Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Vulc

Far Cry 3

Rekomendowane odpowiedzi

Są pierwsze recenzje, dość szybo, zaskoczony jestem.

Eurogamer 10/10 wow

IGN 9/10 ale im to nie ufam ostatnio

GT 8.6/10

Czekam na recenzję z Gamespot bo te bywają ostatnimi czasy dość trafne. Hmmm może się skusze na tego "Far Kraja" :hmm: Ale zupełnie go nie planowałem. Szkoda że nie ma dema.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polygamia 4/5. Zaczynam żałować, że zachciało mi się zamawiać Risena 2 przed FC3 ... sad.gif No cóż - co się odwlecze to nie uciecze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są pierwsze recenzje, dość szybo, zaskoczony jestem.

Eurogamer 10/10 wow

IGN 9/10 ale im to nie ufam ostatnio

GT 8.6/10

Czekam na recenzję z Gamespot bo te bywają ostatnimi czasy dość trafne. Hmmm może się skusze na tego "Far Kraja" :hmm: Ale zupełnie go nie planowałem. Szkoda że nie ma dema.

Nie Ty jeden :) , oceny mocno zaskakują .. Pozytywnie ,ale oceny pismaków to jedno a graczy to drugie zobaczymy czy to nie nagonka przed premiera .Ale trzeba wpisać FC3 w kolejkę zakupów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow. Ładne ocenki. W końcu godny następca pierwszej części? Miałem już premierówki sobie w tym roku odpuścić, ale widzę, że na Far Cry 3 jeszcze będę musiał trochę kaski wydać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No też myślałem że mój portfel będzie miał szanse złapać oddech w tym roku już a tutaj nie wiadomo :lol2: Troszkę mi fabuła w FC3 się nie podoba, rzekł bym nawet że drażni, ale w sumie w FC fabuła to najmniej jest istotna. Poczekam na jakieś materiały prezentujące jak się ma grafika na konsolach w ogóle i w porównaniu do PC i wtedy zdecyduję. Nie wiem czy to nie jest jedna z tych gier w które chciałbym pograć w "pełnej wizualnej krasie". Mogły by już te nowe konsole wyjść bo przy tylu premierach to ja nigdy na nowego PC nie uzbieram :lol2::-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paradoksalnie to może i lepiej :) Inwestowanie w nowego PC pod koniec generacji to średni pomysł - niestety wiem coś o tym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.gamespot.com/shows/now-playing/?event=far_cry_3_live20121121&tag=Topslot;FarCry3LiveStream;FarCry3Live;WatchIt

Jak dla mnie niemalże identycznie jak Far Cry 2. Mnie "dwójka" się podobała, ale coś czuję, że znowu wiele osób się zrazi po 3-4 godzinach grania. Jeszcze jak początek będzie nudny to szybciej :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzialem dzisiaj w TV kilka razy reklame FC i glos tego swirnietego goscia, przynajmniej ten w reklamie, jest tak kiczowaty jak jak glos Agenta 47... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie przypomina dwójkę. Ale świat jakiś taki bardziej bogaty i gęsty, a sama dżungla bardziej przemawia do mnie niż afrykańskie stepy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja mimo wszystko postanowiłem Far Cry 2 na PC spróbować. Za 25 zł to nie szkoda :E Kurcze, ta gra mimo paru lat na karku wygląda naprawdę nieźle :D Szczególnie odległość na jaką jest wyświetlana roślinność (trawa) właściwie po sam horyzont. Może nie jest to Crysis ale naprawdę bardzo ładna gierka, jedynie trochę monotonna i mdła paleta kolorów odbiera jej nieco potencjalnego pazura.

Co do samej rozgrywki to faktycznie te respawnujące się patrole/posterunki są denerwujące ale zazwyczaj po prostu można przez nie przejechać i uciec. Sama gra jest ok ale pomimo sporego świata i ciekawego settingu jakoś no nie porywa strasznie :kwasny: Fabułą jest nijaka, postacie bez wyrazu, voice acting słabiutki, misje nie są jakieś specjalnie urozmaicone a AI przeciwników kuleje dość mocno czasami wręcz pełza :E Świat jest niby otwarty ale tak naprawdę to poruszamy się czymś niby systemem rzek pomiędzy niedostępnymi górami co nieco odbiera poczucie wolności.

Pisze to w kontekście Far Cry 3 i zastanawiam się na ile trzecia odsłona będzie ciekawsza i wciągająca.

- Z gameplayów świat wydaje się być zdecydowanie bardziej otwarty. Wieże obserwacyjne też zdają się być fajnym pomysłem do zachęcania do eksploracji i nakierowywania na nowe potencjalnie ciekawe lokacje.

