Skocz do zawartości
qjin

Cyberpunk 2077

Jak oceniasz CP2077 po dwóch latach od premiery ?  

337 użytkowników zagłosowało

1. 1. W skali od 1 do 10

• 1
      1
    • 2
      11
    • 3
      37
    • 4
      55
    • 5
      35
    • 6
      35
    • 7
      38
    • 8
      59
    • 9
      48
    • 10
      16
  2. 2. Czy gra jest ciekawa jeśli chodzi o główny wątek fabularny ?

• Tak
      174
    • Nie
      161
  3. 3. Czy jej stan techniczny nadal pozostawia wiele do życzenia ?

• Tak
      201
    • Nie
      134
  4. 4. Ostatecznie czy CP2077 w aktualnej wersji jest gra na którą czekaliśmy.

• Tak
      83
    • Nie
      252
  5. 5. Kiedy pierwszy raz zagrałeś/ukończyłeś CP2077

• Na premierę
      157
    • Dopiero po większości poprawek
      112

Rekomendowane odpowiedzi

@ditmd
Skoro masz gdzies dyskusje to po co wdajesz się w rozmowę i piszesz o czymś czego nie potrafisz uargumentować ? Do tego wrzucasz film którym się pogrążasz bo piszesz o rzeczach które nie trafiły do gry argumentując to filmem gdzie jest napisane ze finalna wersja może się różnic wiec to co było na filmie pokazane może znacząco odbiegać od finalnej wersji. Gubisz się w tym co piszesz ;) 
Nie chcesz dyskutować a jednak to robisz, piszesz o czymś czego poprzeć faktami nie możesz a brak jakichkolwiek argumentów odbijasz piłeczkę atakiem w moja stronę. Pozdro 😎

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, misieq napisał:

Jak widzicie, jako fan gry umiem przywołać bardziej konstruktywne minusy gry niż wy, którzy dalej macie jakiś żal do stanu gry na premierę.

I to są realne tematy problemów tego co znajduje się w grze a nie pitolenie o czymś co mogło ale nie musiało być i to gadają znawcy którzy tak naprawdę argumentują coś co niby miało być chociaż tego do końca nie wiedza bo wiedzieć nie mogą ale tak im się wydaje ;) O wyciętej zawartości to chętnie bym porozmawiał i się dowiedział ale od kogoś kto tworzył grę a nie kogoś kto tylko snuje domysły.

• Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalna osoba obejrzałaby filmik i zobaczyła ile bsu w nim jest, ale oczywiście ja muszę ci wypunktować wszystko i podać na tacy jak jakiemuś simpletonowi, gdy wszystko co było do powiedzenia na temat tej gry przerabialiśmy setki stron temu, cofnij się do tych stron, YT jest pełne filmów gdzie ludzie punktują CP2077 i kłamstwa ekipy która tą grę robiła. Jakby to nie była jedna z najbardziej przehajpowanych, przereklamowanych, przekłamanych przez marketing gier w dziejach gamingu, ale jak ktoś ma głowę w tyłku CDPR to ciężko mu to dostrzec, prawda.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Niestety mogę go ogladnac 100x ale to nic nie zmienia bo wrzucając ten film jako jakikolwiek argument a ten jest marny to ten napis totalnie skreśla cokolwiek bys napisał w kwesti tego co wrzuciłeś. Bo w filmie mogli pokazac jedno ale mieli prawo do zmian o czym ten napis informuje ;) A ty masz problem z tym ze czegoś w grze nie ma ale być nie musiało bo mogli to zmienić wiec zmienili tak jak uznali za słuszne. 

