Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Vulc

Metro: Last Light

Rekomendowane odpowiedzi

I jak tam ? Grał ktoś już w wersję xboxową ? Jak FPS ? Grafika ? jakieś bugi ?

Rozważam ewentualny zakup nowego metra na X360 bo na PC chyba mi nie poleci :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupię na pewno ale za jakąś chwilkę - nie mam ogromnego parcia a cena trochę zleci ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem ciekawy, czy lepsze od jedynki :E

jestem pod wrażeniem grafiki, co jeszcze można wycisnąć z takiego staruszka, jak X360. Pokażcie mi topowego PC-ta z 2005 roku, który będzie miał tak grafikę jak choćby w Forza Horizon, czy kilka nowszych tytułów :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem gdzieś że mają portować na PS4 jak będzie. Fajnie by było gdyby też na "X720" zrobili wersję jak już go zapowiedzą i wyjdzie :E Swoją drogą to skoro już teraz mamy wydania HD i remastered z poprzednich generacji to coś czuję nadchodzącą falę portów na next geny gierek z końcówki tej generacji w stylu Metra czy Crysisy które będą wtedy miały szansę wyglądać wreszcie tak jak powinny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i przeszedłem sobie Metro Last Light. Ostatecznie wybór padł na PC i o dziwo na low sobie przyjemnie grałem. Nie wiem jak na konsoli ale na PC nawet na low wygląda fantastycznie więc podejrzewam że na konsolach też będzie nieźle.

Szczerze ? Jedna z najlepszych gier jakie grałem w tym roku. I nie wiem czy nie najlepszy FPS. Ciekawa fabuła pełna zwrotów akcji, świetny gameplay, niesamowity klimat, fantastyczna grafika i do tego gra jest długa, grałem i grałem, spokojnie dobre ponad 10h albo i więcej. Jak na FPS dzisiaj to naprawdę nieźle. Mocne 9.5/10

Myślę ze lepsza gra niż ostatnie FPSY jak Crysis 3 czy Bioshock Infinite. Może nie że inna liga ale powiedział bym że delikatna przewaga jeśli chodzi o całokształt. Bo np. pomimo fantastycznej grafiki w Metro to Crysis3 ciągle prowadzi. Czy jeśli chodzi o postacie to bohaterzy Bioshocka byli bardziej przekonujący (główne postacie). Mimo to przy Metro bawiłem się najlepiej.

Teraz marzy mi się taki miks modelu rozgrywki STALKERa i Far Cry w świecie Metra, to było by fantastyczne moim zdaniem, sandbox w metrze. Bo samo Last Light jest bardzo liniowe. Za to fajnie że są dwa zakończenia. Podobało mi się jak poza dwoma przypadkami wszelkiego rodzaju decyzje moralne były ładnie wplecione w gameplay bez oczywistych przycisków "zły" i "dobry" niczym z Mass Effect. Nie żebyśmy tu mieli jakieś specjalne skale szarości ale nie ma tutaj też generalnie nachalnych QTE z czerwonym i niebieskim przyciskiem.

Serdecznie polecam :thumbup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i przeszedłem sobie Metro Last Light. Ostatecznie wybór padł na PC i o dziwo na low sobie przyjemnie grałem. Nie wiem jak na konsoli ale na PC nawet na low wygląda fantastycznie więc podejrzewam że na konsolach też będzie nieźle.

Szczerze ? Jedna z najlepszych gier jakie grałem w tym roku. I nie wiem czy nie najlepszy FPS. Ciekawa fabuła pełna zwrotów akcji, świetny gameplay, niesamowity klimat, fantastyczna grafika i do tego gra jest długa, grałem i grałem, spokojnie dobre ponad 10h albo i więcej.

