Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Vulc

Dead Space 3

Rekomendowane odpowiedzi

Za dużo strzelania, za mało grozy.

ojtam, ojtam - nie wiesz jak klimat będzie budowany, samo buuuu z wyskokiem z ciemności już nie wystarcza (a przeważnie na takim schemacie były robione wcześniejsze części).

Czepiając się filmiku, to facet nie potrafi grać w DS - napierdziela jak otępiały w korpus a nie odcina członków ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mówię, że samo buuuu wystarczy, tylko jakoś nie potrafię wczuć się w klimat serii. Druga część nawet mi się podobała pod tym względem, choć było więcej strzelania, ale tutaj wyraźnie widać, że gdzie nie pójdziesz to praktycznie strzelasz. Przypomina to Lost Planet/Red Faction Armageddon. No ale poczekamy, zobaczymy, ja z kupnem na bank się wstrzymam jak potanieje. Choć nie ukrywam, będę śledził na bieżąco wszelkie informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie gites. Z tego co widać na tych screenach klimat został zachowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na podstawie tych screenów to o samej grze niewiele można powiedzieć. Ale źle nie wyglądają, oby jednak przysiedli nad dobrą fabułą, a nie tylko sieczką na ekranie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odcinek pt. "Zrób to sam", czyli tworzenie własnych broni w DS3:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crafting w Dead Space... Kto, by pomyślał :) Dobrze, że urozmaicają zabawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Michal86

premiera 5 luty 2013 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą jestem bardzo ciekaw, czy demo mnie przekona do zakupu. Konkurencja jest mocna, Crysis 3, Tomb Raider i Metro: Last Night to również solidnie zapowiadajace się tytuły. Demko ma wyjść w tym tygodniu, czy następnym ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A skąd? Jest już dostępne w sklepie czy może to release związany z tą jakąś promocją o której słyszałem, że dzwonili?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile wiem to Polski Live nie załapał się na wcześniejsze demko. Szkoda, że trzeba czekać do wtorku. Nie wiem jak bardzo wersja próbna musiałaby mnie powalić, by zamówić przed premierą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, mam kod ale gdzie go wpisać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś może niepotrzebny kod ? Nie ukrywam, że przetestowałbym wcześniej :E

Skorzystałem z aplikacji na Fejsie i dostałem jakiś kod, ale mam go niby użyć na stronie demo.deadspace.com przy dokonywaniu płatności. A na tej stronie nie widzę gdzie mam taki kod wklepać :E

EDIT - wystarczyło wklepać go w konsoli, dzięki chłopaki za informację. Później opiszę wrażenia z demka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc tak - przed chwilką przeszedłem demo Dead Space'a 3. I muszę przyznać, że gra zrobiła na mnie pozytywne wrażenie i zachęciła mnie do kupna. Jednak mam sentyment do tej serii. Ale po kolei.

Demo rozpoczyna się bardzo klimatycznie - rozbity statek, śnieżyca, porozrzucane narzędzia... Pierwsza rzecz, która mnie intryguje i dziwi to fakt, że Isaac zasłania głowę gdy idzie w śnieżycy i przez to chodzi wolniej. Przecież ma hełm :E Natomiast, jeśli wciśniemy LT, czyli celowanie wówczas przyspiesza i idzie jak gdyby nigdy nic :E

Gameplay nie uległ zmianom, dalej odcinamy wrogom kończyny, rozdrabniamy ich na kawałki wciskając RB.. stary dobry Dead Space. Czy gra stała się strzelaniną ? Cóż, jak dobrze pamiętam, w jedynce były momenty, kiedy długo zwiedzaliśmy korytarze i wrogowie się nie pojawiali, w dwójce akcji było więcej. W trzeciej części na razie wygląda to tak, że co 2-3 korytarze pojawiają się wrogowie.

Wycofuję oskarżenie, że gra poszła w ślady Lost Planet. To tylko złudzenie, bo mamy do czynienia ze śnieżycą. Mam wielką nadzieję, że większość akcji będzie miała miejsce w ciasnych, klimatycznych korytarzach. Zastrzeżenie mam co do tego, że gra jest aż nazbyt liniowa, prosi się o kilka ścieżek. Gra jest klimatyczna i nie pogardziłbym możliwością zwiedzania jej świata :)

Grafika jest świetna, moim zdaniem twórcy zrobili postęp. Świetne widoki, świetne oświetlenie - aż miło patrzeć.

Mała ciekawostka odnośnie wrogów: Dalej mamy styczność z różnego rodzaju stworami, ale możemy też spotkać oddziały żołnierzy, z tym, że bardzo szybko są oni opanowywani przez coś, co wygląda na płaszczki lubiące wbijać się w mózgi :E Tutaj przydałby się system osłon, który znamy chociażby z serii Gears of War, ale z drugiej strony dobrze, że twórcy z niego zrezygnowali przy produkcji pierwszej części i kolejnych - Isaac nie porusza się jak żołnierz, jest ociężały, więc kłóciłoby się to z założeniami gry.

Podsumowując : Demo mi się bardzo spodobało i zachęciło mnie do kupna. Mimo to, nie będę zamawiał już Pre-Orderów, ostatnio przekonałem się na własnej skórze (Hitman), że nawet rewelacyjnie zapowiadająca się gra może zostać spieprzona, a demo jak demo, zawsze różni się od pełnej wersji gry. Podobnie jak w przypadku Dishonored, Forzy Horizon czy Far Cry'a 3 - poczekam aż stanieje poniżej stówki i wówczas tytuł zakupię. Mimo to już teraz nie mogę się doczekać jej kupna. Demo oceniam na 8/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rob1N

Ludzie po co wam te kody? Demo można zassać z neta i wrzucić na pendrive'a! Zaraz ktoś pewnie posądzi mnie o... piractwo demka ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Teamdox za opinię, nie mogę się doczekać demka, zwłaszcza że mam chętkę na jakiś horror. Mimo wszystko z preorderem wstrzymuję się do premiery, niezależnie od tego jakie wrażenie zrobi na mnie demo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jutro sobie dwójkę wreszcie sprawie, a trójeczkę jak cena spadnie do 50-60 zł.

Tak czy siak, nie mogę się doczekać choć jeszcze nie przeszedłem dwójki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ograłem demo i przyznam, że zapowiada się super.

Mam jednak problem, że boję się grać w takie gry, pomimo niemłodego wieku :( Po graniu 30 minut w jedynkę spociłem się jak po 2h siłowni :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...