NUdEcr8.png

Edytowane przez Phoenix.
  • Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Phoenix. @ditmd Tyle czasu się wykłócacie o jakichś abstrakcjach, zamiast przejść do sedna i rzeczywiście wyłowić z tego filmiku coś sensownego. A mogła to zrobić dowolna ze stron. Jeszcze raz wrzucam link, żeby nie trzeba było przewijać na poprzednie strony i zapodaję wersję dla leniwych. Przy czym zaznaczam iż jest to skrócona wersja dema. https://www.youtube.com/watch?v=mn7K67mMrhM

• 0:00 - 1:10 - wycięta cutscenka
  • 2:26 - Strasznie naciągane, bo ostatecznie w tym Megabloku były dostępne 3-4 piętra (razem z parterem), z czego tylko na 2 było coś sensownego oprócz kartonów i losowych przechodniów.
  • 3:03 - Kolejne kłamstwo. Jeśli ktoś pamięta Cyberpunka na premierę, a nawet i teraz, to tych interakcji jest tak naprawdę bardzo mało. W dodatku ta pokazana w tym momencie została wycięta z gry.
  • 4:00 - Znacznie więcej opcji w windzie. Widać że oryginalnie Megablok miał być bardziej rozbudowany. Zakładam że inne budynki też. A większość budynków w CP2077 to tak naprawdę góra 2-3 dostępne piętra, a reszta pusta.
  • 5:00 - Hehe. Nawet na max ustawieniach liczba przechodniów w grze na premierę była o wiele mniejsza niż tutaj. I często były bugi w stylu idących obok siebie dokładnych kopii NPC.

Tu akurat tylko kilka przykładów, ale przypominam że pełne demo miało 48 minut! Oczywiście tego dema nie będę tutaj punktował bo to za dużo roboty. Celowo wrzuciłem tu część rzeczy, które były zwykłymi niewinnymi zmianami, ale część z nich to perfidne kłamstwa. I tych w pełnym materiale było więcej.

Swoją drogą misja do pokazania w tym demie nie była wybrana przypadkowo - była to najlepiej zrobiona misja w grze. Jedna z niewielu (o ile nie jedyna), w której wybory rzeczywiście jakoś mocniej się liczyły i było więcej możliwości. Takie coś chyba też można uznać za kłamstwo, bo marketing w ten sposób sugeruje że tak wygląda cała gra, albo znaczna jej część. Podczas gdy to tylko 1 misja.

Zanim ktoś się na mnie rzuci, to podkreślam że mi się gra podobała i stawiam ją na równi z W3. Czyli nie jest to ideał RPG, ale ma wiele fajnych elementów i po prostu warto w to zagrać. Redzi nagrabili sobie kłamliwym marketingiem i stanem technicznym gry na premierę, z naciskiem na tę wersję na konsole starszej generacji.

Edytowane przez Isharoth
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
9 minut temu, Isharoth napisał:

2:26 - Strasznie naciągane, bo ostatecznie w tym Megabloku były dostępne 3-4 piętra (razem z parterem), z czego tylko na 2 było coś sensownego oprócz kartonów i losowych przechodniów.

Słabo to punktująca bo na filmie pokazali piętra które są w grze a co wyżej to widać ze to jakaś imitacja makiety bez tętniącego życia gdzie w finalnej wersji wyglada to lepiej ale nie dostaliśmy niczego więcej ;) 

Piszesz ze oryginalnie megablok miał być bardziej rozbudowany jak większość tego filmu to sklejka i iluzja. Coś ładnego na pierwszym planie a reszta to makieta wypełniająca film co dobrze pokazuje jak wczesny etap to prezentowało . 

No i jesteś kolejnym który nie rozumie: 

NUdEcr8.png

To ze się coś zmieniło to fakt ale punktować i mieć pretensje o coś gdzie tak naprawdę prezentowany film mógł ale nie musiał prezentować ostatecznej wersji  ;) 

Edytowane przez Phoenix.
  • Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To samo mówili i podobne zapowiedzi padały w wywiadach itp, tam nie było magicznego napisu work in progress. Ten napis nikogo nie rozgrzesza, jeśli taka praktyka dla ciebie jest ok, to spoko, dla mnie to jest to zwykły false advertisement. Obiecywanie nie wiadomo czego, a potem na chwilę przed jej premierą wiadomość do graczy, wiecie co, nie damy tego, musieliśmy usunąć to, z gry wyleciało tamto itp, to nie jest w porządku wobec nas graczy.

Wiesz co mnie kupiło jeśli chodzi o tą grę? To co narrator zaczyna mówić dokładnie w 5:05 minucie tego filmiku, "we've greatly enhanced our crowd and community systems to create the most believable city in any open world games to date. The city streets are bustling with crowds of people from all facets of life, all living their lives within a full day and night cycle".

