Osobiście posiadam Cooler Master Rc692 Advanced. Wywaliłem całkowicie szufladki pod dyski i dvd. Dorobiłem na nitach mocowania pod chłodnicę. Zamiast szufladek wstawiłem blachę która usztywnia tackę pod płytą główną. Całość masz na fotkach Warto się pobawić, w planach mam Lian Li O11 Dynamic XL ROG Certified no ale cena ponad kafelek... Wolałem na razie Swoją ok 10 letnią budę przerobić
https://ithardware.pl/testyirecenzje/rtx_4090_laptop_vs_desktop_test_recenzja_opinia-26456-3.html
wychodzi, że laptopowa 4090 jest trochę słabsza od desktopowej 4070ti.
Wiem, wybór 4070ti do gier stricte esportowych jest śmieszny.
Szukałem upgradu do 3060Ti za która dostałem pełny zwrot po 2 latach (artefakty), a ten zwrot wyniósł 3000zł, także do 4070Ti dołożyłem jedyne 1000zł
Czasami jak najdzie ochota zagram również w symulatory pokroju BeamNG, Assetto Corsa Competizione, a także arcade takie jak FH5.
Tam grafika już nie będzie się nudzić + w niedalekiej przyszłości planuje zakupić monitor 240hz 1440p.
Zamknijmy już wojne co do słuszności wyboru mojego procesora
Tak jak wspominałem wybór kontrowersyjny, sam wkładając Intela do koszyka nie byłem pewny, tak samo jak nie byłem pewny mając już gotowy zestaw na AM5 z 7700x.
Rzut kostką zadecydował
Myślę, że przesiadka z 3060Ti i 10400f na 16gb ram 2666mhz na zestaw z tematu to nadal duży skok, nie będę się już zabijał o 3/4% wydajności.
Nadal czekam na resztę "gratów", podobno wysyłka do końca marca, zobaczymy.