania jak byle rand w codzie. Nie tędy droga.

Problem w tym, że nie nauczysz ludzi "właściwego", taktycznego grania, jeśli sama gra do tego nie zmusza. Natomiast C3 do tego nie zmusza, nawet nie zachęca i nic pod tym względem się raczej nie zmieni - ludzie i tak będą latać za killami. Widać to doskonale w BF3: konstrukcja map(pomijając jakieś "cuda" typu Metro), sposób prowadzenia rozgrywki, oraz mnóstwo innych, mniejszych i większych rzeczy, wszystko to błaga wręcz o współpracę, taktykę, kombinowanie. Wynik? Ludzie biegają za killami, czasem czterech medyków po tobie przebiegnie i żaden nie raczy podnieść. To samo z ammo. Crysis jest więc skazany na chaos i bezmyślną młóckę, bo przy tej ilości graczy z randomami nic innego nie ugrasz.

Wracając dla taktyki. Dla jednego taktyką będzie wlecenie na respa wroga śmigłowcem i zabiciu(próbie?) wszystkiego co się rusza. Dla mnie taktyką jest zabicie wroga tak by nawet nie był świadomy mojej obecności.

Ostatnio miałem taki "taktyczny" mecz - na CS siedziałem z shotgunem i camo przy dropie w krzakach, ściągając wbiegających ludzi. Tyle jest tej taktyki w C3. To co opisujesz to po prostu silent kill lub ogólniej - wykorzystanie możliwości kombinezonu. No, ale nazywaj to sobie jak chcesz, dla mnie ten zwrot oznacza większe, bardziej przemyślane, zorganizowane akcje, mające na celu coś więcej, niż zabicie jednego gościa po cichu. Na to w C3 miejsca nie ma. Oczywiście nie traktuję tego jako wady, bo nikt czegoś takiego nie obiecywał. Po prostu nie mam zamiaru się oszukiwać - multi to będzie bezsensowna młócka. Niewiele mniej bezsensowna niż CoD czy TDM w BF3, bo sam kombinezon - choć rzeczywiście ciekawy - za wiele pod tym względem nie zmieni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rob1N

Mówta co chceta. Calakowałem crysisa jakieś ostatnie 2 miesiące (~70h na multi). Prawda jest taka że 2-3 zgranych gości potrafi pozamiatać cała grę i najlepsi strzelce z coda czy bfa mieliby G**** do powiedzenia. Wystarczy dobre zgranie i pozamiatane. Nie sądzę by inaczej było w C3.

Ostatnio miałem taki "taktyczny" mecz - na CS siedziałem z shotgunem i camo przy dropie w krzakach
W Crysisie to nie przejdzie bo raczej każdy ogarnięty chodzi z retrieverem. 2 kille i widzę Cię na mapie. Jakby tego było mało każdy Twój strzał oznacza Cię na mapie przeciwnika. Do tego kill cam :) Musialbyś trafić na niezłych idiotów by przetrwać tak dłużej niż minutę.

Po prostu nie mam zamiaru się oszukiwać - multi to będzie bezsensowna młócka.
Do czasu aż nie wejdzie na grę ktoś kto potrafi w nią grać. Pograsz - zobaczysz.

bo sam kombinezon - choć rzeczywiście ciekawy - za wiele pod tym względem nie zmieni.
Rozumiem że redukcja "widzialności" o jakieś 95% nic tutaj nie zmieni? n/c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda jest taka że 2-3 zgranych gości potrafi pozamiatać cała grę i najlepsi strzelce z coda czy bfa mieliby G**** do powiedzenia.

Jak ktoś ogarnia sieciowe shootery, to przy odrobinie treningu spokojnie ogarnie Crysisa, bo chyba nie twierdzisz, że choćby goście od BF'a nie potrafią się zgrać? Nie rób z tej gry nie wiadomo czego. Trzeba się po prostu przyzwyczaić do trochę innych zasad, nic więcej.

W Crysisie to nie przejdzie bo raczej każdy ogarnięty chodzi z retrieverem. 2 kille i widzę Cię na mapie. Jakby tego było mało każdy Twój strzał oznacza Cię na mapie przeciwnika. Do tego kill cam :)

To był tylko przykład z bety, zresztą sam mi podsuwasz argumenty, świadomie bądź nie - każdy perk zniechęcający do grania stealth zwiększa tylko chaos na polu walki.