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja po prostu nie przywiązuje takiej wagi do tego co mówili i co pisali traktując to jako sprawę żucia i śmierci dlatego mam wywalone na to co mogło być a czego nie ma  ;) Po prostu gram w to co  jest. A jak widac niektorzy 3 lata po premierze nadal maja bol tylka o coś co mogłoby być ale nie ma.

Edytowane przez Phoenix.
  • Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej przynajmniej muzyka jest tak dobra jak w trailerach, nawet lepsza :D

• Like 2
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Phoenix. napisał:

Słabo to punktująca bo na filmie pokazali piętra które są w grze a co wyżej to widać ze to jakaś imitacja makiety bez tętniącego życia gdzie w finalnej wersji wyglada to lepiej ale nie dostaliśmy niczego więcej ;) 

Piszesz ze oryginalnie megablok miał być bardziej rozbudowany jak większość tego filmu to sklejka i iluzja. Coś ładnego na pierwszym planie a reszta to makieta wypełniająca film co dobrze pokazuje jak wczesny etap to prezentowało . 

NUdEcr8.png

A ile razy muszę powtórzyć że to nie jest pełne demo? Czemu mam punktować 48 minutowy materiał, jak wam się nie chciało nawet 10 minutowego i woleliście się kłócić bez żadnych argumentów? ;) Kto mi za to zapłaci? Bo mi się w tej chwili aż tak nie nudzi, żeby robić to dobrowolnie. To nie jest dyskusja na forum, to można ewentualnie zrobić we własnym zakresie i będzie o wiele szybciej. Widać, że nie zależy ci na obiektywnym podejściu do tematu, tylko za wszelką cenę chcesz udowodnić innym swoją rację. Ja ci podaję przykłady manipulacji marketingowej. Tekst 'Work in progress' jest typowym dla takich pokazów i ma on na celu uświadomienie graczy, że gra może się zmienić, żeby potem nikt ich nie dojechał w sądzie - to fakt. Ale co innego drobne zmiany i poprawki, a co innego manipulacja i celowe wprowadzanie w błąd. Przecież Redzi do samego końca twardo utrzymywali że gra jest bez problemów, że wszystko jest skończone, a jednocześnie bali się pokazać jak gra chodziła na starszych konsolach. Ale to by trzeba było pamiętać, a gracze mają bardzo krótką pamięć. ;)

Jeśli się ze mną w tej kwestii nie zgadzasz, to znaczy że prawdopodobnie nie przeszkadza ci manipulacja i popierasz tego rodzaju marketing. No cóż, ja od zawsze staram się walczyć z antykonsumenckim podejściem i uświadamiać graczy że powinni wymagać więcej. Rozumiem że jak TVP przemilcza pewne fakty, żeby wytworzyć u odbiorców fałszywy obraz, to również jest ok? Mam nadzieję że nie dostanę bana za politykowanie w tym temacie, ale akurat ten przykład tu pasuje :E

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
22 minuty temu, Isharoth napisał:

@Phoenix. @ditmd Tyle czasu się wykłócacie o jakichś abstrakcjach, zamiast przejść do sedna i rzeczywiście wyłowić z tego filmiku coś sensownego. A mogła to zrobić dowolna ze stron. Jeszcze raz wrzucam link, żeby nie trzeba było przewijać na poprzednie strony i zapodaję wersję dla leniwych. Przy czym zaznaczam iż jest to skrócona wersja dema. https://www.youtube.com/watch?v=mn7K67mMrhM

• 0:00 - 1:10 - wycięta cutscenka
  • 2:26 - Strasznie naciągane, bo ostatecznie w tym Megabloku były dostępne 3-4 piętra (razem z parterem), z czego tylko na 2 było coś sensownego oprócz kartonów i losowych przechodniów.
  • 3:03 - Kolejne kłamstwo. Jeśli ktoś pamięta Cyberpunka na premierę, a nawet i teraz, to tych interakcji jest tak naprawdę bardzo mało. W dodatku ta pokazana w tym momencie została wycięta z gry.
  • 4:00 - Znacznie więcej opcji w windzie. Widać że oryginalnie Megablok miał być bardziej rozbudowany. Zakładam że inne budynki też. A większość budynków w CP2077 to tak naprawdę góra 2-3 dostępne piętra, a reszta pusta.
  • 5:00 - Hehe. Nawet na max ustawieniach liczba przechodniów w grze na premierę była o wiele mniejsza niż tutaj. I często były bugi w stylu idących obok siebie dokładnych kopii NPC.

