Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Vulc

Dead Space 3

Rekomendowane odpowiedzi

YV6sz.jpg

Premiera: Luty 2013

Producent: Visceral Games

Wydawca: EA

Gatunek: TPP/Action

Język: Angielski

Już w zeszłym roku mówiono o lodowej planecie Tau Volantist, na której ma się rozgrywać akcja trzeciej części, teraz chodzą plotki o oficjalnej zapowiedzi na łamach Game Informera. Nawet jeśli się tak nie stanie, E3 za pasem, więc i tam można spodziewać się nowych informacji, stąd ten temat. Temat dotyczący IMO jednej z najciekawszych, nowych marek, jakie pojawiły się w ostatnich latach na rynku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super, bardzo się cieszę na wieść o pracach nad 3 częścią. Mam nadzieję, że będą kontynuować wątek Isaaca, jestem ciekawy jak to się skończy. Akcja na lodowej planecie. Brzmi ciekawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno będzie to czysty coopowy shooter co jest dość przykre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś jak RE: Racoon City Coś Tam jest dla serii RE?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś jak RE: Racoon City Coś Tam jest dla serii RE?

Wiem tylko tyle ,że elementy horroru są trochę pociachane na rzecz akcji i o ile coop jest opcjonalny to i tak design gry jako horroru na tym ucierpiał.Jest to na razie tylko plotka ale od kogoś z branży,kogoś kto za każdym razem przy puszczaniu jakiejś plotki miał racje.

W dwójke nie grałem ale czy ona nie była nastawiona na akcje trochę bardziej niż jedynka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem była. Jedynka była zdecydowanie lepsza, bardziej klimatyczna. Gdyby tylko Resident Evil 5 miał możliwość strzelania podczas chodzenia byłby równie świetny. Pierwsza część Dead Space lepsza, zdecydowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem była. Jedynka była zdecydowanie lepsza, bardziej klimatyczna. Gdyby tylko Resident Evil 5 miał możliwość strzelania podczas chodzenia byłby równie świetny. Pierwsza część Dead Space lepsza, zdecydowanie.

Dwójkę muszę nadrobić bo jedynka podobała mi się strasznie !

Co do residenta to Resi 6 będzie miał możliwość strzelania podczas chodzenia,ciekawy jestem jak to Capcom rozwiąże bo już w Resi 5 rozgrywka stała by się niemiłosiernie łatwa z taką opcją.Może więcej przeciwników,szybsi przeciwnicy albo coś w tym stylu choć ciągle mam nadzieje na normalne zombie w stylu Resi 1/2 więc nie wiem co oni zrobią. No ale to temat na inny temat ;)

Co do Dead Space 3 to wolał bym gdyby powrócili do korzeni ale na to się nie zapowiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciałbym, żeby ta seria umarła. Może akurat gra okaże się dobra, w podobnych klimatach ma dziać się akcja nowego Lost Planet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero teraz zamierzam zaliczyć pierwszą część. Wszyscy chwalą za klimat, mam nadzieję, że się nie zawiodę.

Co do trzeciej części - mam nadzieję, że seria nie skończy tak jak Lost Planet, czyli: świetna jedynka zapowiadająca genialny cykl gier, a dwójka słabawa i mało klimatyczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem tylko tyle ,że elementy horroru są trochę pociachane na rzecz akcji i o ile coop jest opcjonalny to i tak design gry jako horroru na tym ucierpiał.Jest to na razie tylko plotka ale od kogoś z branży,kogoś kto za każdym razem przy puszczaniu jakiejś plotki miał racje.

Też o tym słyszałem i mam nadzieję, że tylko częściowo się te plotki sprawdzą i gra nie straci swojego klimatu na rzecz bezmyślnej sieczki. No i tak, dwójka pod względem atmosfery ustępuje IMO pierwszej odsłonie, nadal pozostając jednak pozycją obowiązkową, jeśli Ci się tak DS podobało.

Dopiero teraz zamierzam zaliczyć pierwszą część. Wszyscy chwalą za klimat, mam nadzieję, że się nie zawiodę.

Warto, naprawdę warto zapoznać się z tym tytułem. Dead Space idealną grą nie jest, ale to moim zdaniem jedna z najlepszych, nowych marek, jakie pojawiły się w ostatnich latach na rynku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli będzie coop to wiadomo że będzie nastawiony na akcje. Już to widzę jak dwóch amerykańskich 14-latków po mału przemierza opuszczoną stację kosmiczną i przez 10 min nic im "nie wyskoczyło". Nie wróżyłbym takiej grze sukcesu. Co do serii to jedynkę skończyłem jeszcze na PC-ie i bardzo mile ją wspominam. Dwójka to taki odgrzewany kotlet przy którym trochę się męczyłem i ucieszyłem się widząc napisy końcowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam nie wiem.. Obawiam się, że gra będzie mocno przypominać Red Faction: Armageddon a nie Dead Space'a..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się, że gra będzie bardziej shooterem, a nie horrorem. No ale cóż, poczekajmy na jakieś konkretniejsze informacje dotyczące fabuły. No i jakiś gameplay by się przydał :Up_to_s:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj pograłem trochę w pierwszego Dead Space. Dobiłem do 6 rozdziału i muszę powiedzieć, że moim zdaniem horror to to nie jest. "Strachu" to tu tyle co kot napłakał, już w Alan Wake było większe napięcie. Jest zbyt jasno, a gra jeśli już stara się wywrzeć na emocjach gracza wrażenie to w sposób mało subtelny - jakimś ohydnym monstrem. Z survivalem to jednak trochę się kojarzy, bo brakuje mi amunicji i apteczek :)