- Fabuła mnie osobiście jakoś specjalnie nie porywa ale wydaje się być zdecydowanie bardziej motywująca niż ta z FC2. Przynajmniej uratowanie przyjaciół i pozbycie się ewidentnie złego typa wydaje się być bardziej naglącym i personalnym wyznaniem.

- AI przeciwników z gameplayów które widziałem niestety nie sprawia wrażenia zbyt zaawansowanego. Metoda na ramboo i bieganie z bronią przez środek posterunku wroga, walcząc bez specjalnej osłony, nie sprawia wrażenia specjalnie trudnego. A dodatek aparatu który jakimś cudem poza zoomem może również śledzić i podświetlać nasze cele nie tylko jest mało realistyczne ale zdecydowanie zbyt ułatwiające grę. Na pewno odbiera cała napięcie walki w gęstej dżungli gdy wszyscy przeciwnicy nawet po uszy ukryci w roślinności mają nad głową migającą czaszkę :kwasny:

- Ostatnim zachęcającym mnie elementem jest crafting który powinien wypełnić trochę czasu i dodać nieco głębi i celów podczas eksploracji. Dzięki niemu teren wyspy to nie tylko arena do walki ale i potencjalne źródło surowców. Plus ulepszanie broni które teraz nie jest tylko niewidocznym bonusem kupowanym w sklepie ale przekłada się na celowniki, tłumiki, malowania itp. Wszelkie elementy które napędzają takiego growego złomiarza jak ja :E

Mimo wszystko przyznam że zanim zagrałem w FC2 to bardziej byłem na FC3 nakręcony a teraz to się waham i zastanawiam czy po kilku godzinach gry FC się zwyczajnie nie znudzi :hmm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na gameplaye również nie jestem zachwycony poziomem AI. Myślę, że to i fizyka samego strzelania to w dużej mierze kopia z leciwej drugiej części, a to raczej nie jest plus.

Fabuła może i nie jest odkrywcza, ale moim zdaniem ma jeden plus w stosunku do Far Cry 2. Przynajmniej na pozór Vaas(jeśli złe imię to mnie poprawcie) jest znacznie bardziej charyzmatycznym antagonistą od tego nijakiego Szakala(?).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zgadzam się, Szakal był totalnie nijaki. Generalnie gram w to FC2 i postacie są tam totalnie bezbarwne. Dziwna gra, niby świetna grafika i niezły gameplay ale jakoś tako nie ma po co grać :lol2: Jedynie mnie trzyma jeszcze chęć zdobycia kilku broni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie w Far Cry 2 najbardziej podobała się grafika i eksploracja terenów :) Roślinność wyglądała świetnie, ogień również. Far Cry 3 będzie takie samo, takie mam przeczucie. Ogólnie rok zawodów jak na razie, Medal of Honor kiszka, AC 3 niby fajny, ale znowu to samo. Nowy Hitman też nie rzuca na kolana tak jak się tego spodziewałem. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie w Far Cry 2 najbardziej podobała się grafika i eksploracja terenów :) Roślinność wyglądała świetnie, ogień również. Far Cry 3 będzie takie samo, takie mam przeczucie. Ogólnie rok zawodów jak na razie, Medal of Honor kiszka, AC 3 niby fajny, ale znowu to samo. Nowy Hitman też nie rzuca na kolana tak jak się tego spodziewałem. :(

Dobrze, że chociaż Call of Duty jak co roku trzyma poziom :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego jeszcze nie wiem, ale w taki tytuł gra się w multiplayer. O ile wiem, to były jakieś problemy z lagami, ale czy twórcy je naprawili tego nie wiem :hmm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Far Cry 3 mimo małych wątpliwości zapowiada się na naprawdę świetną grę, być może dorówna pierwszej części.

Nie jest tak źle w tym roku. Małe podsumowanie ode mnie poniżej:)

Było też kilka nowych marek, które trzymały poziom:

- Sleeping Dogs - świetna alternatywa obok Saints Row, GTA i Just Cause. Jak dla mnie 85/100.

- Dishonored - jeszcze nie grałem, ale większość jest zachwycona.

- Forza Horizon - dobra alternatywa dla będącego w słabszej formie Test Drive Unlimited. Genialna samochodówka. Dla mnie 90/100.

- XCOM: Enemy Unknown - podobno bardzo dobry reboot marki. Ostatnio odskoczyłem od strategii, ale na pewno za jakiś czas sprawdzę.

- Kingdoms of Amalur: Reckoning - podobno niezła alternatywa dla Fable.