Tu akurat tylko kilka przykładów, ale przypominam że pełne demo miało 48 minut! Oczywiście tego dema nie będę tutaj punktował bo to za dużo roboty. Celowo wrzuciłem tu część rzeczy, które były zwykłymi niewinnymi zmianami, ale część z nich to perfidne kłamstwa. I tych w pełnym materiale było więcej.

Swoją drogą misja do pokazania w tym demie nie była wybrana przypadkowo - była to najlepiej zrobiona misja w grze. Jedna z niewielu (o ile nie jedyna), w której wybory rzeczywiście jakoś mocniej się liczyły i było więcej możliwości. Takie coś chyba też można uznać za kłamstwo, bo marketing w ten sposób sugeruje że tak wygląda cała gra, albo znaczna jej część. Podczas gdy to tylko 1 misja.

Zanim ktoś się na mnie rzuci, to podkreślam że mi się gra podobała i stawiam ją na równi z W3. Czyli nie jest to ideał RPG, ale ma wiele fajnych elementów i po prostu warto w to zagrać. Redzi nagrabili sobie kłamliwym marketingiem i stanem technicznym gry na premierę, z naciskiem na tę wersję na konsole starszej generacji.

Dla mnie, podkreślam dla mnie, te rzeczy które wymieniłeś patrząc ogółem na content gry to są pierdoły jakieś a nie różnice. Rozumiem jednak, że ktoś kto miał nadzieję na wierne odtworzenie trailera w grze może czuć się zawiedziony i rozczarowany, nie zmienia to jednak faktu że są to zmiany nieistotne dla całokształtu gry i immersję bardziej odbierają rzeczy które wymieniłem strone czy pare stron temu. Jak słyszę że komuś brakuje metra, zmieniania plakatów czy opcji w windzie, no to sory :E 

Poza tym ktokolwiek brał udział w jakimkolwiek projekcie, od zawodowego po budowę kurnika na podwórku ten wie że projekt zmienia się w trakcie realizacji i nie da się tego uniknąć w żaden sposób.

Edit:

@up Nie wydaje mi się że ktokolwiek chce taki marketing popierać. Zasadniczo chodzi o, to że CP jest grą bardzo dobrą która przez nieudaną premierę (to jest niezaprzeczalny fakt że była nieudana), jest jechana do dzisiaj przez niektórych non stop za te same rzeczy (głónie optymalizacja i bugi które już dawno nie występują). W mojej opinii całkowicie niesłusznie, bo prezentuje obecnie bardzo wysoki poziom i przez te 3 lata od premiery jest cały czas rozwijana.

Edytowane przez misieq
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 minuty temu, misieq napisał:

Dla mnie, podkreślam dla mnie, te rzeczy które wymieniłeś patrząc ogółem na content gry to są pierdoły jakieś a nie różnice. Rozumiem jednak, że ktoś kto miał nadzieję na wierne odtworzenie trailera w grze może czuć się zawiedziony i rozczarowany, nie zmienia to jednak faktu że są to zmiany nieistotne dla całokształtu gry i immersję bardziej odbierają rzeczy które wymieniłem strone czy pare stron temu. Jak słyszę że komuś brakuje metra, zmieniania plakatów czy opcji w windzie, no to sory :E

Czyli to że akurat pokazali jedyną misję w grze z tyloma znaczącymi wyborami i możliwościami, z narracją jakoby miało to być standardem w całej grze - to jest pierdoła? Ok :E

Chodzi mi dokładnie o misję gdzie poznajemy Dextera, korposzczury z Militechu i wchodzimy do siedziby gangu po Flatheada. Mam wrażenie że niezrozumienie bierze się z tego, że nie przeczytaliście dokładnie całego mojego posta. Tam jest opisane wszystko co trzeba, bez konieczności punktowania całego dema.

