Za X lat niektórym będzie lagować 165 fps bo zagrali w grę w 560 fpsach. Działa płynniej, ale komfort na 60 fpsach pozostaje podobny. Co innego 30 fps vs 60 fps bo tam już jest spore slow montion i to wpływa na gameplay znacząco
@kadajo, nie mają dziwnych wyników. Mają normalne wyniki, jakie procesory uzyskują w wymagających lokacjach w grze.
Ja porównywałem ich wyniki z moimi w wielu grach i jakoś zawsze się zgadza. Jak ktoś chce sprawdzić to mogę np. udostępnić mój save z Cyberpunk 2077 z tego miejsca, w którym testuje PurePC.
To raczej niech oni uzasadnia dlaczego tak testują procesory i maja tak dziwne wyniki. Chociaż teraz to można wszytko zganiać na Windowsa 😆
Ogólnie to ja porównuje wyniki zawsze do Gamer Nexus bo to najbardziej rzetelny kanał/strona z sprzętem dziś.
@krzysiak, a potrafisz uzasadnić, czemu niby są oderwane od rzeczywistości? Sebastian Oktaba wybiera takie miejsca w grze, które mocno obciążają procesor. Tobie po prostu nie pasuje, że wtedy X3D już nie ma takiej przewagi.
Porównując łączne wyniki wydajności w grach z testów PurePC i ITH procesorów i9-14900K i Ryzen 7 7800X3D to jest tylko 8% różnicy i to głównie dlatego, że w teście ITH jest gra A Plague Tale: Requiem, która przy wyłączonym RT ma na procesorze AMD aż o 36% wyższą ilość FPS.