Do czasu aż nie wejdzie na grę ktoś kto potrafi w nią grać. Pograsz - zobaczysz.

To trzeba mieć jakieś specjalne umiejętności do grania w ten tytuł? Ciekawe, bo mam cały czas C2 i z miesiąc temu wdepnąłem na multi - nie zauważyłem, żeby coś się zmieniło. Jest oczywiście więcej dobrych graczy, czyli tych, którym taka formuła się podoba i pykają regularnie, ale gra jest na tyle prosta pod względem w gameplay'u, że bez większych problemów radziłbym sobie w każdym meczu, po kilku godzinach treningu. Nawet z moim średnim skillem. Nie wiem więc co chcesz udowodnić, że Crysis jest pod tym względem wyjątkowy? Nie jest, nigdy nie był.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rob1N

Jak ktoś ogarnia sieciowe shootery, to przy odrobinie treningu spokojnie ogarnie Crysisa, bo chyba nie twierdzisz, że choćby goście od BF'a nie potrafią się zgrać? Nie rób z tej gry nie wiadomo czego. Trzeba się po prostu przyzwyczaić do trochę innych zasad, nic więcej.

To był tylko przykład z bety, zresztą sam mi podsuwasz argumenty, świadomie bądź nie - każdy perk zniechęcający do grania stealth zwiększa tylko chaos na polu walki.

To trzeba mieć jakieś specjalne umiejętności do grania w ten tytuł? Ciekawe, bo mam cały czas C2 i z miesiąc temu wdepnąłem na multi - nie zauważyłem, żeby coś się zmieniło. Jest oczywiście więcej dobrych graczy, czyli tych, którym taka formuła się podoba i pykają regularnie, ale gra jest na tyle prosta pod względem w gameplay'u, że bez większych problemów radziłbym sobie w każdym meczu, po kilku godzinach treningu. Nawet z moim średnim skillem. Nie wiem więc co chcesz udowodnić, że Crysis jest pod tym względem wyjątkowy? Nie jest, nigdy nie był.

Tutaj nie chodzi o zgranie nieznajomych. Tutaj chodzi o umiejętności przetrwania, jak chodzić, jak zabijać, jak być nie zauważonym, jak uciekać gdy już ktoś Cię zobaczy itd. Nie mówie tutaj o samym strzelaniu bo ta umiejętność wystarczy Ci tylko do zabicia randa a po kilku sekundach dostaniesz w plecy. Co do tego perka nie wiem co to jest. Może chodzi o moduły kombinezonu?

Do grania nie trzeba mieć umiejętności! Do wygrywania - owszem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie to dyskusja gdzieś odpłynęła :E W sumie ja już sam nie wiem co kto ma na myśli mówiąc taktyka :hmm:

Temat tego jaka gra w jaki sposób "wymusza" i zachęca do grania bardziej przemyślanego to jest rzeka i dobre na oddzielnego posta. Fakt faktem że Crysis nie jest jakimś bardzo rozbudowanym shooterem, nie ma tutaj nawet pojazdów jak w BF itp. Ale to też nie jest tak że to od razu czyni z niego bezmyślną rzeźnię. Jak pamiętam mapki w CS starym też nie były za wielkie, też nie było pojazdów a jednak trzeba poza celnym okiem było przynajmniej mieć opanowane mapy i trochę myśleć i nie iść na rambo.

Grałem w BF3 i miałem sytuacje gdzie ludzie biegali jak idioci ignorując zadania czy kampili się gdzieś szukając fraga. Tak samo robią w Crysisie.

Grałem w Crysisa gdzie teamy bardzo ładnie broniły crash sitów, np. kilku na dole a kilku siedziało gdzieś u góry obserwując potencjalne drogi nadejścia wroga czy szykując na niego zasadzkę. Albo w hunterze CEL osłaniał sobie tyłki i współpracował, starał się np. zwabić hunterów do wody żeby było ich widać czy zamknąć ich w wąskich tunelikach i ostrzelać. Tak samo jak w BF3 tylko że na mniejszą skalę.

Ostatecznie to jednak wszystko zależy od ludzi i od tego jakie mają umiejętności, preferencję i czy zależy im na wygranej swojego teamu czy tylko na maksymalnej liczbie fragów.