Edytowane przez Isharoth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Interaktywne, żyjące miasto, npc z 24h rutynami itp, to są pierdoły nieistotne dla imersji i gameplaju, ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Isharoth napisał:

Czyli to że akurat pokazali jedyną misję w grze z tyloma znaczącymi wyborami i możliwościami, z narracją jakoby miało to być standardem w całej grze - to jest pierdoła? Ok :E

Odnosiłem się do rzeczy wypunktowanych ale nieważne. Raczej nie dane Ci było zagrać tej misji a określiłeś ją jako najlepszą na podstawie filmu. Gdyby faktycznie taka była to patrząc na to, że Redzi jednak umieją w fabułę, to "ot tak" jej nikt by nie usunął. Być może zmiany w fabule lub ciągu zdarzeń. mechanice rozgrywki to wymusiły i na jakieś kompromisy trzeba było pójść? Wtedy gdyby zostawili taki content to potem i tak byliby jechani tylko z innej strony, że misja oderwana od czapy :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Edytowane przez ditmd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, misieq napisał:

Raczej nie dane Ci było zagrać tej misji a określiłeś ją jako najlepszą na podstawie filmu. Gdyby faktycznie taka była to patrząc na to, że Redzi jednak umieją w fabułę, to "ot tak" jej nikt by nie usunął. Być może zmiany w fabule lub ciągu zdarzeń. mechanice rozgrywki to wymusiły i na jakieś kompromisy trzeba było pójść? Wtedy gdyby zostawili taki content to potem i tak byliby jechani tylko z innej strony, że misja oderwana od czapy :E 

Nie do końca rozumiem. O to chodzi że ta misja właśnie była w grze i była to najlepiej zrobiona misja. Reszta była już znacznie prostsza, gdzie jak były jakieś wybory to najwyżej wpływały na samo zakończenie questline a nie jego przebieg. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Isharoth napisał:

Nie do końca rozumiem. O to chodzi że ta misja właśnie była w grze i była to najlepiej zrobiona misja. Reszta była już znacznie prostsza, gdzie jak były jakieś wybory to najwyżej wpływały na samo zakończenie questline a nie jego przebieg. ;)

to pytanie o którą misję Ci chodzi bo może faktycznie się nie rozumiemy. Nie przypominam sobie żeby jakaś istniejąca misja w grze już wydanej została usunięta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, misieq napisał:

to pytanie o którą misję Ci chodzi bo może faktycznie się nie rozumiemy. Nie przypominam sobie żeby jakaś istniejąca misja w grze już wydanej została usunięta

Bo nigdzie nie pisałem, że misja była usunięta. ;) Ale potem post edytowałem i dopisałem do niego o jaką misję dokładnie chodzi, więc chyba już wiem skąd się wzięło zamieszanie. :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, Phoenix. napisał:

Wręcz przeciwnie, to Ty robisz z tego jakiś absurdalny argument, kiedy odbiór powinien być odwrotny - ten napis z reguły zachęca do tego, aby przymykać oko na pewne niedociągnięcia, które na danym etapie produkcji są nieuniknione. Z pewnością nie jest żadną wymówką dla twórców, że przecież nic nie obiecywali, to tylko Twoja opaczna interpretacja. Nie przypominam sobie kiedy akceptowalną i zrozumiałą praktyką stało się dostarczanie contentu w gorszej wersji niż wynikało to z materiałów promocyjnych. Oświecisz mnie? Ten napis nie ma w kontekście powyższej dyskusji absolutnie żadnego znaczenia.

• Like 1
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, Isharoth napisał:

Tekst 'Work in progress' jest typowym dla takich pokazów i ma on na celu uświadomienie graczy, że gra może się zmienić, żeby potem nikt ich nie dojechał w sądzie - to fakt.

Pełna zgoda i tylko do tego nawiązuje ze coś co było pokazane na pokazie może się różnic w finalnej wersji i faktycznie się rozni. Tylko dla mnie to nie jest żadnym problemem a dla innych jak widac jest. 