- Dragon's Dogma - największy tytuł w historii Capcomu.

Ze sprawdzonych marek:

- Mass Effect 3 - mnie ta gra nie zawiodła. Świetny tytuł w każdym calu. Zakończenie też mnie usatysfakcjonowało - 90/100.

- Borderlands 2 - pierwsza część mnie nie porwała więc i tej nie tykałem. W każdym razie dla fanów jedynki prawdziwy must have.

- Halo 4 - prawdziwy diament. Jak dla mnie nie licząc małej innowacyjności w singlu nie ma wad. Pierwsza strzelanka od dwóch lat, w którą na poważnie zamierzam pograć w multi - 95/100.

- Max Payne 3 - naprawdę porządny i dopracowany shooter TPP. 80/100.

- Call of Duty: Black Ops 2 - podobno jeszcze lepsza niż pierwszy BO, a więc musi być baaardzo dobra. Formuła CoD bardzo mi się podoba i jedyne co powinni poprawić to grafika.

- Assassins Creed III - po co zmieniać coś co dobrze pracuje. Nowe lokacje i bitwy to wystarczający moim zdaniem powiew świeżości - 90/100.

Darksiders II - podobno jeszcze lepsza niż znakomita pierwsza część.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przynajmniej na pozór Vaas(jeśli złe imię to mnie poprawcie) jest znacznie bardziej charyzmatycznym antagonistą od tego nijakiego Szakala(?).

W moim wypadku cała gra sprawiała wrażenie nijakiej. Pograłem trochę u znajomego i bardzo dobrze, że to zrobiłem, bo bym się po zakupie rozczarował. Dlatego również do FC3 podchodzę z dystansem - nie jestem fanem tropików, a i gameplay'e na kolana mnie nie rzuciły. Z drugiej strony niektórzy recenzenci są zachwyceni, ale czy warto się tym sugerować? Poczekam na opinie samych graczy.

Dokładnie, cały czas trzyma ten sam poziom i końca nie widać. :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, cały czas trzyma ten sam poziom i końca nie widać. :E

Z ust mi wyjąłeś :E

@bartossy

XCOM'a serdecznie polecam. Przeszedłem na konsoli, sterowanie fantastyczne, gameplay świetny, oldschoolowy klimat, świetna muzyka a graficznie prawie identycznie jak na PC :thumbup:

Jak ktoś z obecnych zakupi Far Cry nowe to proszę o opinie i recenzje. Albo jeśli gdzieś natraficie na więcej gameplayów, screenów z X360 najlepiej w 1080p to chętnie je zobaczę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nic nie widziałem, ale na zachodnich portalach piszą, że wersje konsolowe wyglądają bardzo dobrze. Wersja PC ponoć wyraźnie lepsza. Problem w tym, że jest podobno tak zoptymalizowana, że zabija nawet mocne komputery...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na polskim Eurogamer'ze recka i ocena 10/10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Straciłem cierpliwość :) Zamówiłem w końcu w wersji elektroniczej na PC. Zobaczę sam czy to faktycznie taka dobra gra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Straciłem cierpliwość :) Zamówiłem w końcu w wersji elektroniczej na PC. Zobaczę sam czy to faktycznie taka dobra gra.

A dobrego PCta masz ?:E bo już kilka razy trafiłem na info ze gra potrafi dobrze przytkać nawet topową grafikę :E.

Daj znać jak to wygląda.

A co do gry na konsole .... to nie podoba mi się bardzo to że przeciwnika widzimy cały czas ... nie ważne czy jest za scianą ,drzewem , samochodem i tak go widać .... da się to jakoś wyłączyć ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczegóły dotyczące specyfikacji mojego PC są w profilu :) Od razu w dzień premiery napiszę, jak gra działa. Jestem dobrej myśli.

Swoją drogą to, gdyby nie różnica cenowa chętnie kupiłbym wersję na X360, bo mimo cięć i tak wygląda całkiem nieźle z tego co widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dobrego PCta masz ?:E bo już kilka razy trafiłem na info ze gra potrafi dobrze przytkać nawet topową grafikę :E.

Daj znać jak to wygląda.

A co do gry na konsole .... to nie podoba mi się bardzo to że przeciwnika widzimy cały czas ... nie ważne czy jest za scianą ,drzewem , samochodem i tak go widać .... da się to jakoś wyłączyć ?

Jeśli nie da się tego wyłączyć na normalnym/trudnym poziomie trudności to tytułu na pewno nie kupię :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja będę miał w piątek porównanie na swoim PC kontra xboxa (już nie mojego i nie u siebie :E) to dam znać jaka jest różnica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...