W każdym razie gra jest bardzo dobra i na pewno zainteresuję się kolejnymi częściami. Trudno sobie wyobrazić, by trzecia część była horrorem w jeszcze mniejszym stopniu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest horror. Trzyma w napięciu, przede wszystkim w momencie, kiedy idziemy w ciemnym korytarzu przez kilka minut i nic się nie pojawia. Obracasz się i nagle wyskakuje przed Ciebie potwór. Gra jest genialna, jedna z lepszych jakie kiedykolwiek powstały, moim zdaniem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może ja mam takie nerwy ze stali i proste sztuczki nie robią na mnie wielkiego wrażenia. Do poziomu Silent Hill 2 czy Amnesia: The Dark Descent pod względem intensywności klimatu troszkę brakuje moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj pograłem trochę w pierwszego Dead Space. Dobiłem do 6 rozdziału i muszę powiedzieć, że moim zdaniem horror to to nie jest. "Strachu" to tu tyle co kot napłakał, już w Alan Wake było większe napięcie. Jest zbyt jasno, a gra jeśli już stara się wywrzeć na emocjach gracza wrażenie to w sposób mało subtelny - jakimś ohydnym monstrem. Z survivalem to jednak trochę się kojarzy, bo brakuje mi amunicji i apteczek :)

W każdym razie gra jest bardzo dobra i na pewno zainteresuję się kolejnymi częściami. Trudno sobie wyobrazić, by trzecia część była horrorem w jeszcze mniejszym stopniu...

2 czesc jest lepsza pod kazdym względem. Strachu, klimatu, fabuły, budowania napiecia, gragfiki, mechaniki, postać mówi, akcji, brutalności. Wiec wg mnie powinienieś przebrnąć dead space 1 i pograć w 2. dla mnie 2 czesc to ideal :)

Dead space 1 7+/10

Dead Space 2 9+/10

BTW wiadomo nie spodziewaj się silent hilla czy amnesi, ale 2 powinna Ci sie bardziej spodobać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dead Space potrafił nieźle zestresowac i przytłoczyć klimatem za sprawą swojego udźwiękowienia.Były też momenty w których bałem się iść troche szybciej i byłem cały podenerwowany i napięty, chodzi mi dokładnie o

chapter na statku ratunkowym

choć na pewno zdarzały się też inne podobne momenty.

Druga sprawa to to ,że granie w horror nie na słuchawkach i nie po ciemku dla mnie mija się z celem bo doznania są zupełnie inne.

Condemned 1 na słuchawkach a na głośnikach to dwie inne gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakich słuchawkach, dobry sprzęt wystarczy, jak mi zaczęło jeździć niskim basem po meblach i szklanki z Tyskiego zaczęły drżeć to aż podskoczyłem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli wystarczy TYLKO dobry sprzęt zamiast słuchawek.

Poza tym nie chodzi mi o jakość dźwięku czy bassy a o doznania które płyną z grania z słuchawkami na uszach.Zupełne odizolowanie dźwięków z zewnątrz i wrażenie "bycia tam".

Nieosiągalne nawet na najlepszym sprzęcie bo to po prostu zupełnie coś innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może ja mam takie nerwy ze stali i proste sztuczki nie robią na mnie wielkiego wrażenia. Do poziomu Silent Hill 2 czy Amnesia: The Dark Descent pod względem intensywności klimatu troszkę brakuje moim zdaniem.

Oczywiście, że brakuje, to jest jednak trochę inny klimat - DS to horror w znacznie mniejszym stopniu, niż wspomniane tytuły. Mimo wszystko na słuchawkach i w nocy można się naprawdę nieźle wkręcić. Świetna atmosfera, świetne gry.

2 czesc jest lepsza pod kazdym względem. Strachu, klimatu, fabuły, budowania napiecia, gragfiki, mechaniki, postać mówi, akcji, brutalności. Wiec wg mnie powinienieś przebrnąć dead space 1 i pograć w 2. dla mnie 2 czesc to ideal :)

U mnie odwrotnie - jedynka bardziej mi się podobała, choć dwójka znów za dużo jej nie ustępuje. IMO jest przede wszystkim mniej straszna.

Nowe wieści:

http://www.vg247.com/2012/06/03/dead-space-3-co-op-confirmed-competitive-multiplayer-dropped/

Potwierdzono coop'a, multiplayer za to wyleciał z gry. Drugi gość nazywa się Carver. Ma pojawić się cover system, oraz misje poboczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no mnie 2 bardziej wciągneła. Najbardziej kupiło mnie to że postać gada, przez co bardziej mogłem się wczuć. Ogólnie pokazano sporo emocji postaci. Jak dla mnie na +

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Graficznie nawet ładnie, ale w mojej opinii to już nie ten sam Dead Space :( Za dużo strzelania, za mało grozy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...