1 godzinę temu, Isharoth napisał:

Ale co innego drobne zmiany i poprawki, a co innego manipulacja i celowe wprowadzanie w błąd. Przecież Redzi do samego końca twardo utrzymywali że gra jest bez problemów, że wszystko jest skończone, a jednocześnie bali się pokazać jak gra chodziła na starszych konsolach.

Racja ale akurat tego tematu rozwijać nie będę bo nie dotyczy to tego o czym pisałem czyli zawartości. O stanie technicznymi to chyba nic nikt dodawać nie musi bo wie jaki był ;) 

37 minut temu, Vulc napisał:

Wręcz przeciwnie, to Ty robisz z tego jakiś absurdalny argument, kiedy odbiór powinien być odwrotny - ten napis z reguły zachęca do tego, aby przymykać oko na pewne niedociągnięcia, które na danym etapie produkcji są nieuniknione. Z pewnością nie jest żadną wymówką dla twórców, że przecież nic nie obiecywali, to tylko Twoja opaczna interpretacja. Nie przypominam sobie kiedy akceptowalną i zrozumiałą praktyką stało się dostarczanie contentu w gorszej wersji niż wynikało to z materiałów promocyjnych. Oświecisz mnie? Ten napis nie ma w kontekście powyższej dyskusji absolutnie żadnego znaczenia.

Moja opaczna interpretacja tak jak twoja opaczna interpretacja bo nie ma nigdzie definicji tego napisu a sam wypowiadasz się tak jakbyś definicje znał twierdząc ze: „ten napis z reguły zachęca do tego, aby przymykać oko na pewne niedociągnięcia, które na danym etapie produkcji są nieuniknione” subkiektywna ocenę przeradzasz w swoją definicje a mi zarzucasz opacznosc ;) No ale ok rozumiem co miałeś na myśli . 
Nie mam zamiaru toczyć tu sporów ale po prostu jeśli ktoś komus coś zarzuca to lubię konkrety poparte faktami a nie subiektywna ocenę i roszczenia :D  I to nie zaden absurdalny argument tylko podkładka do tego gdyby właśnie miało się coś na tyle zmienić żeby gracze wylewali taki jad kiedy są większe różnice jak sadzili ;) 

Godzinę temu, misieq napisał:

Rozumiem jednak, że ktoś kto miał nadzieję na wierne odtworzenie trailera w grze może czuć się zawiedziony i rozczarowany, nie zmienia to jednak faktu że są to zmiany nieistotne dla całokształtu gry i immersję bardziej odbierają rzeczy które wymieniłem strone czy pare stron temu. Jak słyszę że komuś brakuje metra, zmieniania plakatów czy opcji w windzie, no to sory :E 

W punkt ;) Nie wiem co by metro miało zmienić w odbierze gry oraz całej fabule. Gdyby było to ok nie mówię ze nie. Opcje w windzie 🤭🥹

Edytowane przez Phoenix.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Phoenix. napisał:

Moja opaczna interpretacja tak jak twoja opaczna interpretacja bo nie ma nigdzie definicji tego napisu a sam wypowiadasz się tak jakbyś definicje znał twierdząc ze: „ten napis z reguły zachęca do tego, aby przymykać oko na pewne niedociągnięcia, które na danym etapie produkcji są nieuniknione” subkiektywna ocenę przeradzasz w swoją definicje a mi zarzucasz opacznosc ;) No ale ok rozumiem co miałeś na myśli .

Jakiej definicji, kogo Ty chcesz oszukać? Nigdy żaden twórca nie tłumaczył się tym napisem w ten sposób, próbując uzasadnić różnice między końcowym produktem a materiałami promocyjnymi. Nie robił tego, bo byłby to strzał w stopę. Nie po to coś pokazujesz, żeby tego później w takiej formie nie dostarczyć. Rozumiesz co miałem na myśli, ale nadal brniesz w tym kierunku, wiedząc że to ślepa uliczka. Nie ma tutaj miejsca na subiektywną ocenę, choćby wyżej wspomniana misja, uparcie eksponowana przed premierą, jest świetnym przykładem tego co obiecywano, a co dostaliśmy (a raczej czego nie dostaliśmy). A misji gdzie nasze wybory miały fajnie zrealizowany, namacalny wpływ na akcję, było jak na lekarstwo. Daruję sobie w tym punkcie płytkie teksty o byciu wydymanym, bo CDPR nie zrobiło nic, czego byśmy wcześniej nie widzieli. Co nie zmienia faktu, że podlegać powinni takiej samej ocenie. Natomiast Twoje podejście to klasyczne "it's fine" i zachęcanie do takich praktyk, bo przecież daliśmy napis w filmiku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ty zdefiniowales ten napis  po swojemu i zarzucasz mi opaczna interpretacje tego napisu ;) „ten napis z reguły zachęca do tego, aby przymykać oko na pewne niedociągnięcia, które na danym etapie produkcji są nieuniknione.”

