Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Vulc

Far Cry 3

Rekomendowane odpowiedzi

_-Far-Cry-3-Xbox-360-_.jpg

Premiera: 29 listopada 2012

Producent: Ubisoft Montreal

Wydawca: Ubisoft

Gatunek: FPS

Język: napisy PL

Far Cry 3 to trzecia odsłona popularnej serii pierwszoosobowych strzelanin, w których przemierzamy otwarty świat i bierzemy udział w zróżnicowanych starciach z grupami inteligentnych przeciwników. Za produkcję odpowiada, podobnie jak w przypadku części drugiej, studio Ubisoft Montreal, choć tym razem pomagają mu także zespoły Ubisoft Shanghai, Massive Entertainment oraz Ubisoft Reflections.

Gracze wcielają się w Jasona Brody’ego, którego łódź została zatopiona przez piratów, w wyniku czego wylądował on na pełnej niebezpieczeństw tropikalnej wyspie. Co gorsza, jego dziewczynę porwano, a wszędzie wokoło roi się od pozbawionych skrupułów i niezbyt stabilnych psychicznie morderców. By ocalić swoją ukochaną i wydostać się z tego przeklętego miejsca Jason będzie musiał szybko nauczyć się zabijać.

Far Cry 3 to pierwszoosobowa strzelanka. Większość czasu spędzamy więc na eliminowaniu wrogów wszelkimi dostępnymi metodami. Tym, co odróżnią tę grę od większości konkurencyjnych FPS-ów jest swoboda działania. Poziomy mają najczęściej strukturę otwartą i pozwalają graczom na samodzielne wybranie taktyki. Możliwe jest zarówno ciche pozbawianie życia wrogów, jak i zabawa w stylu Rambo, gdzie z okrzykiem na ustach i karabinem w rękach wpadamy w sam środek obozu wrogów. Ciekawym elementem jest również uproszczony system RPG. Za postępy w kampanii nagradzani jesteśmy punktami doświadczenia, za które następnie kupujemy nowe umiejętności.

Dodatkiem do kampanii solowej jest multiplayer, za który odpowiada Ubisoft Massive, szwedzkie studio znane ze świetnych strategii czasu rzeczywistego (np. Ground Control, World in Conflict). Producent postawił na łatwą w odbiorze rozgrywkę, scenariusze wymagające zaliczania konkretnych celów i rozbudowany system rozwoju. W jednym z trybów zabawy każda z drużyn musi podpalić zasoby przeciwnika, co zupełnie zmienia sytuację na polu walki.

Źródło: Gry-Online

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno zamówię przed premierą. Osobiście Far Cry 2 bardzo mi się podobał, największą bolączką tej gry był opuszczony świat, w którym odradzały się posterunki, żeby wykonać misję trzeba było przejechać kilka kilometrów.

W Far Cry 3 świat będzie żył, będzie mnóstwo zwierząt, które będą na siebie polować, a gracz może zostać zarówno łowcą jak i celem drapieżników. Liczę na poprawioną fizykę strzelania, masę zwiedzania i ciekawe, nieliniowe misje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vulc wysuwa się na czoło osób tworzących tematy zbiorcze - dziękujemy wink.gif

Jak pisałem wyżej - byłem zachwycony jedynką, dwójka też mi się podobała. Zajawki trzeciej części są tak smakowite, że chyba skuszę się na zakup gry w czasie jej premiery. Jak nie będzie w tym czasie nic lepszego to na bank będzie preorder. Zapowiada się otwarty świat, mnóstwo eksploracji z lekką nutą szaleństwa. Może być mniodnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, w tym czasie jeszcze wychodzi Hitman :E Zapowiada się bardzo obfita końcówka roku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pisałem wyżej - byłem zachwycony jedynką, dwójka też mi się podobała. Zajawki trzeciej części są tak smakowite, że chyba skuszę się na zakup gry w czasie jej premiery.

Mi natomiast jedynka nie podeszła, nie dałem rady jej ukończyć. W dwójkę trochę pograłem u znajomego i tyle jeśli chodzi o mój kontakt z tym tytułem. Nie czekam więc na trzecią odsłonę i mówiąc szczerze, trailery w ogóle mnie nie jarają. Nie znaczy to, że kiedyś tam nie zagram, ale na pewno nie w tym roku. :)

Hmm, w tym czasie jeszcze wychodzi Hitman :E Zapowiada się bardzo obfita końcówka roku ;)

No akurat fanem Hitmana też nie jestem, stąd to kolejny, duży tytuł, który na pewno ominę. Końcówka roku nie będzie dla mnie więc aż tak obfita, interesują mnie Dishonored, AC3, Halo 4 i XCOM: Enemy Unknown. Jednak żadnej gry - na chwilę obecną - nie kupię w ciemno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby tylko zabijanie było łatwiejsze bo farcry 2 nie raz pół magazynku szkło na jednego typa .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim, żeby świat był bardziej "gęsty" od tego w Far Cry 2...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, czasami cały magazynek musieliśmy wpakować w rywala. A świat też był pusty, na szczęście w Far Cry 3 zapowiada się, że będzie tętnił życiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm z jednej strony jest coś pociągającego w tym FC3 a z drugiej jakoś nie mogę się przekonać do niego. Z kilku gameplayów które widziałem wynika że AI jest strasznie głupie albo po prostu był pokazywany jakiś masakrycznie niski poziom trudności. No i jeszcze to strzelanie sobie prosto w twarza stocjąc na otwartej przestrzeni... ja nie mówię że to ma być coś ala ARMA 2 gdzie dostajasz jedną kulę nie wiadomo z kąd i do piachu... ale jakaś odrobina realizmu żebym nie miał wrażenia że gram w jakiegoś Serious Sama czy inny aracadowy shooter. Nie wiem może to tylko moje odczucia :hmm:

