Skocz do zawartości
qjin

Cyberpunk 2077

Jak oceniasz CP2077 po dwóch latach od premiery ?  

337 użytkowników zagłosowało

1. 1. W skali od 1 do 10

• 1
      1
    • 2
      11
    • 3
      37
    • 4
      55
    • 5
      35
    • 6
      35
    • 7
      38
    • 8
      59
    • 9
      48
    • 10
      16
  2. 2. Czy gra jest ciekawa jeśli chodzi o główny wątek fabularny ?

• Tak
      174
    • Nie
      161
  3. 3. Czy jej stan techniczny nadal pozostawia wiele do życzenia ?

• Tak
      201
    • Nie
      134
  4. 4. Ostatecznie czy CP2077 w aktualnej wersji jest gra na którą czekaliśmy.

• Tak
      83
    • Nie
      252
  5. 5. Kiedy pierwszy raz zagrałeś/ukończyłeś CP2077

• Na premierę
      157
    • Dopiero po większości poprawek
      112

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, Jaycob napisał:

Ja zatęsknię za Cyberpunkiem, nie mogę uwierzyć, że to ostatnie rozszerzenie.:( 

Przyjęło się dobrze, więc kto wie. Może jeszcze sprawią nam niespodzienką drugim porządnym dodatkiem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma opcji na nowy dodatek, cala epika leci do USA niedlugo wraz z Sasko na kilka lat tworzyc nowa czesc. Co jak co ale pomijajac kwestie gry to sporo wyrzeczen zmienic miejsce zamieszkania od tak na kilka lat i zostawic wszystko w kraju.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Phoenix. napisał:

Nie ma opcji na nowy dodatek, cala epika leci do USA niedlugo wraz z Sasko na kilka lat tworzyc nowa czesc. Co jak co ale pomijajac kwestie gry to sporo wyrzeczen zmienic miejsce zamieszkania od tak na kilka lat i zostawic wszystko w kraju.

CP2077 2 będzie bardziej "amerykański" ?

Osią głównej fabuły będzie:

Ranking fast food w USA - najlepsze hamburgery w Ameryce

• Like 1
  • Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Element Wojny napisał:

ale Silverhanda i wszystkiego związanego z nim i kapelą unikałem jak ognia. 

To dziwne bo watek jest unikatowy i niepowtarzalny, nie ma drugiej takiej gry z tak wplecionym watkiemi i rozwiazaniami.

To nie bylo wymyslone na kolanie i dlugo musieli nad tym pracowac. Dobranie aktora pomijam bo to juz sprawy czysto marketingowe.

A sko druga czesc bedzie tworzona w USA to zapewne znanych aktorow bedzie wiecej. Przed tym dostaniem ktoregos wiedzmina wiec pewnie sporo ludzi zapomni o cyberpunku i temat troszke ucichnie.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Phoenix. napisał:

To dziwne bo watek jest unikatowy i niepowtarzalny, nie ma drugiej takiej gry z tak wplecionym watkiemi i rozwiazaniami.

Wiem że jest, ale po prostu mi kompletnie nie podszedł. Myślałem że to może przez to pierwsze podejście do gry, kiedy była ona jeszcze w bardzo "wątpliwym" stanie, ale przy drugim przejściu było jeszcze gorzej, jak widziałem Silverhanda to go przewijałem a tego całego Kerryego czy jak tam on miał w ogóle pominąłem, poza questami które musiałem z nim robić w ramach fabuły głównej.

Grałem w kilka gier w klimatach Cyberpunka i po prostu oczekiwałem czego innego po tym wątku. O wiele bardziej podobał mi się wątek Peralezów, dla mnie to mogłoby być główną osią fabuły w tej grze - czy jestem Panem własnego umysłu, czy to co robię i to co chcę jest tym czego ja chce czy ktoś inny tym kieruje ? Trochę zbliżone do wątku Silverhanda w kwestii "coś z moją głową jest nie tak", ale z większym potencjałem.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, JeanPepin napisał:

Jeden bug na ten moment, jedna z misji z samochodami do zajumania, wsiadam do auta, probuje jechać do przodu, do tyłu, a V sobie wtedy wysiada z auta :E odpuściłem, auto zniknęło, następne jak się pojawiło już było ok.

Miałem to samo.