Chcecie taktyki to zagrajcie sobie w Natural Selection, tam jeden gracz dowodzi widząc mapę z góry, wydaje rozkazy i buduje umocnienia jak w RTSach :D;) Albo zagrajcie w ARMĘ w jakiś zorganizowany mecz gdzie wszyscy są podzieleni na oddziały i mają komunikacje głosową to poczujecie się bardziej jak na wojnie z mechaniką 1 kula z nie wiadomo gdzie i do piachu.

Nie będę tutaj bronił Crysisa że jest jakiś mega głęboki. Chociaż na pewno oferuje więcej niż może wydawać się na pierwszy rzut oka. Ale też nie zgodzę się że jest to jakiś totalny chaos i tylko szukanie fragów w stylu CoDa.

----------

Pytanko do Vulca. Grałeś w bete na PC o X360 ? możesz skrobnąć jakieś małe porównanie obu wersji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, odpaliłem betę na PS3. W porównaniu do tego co widziałem na PC z ustawieniami High/Very High to przede wszystkim wszystko jest jakby zbyt mocno pociągnięte blurem, przez co tekstury wydają się jeszcze bardziej rozmyte. W oczy rzuca się także znacznie mniej rozbudowana roślinność, troszkę gorsze efekty specjalne, ale już np. jakość modeli jest raczej podobna. Nie jest źle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie jest to ta ostrość i soczystość hehe :E nic nowego. Ale i tak nie jest źle. Oglądałem takie dwa filmiki sobie wczoraj, chociaż youtube też zjada trochę jakości więc wiadomo że to nie jest do końca to co zobaczymy sami grając w obie wersje.

---edit---

Szukam sklepu w UK gdzie można kupić Crysisa 3 z tym bonusowym Crysisem 1 za free. Wie ktoś czy to jest tylko w game.co.uk dla zamówień z UK czy gdzieś jeszcze mają ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie oszukujmy się - różnica jest dużo większa niż na tych filmikach, ale jak grafika nie jest dla ciebie sprawą priorytetową to będziesz się dobrze bawił na konsoli. Tutaj też jest ona świetna jak na standardy tej generacji, więc nie ma co narzekać :) Sam w betę gram więcej na konsoli niż na PC...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zdaję sobie z tego sprawę ;) Ale nie za bardzo mam obecnie wybór :E Ciekawe czy Crytek zrobić coś takiego jak DICE z BF3 i doda jakieś tekstury opcjonalne do instalacji. W Battlefieldzie ta opcjonalna instalacja naprawdę sporo poprawiała jakość. Ale wtedy pewnie by musiała być druga płyta a nie wiedzieć czemu panuje jakieś przekonanie że wydawanie gry na dwóch DVD to jest jakieś faux pa :hmm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypuszczam, że jeśli optymalne tekstury nie mieściłyby się na DVD to dorzuciliby kolejną płytę, choćby po to by nie zostać za PS3 :) Najwyraźniej jedna płytka wystarczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj nie chodzi o zgranie nieznajomych. Tutaj chodzi o umiejętności przetrwania, jak chodzić, jak zabijać, jak być nie zauważonym, jak uciekać gdy już ktoś Cię zobaczy itd. Nie mówie tutaj o samym strzelaniu bo ta umiejętność wystarczy Ci tylko do zabicia randa a po kilku sekundach dostaniesz w plecy.

No i o tym pisałem - przystosowanie się do trochę innych zasad, ale nadal gra jest na tyle prosta, że nie powinno to zając dużo czasu. :)

Grałem w BF3 i miałem sytuacje gdzie ludzie biegali jak idioci ignorując zadania czy kampili się gdzieś szukając fraga. Tak samo robią w Crysisie.

Grałem w Crysisa gdzie teamy bardzo ładnie broniły crash sitów, np. kilku na dole a kilku siedziało gdzieś u góry obserwując potencjalne drogi nadejścia wroga czy szykując na niego zasadzkę. Albo w hunterze CEL osłaniał sobie tyłki i współpracował, starał się np. zwabić hunterów do wody żeby było ich widać czy zamknąć ich w wąskich tunelikach i ostrzelać. Tak samo jak w BF3 tylko że na mniejszą skalę.

Dlatego mówiłem wcześniej o mikroskali w przypadku Crysisa i o tym, że to gra musi wymuszać pewne zachowania, bo inaczej ludzie będą biegali za killami. Nie ma się co oszukiwać, k/d ratio to zdecydowanie najważniejsza rzecz dla dzisiejszego gracza i jest on w stanie poświęcić wszystko, żeby tylko mieć dobre statsy.

Chcecie taktyki to zagrajcie sobie w Natural Selection, tam jeden gracz dowodzi widząc mapę z góry, wydaje rozkazy i buduje umocnienia jak w RTSach :D;) Albo zagrajcie w ARMĘ w jakiś zorganizowany mecz gdzie wszyscy są podzieleni na oddziały i mają komunikacje głosową to poczujecie się bardziej jak na wojnie z mechaniką 1 kula z nie wiadomo gdzie i do piachu.

W tym rzecz właśnie, stąd gry takie jak CoD, Crysis czy momentami BF3 niestety, to z reguły bezsensowna bieganina po mapie. Wystarczy zagrać choćby w Planetside 2, żeby jak na dłoni zauważyć różnice między tymi tytułami. Co nie znaczy, że coś jest lepsze czy gorsze, to już kwestia indywidualna.

Pytanko do Vulca. Grałeś w bete na PC o X360 ? możesz skrobnąć jakieś małe porównanie obu wersji ?

Jeszcze nie grałem w betę na X360, bo Golda nie miałem, ale jak zagram to coś skrobnę. ;) Pewnie to samo co Bartossy wyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam sklepu w UK gdzie można kupić Crysisa 3 z tym bonusowym Crysisem 1 za free. Wie ktoś czy to jest tylko w game.co.uk dla zamówień z UK czy gdzieś jeszcze mają ?

Jak dobrze pamiętam to Muve oferuje grę z bonusowym Crysis'em 1 ;) Musisz tylko zamówić pre-ordera. Chyba, że mieszkasz zagranicą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiem ale u nas jest tylko wersjs z dubbingiem pl a ja chce angielska ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie będzie możliwości wyboru wersji językowej to się Tobie nie dziwię... Nieklimatyczny dubbing strasznie zepsuł mi zabawę z Crysisem 2...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem fragmenty dubbingu w trailerach tych 7 cudów. I powiem że nie jest nawet zły, całkiem przyzwoity bym powiedział. A mówi to ktoś kto gier z dubbingiem pl unika jak ognia. No ale zawsze kupuje po angielsku, tak wolę a przy okazji zawsze człowiek ma kontakt z językiem i coś się uczy albo utrwala, no i oryginalna wersja jest zazwyczaj lepsza. Z tego co podają wszystkie sklepy to u nas jest pełna lokalizacja i nie sądzę żeby była możliwość zmiany języka. W Crysise 2 chyba nie było na X360, ja grałem na PC, tam się dało zmienić po małej modyfikacji w pliku konfiguracyjnym o ile pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na konsolach nie dało się zmienić wersji językowej. Ja najbardziej lubię, gdy jest oryginalny głos + napisy PL. Pamiętam sytuację, kiedy Call of Juarez Więzy Krwi miało napisy PL, ale pierwsi byli piraci, którzy pokombinowali ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom, moim zdaniem kinowe wersje są najlepsze jeśli już. Wilk syty i owca cała ;)

He, z ciekawości odpaliłem sobie Crysisa 2 na PC, na low :E ( które tam nazywa sie high swoją drogą )a potem Crysisa 3 na X360 no i się zdołowałem hehehe :E

Ta ostrość obrazu i tekstur :o Ja już nie mówię o teslacjach i innych pierdołach bo i tak mam DX9 ;) . Ale sam ten obraz jak żyletka by mi starczył z teksturami.