Serdecznie polecam :thumbup:

Pod tą częścią podpiszę się wszystkim co mam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to w tej chwili gra roku. Bioshock Infinite był znakomity, miał genialną fabułę, niezły klimat, ale to jest jeszcze lepsze. Jest bardziej mrocznie, jest lepszy system strzelania, a atmosfera jest super gęsta. No i graficznie przypadła mi do gustu jeszcze bardziej niż Crysis 3 - może i technologicznie słabsza, ale za sprawą kolorystyki bardziej realistyczna. Jako fan książki i pierwszej części gry jestem wniebowzięty.

Niby można narzekać na kilka niedociągnięć technicznych czy chyba nawet większą niż w M2033 liniowość, ale to wszystko wyciągnięte na siłę...

Metro jako sandbox? Całkiem fajny pomysł, ale chyba jednak najpierw chciałbym zobaczyć nowego Stalkera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Metro jako sandbox? Całkiem fajny pomysł, ale chyba jednak najpierw chciałbym zobaczyć nowego Stalkera.

Metro jako sandbox? No wybaczcie ale metro z samej nazwy jest liniowe ... bigsmile.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to paradoksalnie w niczym nie przeszkadza:) Dość sporą siatkę tuneli Metra mamy przedstawioną na mapce zamieszczonej w książkach, więc część roboty z głowy. Do tego dorzucamy odpowiedniej wielkości świat zewnętrzny i jest pole do popisu przy tworzeniu dojrzałej gry z "otwartym" światem. Jak dla mnie pomysł wcale nie głupi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No sandbox w sensie że zamiast opowiadać liniową historię to jesteśmy sobie jakimś zwykłym mieszkańcem metra ;) Możemy iść na każdą stację, wleźć w każdy tunel czy wyjść na powierzchnię jeśli nam się akurat tak podoba. Oczywiście czy np. Hanza nas przepuści przez granice albo czy w ogóle nas jakieś licho w tunelu nie weźmie, nie mówiąc o powierzchni, to już inna sprawa ;)

Współpraca z frakcjami, eskortowanie karawan, stalkerskie wyprawy na powierzchnie po cenne artefakty itp.

A paradoksalnie tak jak wyżej napisał bartossy to "zamknięty" świat metra tylko ułatwia przerobienie go na sandbox :E W końcu w sandboxie nie chodzi głównie o otwartą przestrzeń w sensie lasy i pustynie czy wielkie miasta ale o swobodę w działaniu jaką otrzymuje gracz.

Ja bym był zachwycony. Stalker to jedna z moich ulubionych gier ale atmosfera metra chyba bardziej mnie urzekła i jest zdecydowanie bardziej "gęsta".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie - dzięki za wyjaśnienia czym jest sandbox ale ja tylko chciałem zażartować... :E Rozbawiło mnie własne skojarzenie, że metro jest liniowe a wy się pastwicie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to przepraszamy ;):E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już Metro 2033 ociekało świetnym klimatem, a po opiniach w internecie można dojść do wniosku, że w Last Light jest jeszcze lepiej. Zgodzę się z Akozz, że dobrym pomysłem byłoby wrzucenie do gry sandbox'a. Już S.T.A.L.K.E.R był rewelacyjnym tytułem i Metro 2033 bardzo mocno mi się z nim kojarzyło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim w Last Light mocno poprawili sposób prowadzenia narracji. Nie ma już takich przestojów i akcja cały czas trzyma dynamikę i odpowiednie napięcie. Nie możesz tej gry przegapić teamdox:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno jej nie przegapię :) Wkrótce ją nabędę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno jej nie przegapię :) Wkrótce ją nabędę :)

Widziałem ją oprócz peceta to na PS3 i wyglądało to znośnie, ale jak wyżej wspomniano, grafika akurat w tej grze ma drugorzędne znaczenie. Klimat wręcz wypływa z niej strumieniami. Polecam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obie wersje konsolowe wyglądają ponoć bardzo dobrze, a ta na X360 chyba minimalnie lepiej. Ale racja - tutaj liczy się przede wszystkim fabułą i klimat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...