U was też się zdarza że jak jedziecie szybko to w oddali samochody spadają szybko z góry ?

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, Phoenix. napisał:

A nie Wiedźmina 4? 

Teraz, dziadeke napisał:

U was też się zdarza że jak jedziecie szybko to w oddali samochody spadają szybko z góry ?

Nie, ale jak wezwałem motocykl to mi się teleportował się z góry. :E 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę zacząć  tylko dodatek na nowym koncie bez zaczęcia/skończenia podstawki? 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, dziadeke napisał:

Ani razu mi się to nie zdarzyło a jeździłem długo bo szukałem najszybszej fury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, bociex47 napisał:

Mogę zacząć  tylko dodatek na nowym koncie bez zaczęcia/skończenia podstawki? 

Możesz:

Zrzut-ekranu-45.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, Element Wojny napisał:

Wiem że jest, ale po prostu mi kompletnie nie podszedł.

Jeśli dobrze kojarzę to jesteś w topce spamowania jaki to CP jest zły, niegrywalny, zabugowany i nieudany, więc wcale się nie zdziwiłem, ze nawet genialny SilverHand też Ci nie podchodzi :E 

• Like 2
  • Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
10 godzin temu, Vulc napisał:

Zaliczyłem kilka misji głównych i kontraktów, jest naprawdę spoko. Nowa miejscówka pozostawia dobre wrażenie, odbiegając trochę klimatem od pozostałych. Dodatek ma mocny początek, po czym się stabilizuje i można pobawić się w otwartym świecie, wracając do Night City. O którym zdążyłem zapomnieć, a nadal robi kapitalne wrażenie, zwłaszcza w nocy. Masa świateł, neonowe reklamy, sterowce, różnorodność mieszkańców - Starfield wygląda przy tym jak gra stworzona w generatorze. Postaci i dialogi to kompletna przepaść na korzyść C2077, nie wiem czy będę w stanie wrócić do produkcji Bethesdy w najbliższym czasie.

Silverhand pojawia się regularnie, w każdym rodzaju aktywności, oferując trochę fajnego tekstu. Misje można ukończyć na różne sposoby i choć zapewne niewiele to zmienia w ostatecznym rozrachunku, zawsze jest to lepsze niż nic. Choćby dwójka randomów, którzy wpadają na nas w naszej kryjówce - mamy wybór czy w ogóle gadać czy od razu strzelać.

Podoba mi się nowe drzewko rozwoju, możliwych buildów jest masa. Melee pod pięści goryla czy ostrza modliszkowe, bronie tech, smart, power, hacki, stealth, implanty - każdy znajdzie coś dla siebie. Na razie pozostałem przy Netrunnerze z podstawki, choć musiałem zwiększyć poziom trudności na maxa, bo legendarne hacki smażą wszystkich okrutnie, w zasadzie niewiele się strzela.

Mi też bardzo się podoba , chociaż pojawiają się bugi nawet w zadaniach głównych a jednego pobocznego nie da się ukończyć , drugie udało mi się za 3 razem wczytywania gry , system wszczepów wg mnie wymaga dopracowania najgorzej wku.... to że kereznikov nie działa przy użyciu bronii białych i miotanych , a także trudność w znajdowaniu drzazg limitu wszczepów do teraz nie wiem gdzie mam je dropic , miały lecieć z czerwonych skrzynek zrzutow a ich tam nie ma , dodatkowo mogli by pozamieniać miejscami część wszczepów, u mnie ręce są bezużyteczne gram pod katany/ostrza modliszkowe a to dwa miejsca na wszczepy a w innych mam 5-6 dobrych wszczepów na 3 miejsca , 

Za dużo jest lootu który wybija z immersji i wczucia w historię , wg mnie mniej lootu dać więcej $ za zadania a system bardziej konkretny i wartościowy po co mi 10000 karabinów skoro i tak używa się kilku które mają dodatkowe opisy i są zazwyczaj ikoniczne ,  brakuje kluczowego atutu złomiarz który automatycznie rozmontowywał by rupiecie , za dużo czasu trzeba poświęcić na farmienie składników do ulepszenia wszczepów i bronii powinni to zmienić , zwiększyć ilość z rozmontowania i dropu składników  , fajne jest to że teraz czuję że moja postać jest prawdziwym nawszczepianym solo ninja Davidem cyberpunkiem martinez a nie jakaś pierdoła V, bardo dużo zmienił na plus zryw w umiejętnościach dodać do tego podwójny skok z wzmocnionych ścięgien  sandevistan i można robić masakryczne akrobacje w powietrzu dosłownie jak w anime,  brakuje mi tylko biegania po ścianach , 