No ile można na te nextgeny czekać :E gdzie to natywne 1080p co miało być w tej generacji ja się pytam :lol2:

Jak w tym roku nie wyjdą to chyba kupię nowego PC mimo że pora na to jest raczej słaba. No i ten Titan jeszcze :hmm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przeciwnikiem dubbingu nie jestem, bo da się go zrobić dobrze, a nawet przebić oryginał, np. Uncharted:) W naszych realiach jest to niestety to rzadkość...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rob1N

Mnie w polskich dubbingach dobija to że wykorzystuje się znane osoby, jak słysząc jakiś głos od razu widzę twarz aktora :E

Co do C2 był wybór jezyka ale nie wiem czy zmieniało się audio czy tylko napisy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crysis 3 na konsolach wygląda po prostu mdło ;)

Jedne z najlepszych polskich dubbingów to chyba Wiedźmin 2, Forza Horizon i Alone in the Dark nie wypadł tak źle. Są gry, których po prostu nie powinno się dubbingować, jak na przykład nowy Tomb Raider. Z całym szacunkiem do aktorki, ale nigdy nie odda ona brytyjskiego akcentu Lary. To zabije cały klimat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Kupiłem te same pamięci, CL30 itd. do Asrock x670e Steel legend, śmiga pięknie.
    • Monitor jest plug&play. TV nie każdy bezproblemowo działa z PC, do tego trzeba przestawić kilka opcji, skonfigurować dodatkowy soft, żeby się włączał/wyłączał razem z komputerem, dokupić kabel HDMI bo przeważnie nie ma w zestawie a displayport brak. Oraz doinwestować w uchwyt Vesa jeśli chcesz mieć jakieś możliwości regulacji położenia ekranu, bo telewizory mają nieruchome podstawki. Ale cena za metr kwadratowy powierzchni jest po stronie TV  
    • Samo nalezenie do organizacji zachodnich nie zmieni faktu ze ukry mentalnie to praktycznie ruscy. Sami widzimy jak sie zachowuja i nowa afera z grozbami smerci dla lokalnych wlodarzy godzacych sie na strajki przeciw ukrom czy grozenie smiercia rodzinom Slowakow ktorzy chcieli strajkowac to tylko dowod na to ze ukry to dokladnie to samo co ruskie. Jest mentalnie roznica miedzy Polakami a ukrami, i jest to na pewno o wiele wieksza roznica niz miedzy Polakiem a Niemcy, a ukrem a Ruskim. Dokladnie ta sama mentalnosc bestialstwa i glupoty. Najwazniejsze dej dej dej. Jemu nie chodzi o sam wynik glosowania, a fakt ze do glosowania moglo dojsc. Czy kaczory by nie chcialy tego glosowania? Ciezko stwierdzic. Karakany jak i tuski mysle ze dosc podobnie mysla takze sadze ze z nimi wtedy u wladzy tez Polska by weszla do NATO/EU.
    • Mam komputer HP Prodesk 600 G3 z procesorem i3 7100. Dodatkowo kupiłem opcjonalny port HDMI w celu przecyłania audo True HD do amplitunera. Wszystko było dobrze, dopóki oglądałem wszystko w 1080p, jako odtwarzacz używam Kodi na windows 10. W tym tygodniu zmieniłem telewizor na TCL 55C805, mam jeszcze amplituner Denon X2200W. Niestety pojawił się problem z odtwarzaniem filmów 4k HEVC 10 bit. W sumie to nie wiem nawet czy 8 bit działa. Na TV wszystko działa, ale wiadomo, że dźwięk lipa, więc do tego mam X2200W. Telewizor ma nawet HDMI earc, niestety, amplituner tylko stare arc, więc True HD czy DTS HD odpadają. Musiałbym wymienić amplituner, a nie chcę tego robić z tego powodu.  Z HP Prodesk HD audio ładnie działało na amplitunerze, niestety nie odpalają filmy 4K, Ekran gaśnie, dopóki nie wyłączę filmu, wtedy wraca menu kodi. i3 7100 to Kaby Lake, więc chyba powinno odpalić 4k HEVC 10 bit, łącznie z HDR10 i Dolby Vision. Ten model miał HDMI jako opcjonalny port podłączany do płyty głównej. Mam to HDMI i 1080p działa OK, łącznie z Dolby True HD i DTS HD. System windows 10, odtwarzacz Kodi. Na linuksie nie mogłem ogarnąć HD audio.Niestety nie wiem jaki to port, czy 1.4 czy 2.0. Można to jakoś sprawdzić? Pytanie, czy to wina HDMI? Może to moje jest tylko 1.4, a do HDR wymagane jest chyba 2.0? A może to tylko wina kabla HDMI? A może Kaby lake nie obsługuje jednak Dolby vision i HDR 10?
    • No to poczekaj trochę, ogarnięci koledzy w temacie klawiatur się pojawią i doradzą 🙂
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...