Co do podejścia its fine, tak jak pisałem ja mam wywalone na takie problemy które wy robicie. Oceniam końcowy produkt bo szkoda mi czasu ma zalenie się na grę która jest tylko rozrywka i robienie z tego dramy jakby od tego życie zależało ;) 

W sumie dodatku tak nie reklamowali oraz zawartości wiec teraz każdy przyjmie dodatek jak kawior bez żadnego ale 😎 Oh  nie przecież znwu te same osoby będą uprawiały to samo tylko będą miały pod córkę bo w grze znajdzie się to co pokazywali  🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Phoenix. napisał:

To ty zdefiniowales ten napis  po swojemu i zarzucasz mi opaczna interpretacje tego napisu ;) „ten napis z reguły zachęca do tego, aby przymykać oko na pewne niedociągnięcia, które na danym etapie produkcji są nieuniknione.”

Co do podejścia its fine, tak jak pisałem ja mam wywalone na takie problemy które wy robicie. Oceniam końcowy produkt bo szkoda mi czasu ma zalenie się na grę która jest tylko rozrywka i robienie z tego dramy jakby od tego życie zależało ;) 

W sumie dodatku tak nie reklamowali oraz zawartości wiec teraz każdy przyjmie dodatek jak kawior bez żadnego ale 😎 Oh  nie przecież znwu te same osoby będą uprawiały to samo tylko będą miały pod córkę bo w grze znajdzie się to co pokazywali  🤣

Wszyscy tak to interpretują, bo nigdy nie było innej definicji. Nic się w tej kwestii nie zmieni, niezależnie do tego jak długo będziesz próbował naginać rzeczywistość.

Co w związku z tym? Inni robią dokładnie to samo co Ty - oceniają końcowy produkt. Pisząc zarówno o rzeczach które im podeszły, jak i o tych które ewidentnie nie zagrały.

Bezsensowna logika. Jak coś nie będzie grał w dodatku, to nie będzie grało. Bez znaczenia czy ktoś to reklamował inaczej czy też nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
48 minut temu, Phoenix. napisał:

Ale nie szkoda ci czasu na bronienie tej gry jakby twoje życie od tego zależało, przy okazji robiąc tu z siebie największą drama queen w tym temacie :lol2: Z iloma osobami już prowadzisz krucjatę od napisania przez mnie tamtego jednozdaniowego postu?

Edytowane przez ditmd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bronię tej gry i nigdy nie broniłem jakbyś prześledził ilość moich postów na temat tej gry ;) Także spadaj na drzewo napinaczu! Nie wiem tez z jakiego powodu miałbym bronić tej gry 🤣 Z nikim nie prowadzę krucjaty, wymieniam się zdaniem nt tego kto co myśli o konkretnych kwestiach ale taki trol jak Ty będzie to nazywał krucjata który sam się pogrążył tym co pisał i wklejal. Od kiedy to zapytanie o jakieś różnice i konkretne argumenty które dziś zapytałem świadczy o tym ze ktoś jest fanbojem lub prowadzi jakość krucjatę ? Chyba musisz się zacząć leczyć ma głowę  ;) 

57 minut temu, Vulc napisał:

Wszyscy tak to interpretują, 

To nadal twoja subiektywna interpretacja ale chyba jednak nie wszyscy jak sie okazuje ;) Wiec nie wściekaj na silke komus tego „wszyscy”. 

Znowu zamykasz wszystko w swoich ramach i tego jak ty to interpretujesz ;) Inne zdanie i ocena się nie liczy. No ale już późno wiec EOT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi