Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tasdefleja

bluescreeny podczas gry

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam okropnie denerwujący problem, jakim jest notorycznie powtarzający się bluescreen. Pojawia się on po jakimś czasie grania np.Assasin's creed. Gra chodzi do pewnego momentu normalnie, nagle gra się zawiesza i wyskakuje bluescreen. Po restarcie kompa pojawia się na pulpicie informacja o błędzie którą zamieszczam niżej...Nie wiem czego to może być wina...Procesor???Ram???Grafika??? Nie wiem czy ma to coś do rzeczy, ale procek jest wykręcony na 3,6 GHz przy napięciu 1.275(działa stabilnie), a temp to ~40 IDLE i max 60 STRESS...Grafika też się nie gotuje bo ma max 62 stopnie...Może ktoś z was miał podobny problem. Już sam nie wiem co zrobić. Cała specyfikacja znajduje się w sygnaturce...Pozdrawiam i liczę na szybkie odpowiedzi...

PS. Dodam jeszcze, że grafia ma najnowsze stery oficjalnie dostępne na stronie nVidii, a system to xp sp3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten fotka nic nie wiem a robisz Minidump

Debugging Tools firmy Microsoft

1) Utwórz nowa folderze C:\symbole

2) Debugging Tools pobierz i zainstaluj http://www.microsoft.com/whdc/devtools/debugging/installx86.mspx

3) Uruchom windbg.exe -> File -> Open Crash Dump

4) Odszukaj ostatni plik Memory.dmp na przykładanie

C:\WINDOWS\Minidump\Mini082605-01.dmp

go otwórz.

5) windbg tablica dole paski biały wpisze następujące rzeczy:

A) Logi zapis plik c:\debuglog.txt napis to

logopen c:\debuglog.txt
Klawiatura enter

B)Symbols kod pobieranie w microsoft napis to

sympath srv*c:\symbols*http://msdl.microsoft.com/download/symbols
Klawiatura enter

Debugowania naprawiać błędy w kodzie oraz im zapobiegać. napis to

reload;!analyze -v;r;kv;lmnt;.logclose
Klawiatura enter

koniec.

Wklej na forum ten plik odczyta kod debuglog.txt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek nie daje rady. Za mocno wykręcony i brakuje mu papu gdy jest mocno obciążany. Podnieś mu lekko napięcie i zobacz czy to pomoże. Czasami w systemie może wydawać się stabilny ale akurat przy jakiejś grze się sypie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale procek jest wykręcony na 3,6 GHz przy napięciu 1.275(działa stabilnie),

Bzdura..

0xD1 = QPI/VTT, increase/decrease as necessary, can also be unstable Ram, raise Ram voltage.

O podkręconym procku można mówić że jest stabilny jak prime95/occt przejdzie przez 12h.

Procek nie daje rady. Za mocno wykręcony i brakuje mu papu gdy jest mocno obciążany. Podnieś mu lekko napięcie i zobacz czy to pomoże. Czasami w systemie może wydawać się stabilny ale akurat przy jakiejś grze się sypie.

Tak się dzieję, bo ludzie zamiast solidnie testować to puszczają raptem na godzinę, albo nawet i mniej - testy. Lub w ogóle ich nie puszczają..

Swojego E8400 wykoksałem na 4.00, test w moim przypadku poszedł na całą noc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdura..

0xD1 = QPI/VTT, increase/decrease as necessary, can also be unstable Ram, raise Ram voltage.

O podkręconym procku można mówić że jest stabilny jak prime95/occt przejdzie przez 12h.

Tak się dzieję, bo ludzie zamiast solidnie testować to puszczają raptem na godzinę, albo nawet i mniej - testy. Lub w ogóle ich nie puszczają..

Swojego E8400 wykoksałem na 4.00, test w moim przypadku poszedł na całą noc.

Wątpię żeby to była wina procesora i jego niestabilności, bo przy stockowym taktowaniu (2,6 GHz) i napięciu 1.3 też występuje ten problem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Zona ma Iphone 8 z ios 16.3.1 jak przenoszę muzykę przez i tunes to nie wszystkie pliki z folderu się przenoszą przeważnie parę brakuje Ja mam Iphone 12 pro max i jak przenoszę w ten sam sposób to wszystkie piliki są  Obydwa iphon-y mają ten sam ios więc nie wiem wiem w czym problem ?
    • Szwajcaria i Niemcy będą badać jak się pewien pojazd znalazł w Ukrainie:  https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/wydarzenia/tajemniczy-pojazd-stal-na-polu-bitwy-wladze-badaja-jak-dostal-sie-na-ukraine/tbn4nw3
    • Właśnie jestem na etapie zakupów: i5-13500 + Spartan 5 MAX (większe chłodzenie nie wejdzie do budy) + B760 Gaming X + KC3000 2TB + RAM: zastanawiam się czy opłaca się zamienić polecane przez Ciebie: Kingston FURY Renegade Black DDR4 32GB 3600MHz CL16 (KF436C16RB1K2/32)  z 16-20-20-39 na G.Skill RipjawsV Black DDR4 32GB 3600MHz CL16 (F4-3600C16D-32GVKC) z 16-19-19-39  Dopłata: ~50 PLN do ciut mniejszych timingów. Polecane Kingstony (dokładny kod producenta) są na liście kompatybilności płyty Gaming X B760. A G.Skill na liście kompatybilności są troszkę inne (szukając po kodzie chyba były 8GB, a nie 16GB "testowane"). Choć to raczej nie ma znaczenia.
    • Nie, w multi a tym bardziej coopa grasz z kim chcesz a nie z randomami, jak chcesz to mogą być i randomy. Ja gram z dziewczyną albo z kolegami 30+ więc nie wiem co to w ogóle za tekst o uczniach, myślisz że jesteś jedynym dorosłym człowiekiem grającym w gry?  W takie gry co gramy czyli jakieś strategie albo symulatory lotu to pewnie ciężko by było znaleźć dzieciaków do gry Jak nie masz z kim to pytasz w temacie o grze i prędzej zgłosi się boomer na tym forum niż jakiś uczeń  tu chyba już nie ma dopływu świeżej krwi Zawsze było i jest ..odwrotnie, tylko trzeba mieć z kim grać.  Dzisiejsze parcie na multi to coś oczywistego ale nawet kiedyś największe emocje były jak się zebrało kuzynów i cisnęło w splitscreena na 4 na monitorze 17" w jakiegoś quake'a 
    • 4090 Trio w sumie jeszcze lepsza od 3080/3080ti, które były dobre  Gdyby było inaczej poleciałaby na zwrot 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...