+ woda wydaje się strasznie płaska i słaba :E

To sobie ponarzekałem ;) Nie że mam coś do tej gry tylko jakoś spodziewałem się po niej chyba czegoś więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mnie martw AI. Co gorsza martwi mnie fakt, że znowu trzeba wypróżnić 3/4 magazynku na jednego wroga. Póki co to Hitman jest u mnie na pierwszym miejscu, jeśli chodzi o zakupy w tym roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od wczoraj Fc3 już gold, więc teraz pozostaje tylko czekać na premierę. Filmy robią wrażenie, szczególnie rozmiar świata może być dużym plusem, a z tego co było widać podczas prezentacji (oglądałem ostatnio aż 14 miniutowy film), to we wrogów nie trzeba już pakować takiej ilości amunicji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DEEPTHROAT

Żeby tylko nie było tak nudno jak w poprzednich częściach. Ogólnie to obecnie prezentuje się nawet całkiem dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A te gameplaye linkowane wcześniej to jest z PC czy konsoli ?

http://www.gamersyde.com/news_far_cry_3_open_world_walkthrough-13532_en.html ten sobie ściągnąłem i muszę przyznać że raczej nie wygląda to jak z PC. Jeśli gra by tak miała wyglądać na 360 to fajna sprawa... ale to jeśli była wersja PC to ja nie wiem czy chce widzieć wersję konsolową :E

Tak się pytam z ciekawości, może wiecie ;):hmm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli tak wyglądałaby wersja PC to konsolowe wyglądałyby zapewne prawie tak samo, bo nie widzę tam jakichś ogromnych cudów graficznych. Nie ma się co obawiać o jakość. Ubisoft poważnie podchodzi do optymalizacji, tym bardziej na X360.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm w tą stronę nie pomyślałem o tym ;) Jeżeli wersja na X360 nie będzie się wiele różnić od PC to bym był wielce zadowolony. Nie mogę nigdzie doszukać się jakiegoś reprezentacyjnego gameplayu dobrej jakości żeby to ocenić. Nie żebym był jakimś świrem odnośnie grafiki i wymagał samych "Crysisów" ale kiepska grafika mnie raczej odstrasza, rozmazane tekstury, słaba rozdzielczość i taka nieostrość i niewyrazistość obrazu. Dla przykładu grałem w demo CoD:MW3 na xboxie i w porównaniu do wersji PC wygląda to bardzo źle, nie to że efekty są jakieś inne, oświetlenie itp ale wygląda to tak jak by było w jakiejś malutkiej rozdzielczości, pełno wielkich pikseli, poschodkowanych krawędzi i wszelkiego rodzaju nieostrości. Nad czymś takim właśnie się zastanawiam a propo Far Cry 3 :hmm: Widziałem jakieś gameplaye które były bardzo ostre, wyraziste i świetnie wyglądały ale też widziałem takie bardzo słabe, nieostre itp. Czasami te w 1080p wyglądały gorzej niż te w 720 :hmm: tak że sam nie wiem o co biega.

Jako że gameplayów jest jak na lekarstwo, nie sposób raczej na 100% stwierdzić czy są z PC czy konsoli a do tego dochodzi jakość samych filmików to chyba poczekam na premierę i zobaczę jak to się na prawdę będzie prezentować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem spokojny o jakość grafiki. Już jakość Far Cry 2 na konsolach była bardzo dobra, więc czemu miałbym się obawiać o jakość kolejnej części :)? Poczekamy, zobaczymy. W dniu premiery na Eurogamerze zapewne będziesz miał różne screeny porównawcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W FC2 nie grałem ale zastanawiam się czy na PC nie kupić, po około 20 zł teraz jest :D Far Cry 3 coraz bardziej mnie zaczyna intrygować muszę przyznać. Oby tylko podkręcili AI bo na gameplayach to zbyt imponujące nie było delikatnie mówiąc. Pewnie zrobię tak jak radzisz i poczekam na recenzje i porównania. Ale ostatnie miesiące i najbliższe są strasznie napakowane dobrymi tytułami. Jeszcze starych gier nie przeszedłem a już nowe idą, a kiedy życie jeszcze :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym FC 2 już nie tykał. Nie licząc grafiki i klimatu to gra moim zdaniem nie za specjalna. Ślimacze tempo rozgrywki, irytujący - odradzający się wrogowie i ogólna monotonia. Już lepiej nadrób pierwszą część jeśli nie grałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...