Ogólnie doszedłem do zadania głównego kryzys tożsamości i robię teraz resztę pobocznych

dlc jest wg mnie lepszy od podstawki 

Osiągnięcia nabiłem już wszystkie poza ukrytymi , zakładam że skoro jest kilka zakończeń gry to pewnie wbije je jak zrobię wszystkie zakończenia 

Edytowane przez voltq
  • Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się z automatu rozmontowują podstawowe bronie, nie wiem czy tak ma być?

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

U mnie dziwna akcja z pistoletem maszynowym ikonicznym - miałem go na złoto 5 generacja, wymieniłem na inny model, wróciłem z powrotem i kolor niebieski i 3 generacja - zdjąłem też z broni złotego koloru kolimator oraz hamulec wylotowy i teraz nie mogę ich założyć bo broń cofnęła się na generację 3 niebieskiego koloru - coś jest chyba zabugowane albo ja nie rozumiem jak to działa.

Edytowane przez caleb59
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bugow jest sporo. Zanikające rozmowy lub cisza podczas nich i ucinajace telefony to norma . 

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wyżej było napisane, że pistolet przykleił się do ręki Reeda, przecież to stare błędy jeszcze z okolic premiery kiedy to Jackie jadąc w taksówce Delamaina miał pistolet w głowie. :E 

Wygląda na to, że zapomnieli całkowicie jak się z tym silnikiem obchodzić i powielają glitche/błędy, które już były załatane wcześniej ale nie dziwię się - DLC robiła masa nowych ludzi, których nie było przy robieniu podstawki jak np. mój kolega, dzięki któremu mamy AMD SMT fix w grze.

Edytowane przez caleb59
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja mam problem taki ze u każdego ripperdoca nie mogę nic kupić w zakładce handel jest pusto w ekwipunku 😕

Edytowane przez Sebastiansbk
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, MT®©™ napisał:

Jeśli dobrze kojarzę to jesteś w topce spamowania jaki to CP jest zły, niegrywalny, zabugowany i nieudany, więc wcale się nie zdziwiłem, ze nawet genialny SilverHand też Ci nie podchodzi :E 

Coś chyba źle kojarzysz. Krytykowałem grę gdy na to zasługiwała za swój wątpliwy stan techniczny, odkąd ją naprawili pogrywam sobie w podstawkę od czasu do czasu i bawię się nieźle. Pisałem o tym wiele razy, ale jak zwykle ludzie widzą tylko to, co chcą widzieć. 

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja jednak się utwierdziłem w przekonaniu że się chwilę jeszcze wstrzymam z zakupem i grą, chociaż jak grałem w podstawkę to jedyne glitche jakie spotkałem to te lewitujące torebki z lootem po przeciwnikach i jeden bug w misji z Panam i rozpoczęciem misji w obozie Wraiths gdzie pomogło kilkukrotne przewinięcie czasu.

Chyba obadam Lies of P w tym czasie bo mam game passa. Akurat mi zejdzie z tydzień czy dwa.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NPC całe życie stanęło przed oczami.

photomode-01102023-042240.png

photomode-01102023-042416.png

Edytowane przez Doamdor
  • Like 1
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Sebastiansbk napisał:

Ja mam problem taki ze u każdego ripperdoca nie mogę nic kupić w zakładce handel jest pusto w ekwipunku 😕

Może widzą u Ciebie zaawansowana cyberpsychoze i sumienie się odzywa u nich :E

• Like 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest jakiś sposób, żeby odzyskać lub wymienić ulepszenia umieszczone w gniazdach broni?

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Sebastiansbk napisał:

Słuchaj, nie można tak od razu sobie iść do gościa z pozycji "chcę" - pogadaj z nim, zapytaj się co u żony, jak synowi idzie w szkole, jakie plany na weekend. Przekonaj go do siebie, a bankowo w końcu coś Ci sprzeda.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ulepszenia (mody) tracimy bezpowrotnie z tego co wiem. Tylko dodatki (lunety etc.) mozna zmieniac do woli.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi